luni, 29 septembrie 2014

Jumpthegap, competitia din domeniul spatiului destinat baii la Beijing Design Wee 2014

Concursul international de design, Jumpthegap, anunta cea de-a sasea editie in cadrul Beijing Design Wee

- Jumpthegap, una din principalele competitii din domeniul spatiului destinat baii, se adreseaza tinerilor profesionisti si studentilor la arhitectura si design din intreaga lume
- Procesul de inregistrare a inscrierilor poate fi gasit pe website-ul www.jumpthegap.net, pana la data de 25 februarie 2015.

In data de 28 septembrie, a fost anuntata cea de-a sasea editie a competitiei jumpthegap, in cadrul unei ceremonii tinute la Pavilionul Barcelona din cadrul prestigiosului eveniment Beijing Design Week 2014, cel mai amplu eveniment din industria designului din Asia.

Inregistrarea inscrierilor poate fi facuta pana la data de 25 februarie 2015, prin website-ul oficial www.jumpthegap.net.

Competitia de design organizata de compania Roca, in colaborare cu Centrul de Design BCD Barcelona (Barcelona Centro de Diseño), ofera o platforma internationala pentru tinerii profesionisti sau studentii la arhitectura sau design din intreaga lume unde acestia isi pot dovedi ideile si talentul. Astfel, participantii sunt provocati sa propuna si creeze solutii inovatoare pentru spatiul baii si spatii adiacente.

Inca de la inceput, jumpthegap a avut alaturi un juriu format din arhitecti si designeri de prestigiu. Pentru aceasta editie, presedintele juriului este recunoscutul architect de origine chineza Ma Yansong, castigatorul unor premii precum Young Global Leaders 2014 (YGL – Tineri Lideri Globali).

Roca JumptheGap 2014
Lista membrilor juriul este completata de profesionisti de prestigiu din intreaga lume:

- Marcelo Rosenbaum (Brazilia), Designer si Directorul biroului de design si inovatie din Rosenbaum;
- Tom Dyckhoff (Marea Britanie), jurnalist si critic de arhitectura;
- Guta Moura (Portugalia), Co-fondator al Experimenta si Director al Bienalei EXD (ExperimentaDesign);
- Josep Congost (Spania), Managerul Centrului de Design Roca;
- Rafael de La-Hoz, Arquitecto (Spania), unul dintre Patronii Fundatiei de Arhitectura Contemporana;
- Isabel Roig (Spania), Managing Director al BCD (Barcelona Centro de Diseño) si presedinte al BEDA (Biroul Asociatiei Europene de Design).
Noua editie a competitiei 2014 – 2015 are cateva noutati:

In primul rand, urmarind sa promoveze excelenta si talentul printre cei tineri, jumpthegap va avea doua categorii: una dedicata studentilor si una profesionistilor. Proiectele castigatoare vor primi 4.000 de euro, pentru fiecare dintre cele doua categorii.

Cea de-a doua noutate este atentia deosebita acordata sustenabilitatii, unul dintre cele mai importante principii ale inovatiei in spatiul destinat baii. De aceea, in acest an, jumpthegap va avea un premiu special pentru Sustenabilitate, inmanat de Fundatia Roca, We Are Water, al carei obiectiv este sa creeze o noua cultura a apei, care sa permita o gestionare corecta si sustenabila a resurselor de apa disponibile in lume.

Regulamentul si toate informatiile referitoare la competitie sunt disponibile pe website-ul oficial: www.jumpthegap.net si pe pagina de Facebook (jumpthegap).

Despre Roca
Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comercializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie ?i ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com www.ro.roca.com

Despre BCD
BCD Barcelona Design Centre a fost infiintat in 1973 ca un centru de promovare a designului. Scopul acesteia este de a promova designul in randul companiilor ca un instrument strategic pentru imbunatatirea competitivitatii si inovatiei, pozitionand in acelasi timp capital designului in Barcelona. BCD este sustinuta de Camera de Comert, Guvernul Cataluniei, Primaria Barcelonei si Ministerul Industriei, Energiei si Turismului.

www.bcd.es

Despre Fundatia We Are Water
Fundatia We Are Water este o initiativa a Roca si are doua obiective principale. Primul este acela de a atrage atentia si de a incuraja opinia publica si institutiile sa reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o noua cultura a apei, care sa permita administrarea corecta si durabila a resurselor de apa din intreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse actiuni menite sa atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adcvate de apa. Ariile de activitate ale Fundatiei includ interventii in dezvoltarea infrastructurii, educatie, sanatate si cercetare in cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundatia are in prezent in desfasurare patru proiecte in Ecuador, India, Brazilia si Bolivia si colaboreaza cu prestigioase organizatii internationale, precum Educatie Fara Frontiere, Interm?n Oxfam, Unicef si Fundatia Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu