vineri, 27 iunie 2014

MCA Grup se asteapta ca piata romaneasca sa fie atacata de producatori straini

Ciprian Oprea, MCA Grup: Ironie. Noi ne extindem la export, iar piata locala a usilor de garaj va fi atacata de producatori straini.

Mult-asteptatele influente din Vest in ceea ce priveste maturizarea pietei de usi sectionale se fac simtite si in Romania, este de parere Oprea. „Ceea ce simt este trecerea spre profesionalism. De aceea ma astept ca in perioada urmatoare middle size companies (n.r. companii mijlocii) din Estul Europei, precum si small size companies (n.r. – compani mici) din Italia, de exemplu, sa patrunda pe piata romaneasca. Acest gen de companii ne vor afecta direct pe noi si pe cei mai mici decat noi, nu si companiile care sunt reprezentantele unor nume de renume international in domeniu. Nu pot sa nu observ o usoara ironie a situatiei – producatorii romani prind avans la export pe piete din Vest (MCA e un exemplu in acest sens), iar la noi in tara vor incepe sa faca afaceri tot mai multi straini”, explica Ciprian Oprea, CEO al MCA Grup.

Ciprian Oprea, CEO-ul celui mai mare producator local de usi de garaj, MCA Grup
Potrivit unei analize MCA, piata locala a usilor de garaj a scazut anul trecut cu aproximativ 5%. Conform datelor Ministerului de Finante, afacerile firmelor din domeniu au inregistrat o crestere de 10% in 2013, insa din informatiile obtinute de MCA din piata reiese ca aceasta evolutie s-a datorat unor volume mai mari la export. Pentru prima parte a anului 2014, compania apreciaza ca piata locala a usilor de garaj a inregistrat o usoara crestere. Totusi, sezonalitatea cu care ne-am obisnuit in Romania se mentine, ceea ce inseamna ca in primul trimestru din 2014 se inregistreaza in general doar aproximativ 10% din vanzarile anuale de usi sectionale, cererea urmand sa creasca treptat in partea a doua a anului.

In ceea ce priveste evolutia anuala a pietei, producatorul de usi de garaj prognozeaza o crestere de cca 5% per ansamblu, asteptandu-se la un avans mai abrut pe zona de usi industriale.

„Daca ne referim la grupul de firme MCA, putem spune ca in primul trimestru am atins tinta de a realiza 30% din afaceri la export. Pentru finele anului, estimarile din acest moment ne indica o potentiala crestere cu 8%, in general datorita exportului. Totodata, as dori sa felicit concurenta pentru evolutia pozitiva, in special compania Hormann, despre care estimam ca a crescut si in prima parte a anului curent, avand in vedere evolutia pozitiva a pietei in zona industriala”, a mai adaugat Oprea.

Daca vorbim despre impartirea pe categorii de clienti, 25% dintre sistemele de usi fabricate de MCA in primul trimestru au avut ca destinatie zona industriala. Dintre usile rezidentiale cea mai vanduta a fost Optima, usa sectionala cu arcuri de torsiune si 10 ani garantie, care a cumulat putin peste 60% din cererile din zoan rezidentiala, pentru prima data intr-o proportie atat de ridicata fata de modelul Benefit, cu arcuri de tractiune si 5 ani garantie.

MCA este cel mai vandut brand autohton de usi de sectionale. Producatorul roman cu o experienta de 16 ani are la Jilava, langa Bucuresti, cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est.

MCA Grup a incheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro, in usoara scadere, insa cu un aport al exporturilor in crestere, pana la 25%. Producatorul roman exporta in opt state europene, precum Belgia, Franta, Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova. Grupul mai comercializeaza și rulouri exterioare, garduri si porti de aluminiu, grilaje metalice, automatizari pentru porti, bariere, uși antifoc, pergole si copertine.

MCA Grup

marți, 24 iunie 2014

Xella Ro: Produsele premium au o pondere de circa 15% din piata de BCA

Datele din piata de zidarie (BCA si caramida) evidentiaza o puternica polarizare a cererii in functie de preturile produselor. In 2013 vanzarile de produse premium in piata de BCA au crescut cu peste 10%.

Xella Ro, reprezentanta locala a celui mai mare producator mondial de produse de zidarie, estimeaza ca valoarea pietei de BCA a scazut anul trecut cu aproximativ 5%, chiar daca volumul a ramas la un nivel similar. Principala cauza este reprezentata de cresterea ponderii produselor economice. In acelasi timp, cererea de produse premium a inregistrat o evolutie ascendenta, atingand nivelul maxim din ultimii ani. Astfel, pe piata de zidarie din Romania, consumatorii tind sa se grupeze in doua mari categorii: cei care cauta produse de calitate superioara si cei care sunt interesati de materialele cele mai ieftine.

Compania germana Xella produce si comercializeaza in Romania o gama extinsa de solutii constructive de zidarie termoizolanta sub brandul YTONG – prima marca de materiale de constructii din Europa, lansata in anul 1928. Aceste produse sunt cele mai performante la nivel local, atat din punct de vedere al eficientei energetice, cat si al economiilor generate pentru constructori si beneficiari inca din faza de punere in opera. Toate produsele YTONG fac parte din categoria premium. Vanzarile companiei Xella Ro au crescut in 2013 cu peste 10%, pana la aproximativ 9,8 milioane Euro.

xella-ytong-P-0034
„In 2013, mare parte din investitiile rezidentiale au vizat segmentul locuintelor unifamiliale, unde decizia de cumparare apartine, in buna masura, clientilor finali. Asa se explica interesul crescut pentru produse de zidarie de calitate superioara, care asigura un nivel ridicat de izolare termica”, declara Marius Dragne, CEO Xella Ro. „Izolarea termica a locuintelor inca din faza de constructie a devenit o preocupare pentru clientii din Romania. Aceasta a condus la cresterea cererii de solutii complete YTONG pentru zidarie, astfel ca vanzarile Xella au avut un parcurs ascendent in ultimii trei ani”, a continuat Marius Dragne.

Cresterea investitiilor in dezvoltarea de locuinte multifamiliale constituie una dintre principalele tendinte din piata pentru perioada urmatoare. Numarul actual de blocuri din Romania este inca la un nivel foarte scazut, comparativ cu nevoia de fond locativ sau cu media europeana. Contextul economic nefavorabil a condus la diminuarea investitiilor in proiecte rezidentiale de anvergura. Astfel, in prezent, satisfacerea nevoii de apartamente se contureaza ca o tendinta pentru urmatorii ani, in conditiile in care majoritatea constructiilor noi realizate in ultimul timp au fost case unifamiliale.

xella ytong planeitate
„Remarcam doua categorii de investitori interesati de cladiri multifamiliale. Primii sunt investitorii care construiesc apartamente in ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni situate la periferia marilor orase, care se incadreaza in standardele programului Prima Casa. O a doua categorie este reprezentata de dezvoltatorii care mizeaza pe proiecte cu un numar mic de unitati locative, cu suprafete mai mari, situate in centrul oraselor sau in zonele cu potential de dezvoltare”, adauga CEO-ul Xella.

Reprezentantii Xella Ro se asteapta la o evolutie ascendenta a cererii de produse de zidarie premium si in 2014, principalul obiectiv al companiei fiind consolidarea operatiunilor la nivel local.

Despre Xella
Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare ȋn 30 de tari. Ȋn Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai modernã unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Expozitia De-a arhitectura in orasul meu 2014

Vineri, pe 13 iunie, la incheierea celui de-al doilea an de viata al programului educational de-a arhitectura in orasul meu, a avut loc in Bucuresti expozitia de proiecte ale claselor participante in cadrul cursului optional al Asociatiei de-a arhitectura, in anul 2013-2014. Pentru noi, echipa de-a arhitectura, ca si pentru copiii, invatatorii, arhitectii si parintii participanti, momentul a fost unul incarcat emotional si ne-a adus nenumarate satisfactii la finalul unui an de expeditii, prezentari si explorari ale orasului in care traim.

Expozitia, desfasurata in sala TIAB, ca parte a evenimentului anual Street Delivery si deschisa pe intreaga durata a acestuia (13-15 iunie), a beneficiat de prezenta a circa 200 de copii dintre cei 407 inscrisi in Bucuresti, alaturi de cadrele didactice si parintii. Cele 16 machete (210x100cm) realizate de elevii din fiecare clasa, copii intre 9 si 11 ani, reprezinta incununarea muncii lor de peste an in cadrul cursului De-a arhitectura in orasul meu care doreste sa dezvolte interesul pentru arhitectura si mediu construit al scolarilor din clasele a III-a si a IV-a.

Tiab, De-a Arhitectura, Iunie 2014
Copiii au fost invitati sa prezinte ideile importante care i-au ajutat sa concretizeze fiecare dintre cartiere. Discursurile, marcate de emotia inerenta vorbitului in public, pregatite in amanunt de la scoala sau improvizate cu entuziasmul celui care isi cunoaste bine lucrarea, ne-au bucurat ilustrand coerenta abordarii proiectului micului orasel, grija fata de adaptarea la relief, logica relatiilor functionale, conformarea spatiilor publice, scara cladirilor.

Toti s-au avantat cu entuziasm in folosirea energiei verzi si gandirea unor constructii ecologice, iar apropierea vacantei i-a facut sa materializeze cu bucurie locurile lor favorite: doua dintre cartiere au iesire la mare, alte doua sunt asternute la umbra unei cetati. Lucrul in echipa a fost dificil pe alocuri, dar bucuria fiecarei clase ne-a aratat ca au ajuns mai intelepti la acest sfarsit de an.

Copiii de la clasa castigatoare a fost premiata de Holcim Romania, principalul partener al proiectului De-a Arhitectura, cu cate un binoclu, pentru a-i sustine pe copii sa supravegheze in continuare dezvoltarea oraselor si a comunitatilor de langa ei. “Casa, scoala, cartierul si comunitatea sunt cele care modeleaza comportamentul, iar observarea acestora din perspectiva pe care o propune cursul De-a Arhitectura a schimbat modul in care copiii privesc lumea. Holcim Romania promoveaza dezvoltarea durabila, iar cea mai buna modalitate prin care putem realiza acest lucru este investirea eforturilor noastre in educatie, infrastructura si comunitati. In acest proiect am intalnit copii, care prin entuziasmul si implicarea lor, ne-au intarit opinia ca dezvoltarea durabila va fi norma pe care ei o vor sustine, iar provocarile viitorului vor fi mai usor de depasit cu ajutorul cunostintelor acumulate”, a spus Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

Holcim, De-a Arhitectura, Iunie 2014
Tot in cadrul Street Delivery, pe 14-15 iunie, au avut loc ateliere gratuite destinate copiilor in varsta de 3-14 ani, indrumate de arhitectii voluntari ai asociatiei. “Cum creste un oras” a fost lucrarea comuna a tuturor copiilor care au trecut pe aici, o macheta a unui oras imaginar, care a crescut si s-a transformat prin interventia fiecarui participant, intocmai ca un oras real.

Asociatia “De-a arhitectura” a fost creata de arhitectii: Mina Sava, Vera Marin, Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil si Miruna Grigorescu. In 2011, cu sprijinul Filialei Teritoriale Bucuressti a OAR a fost dezvoltat programul cultural „de-a arhitectura” - deschiderea scolarilor catre arhitectura si mediu construit. in cadrul acestui program cultural s-a elaborat, cu sprijinul Facultatii de Psihologie si stiintsele Educatsiei Bucuressti, curricula optionala „de-a arhitectura - educatie pentru arhitectura si mediu construit” pentru clasa a III-a si a IV-a. Programul cultural este finantat partial din fondul Taxa de Timbru de Arhitectura, acordata de Ordinul Arhitectsilor din Romania in urma concursurilor de proiecte culturale.

De-a Arhitectura, Iunie 2014
Din 2014 UAR National sustine si finateaza atelierele de pregatire a indrumatorilor arhitecti care vor preda curricula „de-a arhitectura” in scoli alaturi de cadrele didactice.

YTONG a sustinut programul De-a arhitectura in orasul meu inca din primele faze de dezvoltare ale lui. Lectiile de arhitectura fac parte din seria de actiuni YTONG dedicate educatiei copiilor, pe care le desfasuram impreuna cu De-a Arhitectura si care au ca obiectiv familiarizarea acestora cu notiuni de baza din lumea arhitecturii”, a declarat Madalina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella, Romania, Ungaria si Bulgaria. “Credem ca notiunile de arhitectura si promovarea responsabilitatii civice trebuie sa faca parte si din activitatile obisnuite ale copiilor”, a mai adaugat aceasta.

