marți, 16 septembrie 2014

Cladirile anului si arhitecti premiati la RIFF 2014

Fatade arhitecturale impresionante, modalitati creative de regandire a spatiului construit, exemple de succes premiate la cele mai recente editii ale competitiilor de arhitectura la nivel national si european vor fi prezentate pe 10 si 11 noiembrie, la RIFF 2014. In cadrul expoconferintei vor participa arhitecti de exceptie din 11 tari printre care Islanda, Turcia, Kuweit, Olanda si Romania.

Harpa – Reykjavik Sala de Concerte si Centru de Conferinte, Islanda. Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectura Henning Larsen Architects si a castigat premiul Uniunii Europene pentru arhitectura contemporana “Mies van der Rohe” 2013. Harpa este un proiect inspirat de luminile nordice si peisajul dramatic islandez. Situata la granita dintre pamant si mare, Sala de Concerte apare ca o sculptura impozanta, radianta, ce reflecta atat cerul, portul pe care a fost construita, cat si viata orasului Reykjavik.

Harpa – Reykjavik Sala de Concerte si Centru de Conferinte, Islanda
Noua Clinica Sulaibikhat, Kuweit. Proiectul a fost conceput de biroul de arhitectura Agi Architects si a castigat in 2013 premiul World Architecture Festival la categoria “Future Projects – Health”. Clinica a devenit un pionier in sectorul sanatatii, unde aspecte precum viata privata si securitatea sunt abordate prin intermediul unui nou model arhitectural, in care curtile interioare sunt anexate la fatada, elementul de baza din spatele aceastei tipologii unice.

Noua Clinica Sulaibikhat, Kuweit
C.A.P, Romania. Biroul de arhitectura Re-Act Now a realizat proiectul ce a castigat premiul sectiunii arhitectura, categoria social-cultural, la Anuala de Arhitectura 2014. Lucrarea este o casa concept ce se afla intr-o zona reprezentativa bucuresteana, iar scopul a fost acela de a deveni locul unor evenimente si intalniri mondene. La casa clasicista existenta s-au pastrat fatadele, interiorul fiind revitalizat in intregime.

C.A.P, Romania
Muzeul De Fundatie, Olanda. Proiectul realizat de Bierman Henket Architecten a castigat premiile Dutch Design Award 2013 – Best Exterior si Materia Co-Creation 2014. Muzeul De Fundatie din Zwolle, situat la granita dintre centrul orasului medieval si parcul ce dateaza din secolul al 19-lea, a fost extins printr-un acoperis voluminos si spectaculos pe cladirea fostului Palat de Justitie.

Muzeul De Fundatie, Olanda
Centrul de Congrese Selcuklu, Turcia. Lucrarea a fost nominalizata la categoria Office, la World Architecture Festival 2014, Singapore si a fost realizata de biroul de arhitectura Tabanlioglu Architects. Lipsa unui centru cultural care sa indeplineasca cerintele vietii sociale ale locuitorilor a motivat Municipalitatea Selcuk sa solicite construirea unei structuri urbane de uz-mixt, care sa gazduiasca toate tipurile de activitati sociale, inclusiv ritualuri anuale ale comunitatii Sufi Semah.

Centrul de Congrese Selcuklu, Turcia
Urban Spaces, Romania. Proiectul a castigat premiul sectiunii arhitectura, categoria locuinte, in cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti – editia a XII-a 2014 si a fost proiectat de biroul de arhitectura ADNBA. Proiectul ofera diversitate, flexibilitate si o imagine contemporana asupra locuintelor. Este de asemenea un proiect pentru cei ce fug de uniformitate, pentru cei ce isi doresc un spatiu unic, neconventional, care sa le exprime personalitatea. RIFF face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura organizate de ABplus Events in 2014 la Bucuresti, Varsovia si Budapesta, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, Asociatia Arhitectilor Polonezi si Camera Arhitectilor din Ungaria.
Mai multe aici.
Urban Spaces, Romania
Website: www.ieriff.ro
Contact: riff@abplusevents.com
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu