vineri, 28 septembrie 2012

Loteria Lindab, aproape de final: peste 2.500 de participanti s-au inscris in campanie

Campania ”Loteria Lindab” a ajuns aproape de final. Lindab si-a respectat promisiunea si a finalizat lucrarea castigatorului numarul trei, din Calarasi. De asemenea, a fost extras si validat cel de-al patrulea castigator. Astfel, ultimul acoperis complet va fi montat in Bucuresti. Familia domnului Marian Voicu din Mitreni, judetul Calarasi, declarat al treilea castigator al Loteriei Lindab, este mai mult decat multumita de rezultatul final. Sistemul complet de acoperis a schimbat complet gospodaria familiei. Montajul a fost realizat de KATORA DESIGN, partener Lindab in Calarasi. ”Suntem oameni muncitori si am trudit din greu din momentul in care ne-am dorit o familie. Am cumparat terenul pentru casa si am construit cu mare greutate casa, pe care nu am reusit nici acum sa o finisam nici la interior, nici la exterior. Mai sunt multe de facut... Insa Lindab ne-a aratat ca suntem norocosi, atunci cand ne-a oferit gratuit un acoperis de calitate. Ce-i drept, ne-am atras invidia vecinilor, care si-ar fi dorit si ei un asemenea premiu!”, a declarat domnul Marian Voicu. Lindab a asigurat castigatorului sistemul complet de acoperis (tigla metalica, sistem de jgheaburi si burlane, accesorii, sisteme de siguranta) si a suportat cheltuielile legate de livrarea materialelor, pregatirea frontului de lucru, planificarea si executia montajului, asigurarea cu material marunt, colectarea resturilor ramase si evacuarea acestora de pe proprietate. Tipul, culoarea si forma invelitorii au fost la alegerea libera a castigatorului.
Loteria Lindab - Castigator nr. 3
Loteria Lindab - Castigator nr. 3
Ultima extragere a Loteriei Lindab, care a avut loc in luna septembrie, a facut fericit un locuitor din Bucuresti, in persoana domnului Silviu Stefanescu. A fost adjudecat si premiul secundar, de 500 de euro, promoter desemnat fiind domnul Vasile Antonescu. ”Principial, am aflat despre concursul organizat de Lindab cu ocazia unei vizite profesionale initiate la unul dintre partenerii Lindab din reteaua de distributie. M-am inscris pe site inca de la inceputul concursului si am urmarit cu mare interes fiecare extragere. Pare-se ca ultima sansa mi-a suras. Castigarea unui acoperis gratuit de la Lindab m-a scutit efectiv de o cheltuiala serioasa. Datorita condensului si a problemelor majore cauzate de sistemul de jgheaburi si burlane, ma gandeam serios la schimbarea acoperisului. Multumesc, Lindab! Astept cu interes echipa Lindab, care sa ma scape de griji.”, a declarat domnul Silviu Stefanescu, cel din urma castigator al Loteriei Lindab. Montajul acoperisului va fi realizat de COVER GRUP, partener Lindab din 2007, cu sediul in Afumati, Ilfov. COVER GRUP este specializata in montajul invelitorilor metalice, dovada fiind portofoliul mare de lucrari realizate si faptul ca mare parte din clienti sunt castigati prin recomandare. Conform regulamentului, la extragerea finala se acorda un premiu secundar in valoare de 1000 euro. Norocosul este domnul Eugen Udroiu, din comuna Motaieni, sat Cucuteni, Dambovita. ”Suntem foarte aproape de finalizarea campaniei Loteria Lindab, pe care am pornit-o din dorinta de a oferi un sprijin comunitatii si de a fi un exemplu de urmat de catre furnizori si producatori deopotriva. Ne bucura amploarea pe care a luat-o aceasta campaniei, numarul participantilor depasind 2500”, a declarat Ioan Farcas, Director de Marketing Lindab Romania, Divizia Profile. Detalii despre campanie sunt postate pe www.loterialindab.ro

Salonul International de Mobila 2012 - 22 000 vizitatori in 5 zile de targ!

Cea de-a doua editie a Salonului International de Mobila, Echipamente si Accesorii a scris o istorie frumoasa. Cifrele inregistrate, multumirea expozantilor si bucuria vizitatorilor care au ajuns la targ o confirma. Vreme de cinci zile, Romaero Baneasa a devenit ”sediul central” al industriei de mobila din Romania. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Euroexpo Trade Fairs.

Expozitia s-a intins pe o suprafata de 24 000 mp si a reunit ofertele a 215 companii din tara si din strainatate (Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Polonia, Bulgaria, Republica Moldova), care activeaza in toate sectoarele industriei de mobila.
„SIM 2012 a demonstrat inca o data ca producatorii de mobila din Romania si comerciantii sau producatorii de accesorii, echipamente si utilaje, care concura la realizarea unor produse de mobila competitive, sunt uniti si doresc ca impreuna sa contribuie la atingerea obiectivului comun – satisfactia clientului final. Sarbatorirea in cadrul SIM 2012 a celor 20 de ani de la infiintartea Asociatiei Producatorilor de Mobila care reuneste firme din toate aceste categorii confirma unitatea si efortul comun. La editia din 2012, SIM a crescut nu numai in cifre, ci si calitativ, vizibil si convingator,” au declarat reprezentantii APMR.

”SIM 2012 s-a bucurat si de participarea unor nume insemnate din industria mobilei si din mediul politic din Romania. Autoritatile guvernamentale au stat fata in fata cu reprezentantii companiilor expozante si au dezbatut cele mai aprinse probleme din domeniu, in incercarea de a gasi solutii concrete la dificultatile din piata”, a declarat Camelia Buda, Director General Euroexpo.

Evenimentul a avut si latura sa interactiva. Vizitatorii norocosi s-au ales cu premii constand in obiecte de mobilier pentru toata casa, cel mai mare fiind o bucatarie Accesoria Group, cu finisaje de lux, complet mobilata si utilata, in valoare de 10 000 de euro, iar unul dintre vizitatorii specialisti a fost premiat cu un utilaj Felder al carui pret se ridica la 9 700 euro.

Tot la SIM 2012, au fost desemnati castigatorii celei de-a zecea editii a Concursului National de Design Mobilier – competitie cu traditie, organizata anual de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania.

La finalul targului, reprezentantii marilor companii expozante s-au declarat multumiti de editia de anul acesta a SIM, un atu important fiind promovarea bine calculata, care a atras un flux de vizitatori targetati si chiar vanzari excelente.

”Din punctul nostru de vedere, obiectivele Mobex in ceea ce priveste aceasta expozitie au fost atinse. Ne-am bucurat de foarte multi vizitatori, spre suprinderea noastra comenzile au fost mai consistente valoric fata de cele de anul trecut. Numarul acestora a fost mai mare ca in 2011, cu toate ca am avut si o zi de ploaie. Nu credeam ca performanta de anul trecut ar putea fi depasita, insa SIM a fost mai bine ca anul trecut. Nota 10!”, Daniel Egri, Manager General Mobex.

“Despre recent incheiata editie a SIM 2012 nu pot spune decat ca a fost ceea ce a promis sa fie: cel mai important eveniment expozitional din industria prelucrarii lemnului. Cifrele vorbesc de la sine: 24.000 mp, 215 firme participante, 22.000 vizitatori persoane fizice, din care peste 2.000 vizitatori specialisti, premii in valoare totala de 30.000 EUR. Sunt bucuros ca munca si implicarea echipei de organizare a fost rasplatita prin succesul acestei editii si ii felicit pe toti in calitate de partener principal, firma expozanta si om. Daca se poate si mai bine vom vedea la SIM 2013 unde sper ca parteneriatul FELDER GRUPPE ROMANIA – SIM sa devina deja o traditie”, Dragos Maracineanu, Manager General Felder Gruppe Romania.

”Putem spune ca, per total, participarea Accesoria la SIM 2012 a fost satisfacatoare. Oferta noastra completa de solutii ne-a permis sa trezim interesul si sa realizam contacte de calitate atat cu producatorii de mobila cat si cu clientii finali. Ne-am diferentiat in special prin activitatea la stand si strategia de comunicare. Imbucurator a fost si faptul ca produsele inovative prezentate, cum ar fi sistemul de conectare EUBIQ si mesele reglabile Varistand si ELS, au avut parte de o primire foarte calduroasa”, Dinu Chirica, Manager General Accesoria Group.

”SIM 2012 a beneficiat de o organizare foarte buna. Ne-a incantat faptul ca fata de anul trecut, au fost mai multi vizitatori B2B. S-a remarcat un interes mai mare atat pentru producatorii de mobila, cat si pentru persoanele fizice”, Manuela Soava, Manager General Blum

”Mi s-a parut o editie foarte buna a targului. Am avut clienti foarte multi si acest fapt ne-a ajutat sa ne indeplinim obiectivele. Ma bucur ca ploaia nu a impiedicat vizitatorii sa vina la SIM si ca expozitia a fost, din nou, un succes”, Mariana Agache, Manager General Agache

Prima editie a Salonului International de Mobila, Echipamente si Accesorii a avut loc anul trecut. Targul a numarat atunci 170 de expozanti si s-a bucurat de vizita a aproximativ 20 000 de oameni.

www.simexpo.ro

marți, 25 septembrie 2012

Duraziv isi extinde gama de produse ecologice si lansează lacuri si emailuri fara miros

Producatorul de materiale de constructii Duraziv lanseaza doua noi produse verzi si isi doreste ca pe termen mediu sa seteze o directie de dezvoltare a pietei de vopsele din Romania. Duraziv este primul producator industrial din Romania care a primit dreptul de a utiliza eticheta ecologica pentru unul dintre produsele sale, vopseaua superlavabila Duraziv Fara Miros. Noile lacuri si emailuri vor purta de asemenea eticheta ecologica.

Duraziv isi doreste ca produsele ecologice sa aiba cea mai mare pondere in piata de lacuri si vopsele pe termen mediu. Compania isi va extinde anual portofoliul de produse din aceasta categorie.

„Lansarea gamei de produse Duraziv Fara Miros este un proces care a trebuit sa inceapa cu educarea pietei. Ne-am asumat asadar o campanie de educare si informare. Imbucurator pentru noi este faptul ca potentialii clienti sunt receptivi la beneficiile pe care le aduce aceasta gama”, declara Marga Calin, director de marketing Duraziv.

„Duraziv Fara Miros este practic un trend sanatos, in linia nevoilor noastre curente. Beneficiile produselor sunt evidente, atat pentru beneficiarul lucrarii, cat si pentru cel care aplica produsele. In cazul emailului si lacurilor beneficiarul este cel care aplica propriu-zis produsul, spre deosebire de situatia vopselelor lavabile unde se apeleaza de multe ori la aplicatori profesionisti”, adauga Marga Calin.

Cele doua produse nou-intrate in gama Duraziv Fara Miros sunt emailul acrilic pentru interior si exterior si lacul acrilic pentru interior si exterior. Ambele produse vor fi comercializate cu eticheta ecologica. Emailul se aplica usor, are uscare rapida si o putere foarte buna de acoperire. Lacul asigura o protectie ridicata impotriva intemperiilor si a radiatiilor UV si formeaza o pelicula elastica si flexibila timp indelungat care contribuie la pastrarea aspectului natural al lemnului.

Duraziv - Lacuri si emailuri fara miros
Duraziv - Lacuri si emailuri fara miros
„Responsabilitatea fata de natura este un pariu personal. Nu imi doresc ca Duraziv sa fie o companie care creste pur si simplu. Ne dorim mai mult sa ne dezvoltam marcand aceasta piata, iar protejarea mediului cred ca ar trebui sa devina o prioritate in orice industrie”, declara Daniel Guzu, proprietar si manager Duraziv.

Noile produse sunt disponibile in acest moment in retailul traditional - depozite si magazine de materiale de constructii, precum si la distribuitori.

Duraziv este o companie activa pe piata de materiale de constructii inca din anul 2003, cand a fost infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu. Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisari interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare. Divizia producatoare de adezivi s-a lansat in urma unei investitii de peste 8,5 mil. euro intr-o fabrica moderna, cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an, situata in Popesti Leordeni. Fabrica este dotata si cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele. In 2011 compania a raportat o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 34% comparativ cu anul precedent.

vineri, 21 septembrie 2012

Fabryo Corporation si Atlas Corporation isi anunta intentia de a-si uni operatiunile de materiale de constructii



Actionarii Fabryo Corporation si Atlas Corporation au ajuns la un acord cu privire la fuziunea operatiunilor de materiale de constructii ale celor doua companii.

Incheierea tranzactiei va avea loc dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei. Notificarea a fost depusa in cursul saptamanii trecute, decizia Consiliului Concurentei fiind asteptata in urmatoarele luni.

Atat Fabryo Corporation, cat si Atlas Corporation se numara printre jucatorii importanti pe piata vopselelor si tencuielilor decorative. In plus, Atlas Corporation este producator si distribuitor de produse de termoizolare, adezivi si mortare pentru constructii si produse de hidroizolare.

”Tranzactia va crea un grup de companii cu portofolii si branduri complementare, care va fi capabil sa ofere clientilor solutii complete de finisare si izolare si sa devina o oportunitate de business si de cariera chiar si mai atractiva pentru partenerii si angajatii sai”, precizeaza Laurentiu Ispir, Investment Director in cadrul Oresa Ventures, compania suedeza de investitii care controleaza Fabryo Corporation.

In prezent, Atlas Corporation trece printr-un proces de divizare a operatiunilor, in urma caruia divizia de materiale de constructii se va constitui intr-o companie separata, denumita Atlas Paints. Actionarul majoritar al Atlas Corporation, Chroma Holdings, va deveni, de asemenea, actionarul majoritar al Atlas Paints. Chroma Holdings este controlata de antreprenorul grec John Sitinas.

Atlas Corporation va pastra si va continua sa dezvolte cealalta divizie importanta a companiei, care se ocupa de importul si distributia de produse electronice si care nu face obiectul acestei tranzactii.

Dupa incheierea tranzactiei, Atlas Paints si Fabryo Corporation vor deveni parte din acelasi grup. Actionarii celor doua companii vor ramane actionari ai noului grup.

Fabryo si Atlas au, cu siguranta, o compatibilitate foarte buna de business. Dar ne-am bucurat sa descoperim, de asemenea, ca actionarii si cele doua organizatii impartasesc viziuni, valori si culturi similare. Si un respect reciproc. Avem incredere ca cele doua organizatii se vor completa foarte bine si vor avea mult de invatat una de la alta pe viitor”, a declarat John Sitinas.

In 2011, cifra de afaceri a Fabryo Corporation a fost de aproximativ 123 de milioane RON, iar cifra de afaceri a diviziei de materiale de constructii a Atlas Corporation (cumulata pe cele 4 categorii de produse) a fost de aproximativ 50 de milioane RON.

Despre Fabryo Corporation

Fabryo Corporation este unul dintre producatorii importanti de vopsele si tencuieli decorative din Romania. Portofoliul companiei include produse comercializate sub marcile savana, INNENWEISS si ROST. Compania detine o platforma de productie de vopsele in Popesti-Leordeni, JudetulI lfov, si are aproximativ 270 de angajati. Fabryo Corporation este controlata de compania suedeza de investitii Oresa Ventures. Oresa a intrat pe piata din Romania in 1996, iar de atunci a fost sau este actionar in companii cunoscute si de succes, precum Medicover, La Fantana, Motoractive Leasing, Somaco Group Prefabricate, Kiwi Finance si RTCPr office Experience.

Despre Atlas Corporation

Divizia de materiale de constructii a Atlas Corporation, care va deveni o noua companie in urma procesului de divizare - Atlas Paints – activeaza pe patru segmente ale pietei materialelor de constructii: vopsele si tencuieli decorative, adezivi si mortare pentru constructii, produse de termoizolare si produse de hidroizolare. Produsele companiei sunt reunite sub brandul umbrella Apla, cu sub-branduri de produs precum AplaLux, AplaFill, AplaTencoplast sau AplaXfoam. Divizia de materiale de constructii opereaza pe platforma de productie din Tunari, JudetulI lfov, si are aproximativ 170 de angajati.
Chroma Holdings, actionarul majoritar al Atlas Corporation, este, de asemenea, actionar majoritar in Atlas Warehousing, o companie care detine 85.000 mp de teren si 24.000 mp de depozite si spatii de birouri in Nordul Bucurestiului.

joi, 20 septembrie 2012

Wienerberger doneaza elemente de zidarie pentru constructia a 140 de case in cadrul proiectelor Habitat for Humanity Romania

Wienerberger Sisteme de Caramizi, cel mai mare producator de elemente pentru zidarie pe plan local si Habitat for Humanity Romania semneaza un parteneriat strategic pe 3 ani, prin care Wienerberger isi asuma angajamentul de a dona materiale de constructie pentru 140 de locuinte dezvoltate pentru familii dezavantajate si vulnerabile economic si social. Pe langa aceste materiale, Wienerberger va sustine proiectele Habitat cu voluntari si cu expertiza tehnica pe toata durata constructiilor.

Acest parteneriat semnat in Romania reprezinta primul proiect de colaborare pe plan global intre Wienerberger si Habitat for Humanity. Cel mai mare producator de caramizi de pe piata locala va livra sisteme complete pentru realizarea zidariei din cadrul locuintelor dezvoltate pentru familiile cu probleme.

„Habitat for Humanity s-a implicat activ in ultimii ani in a asigura conditii decente de locuire. Wienerberger a influentat in bine calitatea locuirii prin produsele dezvoltate de-a lungul anilor. Ne bucuram ca acum putem colabora si oferi impreuna acestor familii sansa de a trai intr-un mediu mai placut”, declara Corneliu Fecioru, Member of the Board Wienerberger Romania, Sales and Marketing. Wienerberger este compania care a introdus pe piata locala caramida „cu goluri” prin brandul propriu Porotherm, imbunatatind astfel considerabil gradul de izolare termica a cladirilor.

Wienerberger Sisteme de Caramizi s-a implicat intens in ultimii ani in sustinerea dezvoltarii unor locuinte de cea mai buna calitate si a sprijinit atat diverse actiuni ale comunitatilor locale, cat si arhitectii din Romania. “Parteneriatul cu Habitat for Humanity este un angajament international pe termen lung, la nivel de grup, care ne onoreaza si in care planuim sa investim multe resurse financiare si umane, de la consultanta tehnica la voluntariat”, adauga Corneliu Fecioru. “Vom oferi solutii durabile si ecologice demonstrand ca se pot realiza constructii de calitate din caramida in timp record, la costuri rezonabile”, explica reprezentantul Wienerberger.

Startul parteneriatului il constituie donarea integrala a materialelor necesare constructiei structurilor primelor 5 case ce vor fi ridicate cu Porotherm in cadrul „Big Build” la Craiova. Big Build este un eveniment spectaculos de constructie accelerata, care are loc in perioada 1-5 octombrie 2012 si care a ajuns la cea de-a patra editie. Familiile beneficiare vor lucra la viitoarele locuinte impreuna cu 200 de voluntari de la mai multe companii din Romania si voluntari din Irlanda de Nord.

Wienerberger in parteneriat cu Habitat for Humanity
Wienerberger in parteneriat cu Habitat for Humanity
„Parteneriatul cu Wienerberger este unul din cele mai importante parteneriate semnate de Habitat for Humanity in ultimii ani si reprezinta o noua etapa in strategia de dezvoltare a organizatiei noastre. Parteneriatul faciliteaza scalarea si realizarea unor proiecte noi de constructie din materiale inovatoare si sustenabile. Misiunea noastra este sa facem din locuirea in conditii decente, accesibile si adecvate, o problema de constiinta si de actiune a tuturor membrilor comunitatii. Le multumim partenerilor nostri de la Wienerberger pentru increderea acordata si suntem convinsi ca impreuna vom reusi sa redam demnitate vietilor multor oameni lipsiti altminteri de sanse si de oportunitati”, spune Emil Olteanu, Director National Habitat for Humanity Romania.

Despre Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. Compania detine in acest moment trei unitati de productie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unitati de acest tip din piata. Fabricile detinute de companie sunt localizate in Gura Ocnitei – Dambovita, Sibiu si Triteni Cluj. Wienerberger, cel mai mare producator global de caramizi, a intrat pe piata din Romania in anul 1998. In acest moment este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul productiei de materiale de constructii. Principalele produse sunt sistemele de zidarie din gama Porotherm si Terca. Pe plan global compania are 230 de fabrici in 30 de tari in care lucreaza 12.000 de angajati.

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 3.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

marți, 18 septembrie 2012

SIM 2012, cel mai mare targ de mobila din Romania isi deschide portile miercuri, 19 septembrie la Romaero Baneasa

Tendinte in premiera, inovatii in stiluri diverse si surprinzatoare, concepte practice transpuse in obiecte de mobilier apartinand tuturor categoriilor de mobila – intr-un cuvant: SIM!

Salonul International de Mobila, Echipamente si Accesorii isi deschide portile miercuri, 19 septembrie, ora 12:00. Evenimentul este organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Euroexpo Trade Fairs.

Pe o suprafata record de 24 000 mp, un numar 215 companii din tara si din alte 7 state (Marea Britanie, Germania, Danemarca, Italia, Polonia, Bulgaria, Republica Moldova) vor prezenta publicului vizitator cele mai recente realizari: obiecte de mobila inedite, eco, pentru cei pasionati de o viata bio sau, la polul opus, mobilier regal, ca in filmele de epoca!

Pentru o parcurgere cat mai facila, targul este impartit in trei sectoare: Mobila, Echipamente si Accesorii.

Sectorul Mobila va cuprinde cele mai mari nume din domeniu, firme care asigura o mare parte din exporturile Romaniei, producatori si distribuitori de mobila si decoratiuni in stil clasic, modern, din lemn masiv sau usor, mobila pictata, mobila din fier forjat, solutii pentru mobilat hoteluri, cluburi si restaurante, chiar si mobilier pentru gradina sau spatii publice. Vizitatorii vor descoperi stiluri durabile pentru mobilarea casei, prin articolele de mobila „eficiente” – mobilierul care creste o data cu copilul sau paturile care ies din dulap la o simpla apasare de buton.

Sectorul Echipamente cuprinde masinile si utilajele momentului, care prelucreaza lemnul din prima forma, pana la cea finita. Nu vor lipsi demonstratiile live, ce vor avea loc in spatiul exterior al expozitiei.

Sectorul Accesorii reuneste tehnologii si sisteme de ultima generatie, care pot transforma o locuinta intr-un mediu practic si eficient.
SIM dispune si de o parte interactiva, care le poate aduce atat vizitatorilor, cat si expozantilor premii de zeci de mii de euro. Astfel, la Super Tombola SIM, vizitatorii vor avea sansa de a castiga obiecte de mobilier pentru toata casa. Premiul cel mare consta intr-o bucatarie, cu finisaje de lux, complet mobilata si utilata, in valoare de 10 000 de euro. Specialistii din industria mobilei care vin la SIM vor intra si ei in cursa pentru castigarea unui utilaj de prelucrare a lemnului, al carui pret se ridica la 9 700 euro.

SIM 2012, cel mai mare targ de mobila din Romania
SIM 2012, cel mai mare targ de mobila din Romania
In plus, la SIM vor fi desemnati castigatorii Concursului National de Design Mobilier – competitie cu traditie, organizata anual de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a X-a editie. Prima editie a Salonului International de Mobila, Echipamente si Accesorii a avut loc anul trecut. Targul a numarat atunci 170 de expozanti si s-a bucurat de vizita a peste 20 000 de persoane.

Incepand cu ora 13.15, liderii industriei dezbat cele mai dificile situatii din domeniu alaturi de reprezentanti de seama ai Guvernului Romaniei. Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor, precum si autoritati din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri vin sa prezinte solutiile Guvernului la problemele ridicate.

Program expozitional: (19 – 23 septembrie 2012)

Miercuri – Sambata: 10:00 – 18:00
Duminica: 10:00 – 16:00

vineri, 14 septembrie 2012

Green City lanseaza doua noi metode de plata: apartamente la schimb si rate la dezvoltator pe 10 ani cu avans 0%

- Green City, al carui agent exclusiv este Coldwell Banker Affiliates of Romania (CBAR), este cel mai mare proiect rezidential compus din case din Romania, aproximativ 700 de unitati fiind deja finalizate - Noile metode de plata se adauga produsului „Casa pentru Prima Casa”, reprezentat de casa Sena cu un pret de 69.900 de euro, TVA inclusa, si promotiei curente prin care preturile Casei Neva, produsul intermediar din Green City, sunt reduse cu pana la 15%

Dezvoltatorul proiectului Green City, cel mai mare proiect rezidential compus din case din Romania, a lansat doua noi metode de plata: rate la dezvoltator pe o perioada de maximum 10 ani cu avans zero si metoda trade – off care presupune un antecontract de schimb pentru locuinta veche si plata eventualei diferente pana la pretul locuintei noi.

Prin alegerea modalitatii de plata rate la dezvoltator, cumparatorul unei locuinte in Green City se poate muta imediat in locuinta aleasa, fara a mai fi obligat sa plateasca un avans, urmand sa plateasca lunar o rata, pe o perioada de maximum 10 ani. Dobanda anuala este fixa, in cuantum de 8,5% in euro calculata la pretul de vanzare al locuintei, nivelul dobanzii nefiind influentat pe perioada de rambursare de nivelul indicelui EURIBOR. Plata locuintei se poate face si anticipat, intr-o perioada mai scurta de zece ani, iar cumparatorul nu va fi obligat sa plateasca o taxa de rambursare anticipata.

Prin trade-off, potentialii cumparatori care detine deja o locuinta, incheie cu dezvoltatorul un antecontract de schimb valabil pe o perioada de sase luni, care va fi inregistrat in cartea funciara, perioada de sase luni fiind considerata optima pentru vanzarea locuintei vechi. Un consultant Coldwell Banker Affiliates of Romania va efectua o evaluare a locuintei vechi, evaluare care va tine cont de preturile de tranzactionare din respectiva zona si care nu va avea o valoare fixa, ci o marja de pret. Cumparatorul va avea cheltuitli zero, neplatind o taxa de evaluare si nici comisionul de la vanzarea locuintei vechi si achizitionarea locuintei in Green City.

Daca potentialul cumparator este de acord cu evaluarea efectuata, se incheie antecontractul de schimb, in care va fi mentionata diferenta de pret dintre evaluarea efectuata si valoarea locuintei din Green City. Dupa plata acestei diferente, cumparatorul se poate muta imediat in noua sa locuinta din Green City, indiferent daca locuinta veche a fost sau nu vanduta. Cumparatorul ramane in acelasi timp proprietar al locuintei sale vechi pe intreaga durata de valabilitate a antecontractului de schimb.

Daca locuinta veche se vinde in decursul celor sase luni la un pret acceptat de catre proprietar, se incheie un contract final de vanzare – cumparare pentru locuinta din Green City – daca pretul de tranzactionare al locuintei vechi va fi mai mic sau mai mare decat cel inscris in antecontract, cumparatorul va plati diferenta de pret sau i se va restitui diferenta de pret. Daca locuinta veche nu se vinde in decursul celor sase luni se va incheia un contract de schimb prin care dezvoltatorul va deveni proprietarul locuintei vechi.

Green City lanseaza doua noi metode de plata
Green City lanseaza doua noi metode de plata
„Suntem foarte flexibili in a gasi diferite metode prin care potentialul cumparator isi poate finanta achizitia unei locuinte in Green City. Spre exemplu, putem sa il ajutam sa isi inchirieze locuinta veche si sa se mute in Green City, urmand sa plateasca in contul ratei o suma echivalenta practic cu o chirie, tinand cont de chiria locuintei vechi dar si de faptul ca nu va plati niciun avans”, a declarat Gabriel Voicu, manager de proiect Green City din partea Coldwell Banker Affiliates of Romania.

In acelasi timp, in acest moment este in derulare o promotie in cazul caselor Neva, prin care preturile acestora au fost reduse cu pana la 15%, promotia putand fi cumulata cu oricare din cele doua noi metode de plata. Astfel, pretul unei Case Neva, cu o suprafata utila de 118 metri patrati plus o curte de 110 mp, a fost redus la 89.000 de euro (TVA inclusa) in varianta Basic Economic sau 101.000 de euro (TVA inclusa) in varianta finisata standard.

„Cele doua noi metode de plata inregistreaza deja rezultate bune, fapt logic tinand cont de reteaua de 16 sucursale a Coldwell Banker din Bucuresti cu peste 140 de brokeri. Fara a lansa oficial metoda de rate la dezvoltator pe 10 ani am incheiat deja cinci contracte in mai putin de o saptamana, si pe fondul promotiei derulate la casele Neva. Metoda trade – off, implementata de circa doua luni, a inregistrat de asemenea rezultate bune, circa doua treimi din locuintele vechi fiind deja vandute - un rezultat pozitiv tinand cont ca vorbim de perioada verii”, a adaugat Gabriel Voicu.

Proiectul este compus din trei tipuri de case, toate cu etaj: casa Sena, cu o suprafata utila de 108 metri patrati plus o curte de 80 mp si cu un pret de la 69.900 de euro sau 78.900 de euro finisata standard, casa Neva, cu o suprafata utila de 118 metri metri patrati plus o curte de 110 mp, al carei pret este de 89.000 de euro in varianta Basic Economic sau 101.000 de euro finisata standard si casa Tamisa, cu o suprafata utila de 120 metri patrati plus un pod mansardabil de 68 mp, al carei pret este de 123.000 de euro in varianta Basic Economic sau 132.000 de euro finisata standard. Toate preturile includ TVA.

Green City este dezvoltat in localitatea 1 Decembrie, la doar 9 kilometri de Bucuresti, pe un fost domeniu al Reginei Maria, cu o suprafata de 120 de hectare din care spatiile verzi si padurea matura ocupa 24 de hectare, o suprafata mai mare decat a Parcului Cismigiu. In cadrul proiectului au fost finalizate aproximativ 700 de locuinte, peste o mie de persoane facand parte deja din comunitatea Green City.

Printre facilitatile pe care proiectul le ofera se numara un supermarket Mega Image, o gradinita de stat cu program prelungit, mai multe locuri de joaca pentru copii, alei de promenada sau pentru biciclete, un cabinet stomatologic si unul cu medic de familie, sala de fitness cu piscina, sauna, doua restaurante, o pizzerie, o cafenea, un minimarket si o unitate bancara CEC.

Despre Coldwell Banker Affiliates of Romania

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pietei de consultanta imobiliara din Romania dupa ultimele rezultate financiare oficiale si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial.

Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta, brokeraj si management al proprietatilor imobiliare pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, terenuri si investiţii. Compania are in prezent 46 de sucursale – sasesprezece in Bucureşti si cate una in Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Bran, Brasov, Campulung, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Rasnov, Satu Mare, Sfantul Gheorghe, Suceava, Targu Mures, Turda, Vaslui, Zalau si Zarnesti.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 50 de tari cu 3.800 de birouri si are peste 80.000 de consultanti si brokeri.

joi, 6 septembrie 2012

Lindab te trimite la Praga - Campania -Cu Lindab mergi la sigur, oriunde ti-ai construi casa

Lindab Romania a pregatit suprize de toamna dintre cele mai interesante pentru clientii sai. Campania „Cu Lindab mergi la sigur” promite siguranta unei oferte personalizate corect intocmite, un montaj ca la carte al acoperisului realizat de montatorii instruiti de catre Lindab si o reducere de 20%. Aceasta este valabila la achitionarea unui sistem complet de acoperis Lindab cu tigla metalica Nordic 400, Prima, tigla cu acoperire granulata Lindab Roca, sau acoperis faltuit Artline PLX la pachet cu jgheaburi si burlane Lindab Rainline.

Oferta este valabila pana pe 28 septembrie 2012, in reteaua de parteneri Lindab Romania, in limita stocului disponibil.

Totodata, clientii au sansa sa castige o excursie in doi la Praga daca valoarea acoperisului complet Lindab achizitionat in luna septembrie depaseste 3000 euro + TVA la pret de lista. Excursia la Praga se acorda prin extragere la sorti, iar primii 20 de clienti care achizitioneaza sistem complet de acoperis primesc garantat o umbrela Lindab. Regulamentul este disponibil pe www.lindab.ro.

„Avem convingerea ca prima luna de toamna semnaleaza clientilor nostri apropierea sezonului rece si in consecinta iau foarte in serios finalizarea locuintei sau schimbarea acoperisului care nu mai poate rezista inca unei perioade de ploi si zapezi. Venim asadar in intampinarea nevoilor clientilor cu reducerea de 20% care sa le inlesneasca decizia de cumparare si siguranta unui acoperis care sa se aseze perfect si sa arate excelent pentru multi ani. In plus, clientii Lindab intra in concurs si pot castiga o excursie pentru doua persoane la Praga.”, a declarat Ioan Farcas, Director Marketing.

Oferta promotionala este valabila pentru acoperisuri complete ce includ: tiglele metalice Lindab Nordic 400, Skane sau Prima, cu acoperire de poliester lucios (PE), tigla metalica cu acoperire granulata Lindab Roca, acoperisul faltuit Artline PLX, folia anticondens, elemente de tinichigerie, accesorii diverse, sistemul de jgheaburi si burlane Lindab Rainline si sistemele de protectie pentru acoperisuri Lindab Protectline.

Pentru mai multe detalii despre campanie, accesati site-ul companiei.

Despre Lindab Romania

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994. Profile, Ventilatii si Building Systems sunt cele trei domenii principale de activitate. Lindab Profile dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor: tigla metalica, acoperisuri faltuite, sisteme de jgheaburi si burlane, porti de garaj, constructii usoare, trape si luminatoare, elemente de siguranta pentru acoperis, sisteme de placari, profile usoare etc. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie: tubulatura si accesorii, difuzoare, grile si anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj etc. Lindab Buildings este lider european in cladiri metalice industriale si comerciale, pentru recreere, inclusiv cladiri multietajate, si ofera servicii complete pentru proiecte la cheie in toata Europa, prin reprezentantele locale si prin reteaua de parteneri autorizati.

Lindab Romania este parte a concernului international Lindab Group, care dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab Group are puncte de lucru in 31 de tari si un numar de 4300 de angajati.

Proprietarii nu au majorat chiriile apartamentelor in luna august desi cererea este in crestere

Cresterea cererii pe piata inchirierilor produsa de inceperea unui nou an universitar nu a generat in luna august si o majorare a chiriilor pe segmentul apartamentelor vechi: proprietarii de apartamente si-au mentinut pretentiile in august la un nivel similar cu luna iulie 2012 in ceea ce priveste chiria solicitata, conform raportului lunar de monitorizare imobiliara Anunturiparticulari.ro.

In luna august a acestui an, chiria medie pentru o garsoniera sau apartament de doua camere a fluctuat cu doar 2 euro, iar la unitatile de 3 si 4 camere chiar a scazut pe un interval de 30 de zile. Daca in urma cu patru ani, cu aproximativ 400 de euro, un chirias putea achita chiria pe o luna pentru o garsoniera, in 2012, cu aceeasi suma, poate inchiria un apartament cu 3 camere in Bucuresti.

O situatie aparte are loc in aceasta perioada si in ceea ce priveste oferta imobiliara nou aparuta pe piata. In august 2012, s-a inregistrat cel mai mic numar de oferte consemnat in aceasta perioada din 2009 si pana in prezent. Putin peste 2.600 de unitati au fost scoase la inchiriere in luna august de catre proprietari, oferta fiind cu 11% mai mica in comparatie cu august 2010, de exemplu.

Evolutia chiriilor la nivelul Capitalei

Situatia inca dificila din sectorul rezidential, precum si faptul ca posibilitatile de plata a unei chirii raman aceleasi si in aceasta perioada a anului pot fi considerate principalele motive pentru care proprietarii nu au mai majorat chiriile. La acestea, adaugam stagnarea pietei din ultimele 12 luni, precum si rezultatele extrem de slabe inregistrate anul acesta la Bacalaureat, ceea ce a dus automat si la un numar mai mic de studenti. Proprietarii au constientizat astfel situatia din piata si s-au adaptat contextului actual.

Chiria medie solicitata de proprietari in luna august pentru o garsoniera a ajuns la 227 euro, in crestere cu doar un euro comparativ cu luna iulie a acestui an si cu 2% mai mica decat in luna august 2011, cand chiria trecea de pragul de 230 euro.

Pentru un apartament de doua camere in Capitala, proprietarii solicita in medie aproximativ 320 euro/ luna, variatia fata de luna iulie 2012 fiind insignifianta, de sub 1%. Totusi, pe interval de un an, nivelul chiriei pe acest tip de unitate s-a majorat cu 2%, de la 315 euro, fiind singura situatie in care s-au inregistrat fluctuatii pozitive de la un an la altul.

O situatie aparte observam pe segmentul apartamentelor de 3 si 4 camere la care, in decurs de o luna, chiria medie solicitata de proprietari a scazut. Astfel, unui chirias aflat in cautarea unui apartament de trei camere i s-a solicitat in luna august o chirie de 413 euro, cu 2% mai putin comparativ cu luna iulie 2012, cand chiria ajungea la 422 euro. Diferența este si mai mare raportat la luna august a anului trecut, proprietarii solicitand atunci in medie 452 euro/ luna, cu 9% mai mult decat in prezent.

Chirii mai mici s-au inregistrat si pentru apartamentele de patru camere. In luna recent incheiata, statisticile Anunturiparticulari.ro indica o chirie medie de 565 euro/ luna pentru acest tip de unitati, cu 14% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, echivalentul a aproximativ 100 de euro. La acest tip de unitati insa, fluctuatiile sunt mai accentuate si prin prisma unui numar mai mic de oferte.

Variatie pret
Variatie pret
Chirii medii solicitate de proprietari
Chirii medii solicitate de proprietari
Numarul de oferte

Luna august 2012 nu a adus pe piata inchirierilor o oferta substantial mai bogata comparativ cu luna iulie a acestui an. Daca anul trecut variatiile din iulie pana in august in ceea ce priveste numarul de oferte ajungeau la +15%, anul acesta, oferta este cu doar 4% mai bogata pe un interval de 30 de zile, de la 2512 unitati, la 2611.

Peste 40% din totalul ofertei imobiliare nou aparute pe piata in luna august revine apartamentelor de doua camere. Putin peste 1.100 de unitati au fost scoase de proprietari la inchiriere in luna recent incheiata, cu 2% mai putine comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dar si in crestere de la aproximativ 1030 unitati, cate erau inregistrate in luna iulie a acestui an.

In ceea ce priveste garsonierele, statisticile inregistreaza o scadere a ofertei imobiliare din iulie si pana in august 2012. Daca in iulie cei interesati puteau gasi pe piata 974 oferte noi pentru acest tip de unitati, in august, oferta a scazut pana la 955 garsoniere. Numarul de garsoniere scoase la inchiriat este totusi cu 2% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand pe piata numaram 933 de oferte noi.

Cea mai accentuata scadere pe un interval de 12 luni o observam pe segmentul apartamentelor de 3 camere. Daca in luna august a anului trecut, proprietarii scoteau la inchiriere aproximativ 550 de unitați, oferta in august 2012 a scazut cu aproape 19%, echivalentul a peste 100 de unitati.

Oferta imobiliara este completata de apartamentele de 4 camere, 104 astfel de unitati aparand pe piata inchirierilor in luna august, cu 24% mai putine decat in luna august 2011, dar la un nivel similar cu luna iulie a acestui an, conform datelor Anunturiparticulari.ro.

Numarul apartamentelor scoase pe piata pentru inchiriere
Numarul apartamentelor scoase pe piata pentru inchiriere


Prognoza Anunturiparticulari.ro

Intrucat noul an universitar a fost calificat de multi drept elementul care ar putea dinamiza sectorul inchirierilor rezidentiale, comportamentul neobisnuit adoptat de proprietari in luna august ne face sa urmarim cu interes modul in care acestia vor actiona in septembrie. Cum aceasta luna este ultima dinaintea inceperii anului universitar, cel mai probabil vom asista la o crestere a numarului de oferte scoase pe piata, dar nu si la fluctuatii majore ale chiriilor inregistrate de la inceputul acestui an si pana in prezent.

Despre Anunturiparticulari.ro

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.net si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet. Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

miercuri, 5 septembrie 2012

Duraziv: Promotiile si ieftinirea manoperei mentin intacte costurile finisarii unui imobil

Producatorul de materiale de constructii Duraziv, detinut de antreprenorul local Daniel Guzu, estimeaza ca in ultimii trei ani pretul materialelor de constructii pentru finisaje s-a majorat cu 20%. Costurile acestea nu s-au reflectat in buzunarele consumatorilor finali deoarece atat producatorii din piata cat si distribuitorii au desfasurat campanii promotionale intense in acest interval, iar pretul manoperei a scazut considerabil.

Bugetul mediu necesar pentru acizitia si aplicarea de finisaje in cadrul unui apartament de 60 de metri patrati variaza intre 2.800 si 3.000 de lei, valoare identica celei din 2009. in aceste valori sunt incluse indreptarea peretilor si tavanelor cu glet de finisaj, aplicarea unei vopsele lavabile si a amorsei aferente, precum si montarea de gresie si faianta.

„Costurile produselor pentru finisaje au crescut in ultimii trei ani in medie cu 5-7% pe an. Asta inseamna ca a existat o crestere totala de 20% in ultimii ani. Factorii care au dus la cresterea preturilor sunt scumpirea materiile prime, a utililtatilor si combustibililor, precum si evolutia cursului valutar”, declara Daniel Guzu, director general Duraziv. „Paradoxal este faptul ca preturile la produse au crescut, dar costurile de finisare a unei locuinte au ramas cam la acelasi nivel din 2009”, precizeaza Daniel Guzu.

In primul rand in acest interval a existat o cerere mai scazuta pentru produse de finisaj. Producatorii si distribuitorii din aceasta piata au apelat intens la promotii ca mecanism de atragere a clientilor. Asadar, cresterea preturilor a fost de multe ori compensata de promotii. Nu in ultimul rand costurile actuale de finisare sunt determinate si de scaderea pretului manoperei la meseriasi.

Ultimii trei ani au avut un efect pozitiv in ceea ce priveste alegerea finisajelor, accentul acordat calitatii produselor fiind unul superior.

„De la an la an se observa o evolutie pozitiva in ceea ce priveste optiunile cumparatorilor, fie ca acestia sunt consumatori finali sau firme de constructii”, declara Daniel Guzu. Evolutia pozitiva consta practic in achizitionarea si mai ales informarea legata de produsele de calitate superioara precum si produsele speciale cum ar fi materialele pentru hidroizolatii, adezivii superiori sau mortarele speciale. „Acum se solicita informatii tehnice si demonstratii si se fac comparatii. Daca in anii de boom imobiliar, se opta doar pentru un produs, acum se solicita din ce in ce mai mult sisteme complete si solutii”, adauga managerul Duraziv.

Duraziv este o companie activa pe piata de materiale de constructii inca din anul 2003, cand a fost infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu. Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisari interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare. Divizia producatoare de adezivi s-a lansat in urma unei investitii de peste 8,5 mil. euro intr-o fabrica moderna, cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an, situata in Popesti Leordeni. Fabrica este dotata si cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele. in 2011 compania a raportat o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 34% comparativ cu anul precedent.

Selena Romania intra pe un nou segment de piata prin lansarea unui mortar revolutionar pentru zidarie – Mortarul in strat subtire TYTAN Professional

Selena Romania, reprezentanta holdingului international Selena cu capital polonez si listat la Bursa de la Varsovia, anunta lansarea Mortarului in strat subtire TYTAN Professional, un produs inovator, in premiera pe piata din Romania, destinat constructiei de case cu zidarie. Noul mortar ofera beneficii semnificative constructorilor si utilizatorilor finali: costuri cu pana la 50% mai mici comparativ cu mortarul traditional, uscarea in doar 2 ore si aplicarea la temperaturi de pana la -10 grade C.

“Dupa ce in trecut am inovat in domeniul spumelor, ne propunem acum sa revolutionam domeniul constructiilor de case cu un produs curat, rapid, usor de folosit si accesibil. Mortarul in strat subtire TYTAN Professional este o solutie in premiera pentru Romania, care creste randamentul constructorilor si reduce costurile totale asociate. Ne asumam si cu acest produs sa educam piata autohtona si suntem convinsi ca profesionistii din Romania vor recunoaste beneficiile complete pe care le aduce mortarul TYTAN. Ne propunem ca in primul an de prezenta al produsului pe piata sa vindem circa 30.000 de unitati”, a declarat Dorin Spataru, Administratorul Selena Romania.

Mortarul in strat subtire TYTAN Professional este furnizat in recipiente sub presiune, fiind gata preparat. Recipientul se agita si mortarul se aplica direct pe bucatile de BCA sau pe blocurile ceramice utilizate, intarirea realizandu-se in numai 2 ore comparativ cu 28 de zile, in cazul solutiei clasice. Conform testelor, un perete se ridica in jumatate din timpul necesar daca se utilizeaza mortar traditional.

Mortarul se recomanda pentru peretii portanti si despartitori, aplicarea efectuandu-se usor, cu un minim de pregatire prealabila. Constructia cu Mortarul in strat subtire TYTAN Professional asigura si izolare termica. De asemenea, acesta este usor de transportat, un autoturism fiind suficient pentru transportul a mai multe cutii cu recipiente.

In mod clasic, pentru realizarea unei anumite suprafete de pereti sunt necesari sute de saci de material, care trebuie manipulati si stocati cu autovehicule speciale, iar ulterior pentru prelucrarea mortarului se impun utilaje dedicate si cantitati semnificative de apa si energie electrica.

Un test comparativ efectuat de companie a ilustrat ca pentru realizarea unei suprafete de zidarie de 250 mp sunt necesare intre 9 si 11 tone de mortar pe baza de ciment, betoniera, acces la utilitati si curatarea ulterioara a zonei de lucru, in timp ce, utilizand Mortarul TYTAN Professional au fost folosite doar 42 de kg de mortar, un pistol pentru aplicat si solutia de curatare a acestuia.

Mortarul in strat subtire TYTAN Professional este deja disponibil pe piata din Romania si poate fi achizitionat de la distribuitori, dealeri, din magazinele de materiale de constructii si din retelele DIY. Pretul recomandat pentru un tub de material este de 31 de lei.

Despre Grupul Selena

Grupul Selena este un holding cu capital polonez care opereaza la nivel global, producand si distribuind materiale pentru constructii, pentru utilizatorii profesionisti si cei casnici. Grupul cuprinde 30 de companii in 18 tari, care opereaza 15 fabrici de productie high-tech. Activitatile Grupului Selena au legatura cu toate stadiile dezvoltarii produsului: cercetare avansata, productie, distributie, vanzare si marketing global. Selena FM SA – compania care detine grupul este listata la Bursa de Valori din Varsovia.

Selena ofera o gama larga de produse pentru profesionisti si utilizatori casnici. Brandurile sale principale sunt TYTAN si ARTELIT.

Pozitia pe piata

Elementul cheie pentru strategia Grupului Selena este calitatea. “Avantaj prin produs” se traduce in angajamentul Selena de a asigura calitate la cele mai inalte standarde pentru fiecare dintre grupele de produse. O astfel de strategie garanteaza increderea clientilor in produse si se capitalizeaza in numeroase premii si distinctii.

Produsele oferite de Selena Group sunt certificate ISO 9001, asigurand astfel inalte standarde de calitate, precum si siguranta pentru utilizator. Acestea sunt confirmate de atestate si certificate poloneze si internationale.