miercuri, 23 iulie 2014

GEZE Romania raporteaza afaceri in crestere cu 17% pentru anul financiar 2013-2014

GEZE Romania, liderul in sisteme premium de actionare a usilor, a ferestrelor si a tehnologiei de siguranta, anunta rezultate financiare de peste doua milioane euro pentru anul fiscal 1 iulie 2013 – 30 iunie 2014, in crestere cu 17% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Rezultatele pozitive s-au simtit inca din anul 2013, fiind sustinute de procesele interne de optimizare competitiva a structurii de distributie, a costurilor si a personalului, la care a contribuit si revenirea pietii constructiilor din a doua jumatate a anului trecut.

”In ultimul an ne-am axat pe o strategie de consolidare a business-ului si de optimizare a activitatii comerciale, fapt care a atras o evolutie financiara pozitiva, care a determinat ca dupa 10 ani de activitate locala GEZE Romania sa devina complet independenta in raport cu structurile organizationale ale grupului GEZE din Europa de Est. incepand cu 1 iulie, compania s-a aliniat la nivel international celorlalte subsidiare mari din holdingul GEZE. Previziunile noastre pentru anul in curs sunt de crestere temperata, de aproximativ 8%, mai ales ca primul semestru al anului 2014 a fost unul bun din punct de vedere al numarului de proiecte precum si al vanzarilor”, a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE Romania.

Vanzarile GEZE in Romania sunt sustinute in principal de segmentele de retail cu 37% din afacerile anului financiar recent incheiat si de spatiile de birouri, inclusiv proiectele de renovari cu aproximativ 32%, urmate de segmentele industrial, medical si hotelier.

Usi GEZE Slimdrive
”O tendinta pozitiva remarcata in cursul acestui an a fost cresterea complexitatii produselor solicitate, la standardele aplicate in Uniunea Europeana. Astfel ca, sistemele special dezvoltate pentru a satisface conceptele de siguranta la incendiu, asigurarea cailor de evacuare, barrier-free building si design contemporan au avut o pondere in crestere in volumul total al vanzarilor. Volumul cel mai mare a fost generat de usile automate, de aproximativ 50% din totalul vanzarilor, urmat de amortizoare cu o pondere de 22%, iar diferenta o reprezinta sistemele pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti, sistemele manuale pentru usi glisante si feroneriile pentru constructii din sticla”, a adaugat Vlad Stanislav.

In ceea ce priveste perspectivele anului 2015, GEZE Romania priveste cu incredere piata locala si preconizeaza o stabilizare a cresterii pe doua mari grupe de proiecte: dezvoltarile noi de catre investitori traditionali care intuiesc cresterea economica viitoare sau a unor jucatori nou intrati pe piata din Romania; pe de alta parte, o serie de proiecte blocate pe perioada crizei care dau semne de repornire.
Pe langa aceste investitii isi face aparitia pe piata un nou tip de proiect, cel de renovare, modernizare si extindere a cladirilor deja existente, in special cele din segmentul de office si retail. La ora actuala in Romania aceste proiecte sunt considerate de nisa, insa ele ocupa o pondere importanta din activitatea de constructii in tarile dezvoltate. Cu siguranta, pe masura ce avansam in timp, aceasta nisa va deveni un segment specializat, care va contribui la cresterea valorii totale a pietei.

Usa rotativa GEZE
Referitor la oportunitati, GEZE este o companie extrem de atenta la segmentul de piata al cladirilor care doresc sa fie certificate "green", deoarece in aceste proiecte exista un potential mare pentru produse si sisteme premium. Aceste sisteme premium certificate special contribuie la punctajul necesar certificarii intregii cladiri. De asemenea, segmentul de servicii after sales este important, iar in acest sens amintim programul GEZE Service multi brand cu o crestere exponentiala la nivel national in ultimii ani.

Principalele proiecte catre care GEZE a livrat produse: centre comerciale - Promenada Mall, Galati Shopping City, extinderea Palas Mall Iasi si refurbishment-ul Arcadia Mall Militari; lanturile de retail si DIY - Lidl, Kaufland, Penny Market, Dedeman; segmentul de birouri - Green Gate, Floreasca Business Park, JTI Offices, Monolit Offices, The Office Cluj, Incubox Timisoara, Siemens-Continental Timisoara; industrial, hotelier, medical - Laboratorul Petrom din Brazi, Prahova, Hotelurile Kronwell Brasov si Sky Center Ploiesti, clinici medicale private, reteaua de statii de distributie carburant Gazprom.

Dintre proiectele aflate in lucru amintim: Coresi Brasov, Auchan Drumul Taberei, Liberty Tehnology Park Cluj, Modatim Offices 5 Timisoara, Sala Polivalenta Cluj, Ethos House Bucuresti, Fabrica Continental Sibiu, Floreasca Tower (refurbishment).

Despre GEZE

Infiintata in 1863, compania GEZE GmbH se numara printre cei mai prolifici dezvoltatori si producatori de sisteme de actionare a usilor si ferestrelor si de tehnologie de siguranta la nivel mondial.
In prezent, grupul detine 28 de subsidiare la nivel mondial, peste 2.500 de angajati si o cifra de afaceri de 351 milioane de euro in anul financiar 2012/2013.
In Romania, GEZE este prezenta din 2004, functionand ca o subsidiara din anul 2010, cu o cifra de aproximativ doua milioane de euro.

GEZE ofera o gama larga de produse formata din sisteme de usi automate si tehnica usilor, constructii din sticla, instalatii de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti (RWA).

Pentru mai multe informatii va rugam vizitati site-ul GEZE Romania: www.geze.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu