vineri, 3 octombrie 2014

Ruukki Construction se va concentra pe piata acoperisurilor rezidentiale din Romania

Strategia de dezvoltare a companiei Ruukki se axeaza pe lansarea de noi categorii de produse de tipul acoperisurilor metalice cu panouri solare integrate, pe concentrarea eforturilor de marketing si vanzare exclusiv pe segmentul rezidential, pe cresterea capacitatilor de productie si a retelei de distributie.

Incepand cu anul 2015 Ruukki Construction va avea in Romania doua unitati de productie pentru sisteme complete de acoperisuri metalice, amplasate strategic in centrul regiunilor cu cele mai mari vanzari pe acest segment.

Compania are in acest moment o unitate de productie in Bolintin Deal, judetul Giurgiu si doua platforme de productie Plannja la Racaciuni, judetul Bacau si Tunari, judetul Ilfov.

Marian Pirvu, Business Director Ruukki Romania„In 2013 Ruukki Romania a inregistrat vanzari de 5 milioane euro pe segmentul de acoperisuri metalice. Anul acesta vom inregistra un avans de 40%, pana la aproximativ 7 milioane euro, urmand ca in 2015 sa atingem pragul de 10 milioane euro”, declara Marian Pirvu, Business Director Ruukki Romania.

„Segmentul de acoperisuri metalice are un potential mare pe piata autohtona. Am asistat la o expansiune a produselor entry level in perioada de criza, insa avem date din piata care ne arata ca la cativa ani de la instalarea unor astfel de acoperisuri consumatorii au decis sa le inlocuiasca cu produse medii si premium. Din acest motiv, consideram ca exista un potential real de crestere a vanzarilor de produse de calitate. Este foarte importanta si implementarea normelor europene in domeniu, cu respectarea grosimilor minime si cu un foarte strict control al calitatii si al respectarii standardelor declarate”, a explicat Marian Pirvu.

Ruukki - SSab - Apa calda menajera si incalzire Casa
In 2013 acoperisurile metalice au generat venituri totale, la nivel de grup, de 270 de milioane euro.

Pachet termic solar Ruukki
„Ne dorim sa crestem reteaua de distribuitori. Vom intensifica si actiunile de training pentru montatori si intentionam sa dezvoltam si portofoliul de produse si servicii”, explica Marian Pirvu. „In Romania, cel mai mare consum de tigla metalica se inregistreaza in regiunile Muntenia si Moldova, urmate de Banat. Acum vom fi prezenti cu doua unitati de productie, in centrele cu cea mai intensa activitate la nivel national, fiind si mai aproape de distribuitorii Ruukki si consumatorii finali”, a subliniat managerul Ruukki Romania.

Ruukki Construction - pachete solare
Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati:

Marian Pirvu, Business Director Ruukki Romania, marian.pirvu@ruukki.com, 021.361.0922

Ovidiu Lefter, ovidiu.lefter@antonescupr.com, 0752 440 042


Ruukki Construction deserveste clientii din industria constructiilor civile si industriale, oferind un portofoliu extins de produse si sisteme metalice, alaturi de servicii de consultanta si proiectare sau servicii de instalare, realizate prin parteneri agreati. Pe segmentul rezidential compania este prezenta prin portofoliul de produse si servicii pentru acoperisuri din tigla metalica si sisteme pluviale, sub marcile Plannja si Ruukki. Consumatorii finali si profesionistii din domeniu pot accesa produsele si serviciile prin reteaua de distributie, dar si prin intermediul magazinelor Ruukki Express si a punctelor de servicii Plannja, prezente in noua tari. www.ruukki.com

Ruukki Construction are aproximativ 3.500 angajati si 16 centre de productie in Europa. Vanzarile nete din 2013 s-au ridicat la valoarea de 740 milioane €. Ruukki Construction este o divizie a SSAB. SSAB este o companie siderurgica din tarile Nordice, cu sedii in Europa de Nord si Statele Unite, prezenta in peste 50 de tari. Compania este listata pe bursa NASDAQ OMX din Stockholm si Helsinki. www.ssab.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu