joi, 28 august 2014

Arhitectul Joaquin Perez-Goicoechea prezent la RIFF 2014

Directorul unuia dintre cele mai influente birouri de arhitectura din Orientul Mijlociu, la RIFF 2014

Arhitectul Joaquin Perez-Goicoechea conduce unul dintre cele mai influente birouri de arhitectura din Orientul Mijlociu, specializat in proiectarea si design-ul marilor centre medicale, multipremiate la nivel international.

Noua clinica Sulaibikhat este proiectul castigator al premiului World Architecture Festival 2013 la categoria “Future Projects – Health”, ce va fi prezentat la RIFF 2014 de catre arh. Joaquin Perez-Goicoechea. Proiectul a devenit un pionier in sectorul sanatatii, unde aspecte precum viata privata si securitatea sunt abordate prin intermediul unui nou model arhitectural, in care curtile interioare sunt anexate la fatada, elementul de baza din spatele aceastei tipologii unice.

NEW-SULAIBIKHAT-CENTER
Privita din departare, cladirea apare precum un element monolitic, solidificand imprejurimile si creand o cetate cu pereti inalti de protectie impotriva vandalismului si maximizand in acelasi timp intimitatea. Curtile interioare sunt sculptate in cladire, pentru a permite patrunderea luminii naturale in toate clinicile. Conceptul de fatada generatoare de lumina si ventilatie este inversat; curtile sunt aduse spre interior fata de perimetru creand intimitate sporita de celule metalice cu model geometric.

NEW-SULAIBIKHAT-CENTER1
Datorita densitatii si varietatii programului prezentat in aceasta clinica, spatiile sunt sectionate in mai multe departamente autonome, care pot functiona independent una de alta. Clinica este dotata cu departamente de raze S, fizioterapie, nutritie, stomatologie, medicina preventiva, ORL, farmacie, medicina generala, maternitate si laboratoare. Fiecare dintre aceste departamente sunt prevazute cu camere independente de asteptare situate strategic pentru a beneficia de lumina naturala si ventilatia permisa de curtile integrate in fatade.

NEW-SULAIBIKHAT-CENTER2
Despre participarea la RIFF 2014, Joaquin Perez-Goicoechea a declarat: "Astept cu nerabdare participarea la conferinta RIFF si schimbul de experienta cu alti colegi din diferite tari ale lumii. Aceasta va fi prima mea vizita in Romania, o oportunitate interesanta de a privi atent Romania si Bucurestiul dintr-o perspectiva arhitecturala. Ne vedem in curand!”

NEW-SULAIBIKHAT-CENTER3
RIFF 2014 face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura organizate de ABplus Events in acest an, la Bucuresti, Varsovia si Budapesta, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, Asociatia Arhitectilor Polonezi si Camera Arhitectilor din Ungaria.

Website: www.ieriff.ro
Facebook: https://www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu