luni, 29 septembrie 2014

Turul Europei arhitecturale: 100 de obiective in doar 14 zile

Un grup de studenti de la Facultatea de Arhitectura din Bucuresti au ocazia unica de a vizita cele mai impresionate cladiri, birouri, muzee si expozitii de profil din Europa, in tari precum Elvetia si Italia, in cadrul programului „Europa arhitecturala”. De asemenea, studentii romani au sansa sa se intalneasca cu renumiti arhitecti europeni.

Calatoria arhitecturala presupune vizitarea a peste 100 de capodopere reprezentive din cele mai frumoase orase europene. Turul include cladiri din destinatii elvetiene precum: Salzburg, Bregenz Zurich, Zug, Vaduz, Chur, Bonaduz, Flims, Vals, St. Moritz, Zernez, Bellinzona, Locarno, Lugano, Mendrisio, dar si constructii italiene din orasele Verona, Vicenza sau Venetia.

Cele 100 de obiective sunt proiecte ale unora dintre cei mai renumiti arhitecti: Valerio Olgiati, Peter Zumthor, Mario Botta, Christian Kerez, Livio Vacchini, Rudolf Olgiati si David Chipperfield.

Europa arhitecturala
In plus, studentii prezenti vor putea admira, pe langa cladiri, muzee, pavilioane (Pavilionul international ”Giardini” si Pavilionul ”Arsenale” din Venetia), si unicitatea finisajelor si detaliilor arhitectonice ale obiectivelor turistice la care publicul nu are acces, precum biroul lui Christian Kerez, un vestit architect elvetian, 2 scoli, 2 sali de sport, un auditorium, un ansamblu de locuinte colective si 7 locuinte individuale.

Locuinte colective in Zug-arhitect Valerio Olgiati
Pe parcursul celor doua saptamani, cei prezenti vor afla informatii inedite despre specificitatea materialelor folosite in constructia cladirilor, detaliile de tamplarie, rezistenta lor la conditii de vreme extrema si proprietatile fizice ale acestora in raport cu calitatile estetice.

Europa arhitecturala: 100 de obiective in doar 14 zile
Intreaga calatorie din Europa a viitorilor arhitecti este sustinuta de compania producatoare Barrier, lider in productia tamplariei termoizolante din PVC, care detine cel mai modern parc industrial de productie din Romania.

Scoala din Leuchenbach-arhitect Christian Kerez
Despre Barrier
Brandul Barrier (www.barrier.ro) este produs de catre compania Electric Plus din Bacau, primul atelier de productie fiind infiintat in anul 2003. In prezent, produsele Barrier sunt fabricate in cel mai modern centru de productie din tara, in care lucreaza 200 de persoane si care are o capacitate de 700 de ferestre/zi.

Produsele Barrier sunt disponibile atat pe piata din Romania, cat si in Italia, Franta, Belgia sau Germania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu