vineri, 27 septembrie 2013

Fluke 1730 simplifica descoperirea pierderilor de energie electrica

Dispozitivul de inregistrare a energiei electrice trifazate ajuta managerii de unitati si profesionistii in domeniul electricitatii sa reduca dramatic costurile.

Fluke Corporation prezinta dispozitivul de inregistrare a energiei trifazate, Fluke 1730, un instrument intuitiv, usor de utilizat, cu capacitati de colectare profesionista a datelor energetice. Fluke 1730 este inovator: permite unor categorii diverse de profesionisti din domeniul intretinerii sa colecteze date legate de energie, in timp ce softul din pachet, Fluke Energy Analyze, ofera date scalate atat pentru nevoile de raportare si analiza ale managerului unitatii, cat si pentru cerintele analitice avansate ale inginerilor electricieni.

Chiar si unitatile bine administrate pot avea pierderi de energie, cel mai adesea din cauza ineficientei echipamentelor si sistemelor sau a functionarii in perioade de tarifare maximala ale zilei. Detectarea respectivelor pierderi necesita asumarea unui consum de energie suplimentar pentru inregistrarea lor intr-un interval de timp, utilizand analizoare operate de ingineri cu instruire avansata. Din nefericire, aceste impedimente legate de costuri si competente au facut auditurile energetice nepractice pentru numeroase unitati.

Dispozitivul de inregistrare a energiei Fluke 1730 schimba aceste lucruri. Fiind un instrument modern de inregistrare a energiei, cu un design simplu si intuitiv, Fluke 1730 permite tehnicienilor sa incarce studii si sa inregistreze valorile energetice imediat ce aparatul este scos din cutie. Rezultatele furnizeaza managerilor de unitati informatiile necesare pentru identificarea si prioritizarea scenariilor de economisire a energiei.

Fluke 1730 simplifica descoperirea pierderilor de energie electrica
Dispozitivul compact de inregistrare a energiei realizeaza masuratori cheie ale tensiunii, curentului, energiei si factorului de putere pentru a identifica zonele in care se pierde energie. Toate valorile masurate sunt inregistrate automat si pot fi revizuite in timpul inregistrarii. Erorile comune de configurare sunt rectificate prin reproiectarea cablurilor de distributie, verificari digitale si corectarea automata a tuturor conexiunilor. Fluke 1730 are cea mai inalta clasificare legata de siguranta din industrie (600 V CAT IV/1000 V CAT III). De asemenea, poate fi pornit direct de pe circuitul masurat, eliminand nevoia de a gasi o priza de alimentare si dispune de doua porturi USB pentru descarcarea rapida a datelor pe PC-uri sau unitati flash.

Datele inregistrate de dispozitivul Fluke 1730 pot fi importate in softul Fluke Energy Analyze pentru procesare si arhivare ulterioare. Programul permite utilizatorilor sa analizeze energia si sa incarce profiluri, inclusiv sa mareasca sau sa micsoreze detaliile, sa adauge comentarii, imagini si alte informatii legate de date; sa suprapuna diverse sesiuni de inregistrare, sa creeze rapoarte si sa exporte rezultatele masuratorilor.

Pentru mai multe informatii despre dispozitivul de inregistrare a energiei electrice trifazate Fluke 1730, vizitati acest link.

Despre Fluke

Fondatain 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numele companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept.

Pentru mai multe detaliii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

joi, 26 septembrie 2013

NOWY STYL GROUP: produse de calitate la TARGUL DE MOBILA BIFE 2013

NOWY STYL ROMANIA a participat la targul de mobila BIFE 2013 care a reunit peste 300 de producatori, importatori si distribuitori din Romania si strainatate. Pentru NOWY STYL ROMANIA a fost un beneficiu participarea la acest targ de mobila, privind cresterea notorietatii brandului in randul clientilor fizici, persoanelor juridice care activeaza in domeniul mobilei cat si in randul arhitectilor cu care ne-am intalnit. Targul de mobila BIFE a fost dedicat industriei de mobila, accesoriilor si decoratiuniilor.

In cadrul targului de mobila NOWY STYL ROMANIA a organizat o tombola pentru clientii care ne-au vizitat standul si care au intrat in posesia talonului de participare la „Tombola Toamnei la NOWY STYL”. Clientii care au talonul de participare la tombola si nu au depus cuponul in urna sunt invitati la showroomul nostru din str. Sfantul Calinic nr.11, comuna Pantelimon, jud. Ilfov pentru a-l depune.

Regulamentul de participare poate fi consultat pe www.artenter.ro | www.scaune.biz

Inca din 1992 produsele brandului NOWY STYL GROUP se definesc ca produse de calitate, functionale, ce satisfac o categorie larga de criterii si clienti. Gama larga de produse ofera posibilitatea ca fiecare individ sa isi gaseasca produsul ideal prin oferirea armoniei dintre calitate, functionalitate si pret ce satisfac gusturile clientilor de peste 20 de ani. Datorita diversitatii produselor, mobilierul nostru poate fi folosit in amenajarea diferitelor spatii office, sali de conferinta, de asteptare, spatii gastronomice si chiar locuinte.

NOWY STYL ROMANIA stand BIFE 2013
NOWY STYL ROMANIA comercializeaza produse de mobilier reprezentate de sase branduri: Nowy Styl, BN Office Solution, Grammer Office, Forum Seating, Baltic Wood, Rohde & Grahl pe care NOWY STYL GROUP le are in portofoliu.

Brandul Nowy Styl are in portofoliu peste 200 de modele de scaune disponibile in diverse variante de tapiterie (scaune operationale, scaune pentru sali de conferinta, scaune metalice pentru cafeterie).

Brandul BN Office Solution cuprinde sase linii de mobilier, solutii complete pentru amenajarea birourilor.

Brandul Grammer Office are in portofoliu scaune ergonomice cu mecanisme revolutionare care asigura sanatatea&confortul utilizatorului pe parcusul a mai multor ore de stat la birou.

Brandul Forum Seating cuprinde peste 15 modele de scaune pentru stadioane, cinematografe, amfiteatre, sali de conferinta.

Brandul Baltic Wood este unul dintre cei mai dinamici producatori de pardoseli din lemn cu trei straturi.

Pentru mai multe informatii contactati:

Gabriela Ciocan
Specialist Marketing
Telefon: 021.322.49.56
E-mail: gabriela.ciocan@nowystyl.ro

Evocasa Selecta a castigat premiul Highly Commended la European Property Awards

Dezvoltatorul imobiliar lider de piata Adama, detinut exclusiv de Immofinanz Group, a fost premiat cu distinctia Highly Commended, inscriindu-se printre companiile castigatoare ale prestigiosului concurs International Property Awards in cadrul competitiei regionale europene din 2013. Compania a concurat cu proiectul sau imobiliar premium din Bucuresti, Evocasa Selecta, la categoria Development Multiple Units. In urma succesului obtinut, Andreas Holler, CEO Adama, a participat la European Property Show, o gala de inalta clasa, organizata la Londra pe data de 24 septembrie 2013. In cadrul evenimentului, companiile declarate castigatoare au fost anuntate ce premiu au obtinut. ”Este cu adevarat o onoare pentru Adama sa obtina o distinctie de prestigiu si sa se bucure de recunoastere internationala printr-un proiect local din Romania. Acest premiu ne confirma eforturile continue pe care le depunem pentru a ridica standardele de constructie pe piata rezidentiala din Romania si ne responsabilizeaza sa ne mentinem telul in aceasta directie”, declara Andreas Holler, CEO Adama Group. Bazandu-se pe succesul evenimentelor de business organizate anterior, gala International Property Awards a gazduit in aceeasi zi si evenimentul Property Show, gandit sub forma unei serii de evenimente profesionale de networking - seminarii, mese rotunde si expozitii, la care au participat reprezentanti din conducerea unor companii de renume, inclusiv presedinti, CEO sau manageri.
Ansamblul rezidential premium Evocasa Selecta
Evocasa Selecta, proiectul care a obtinut premiul Highly Commended, este ansamblul rezidential premium din portofoliul Adama. Amplasat in centrul Capitalei, cladirea cu un design deosebit este o combinatie eleganta intre vechiul si noul Bucuresti, intre istoria arhitecturala a orasului si formele futuriste. Evocasa Selecta este o cladire de 10 etaje, oferind 77 de apartamente de 2, 3 si 4 camere.

Proiectul reprezinta o oportunitate de investitie atat pentru clientii interesati sa se mute intr-o casa noua, cat si pentru aceia care intentioneaza sa isi plaseze economiile intr-un ansamblu cu o perspectiva promitatoare. Principala provocare in realizarea constructiei a fost sa ofere viitorilor locatari un produs rezidential premium, localizat in cea mai buna zona din oras, in apropierea celor mai cunoscute bulevarde si care sa le asigure toate facilitatile de care pot avea nevoie.

European Property Awards fac parte din faimoasa competitie International Property Awards, competitia cu cea mai ridicata cota din lume in functie de valoarea proiectelor inscrise. Titulatura de castigator al acestui concurs este un simbol al excelentei in industrie la nivel global.

Adama - Evocasa Selecta
European Property Awards se numara printre cele mai prestigioase distinctii dedicate segmentului rezidential si comercial din piata imobiliara. Un juriu de calibru, format din experti internationali identifica cele mai semnificative proiecte finalizate, precum si agentiile imobiliare de calitate din Europa. Rusia si Turcia conduc in clasamentul tarilor cu cele mai multe premii obtinute de-a lungul timpului.

La finalul acestui an, castigatorii European Property Awards care au obtinut cel mai mare punctaj vor concura in fata celorlalte companii premiate din Asia, Africa, UK, America de Nord si de Sud si Arabia, stabilindu-se astfel castigatorul la nivel mondial din fiecare categorie.

Despre Adama

Adama este un dezvoltator de top, activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1.650 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate: in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti – Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov – Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.100.

Despre IMMOFINANZ Group

IMMOFINANZ Group este una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa listate la bursa Compania este inclusa in indexul de top ATX al Bursei de Valori de la Viena si este prezenta si pe Bursa de Valori Varsovia. De la infiintarea sa, in 1990, IMMOFINANZ Group si-a constituit un portofoliu de proprietati de inalta calitate care cuprinde la ora actuala peste 1.700 de proprietati ca investitie, avand o valoare de piata de aproape 10,5 miliarde euro. Ca un „motor in imobiliare”, compania se concentreaza pe conectarea celor trei sectoare principale de business: dezvoltarea de proprietati prime sustenabile, special concepute, amplasate in locatii premium, managementul profesionist al acestor proprietati si un ciclu de vanzari optimizat. IMMOFINANZ Group isi concentreaza activitatea pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.

Pentru mai multe informatii, accesati www.immofinanz.com | blog.immofinanz.com | properties.immofinanz.com.

IMMOFINANZ Group in Romania

IMMOFINANZ Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari si investitori din Romania, cu un portofoliu de 88 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale, estimat la 1.001,7 millioane de euro. Romania se claseaza pe locul al treilea in portofoliul Grupului, cu o cota de 9,6%, dupa Rusia, cu 16,9% si Austria cu 14,5%. in noiembrie 2011, IMMOFINANZ Group a achizitionat Adama, un dezvoltator imobiliar de varf din Europa de Sud-Est, cu operatiuni importante pe piata rezidentiala din Romania. Tranzactia a consolidat operatiunile IMMOFINANZ Group in domeniul constructiilor si al dezvoltarilor rezidentiale din regiune, in special in Romania.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati:

Alexandra Manea
PR & Marketing Real Estate Specialist, Adama Group
alexandra.manea@adama.ro
0737.422.491

miercuri, 25 septembrie 2013

Vanzari de milioane de euro la cel mai mare targ de mobila BIFE-SIM 2013

Valuri de vizitatori romani si straini, vanzari de milioane de euro in mobila, echipamente, accesorii si decoratiuni, mii de comenzi si zeci de contracte incheiate pe loc.

Valuri de vizitatori romani si straini, vanzari de milioane de euro in mobila, echipamente, accesorii si decoratiuni, mii de comenzi si zeci de contracte incheiate pe loc. Acestea sunt concluziile mai mult decat imbucuratoare ale Targului International de Mobila, Echipamente si Accesorii – BIFE-SIM 2013. La toate acestea se adauga bucuria vizitatorilor si multumirea celor peste 300 de expozanti, care au transformat BIFE-SIM intr-o experienta impresionanta.

Evenimentul a fost organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO.

Timp de cinci zile, intre 17 si 21 septembrie, Romexpo a fost destinatia a peste 22 000 de oameni, un procentaj insemnat fiind reprezentat de straini fascinati de mobila noastra.

Nu a existat doar un singur produs ”vedeta”, toate stilurile prezentate la eveniment cucerindu-si publicul la simpla privire. Au existat cumparatori pe masura ofertelor, fie ca vorbim despre renumita mobila clasica, lucrata in lemn masiv, despre cea moderna (cu sau fara accente traditionale), ori despre obiectele spectaculoase, semnate de designerii romani.

Daniel EGGRI, General Manager MOBEXAm avut un succes succes neasteptat in an de criza. Publicul numeros si entuziast care ne-a cautat mobila a confirmat inca o data valoarea MOBEX. Sunt foarte multumit de colaborarea dintre organizatori, BIFE-SIM ne-a depasit asteptarile – Daniel EGGRI, General Manager MOBEX.

Poliana PASATOIU, PR Manager Casa SIMEXOrganizat sub forma unei veritabile incursiuni in tainele lemnului de calitate superioara, BIFE-SIM a dezvaluit filele de poveste ale mobilei adevarate cu fiecare stand vizitat de ochiul iubitor de eleganta si confort. Potentialul pietei de mobila din Romania a fost intens valorificat printr-o foarte buna promovare, menita sa ancoreze definitiv in memoria vizitatorilor emotia calda, in tonuri naturale si patinate ale lemnului. Rafinamentul tehnic si estetic al colectiilor SIMEX, in linii clasice, din lemn masiv, a fost atent pus in lumina de spatiile mari si armonioase ale Complexului Expozitional Romexpo – Poliana PASATOIU, PR Manager Casa SIMEX.

Florentina Toader, ROMINA FurnitureNe-am bucurat de foarte multi vizitatori in stand, vizitatori ce au cautat calitate, design si produse de incredere. Expozantii s-au intrecut pe sine, am vazut standuri foarte frumoase, piese extraordinare de mobilier si amenajari cu adevarat impresionante. Pentru noi, rezultatele incep sa apara de acum si in urmatoarele 6 luni. Am luat contactul cu clientii, acum ii asteptam sa comande – Florentina Toader, ROMINA Furniture.

BIFE-SIM 2013, a reusit sa adune la un loc, in acelasi spatiu si in aceeasi perioada, elita profesionistilor din industria mobilei din Romania. Judecand dupa numarul de vizitatori si dupa interesul acestora fata de produsele prezentate, ne dorim sa credem ca eforturile sustinerii acestui eveniment nu au fost in zadar. De asemenea, speram ca toti cei care au participat vor putea declara, mai repede sau intr-un interval mai lung, ca zilele de targ s-au dovedit rodnice.

Gabriel Nimitan, director dept. MDF Global DesignFelicitam organizatorii pentru munca depusa si ne declaram, inca de pe acum, prezenti si la urmatorul targ de profil, realizat cu cel putin acelasi profesionalism precum cel de anul acesta – Gabriel Nimitan, director dept. MDF Global Design

Si pentru furnizorii de echipamente si utilaje pentru prelucrarea lemnului, reuniti in Pavilionul Central, BIFE-SIM s-a tradus prin vanzari excelente si multe semnari de contracte.

Paul Teodorescu, General Manager WOOD EXPERTBIFE-SIM 2013 a fost, in opinia mea, cea mai buna reprezentare a targului de mobila din 2007 si pana in prezent, chiar daca inca nu s-a terminat criza. Marturisesc cu surprindere si incantare ca editia din acest an ne-a depasit cele mai optimiste asteptari; am avut zile extrem de ocupate, in special cele de joi si, respectiv, vineri. Cu toate ca in timpul targului este mai greu, noi chiar am reusit sa incheiem cateva contracte, in special pe sectorul prelucrarii primare si sa vindem patru instalatii complete pentru fabrici de cherestea. Estimez ca valoarea totala a utilajelor vandute in standul Wood Expert, in cele 5 zile de targ, depaseste 2 milioane euro – Paul Teodorescu, General Manager WOOD EXPERT.

Dragos MaRaCINEANU, General Manager FELDER GRUPPE RomaniaPrin participarea noastra la cel mai importat eveniment anual din industrie – BIFE SIM 2013, clientii nostri au avut confirmarea ca FELDER GRUPPE este un partener pe termen lung, pe care se pot baza in dezvoltarea afacerii lor. Atat marimea standului nostru, cat si numarul de masini expuse, majoritatea in premiera in Romania au avut ca rezultat atragerea unui numar important de vizitatori pe intreg parcursul expozitiei si incheierea unui numar mai mare de contracte fata de editia de anul trecut. Felicit echipa organizatoare pentru efortul sustinut pentru ca industria prelucrarii lemnului sa aiba acest eveniment an de an si sper ca anul viitor situatia economica generala sa puna intr-o lumina favorabila industria prelucrarii lemnului atat in interior, cat si in exterior – Dragos MaRaCINEANU, General Manager FELDER GRUPPE Romania.

De o atentie aparte s-a bucurat Salonul de Avangarda al expozitiei, acolo unde au fost expuse cele mai spectaculoase creatii ale designului romanesc inovativ.

Diana NITREANU, Senior Architect Laboratorul de ArhitecturaAm fost uimita de numarul mare de oameni care au venit la targ, iar senzatia s-a amplificat in week-end cand abia am facut fata vizitatorilor. Oamenii au fost foarte interesati de creatiile noastre si de instalatiile interactive din stand. Am stabilit deja intalniri cu cei care ne-au placut si isi doresc sa colaboreze cu noi pe viitor, fie pentru amenajari interioare, fie pentru comenzi de mobilier. Pot spune cu certitudine ca vom participa si anul viitor la BIFE-SIM, speram cu un stand si mai mare – Diana NITREANU, Senior Architect Laboratorul de Arhitectura.

Ina LEONTE, Arhitect ZEST CollectivePentru noi au fost cateva zile pline de discutii si reactii care confirma interesul pentru designul de inalta definitie si in Romania. Targul BIFE-SIM a fost o ocazie excelenta sa comunicam cu cat mai multa lume despre noile metode de design si fabricatie, care ofera alternativa la produsele de serie. Asa am descoperit si colaboratori de care aveam nevoie pe partea de productie, dar si oameni interesati de produsele noastre. Am avut parte de o multime de "wow!" din partea vizitatorilor. La anul o sa venim cu si mai multe produse “wow!” – Ina LEONTE, Arhitect ZEST Collective.

Dana TaNASE, Arhitect IDZ arhitecturaE prima oara cand aparem in public, iar reactiile sunt mai mult decat neasteptate. Inca din prima zi a targului, am vandut una dintre cele mai scumpe creatii din stand. Suntem incantati ca dupa o cercetare de mult timp, avem sentimentul minunat ca am muncit cu folos si ca oameni extraordinari, pasionati de aceleasi lucruri ca si noi, isi doresc sa colaboram intr-un fel sau altul – Dana TaNASE, Arhitect IDZ arhitectura.

Mihnea Ghildus, Fondator DizainarVizitatorii standului Dizainar au fost impresionati de creativitatea designerilor prezenti si mai ales de faptul ca putem realiza obiecte de o calitate excelenta la preturi normale, chiar aici la noi in tara. Cei care au calcat pe rumegusul presarat pe pardoseala standului, fie ei designeri, producatori arhitecti sau familii care isi mobilieaza casa, au inteles ca de acum am intrat intr-o noua etapa a industriei de mobilier si decoratiuni din Romania, cea in care designul are un cuvant important de spus, in care originalitatea este in sfarsit apreciata de catre un public larg. Am plecat in seara de 21 septembrie de la BIFE-SIM cu un numar impresionant de contacte ale oamenilor doritori de informatii despre ce facem sau ale producatorilor care doresc sa se implice in productia de mobilier ori corpuri de iluminat si cu bucuria de a-i fi cunoscut personal – Mihnea Ghildus, Fondator Dizainar.

Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii a avut loc la Romexpo, intre 17 si 21 septembrie 2013. S-a desfasurat pe o suprafata de peste 30 000 mp si a reunit ofertele a 300 de companii din tara si din strainatate (Austria, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Germania, Italia, Polonia, Taiwan, Thailanda si Turcia), care activeaza in toate sectoarele industriei de mobila. BIFE-SIM 2013 este organizat de ROMEXPO si co-organizat de APMR – Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO.

Sursa: Euroexpo Trade Fairs

Arhitectul Toshihiro Kubota prezent la prima editie ARThitecture Conference & Expo

Arhitectul Toshihiro Kubota s-a nascut in Japonia, detine un birou de arhitectura in Zurich si si-a terminat studiile la Paris. Castigator a numeroase premii la concursuri de anvergura din Copenhaga, Geneva, Paris, Seoul si Los Angeles se poate mandri cu un portofoliu impresionant prin cladirile din peste 10 tari de pe continente diferite: Taiwan, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Elvetia, Germania, Finlanda, Danemarca, Insulele Feroe, Slovenia. Tot el este si initiatorul firmei Kubota & Bachmann Architects, un birou de arhitectura modern si dinamic cu sediul in Elvetia.

Pentru prima oara la ARThitecture Conference & Expo, Toshihiro Kubota va fi key note speaker unde ne va pune in tema cu trei dintre proiectele sale: Urban Composition – Elvetia, Kaohsing Pop Music Center – Taiwan si Cruise Service Center – Taiwan.

In cadrul aceleiasi conferinte vor participa peste 200 de arhitecti, proiectanti, designeri, ingineri si constructori din intreaga tara. Realizat in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, evenimentul a fost conceput in scopul de a puncta excelenta, calitatea si performanta in arhitectura, constructii si urbanism prin prisma unor prezentari, workshop-uri si dezbateri.

Printre speakerii invitati vor fi arhitecti de renume, atat din Romania cat si din strainatate:

- Serban Tiganas (Dico si tiganas, Cluj Napoca),
- Claudiu Toma (Parasite Studio, Timisoara),
- Gabriel Rosca (Cooplan, Sibiu),
- Alexandra Stoica (Das Engineering Grup, Cluj-Napoca),
- Vlad Sebastian Rusu (Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectura, Cluj-Napoca),
- Toshihiro Kubota (Kubota & Bachmann Architects, Zurich - Elvetia)
ARThitecture Conference & Expo


Pentru mai multe informatii despre speakeri, conferinta si inscrieri, va invitam sa accesati site-ul evenimentului www.arthitecture.ro, iar pentru update-uri referitoare la eveniment si speakeri, va asteptam pe pagina de Facebook.

Libero Events este o agentie de evenimente B2B si B2C avand in portofoliu manifestari in domenii ca: turism, home&deco, comert online, medical si evenimente dedicate antreprenoriatului. Organizam targuri si expozitii: Touristica, BebeShow, conferinte: The Woman, HR Summit, Tecomm, MarkDay, ARThitecture, workshopuri si seminarii.

Crestere de 10% a companiilor prezente la IEAS 2013 fata de editia anterioara

Pe o suprafata de peste 3.600 mp, in salile Unirii, Take Ionescu si I. C. Bratianu de la Palatul Parlamentului, peste 100 de companii de top din tara si din strainantate au expus cele mai noi tehnologii din industria energetica, electrica si a automatizarilor. Timp de 4 zile, intre 10 si 13 Septembrie s-a desfasurat cel mai mare eveniment dedicat industriei din Romania.

Anul acesta evenimentul IEAS a sustinut, in premiera, tinerii si copiii ce au dorit sa isi dezvolte abilitatile si interesul catre aceasta industrie. IEAS 2013 s-a desfasurat sub sloganul „Copii azi...Ingineri Maine.” iar in perioada evenimentului cei pasionati de energie au putut lua parte la cele mai interactive work-shopuri si ateliere in cadrul spatiilor special amenajate.

In cadrul targului au fost prezentate produse si tehnologii inovative menite sa reduca atat consumul de energie cat si sa simplifice si sa extinda utilizarea echipamentelor in industriile carora se adreseaza. Printre produsele expuse se numara: platforme online si senzori automatizati, module integrate de prezentare, roboti industriali, conectori si cabluri electrice, tablouri si celule electrice, sisteme automatizate complexe, automobile electrice si echipamente destinate acestora, precum si multe alte servicii si echipamente dedicate domeniului electric.

Editia a IX-a a evenimentului a inregistrat o crestere de 10% a companiilor prezente din tara si din strainatate fata de editia anterioara, fiind inscrisi 108 expozanti. Au fost prezente companii din Germania, Italia, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovenia, China si Rusia alaturi de companiile romanesti. Anul acesta evenimentul a extins promovarea externa, IEAS fiind prezent in cadrul renumitului targ Hannover Messe din Germania, unul din cele mai importante targuri dedicate industriei de automatizari din lume. Acest lucru a fost dublat de promovarea targetata a evenimentului pe plan local, actiuni ce au dus la un numar mai mare de vizitatori fata de anul precedent, fiind inregistrati peste 3700 de vizitatori specialisti. Evenimentul de echipamente electrice si automatizari, IEAS, organizat sub conceptul „Business is sharing”, ofera printre cele mai bune solutii business to business, faciliteaza schimbul de informatii si creeaza un mediu de afaceri atractiv. Acesta se adreseaza in mare masura tuturor industriilor, cu precadere catre piata energetica, electronica, electrica si automatizarilor.

In zilele 10 si 11 Septembrie a avut loc in cadrul IEAS cea de-a doua editie a Congresului de Energie si Echipamente Electrice din Romania (CEEER) 2013 in Sala Nicolae Balcescu. Cele peste 300 de persoane prezente la editia din acest an a CEEER s-au bucurat de prezenta Ministrului Mihnea Costoiu, care a participat la Deschiderea Oficiala a evenimentului si, totodata, si la prima sesiune a Congresului, Eficienta energetica si politici in domeniul energiei. Alaturi de Domnia Sa, s-a alaturat si Vicepresedintele ANRE, domnul Emil Calota si Directorul ANRE, domnul Corneliu Radulescu.

Menit a deveni unul din cele mai importante evenimente autohtone in domeniul energiei si echipamentelor electrice, dedicat specialistilor energetici si persoanelor implicate in sectoarele conexe, CEEER 2013 a adus sub acelasi acoperis cei mai importanti specialisti din industria energetica din Romania, precum: Decanul Facultatii de Energetica – Prof. Dr. Ing. Valentin Navrapescu, Presedintele RPIA – Ciprian Glodeanu, Prorector UPB – Prof. Dr. Ing. Claudia Popescu, Director Transelectrica – Gheorghe Indre, CEO Cez – Ion Lungu, CNR-CME – Calin Vilt si multi altii.

Subiectele in discutie au cuprins sectoarele cu cele mai multe intrebari de rezolvat, printre care putem enumera: eficienta energetica, smart grid, surse regenerabile de energie, standardul, ISO 50001, echipamente electrice sau politici in domeniul energiei.

Pentru prima data in cadrul evenimentului, in sala Drepturile Omului, in data de 11 Septembrie, s-a desfasurat in paralel seminarul StarGrid, organizat in parteneriat cu Asociatia de Standardizare din Romania (ASRO), ce s-a bucurat de prezenta celor mai importanti reprezentanti in domeniu din patru tari europene: David Nestle - Fraunhofer Institut fur Windenergie und Energiesystemtechnik, Dr. Ing. Georgio Franchioni - Ricerca sul Sistema Energetico - RSE S.p.A., Italia (tbc) si altii.

CEEER 2013 a fost sustinut de: Asociatia Romana pentru Energie Eoliana; Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi; Asociatia Romana a Industriei Fotovoltaice; Comitetul Roman al Consiliului Mondial al Energiei; Asociatia de Standardizare din Romani; Patronatul Societatilor din Constructii; Uniunea Generala a Industriasilor din Romania.

Evenimentul International Electric & Automation Show, IEAS, se desfasoara anual in locatia traditionala a Palatului Parlamentului. Anul viitor va avea loc editia a X-a intre 9 si 12 Septembrie. Vizitarea evenimentului este gratuita tuturor specialistilor din domeniu.

Informatii suplimentare privind editia actuala cat si cea viitoare sunt disponibile la coordonatele de mai jos.

Va asteptam la IEAS!

DK EXPO
Str. Av. Iuliu Tetrat, Nr. 4, Sector 1, Bucuresti
Telefon / Fax: 021 231 27 36 / 021 231 91 84
E-mail: office@dk-expo.ro
Web: www.ieas.ro

marți, 24 septembrie 2013

Adama pune la vanzare noile apartamente din cartierul Titan

Dezvoltatorul imobiliar de top, lider de piata, Adama, detinut integral de IMMOFINANZ Group, anunta finalizarea lucrarilor si livrarea apartamentelor din a doua faza a proiectului rezidential Evocasa Optima. Constructia a fost demarata in luna octombrie a anului trecut, iar lucrarile au respectat calendarul stabilit initial de dezvoltator.

Investitia totala pentru dezvoltarea noii faze s-a ridicat la 5,4 milioane euro, Evocasa Optima II fiind compusa dintr-o cladire de 11 etaje, cu un total de 84 de apartamente.

Evocasa Optima II beneficiaza de combinatia ideala de facilitati pentru o locuinta nou-construita: o locatie care asigura un acces facil la celelalte zone ale orasului, amplasarea proiectului intr-un cartier de traditie al Bucurestiului, suprafete potrivite ale apartamentelor, unitati complet finisate, la standarde calitative inalte si o comunitate extinsa de locatari.

In realizarea noii faze din Evocasa Optima, sugestiile oferite de potentialii clienti interesati in ultimii ani de achizitionarea unei locuinte au fost luate in considerare si transpuse in realitate: in Evocasa Optima II, sunt disponibile exclusiv cele mai cautate tipuri de apartamente – unitatile de 2 si de 3 camere, intr-o varietate larga de modele, cu suprafete inteligent compartimentate si cu un design armonios. In plus, toate apartamentele din noua faza de dezvoltare beneficiaza de spatii de parcare subterana si supraterana, iar la subsol au fost prevazute spatii de depozitare.

Apartament Evocasa Optima II
Aflat intr-o zona linistita a cartierului Titan, in imediata apropiere a statiei de metrou 1 Decembrie 1918, complexul rezidential Evocasa Optima II este inconjurat de spatii verzi. Locatarii care se vor muta in proiectul recent finalizat vor beneficia de tehnologii si solutii tehnice avansate pentru a atinge cele mai inalte standarde de confort si siguranta, noua cladire fiind realizata integral din beton armat si caramida eficienta tip Porotherm. Proiectul este prevazut si cu un loc de joaca pentru copii, cu spatii dedicate pentru parcarea bicicletelor, precum si cu paza asigurata 24 de ore din 24.

„Simtim din interactiunea cu clientul final, dar si din nivelul vanzarilor ca piata incepe treptat sa revina la un context mai favorabil. Este motivul pentru care am decis sa reluam dezvoltarea in Bucuresti in urma cu un an. Ne bazam pe experienta din domeniul rezidential si ne adaptam la cerintele pietei pentru a livra un produs imobiliar potrivit actualului context”, declara Andreas Holler, CEO Adama Group.

Loc de joaca Evocasa Optima II
Actualul context al pietei reprezinta unul dintre cele mai convenabile momente pentru achizitia unui apartament. Dupa o perioada de criza economica intensa si o adaptare a preturilor, piata indica semne de stabilitate, cu potential de crestere pe termen mediu, in special in ceea ce priveste segmentul de mijloc, unde cererea se dezvolta. In plus, ca urmare a recentelor schimbari in ceea ce priveste programul "Prima Casa", sectorul bancar depune eforturi pentru a imbunatati conditiile creditelor in moneda nationala si pentru a oferi clientilor produse competitive.

In proiectul aflat in zona Titan – 1 Decembrie din Bucuresti, sunt disponibile apartamente de doua si trei camere, complet finisate la standarde inalte de calitate. Preturile pentru un apartament de doua camere pornesc de la 59.905 euro + TVA, iar pentru o unitate de trei camere, pretul ajunge la 91.935 euro + TVA.

84 de apartamente in Evocasa Optima II
La momentul livrarii, Evocasa Optima II atinge un grad de vanzare de aproximativ 30%. Pentru a oferi clientilor cat mai multe posibilitati de achizitionare a unui apartament, Adama le pune la dispozitie modalitati flexibile de finantare: de la plata integrala cash sau prin credit, inclusiv Prima Casa, pana la rate la dezvoltator pe o perioada maxima de un an.

Vedere generala cartier Titan Evocasa Optima II
Despre Adama

Adama este un dezvoltator de top, activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1.650 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate: in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti – Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov – Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.100.

Despre IMMOFINANZ Group

IMMOFINANZ Group este una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa listate la bursa Compania este inclusa in indexul de top ATX al Bursei de Valori de la Viena si este prezenta si pe Bursa de Valori Varsovia. De la infiintarea sa, in 1990, IMMOFINANZ Group si-a constituit un portofoliu de proprietati de inalta calitate care cuprinde la ora actuala peste 1.700 de proprietati ca investitie, avand o valoare de piata de aproape 10,5 miliarde euro. Ca un „motor in imobiliare”, compania se concentreaza pe conectarea celor trei sectoare principale de business: dezvoltarea de proprietati prime sustenabile, special concepute, amplasate in locatii premium, managementul profesionist al acestor proprietati si un ciclu de vanzari optimizat. IMMOFINANZ Group isi concentreaza activitatea pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia. Pentru mai multe informatii, accesati www.immofinanz.com | blog.immofinanz.com | properties.immofinanz.com.

IMMOFINANZ Group in Romania

IMMOFINANZ Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari si investitori din Romania, cu un portofoliu de 88 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale, estimat la 1.001,7 millioane de euro. Romania se claseaza pe locul al treilea in portofoliul Grupului, cu o cota de 9,6%, dupa Rusia, cu 16,9% si Austria cu 14,5%. in noiembrie 2011, IMMOFINANZ Group a achizitionat Adama, un dezvoltator imobiliar de varf din Europa de Sud-Est, cu operatiuni importante pe piata rezidentiala din Romania. Tranzactia a consolidat operatiunile IMMOFINANZ Group in domeniul constructiilor si al dezvoltarilor rezidentiale din regiune, in special in Romania.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati:

Alexandra Manea
PR & Marketing Real Estate Specialist, Adama Group
alexandra.manea@adama.ro
0737.422.491

joi, 19 septembrie 2013

Doua noi termometre in infrarosu de la Fluke: 568EX si 572-2

Folosit in industria chimica, petroliera si farmaceutica Fluke 568EX este unealta perfecta pentru masuratori termice. Termometrul Fluke 572-2 este utilizat de catre profesionistii ce asigura intretinerea sistemelor electrice si de climatizare.

Termometrul in infrarosu Fluke 568EX

Termometrul in infrarosu Fluke 568EX, ideal pentru masuratori termice in industria chimica, petroliera si farmaceutica, este proiectat special sa functioneze in medii in care siguranta reprezinta totul.

Fluke 568EX dispune de o carcasa rezistenta si reda masuratorile de la distanta cu o precizie de ±1%, in intervalul -40 - 800?C cu un raport distanta-spot de 50:1. Functiile termometrului avansate de navigare rapida sunt accesibile usor cu ajutorul tastelor si al ecranului cu instructiuni disponibile in 6 limbi si se poate conecta la un miniconector la o sonda de tip termocuplu.

Termometrul in infrarosu Fluke 572-2

Cu o garantie de 2 ani, termometrul Fluke 572-2 reprezinta varful de gama din seria termometrelor in infrarosu si este destinat masurarii temperaturilor inalte, de pana la 900?C. Fluke 572-2 este potrivit pentru profesionistii si tehnicienii de pe platforme industriale care asigura intretinerea sistemelor electrice sau a sistemelor de aer conditionat si climatizare. Cu ajutorul unui laser dual Fluke 572-2 masoara de la distanta cu un raport distanta-spot de 60:1.
De asemenea, se poate conecta la o sonda de tip termocuplu, pe langa cele deja instalate. Fluke 572-2 are functii avansate de navigare rapida pentru reglarea emisivitatii, iar instructiunile de pe ecran sunt, de asemenea, disponibile in 6 limbi. Termometrul Fluke 572-2 se poate conecta la un computer printr-un cablu USB 2.0 si pachetul de vanzare e prevazut cu programul FlukeView®.

Fluke termometre infrarosu 568EX si 572-2
Despre Fluke

Fondatain 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numle companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept. Pentru mai multe detaliii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com

miercuri, 18 septembrie 2013

Promotie la MCA: reducere 25% la usi de garaj si rulouri pentru ferestre in septembrie!

La MCA toti clientii primesc 25% reducere la usile de garaj si rulourile pentru ferestre comandate in luna septembrie. Reducerea se aplica doar la produse, nu si la serviciile de montaj. Pentru a face lucrurile cat mai simple pentru cei interesati, MCA Grup Romania, cel mai mare producator local de usi sectionale, a implementat calculatoarea de preturi online, foarte simplu de folosit, fiind necesare doar dimensiunile dorite pentru a afla un pret estimativ.

Click AICI pentru a calcula pretul usii de garaj

Click AICI pentru a calcula pretul termo-storurilor (rulouri pentru ferestre)

Comanda AICI

De ce MCA? Avand informatii corecte despre produsele existente in piata, puteti alege in cunostinta de cauza, fiindca nu toate usile de garaj sectionale sunt la fel. Iata cateva criterii pe care va sfatuim sa le analizati cand cautati o usa de garaj sectionala.

MCA reduceri usi de garaj
Criterii de alegere a usilor sectionale

Perioada de viata dorita

O usa de garaj realizata din materiale de slaba calitate, care este in mod normal mai ieftina, va avea o durata de viata mai scurta. O usa sectionala MCA Optima are durata de viata de peste 20 de ani.

Siguranta

Sistemele de siguranta cu care sunt echipate in mod standard toate usile de garaj implica un cost de productie mai mare, cost care se reflecta intr-un pret de vanzare mai mare. Toate usile sectionale de garaj MCA cu arcuri de torsiune au sistem de siguranta impotriva ruperii arcurilor, iar toate usile industriale actionate electric din telecomanda au in mod standard sistemul "Safety Edge". Motoarele folosite de MCA sunt fabricate in Germania.

Izolarea termica si rezistenta mecanica

Usile de garaj MCA sunt realizate din panouri cu grosimea de 40mm, din tabla de otel cu spuma poliuretanica. In cazul unui garaj incalzit o usa care izoleaza bine reprezinta o economie la costurile de incalzire.

Produs cu traditie sau incepator in domeniu

Serviciile de instalare si consiliere tehnica (propunerea solutiei tehnice) influenteaza foarte mult calitatea globala a produsului. MCA are peste 15 ani de experienta in fabricarea si instalarea usilor sectionale, iar in 2012 de pe poarta fabricii au iesit peste 6.000 de usi.

Originalul sau copie

Desi toate usile par la fel, ele nu sunt. In cele mai multe cazuri, calitatea se oglindeste in pret. Asa cum exista autoturisme care teoretic fac acelasi lucru (satisfac nevoia de deplasare din punctul A in punctul B), asa exista si usi sectionale, unele mai bune decat altele.

Garantie

Usile MCA sunt insotite mereu de documente financiare, contract, manual de utilizare si certificat de garantie. Usile de garaj Optima beneficiaza de garantie extinsa pana la 10 ani.

Pentru mai multe informatii, va rugam accesati:

www.mcagrup.ro sau luati legatura cu:
Arabela Boboc
PR Executive MCA Grup
arabela.boboc@mcagrup.com
0751 062 224 / 0727 780 432

Vitrina frigorifica Vinidor ne ajuta sa pastram vinul in conditii ideale

Adevaratii cunoscatori stiu ca un vin bun nu se pastreaza in debara, expus pe etajera in living sau in frigider, pentru a nu-si pierde calitatile fine pentru care este apreciat. Vinul de calitate se pastreaza la o temperatura constanta, in anumite conditii pe care numai o vitrina frigorifica speciala pentru vinuri le poate oferi. Mai mult, o vitrina cu un design elegant, ce innobileaza incaperea in care este amplasata, poate deveni expresia unei adevarate pasiuni pentru vinuri si un punct de interes al intregii case.

Seria Vinidor de la Liebherr, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de aparatura frigorifica de inalta calitate, imbina in mod optim intr-un singur aparat avantajele vitrinelor de climatizare a vinului si ale celor de temperare a acestora. Aceasta serie ofera, in functie de dimensiunile aparatelor, doua, respectiv trei zone de depozitare, in care temperatura se poate regla exact, independent una de cealalta, intre +5 ?C si +20 ?C si poate fi mentinuta constant si uniform in tot interiorul aparatului. Astfel, se pot depozita intr-un singur aparat, la temperatura ideala de servire, vin rosu, vin alb si sampanie, precum in cazul aparatului WTes 5872. Pentru calitatile sale, WTes 5872 a fost distins cu premiul ”Vitrina pentru vin a anului 2012” in cadrul prestigioasei ceremonii Plus X Award.

Electronica inovatoare cu display LCD cu comenzi tactile asigura mentinerea constanta a temperaturii selectate in fiecare zona. Afisajul digital al temperaturii indica nivelul de temperatura selectat, comenzile sunt usor de folosit, iar functiile disponibile permit ca operarea sa fie usoara si prietenoasa.

Toate aparatele Vinidor sunt dotate cu un sistem inovator de iluminare cu leduri, care asigura o iluminare uniforma a interiorului. Degajarea minima de caldura a ledurilor permite prezentarea iluminata a vinurilor pentru o perioada indelungata.

Liebherr WTes5872 Detaliu combina frigorifica pentru pastrarea vinului
Sticla speciala cu tratament anti UV garanteaza pastrarea in siguranta a vinurilor alese. Manerul practic, cu sistem de deschidere integrat, permite ca usa aparatului sa fie deschisa usor, cu minim de efort, iar incuietoarea impiedica accesul nepermis.

Rafturile stabile din lemn pot fi extrase pe sine extensibile, oferind un acces confortabil. Rafturile confectionate manual, din lemn natural, sunt ideale pentru depozitarea sticlelor de Bordeaux. Daca sticlele sunt asezate fata in fata, atunci capacitatea de incarcare a aparatului poate fi utilizata complet. Sistemul flexibil de etichetare ofera o imagine de ansamblu ordonata a sticlelor depozitate.

Combina frigorifica Vinidor de la Liebherr
Raftul de prezentare scoate in evidenta vinurile si serveste la temperarea sticlelor deja deschise. Cu ajutorul cadrului flexibil pot fi expuse pana 6 la sticle de vin.

Sistemul SoftSystem amortizeaza miscarea la inchiderea usii. Astfel se asigura o inchidere deosebit de lina si sunt impiedicate socurile care pot afecta vinurile. In mod suplimentar, de la un unghi de inchidere de la cca. 45?, usa se inchide automat.

Simbol al calitatii si inovatiei in tari din intreaga lume, aparatele frigorifice Liebherr sunt distribuite de compania Marelvi in Romania, incepand din 2008 si pot fi achizitionate prin magazinele marilor retaileri de electrocasnice din intreaga tara, dar si prin showroom-urile producatorilor de mobila specializati in domeniul produselor incorporabile.

Despre Liebherr

Cu sediul in Germania, Liebherr este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de aparatura frigorifica de inalta calitate. Conceputa sub exigenta calitatii superioare si a design-ului de exceptie, linia completa de aparate electrocasnice Liebherr este rezultatul experientei companiei de peste 50 de ani in acest domeniu. Aceasta include frigidere de dimensiuni mici, combine si frigidere, lazi frigorifice, frigidere pentru pastrarea alimentelor si pentru racirea bauturilor, racitoare pentru vinuri si vitrine pentru vinuri cu dispozitiv de control al temperaturii, precum si frigidere si congelatoare pentru uz comercial.

Liebherr inseamna astazi un grup de peste 100 de companii, cu aproximativ 30.000 de angajati pe toate continentele, inclusiv Asia.

Electrocasnicele Liebherr sunt un simbol al calitatii in Europa, dar si in alte parti ale lumii. In fiecare zi, peste 10.000 de aparate sunt produse in fabricile Liebherr.

Incepand din aprilie 2008, Marelvi a devenit unic importator si distribuitor al produselor frigorifice Liebherr pe piata romaneasca.

marți, 17 septembrie 2013

Colectia America de la Roca ofera senzatia intoarcerii intr-o epoca a elegantei

Colectia America de la Roca, creata de designerul Marcello Cuttino, ofera senzatia intoarcerii intr-o epoca a elegantei prin stilul rafinat si detaliile clasice prezente unde designul pune in evidenta natura atemporala a obiectelor de baie, in detrimentul modei efemere.

Designerul Marcello Cuttino este recunoscut pentru aplecarea catre respectarea functiilor obiectelor si a valorilor lor emotionale pe termen lung.

Lemnul prezent in finisaje confera o nota de caldura si greutate colectiei, ce pare sa devina din ce in ce mai vie si mai atractiva, odata cu trecerea timpului. Spatiul de baie primeste astfel o atmosfera clasica de serenitate si liniste.

Colectia America include toate tipurile de piese necesare pentru o baie eleganta si completa: lavoar cu piedestal sau pe blat, lavoar incastrat, vas de toaleta, bideu, cada, mobilier pentru baie din cires pentru lavoar incastrat si dulap auxiliar din cires, ambele cu blat de marmura si chiar si o oglinda, ce respecta acelasi stil clasic.

Colectia America Roca
Roca - Colectia America
Despre ROCA

Compania Roca, lider global in productia de obiecte sanitare, este prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume. Ca parte a procesului de evolutie permanenta, Roca se concentreaza pe tehnologie, design si inovatie. Compania este considerata un punct de reper in industrie, lansand tendinte peste tot in lume prin designul produselor sale. Pentru a-si mentine pozitia de lider, Roca incheie parteneriate cu cei mai renumiti arhitecti (Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron), decoratori si studiouri de design (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner) din lume. Roca pune un accent deosebit pe protejarea mediului inconjurator, prin functionalitatea produselor si prin evolutia constanta a sistemelor ce reduc consumul de apa si energie.

Roca este prezenta in Romania din anul 2006, cand a preluat de la compania austriaca Lasselsberger, fabrica de obiecte sanitare Cesarom, de la Bucuresti. Roca ofera in Romania solutii complete pentru baie la aceleasi standarde internationale de design si tehnologie, ca in intreaga lume. In prezent, Roca Obiecte Sanitare se adreseaza clientilor corporate si consumatorilor finali prin marcile Zoom (segmentul economic), Roca (segmentul mediu) si Laufen (segmentul de top). Produsele Roca pot fi achizitionate de pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul celor peste 35 de distribuitori autorizati din toate marile orase ale Romaniei.

Pentru mai multe informatii, accesati www.ro.roca.com

Oferte speciale la Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii BIFE-SIM 2013

Pe 17 septembrie se deschide BIFE-SIM 2013!

Organizatorul BIFE-SIM 2013, ROMEXPO si co-organizatorii, Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania – APMR, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO, au facut dezvaluiri in premiera reprezentantilor mass-media prezenti la Centrul de Presa al Complexului Expozitional Romexpo. Discursurile au conturat astfel o imagine bogata a Targului International de Mobila, Echipamente si Accesorii, care se va deschide publicului incepand cu 17 septembrie.

”Organizarea unui singur targ in loc de doua, cum au existat in ultimii ani, a creat posibilitatea desfasurarii unui eveniment major pe piata internationala a mobilei, reliefat si de triplarea numarului de expozanti si a suprafetei de expunere. Acest lucru nu poate sa fie decat in favoarea promovarii firmelor din domeniul mobilei si a echipamentelor, a accesoriilor, a industriilor anexe”, a declarat Sorin Vornic, Presedinte al Consiliului de Administratie al ROMEXPO SA, Presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea.

“BIFE-SIM 2013 reuneste peste 300 de firme din Romania si din strainatate, din tari precum: Austria, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Germania, Italia, Polonia, Taiwan, Thailanda si Turcia, pe o suprafata de aproximativ 30 000 de metri patrati. Alaturi de partea expozitionala, targul BIFE-SIM 2013 prilejuieste numeroase evenimente conexe, de real interes pentru specialistii industriei si pentru publicul generalist, precum Conferinta Nationala de Design, „Design is pure lust”, care va reuni personalitati ale arhitecturii si designului romanesc”, a declarat Delia Botan, Director Evenimente in cadrul ROMEXPO.

“Vom avea mobila pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele: si mobila foarte scumpa, mobila stil care poate ajunge pana la 20 000 euro garnitura, dar si mobila care sa se incadreze in bugete mai reduse. Toti producatorii de mobila vor veni cu noutati, din toate domeniile – de la mobilier de arta pana la tapiterii, la decoratiuni, la bucatarii accesorizate, materiale in culori cat mai pastelate – aflate in trend. De asemenea, vom prezenta si mobilier pentru copii, exportat cu precadere in S.U.A.”, a declarat Presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania, Aurica Sereny.

Centrul de Presa al Complexului Expozitional Romexpo BIFE-SIM 2013
„Targul BIFE-SIM 2013 ofera o ocazie unica, atat pentru specialisti, cat si pentru fiecare dintre noi, fie ca ne dorim sa ne schimbam mobilierul de acasa sau de la birou, fie ca vrem sa sporim confortul propriului camin. La eveniment, vom putea descoperi mobilier clasic sau mobilier modern, mobilier vintage si rococo, precum si mobilier eco, aflat in continuare in tendinte. Inovatia este cuvantul cheie care sta la baza targului din acest an: imaginati-va 1 000 de idei pentru amenajarea locuintei si a biroului si o echipa de arhitecti si designeri care vor acorda consultanta gratuita”, a declarat Camelia Buda, Director General EUROEXPO.

Invitatii au aflat nu doar detalii din culisele celui mai mare targ de profil din Romania, ci si care este statusul actual al industriei de mobila din tara noastra.

“Intr-un top realizat la nivel mondial in industria de mobila, Romania se afla pe locul 13 la volumul exportat si pe 28 la cantitatea produsa”, a declarat Aurica Sereny, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania.

“Referindu-ne strict la cifre, piata interna de mobila a cunoscut o apreciere vizibila in ultimul an. In ciuda scaderilor din perioada 2008 – 2011, in 2012 volumul productiei industriale de mobila a fost de 1,8 miliarde euro, in crestere cu 2,7% fata de 2011. Un alt plus care merita mentionat si incurajat deopotriva, il reprezinta cresterea numarului de angajati, anul trecut, fiind semnate 4 700 de contracte de munca la nivel national”, a declarat Sorin Vornic, Presedinte al Consiliului de Administratie al ROMEXPO SA, Presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea.

BIFE-SIM 2013 se va desfasura in perioada 17-21 septembrie 2013, la Romexpo. Targul este organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO.

Pentru detalii despre eveniment, va rugam accesati www.bife-sim.ro

Presedintele RIBA, arh. Stephen Hodder invitat special la RIFF 2013

RIFF 2013 va avea loc pe 11 si 12 noiembrie 2013, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel unde va reuni peste 400 de arhitecti. RIFF 2013 a ajuns la a zecea expoconferinta de arhitectura si este organizata de ABplus Events impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania.

Toti arhitectii membri sau afiliati unei organizatii profesionale sunt invitati sa participe gratuit, in limita locurilor disponibile.

Pentru inscrieri, arhitectii pot accesa urmatorul link: www.ieriff.ro/training/modalitati-de-participare

Arhitect Stephen Hodder, Presedintele Royal Institute of British Architects este invitat special pe data de 12 noiembrie unde va sustine o prezentare in cadrul Sesiunii finale RIFF 2013. In fiecare an, Royal Institute of British Architects ofera celebrele premii RIBA, pentru care concureaza mii de arhitecti. Stephen Hodder a castigat de 5 ori premiul RIBA si a primit marele premiul al “American Institute of Architect”.

Lista completa a speakerilor poate fi vizualizata aici.

Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului toti arhitectii sunt invitati sa participe la diferite prezentari de proiecte de arhitectura premiate in cadrul concursurilor internationale. De asemenea, arhitectii pot participa si la o expozitie tematica a firmelor cu solutii performante pentru arhitectura dar si la workshopuri tematice despre arhitectura fatadelor si acoperisurilor.

Programul complet RIFF 2013 poate fi accesat aici.

Informatii suplimentare si inscrieri la adresa de e-mail: riff@abplusevents.com
Like and share: Expoconferintele de Arhitectura

Partener oficial: Saint Gobain Romania

Partener principal: Guardian

Parteneri: Saint-Gobain Rigips, Weber, Veka, Rockwool

luni, 9 septembrie 2013

Peste 300 de producatori, importatori si distribuitori de mobila din toata lumea la BIFE-SIM 2013

BIFE-SIM 2013, timp de cinci zile, aduce peste 300 de producatori, importatori si distribuitori de mobila din toata lumea. La acest eveniment vom afla procesul de fabricare a mobilei incepand de la forma bruta a materialului pana in forma finita, gata spre vanzare. BIFE-SIM 2013 reprezinta o experienta unica pentru oricine interesat de design si de procesul tehnologic de fabicare al mobilei.

In primele zile ale evenimentului organizatorii lanseaza conferinta Design is pure lust, unde, in limita locurilor disponibile, se vor dezvalui cele mai noi creatii in domeniu. Aici, designeri, profesori, studenti si reprezentanti ai mediului de afaceri vor incerca sa afle cum poate fi corelata oferta educationala cu piata muncii, astfel incat barierele intampinate de tinerii absolventi ai specializarii Design sa fie inlaturate. Tot in cadrul acestei reuniuni participantii vor putea vizita si Salonul de Avangarda al Laboratorului de Arhitectura – Parametrica, un salon de 32 mp cu proiecte de amenajare interioara si piese de mobilier. Scopul salonului este prezentarea inceputului revolutiei digitale cu impact asupra normalului.

Alcatuit din 3 zone, care se intrepatrund pe alocuri, Salonul de Avangarda devine pe rand Salon de Inovatie, Salon al scolii Parametrica sau Salon de fabricatie digital. Salon de inovatie prin obiectele propuse de Dizainar, Laboratorul de Arhitectura, Aira Studio sau ZEST, Salon al scolii Parametrica prin proiecte care promit o tehnologie avansata, precum Wavics, Robotelul Abb sau Quad Light si Salon de fabricatie digitala in care diverse obiecte-concept fabricate cu ajutorul Concept Jupiter prind viata, dar si altele realizate de AA Studio, completeaza scenariul.

Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania organizeaza, si in acest an, in cadrul BIFE-SIM 2013, Concursul National de Design de Mobilier, un concurs mult asteptat de studentii facultatilor de arte, dar si de cei ajunsi deja in categoria specialistilor. Desfasurat in doua etape, Creatie si Produs, concursul va selecta si premia in cadrul BIFE-SIM 2013, a doua etapa, Produs, cu termen final 16 septembrie 2013. Prima etapa, Creatie si-a desemnat deja castigatorii.

BIFE-SIM 2013: Spectacol de forme si idei
Doriti un specialist in amenajarea interioara? Organizatorii BIFE-SIM 2013 au dezvoltat programul Designers say unde cei interesati pot afla de la specialisti cum trebuie sa arate articolul de mobilier preferat care sa se imbine perfect in ambientul de acasa.

In paralel, conferinta Furniture Forum va supune spre dezbatere cele mai stringente probleme a celor care activeaza in industria mobilei.

Un alt program destinat publicului specialist va pune in lumina reflectoarelor tehnologii revolutionare, apartinand sectorului Echipamente. Innovation Tour ii va purta pe vizitatori intr-o incursiune in lumea celor mai performante sisteme de prelucrare a lemnului.

BIFE-SIM 2013 este organizat de Romexpo si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si Euroexpo.

Pentru mai multe detalii, accesati www.bife-sim.ro

Peste 300 de antreprenorii de constructii si companii din industrie la CONTRACTOR 2013

CONTRACTOR 2013, singurul eveniment din toamna aceasta dedicat industriei constructiilor va asteapta la a treia editie la Bucuresti in perioada 11 - 12 noiembrie impreuna cu peste 300 de antreprenori de constructii si companii din industrie.

Expoconferinta Antreprenorilor de Constructii CONTRACTOR se reuneste cu ultimele proiecte europene de constructii, realizarile din 2013 ale antreprenorilor romani precum si planurile lor de viitor.

CONTRACTOR 2013 aduce anul acesta invitati si speakeri precum:

- Attila TOTH, Presedinte si CEO CEH Group
- Richard BURLEIGH, Presedintele Skanska Construction Romania
- Laurentiu PLOSCEANU, Presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii
- Ioan ASCHILEAN, Presedinte al Consiliului de Administratie, S.C. ACI CLUJ S.A., Cluj-Napoca
- Ing. dipl. Claudiu DRaGAN, Director General HOCHTIEF Solutions AG, Sucursala Bucuresti
- Ing. Dragos MARCU, Partener si CEO al POPP & ASOCIATII

Pentru inscrieri: inscrieri@contractor.com.ro
Solicitare informatii: info@contractor.com.ro
Abonare la newsletter: news@contractor.com.ro

Detalii eveniment: www.contractor.com.ro

IEAS isi deschide portile pentru a IX-a oara la Palatul Parlamentului in Bucuresti

IEAS, cel mai important eveniment de echipamente electrice si automatizari din Romania, aflat la a IX-a editie in acest an, va avea loc in perioada 10 - 13 septembrie 2013 la Palatul Parlamentului in Bucuresti. Evenimentul se va desfasura pe o suprafata de peste 3.600 mp si vor participa companii de top din Romania precum si companii din strainatate. In cadrul evenimentului din acest an vor fi expuse in salile Unirii, Take Ionescu si I.C.Bratianu din capitala sisteme automatizate si echipamente electrice impreuna cu produse / componente electrice si sisteme de iluminat.

In cadrul IEAS 2013 vom putea vedea cele mai importante tehnologii menite sa reduca consumul de energie dar si tehnologiile noi care ne fac viata mai usoara precum platforme online conectate la aparatele casnice (senzori automatizati actionati online, roboti industriali sau automobile electrice) dar si cele mai noi proiecte pentru parcuri eoliene si energie regenerabila.

Pe langa produsele care vor fi expuse, companiile vor prezenta servicii din industria de automatizari dar si din cadrul echipamentelor electrice sau energetice.

De asemenea, IEAS, pentru anul 2013, se adreseaza si celor mici (elevi si studenti) unde, timp de 4 zile in sala I.C. Bratianu, intr-un cadru amuzant dar in acelasi timp educativ, toti copii pasionati de echipamente electrice si automatizari sunt invitati sa ia parte la work-shopuri si ateliere interactive. Se vor initia in tainele ingineriei si vor invata despre electricitate si vor descoperi lumea energiei totul sub sloganul „Copii azi..Ingineri maine. Scoala IEAS”. Copiii cu varsta cuprinsa intre 3-12 ani isi vor putea arata talentul si indeletnicirile in cadrul unui concurs inedit dedicat lor in zilele de 10, 11 si 12 septembrie. In urma tragerilor la sorti de vineri, 13 septembrie, se vor distribui premiile surpiza.

Centrul Educational Fluentis s-a implicat in cadrul evenimentului cu un program special creat pentru cei mici: "How Staff Works: Atelier de electronica aplicata pentru copii” care le ofera copiilor ocazia sa descopere principiile de baza ale electronicii prin experimentarea practica a construirii si asamblarii unor circuite, a magnetismului si electricitatii statice, utilizand materiale precum cabluri si baterii, sau chiar materiale simple, comune, cum sunt cerealele de orez, ziarele si revistele. Tot in cadrul evenimentului vor avea loc ateliere interactive in care Ikedoo Institute ii va invata pe cei mici sa construiasca o casa, pornind de la temelie, continuand cu sistemul de iluminat si electricitate pana la ventilatie si design. Fiecare modul imbina armonios partea teoretica cu partea practica, facand incursiuni in istorie pentru ca cei mici sa inteleaga cum au luat nastere toate aceste principii pe care le folosim in zilele noastre.

In acelasi timp cu expozitia de echipamente electrice si automatizari va avea loc cea de-a doua editie a Congresului de Energie si Echipamente Electrice din Romania (CEEER) 2013 in Sala Nicolae Balcescu. Congresul CEEER 2013 tinde sa devina un eveniment de referinta pe piata romaneasca de specialitate, aducand sub acelasi acoperis cele mai importante firme din domeniul energetic si de echipamente electrice, lideri din domeniul academic si institutiile de stat, oameni de afaceri si persoanele de decizie din intreprinderile sectorului energetic.

Subiectele in discutie se vor axa pe urmatoarele teme:

Energia Regenerabila - Tehnologii si sisteme fotovoltaice, Energia eoliana, Energia solara – arhitectura solara; cladiri solare; aplicatii termice de energie solara, Legea Energiei
Eficienta Energetica - Managementul eficientei energetice, Echipamente si masini electrice pentru cresterea eficientei energetice, Retele inteligente de utilitati ale viitorului – SMART GRID, Legislatia privind Smart Grid.
Echipamente Electrice - Siguranta echipamentelor electrice, mentenanta si optimizarea echipamentelor electrice si multe altele.
Sisteme Energetice - Managementul informatiilor Smart Grid, Legislatia privind Smart Grid, Arhitecturi de retele de date in conceptul Smart Grid
Politici in domeniul energiei - Securitatea aprovizionarii cu energie, Standardul ISO 50 001, Legea energiei, Finantarea domeniului energetic
Petrol si Gaze - Gazele de sist.
Vizitarea evenimentului este GRATUITa.

In data de 10 Septembrie 2013 la orele 10:00, va avea loc deschiderea IEAS iar programul de vizitare este de la orele 10:00 pana la 18:00, exceptie in ultima zi, cand evenimentul se incheie la orele 16:00.

Accesul in Palatul Parlamentului se face dinspre Calea 13 Septembrie, intrarea E1 / B3.

Va asteptam la cea de-a IX-a editie a IEAS!

joi, 5 septembrie 2013

Libero Events te asteapta la Targurile de Mobila, Decoratiuni si Accesorii DECOSHOW

Cu siguranta nu este usor sa te plimbi peste tot in oras sa cauti acel obiect potrivit pentru masuta din sufragerie, sau sa-ti gasesti in sfarsit patul perfect pentru nopti odihnitoare. Stii ca e bine sa vezi cat mai multe magazine, sa compari preturile pentru a face alegerea potrivita si asta inseamna prea mult timp.

De aceea, Libero Events vine in ajutorul tau si te asteapta in aceasta toamna la Targurile de Mobila, Decoratiuni si Accesorii DECOSHOW. In cadrul evenimentelor vor fi expuse spre vanzare produse pe gustul si nevoia fiecaruia: canapele, coltare, electrocasnice, mobilier, covoare naturale, saltele ortopedice, parchet, gresie, marmura, piatra naturala, ceramice si solutii de mobilier la comanda.

Timp de trei zile, veti putea afla care sunt noile tendinte in designul interior de la profesionisti in domeniu, producatori, retaileri si ateliere de design si amenajari. Veti putea achizitiona mobilier si decoratiuni interioare la preturi speciale si veti beneficia si de consultanta.

Evenimentul pune accent pe promovare si vanzare de obiecte de amenajari si decoratiuni interioare. Expozantii, extrem de variati aduc produse pe gustul si nevoia fiecaruia, satisfacand si cele mai pretentioase gusturi.

DecoShow - Mobila Decoratiuni Accesorii
Editiile din toamna lui 2013 au loc la Cluj in perioada 4-6 octombrie 2013 in incinta Polus Center, iar la Iasi in perioada 18-20 octombrie in incinta Palas Iasi.

DecoShow - Mobila Decoratiuni Accesorii Iasi
DecoShow va fi deschis pentru public zilnic, intre orele 10 si 22, de vineri pana duminica.
Mai multe detalii in curand pe site-ul evenimentului www.decoshow.ro iar noutatile le aflati prima oara pe pagina de facebook a evenimentului.

Libero Events este o agentie de evenimente B2B si B2C avand in portofoliu manifestari in domenii ca: turism, home&deco, comert online, medical si evenimente dedicate antreprenoriatului. Organizam targuri si expozitii: Touristica, BebeShow, conferinte: The Woman, HR Summit, Tecomm, MarkDay, Arthitecture, workshopuri si seminarii.

marți, 3 septembrie 2013

Adama a vandut in august toate garsonierele din proiectul Evocasa Armonia

Luna august a adus epuizarea stocului la garsonierele din proiectul rezidential Evocasa Armonia. In ansamblul din cartierul Titan al Capitalei, realizat de dezvoltatorul imobiliar Adama, mai sunt disponibile doar apartamente de trei camere, aflate la vanzare in aceasta perioada la preturi promotionale.

O data cu incheierea vanzarilor la garsoniere, gradul de locuire din Evocasa Armonia se apropie de 95% dintr-un total de 262 de unitati de 1, 2, 3 camere si penthouse-uri. Locuintele sunt amplasate in doua cladiri de cate 13 etaje ce fac parte din prima faza de dezvoltare a proiectului.

Pentru persoanele care intentioneaza sa achizitioneze unul din ultimele apartamente de trei camere din Evocasa Armonia, Adama a pregatit promotii si modalitati flexibile de plata. Preturile pentru o astfel de locuinta pornesc de la 89.900 euro (T.V.A. inclus), iar viitorii locatari vor beneficia automat si de mobilarea si utilarea bucatariei incluse in acest pret. In plus, cei interesati de un sistem prin rate direct la dezvoltator, au la dispozitie plata esalonata pana la 36 de luni prin achitarea unui avans de minim 35% pentru un pachet format din apartament si loc de parcare.

Un atu suplimentar al apartamentelor disponibile in Evocasa Armonia este amplasarea lor in cadrul proiectului. Acestea sunt situate la etajele 12 si 13, oferind, pe langa un apartament finisat la cheie, si beneficiile unui trai la inaltime: aer curat, departe de zgomotul si poluarea orasului, o priveliste deosebita asupra Bucurestiului, dar si o terasa generoasa unde locatarii isi pot amenaja propriul colt de natura.

Garsoniera Evocasa Armonia
„Dupa opt luni din 2013, ne bucuram sa constatam un ritm bun al vanzarilor pe toate proiectele Adama din Bucuresti si din tara. In cazul garsonierelor din Evocasa Armonia, schimbarile din ultima perioada legate de programul Prima Casa i-au facut pe o parte dintre clientii nostri sa grabeasca luarea unei decizii privind achizitionarea unui locuinte si sa devina locatari ai proiectului nostru”, declara Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama.

In Evocasa Armonia, locatarii beneficiaza de apartamente la cheie, cu finisaje realizate la standarde inalte, precum si de toate dotarile necesare pentru o mutare cat mai rapida: bai echipate, pregatire pentru aer conditionat, parchet, usi securizate si sistem propriu de incalzire. Paza in incinta proiectului este asigurata 24 de ore din 24, iar pentru cei mici este special amenajat un loc de joaca.

Adama - Garsoniera Evocasa Armonia
Ansamblul se afla situat in inima cartierului Titan, la 5 minute de mers fata de statia de metrou si Parcul Titan, avand in imediata apropiere scoli, gradinite sau centre comerciale.

Pentru Adama, Titanul este cartierul bucurestean in care au fost dezvoltate cele mai multe proiecte rezidentiale, compania detinand in portofoliu aproximativ 750 de locuinte finalizate din care aproximativ 96% sunt vandute. In aceasta toamna, stocul de apartamente livrate de Adama in Titan se va extinde cu alte 210 unitati, in urma finalizarii constructiilor la Evocasa Optima II si Edenia Titan II.

Despre Adama

Adama este un dezvoltator de top, activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1.650 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate: in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti – Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov – Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.100.