De asemenea, Goodyear Dunlop Tires Romania, partenerul De-a arhitectura pentru cresterea sigurantei in traficul rutier prin sporirea gradului de cunoastere si constientizare a regulilor de circulatie si a masurilor de preventie minima pe care copii trebuie sa le aiba in vedere, a deschis un concurs pentru toate clasele participante in cadrul programulu. Participantii s-au strans din toate orasele din proiect din tara. ”de-a arhitectura in orasul meu este un proiect indraznet pe care l-am salutat fara rezerve. Componenta rutiera din acest program ne-a dat posibilitatea de a merge impreuna cu copiii de la cateva scoli din Bucuresti in expeditii itinerante de cunoastere si constientizare a orasului, inclusiv din punct de vedere al elementelor de siguranta rutiera din el. Felicitam toate clasele participante pentru acest frumos sfarsit de an si ramanem alaturi de de-a arhitectura salutand pe mai departe proiectele si initiativele lor”, a declarat Raluca Botan, Marketing Manager CEE Goodyear Dunlop Tires Romania.

GoodYear, De-a Arhitectura, Iunie 2014
Multumim Fundatiei Acvatot si Pazo Grup pentru sustinerea activitatii elevilor din Otopeni si respectiv Sibiu in anul scolar 2013-2014.

Alaturi de noi, la Expozitia de la Bucuresti, au fost si: TIAB (care ne-a gazduit evenimentul), Danone (cu iaurturile Actimel care au fost savurate imediat), Zeppelin (cu cele 32 de seturi de carte si revista de arhitectura oferite de invatatoarelor si arhitectilor voluntari) si Star Security (care ne-a ajutat cu transportul Machetelor si cu atenta monitorizare pe toata durata Expozitiei).

Multumim arhitectilor indrumatori din Bucuresti: Adriana Comanici, Monica Popescu, Lucian Calugarescu, Claudia Bingol, Oana Popescu, Madalina Bold, Iuliana Bratasanu, Catalin sandru, Oana Sorina Paval, Mihaela Tomescu, Ioana Rizea, Andreea Stan, Monica Sabau si Andreea Lupu.
Multumim arhitectilor indrumatori din Arad: Amalia Ignuta, Suciu Laura, Leric Alexandru si Diana Dihel.
Multumim arhitectilor indrumatori din Timisoara: Oana Simionescu, Florina Avramut, Dana Ardelean, Oana Aneci, Claudia Goldean, Brandusa Havasi, Rethy Dora, Brigitte Hajdu, Razvan Vingan, Alexandra Garomfir, Zeno Ardelean, Thomas Strumberger, Mihai Danciu, Alexandra Maier, Negrisanu Daniela, Bogdan Duica, Simona Mesaros-Anghel, Andra Juganaru, Diana Pepici si Simona Istoc.
Multumim arhitectilor din Sibiu: Iulia Nistor-Popa, Carmen sandru, Anca Bordean, Mircea tibuleac, Alexandru Gavozdea si Livia Aruncuntean.

Din Brasov ii multumim arhitectei Deea Mihaltan, din Sfantu Gheorghe le multumim arhitectelor Maria Corina Dumitrescu si Raluca Zbarcea, in Reghin am fost ajutati de arhitectul Klaus Birthler caruia ii multumim, iar in Cluj-Napoca copiii au invatat cu ajutorul arhitectelor Iulia Patru si Diana Galos, carora le multumim.
Multumim si noilor voluntari care au participat la atelierele de la Street Delivery: Raluca Lungu, Clara Mihalache, Elena Raducan, Petruta Ana-Maria Timofte, toate studente la FPSE si arhitectilor si studentilor arhitecti: Ioana Herisanu, Florin Enache, Luana Ionascu, Mircea Dima, Vladislava Burlea, Stefany Iova, Bianca Soare, Tana Lascu, Anca Tatulescu.

vineri, 20 iunie 2014

Romstal anunta inceputul proiectului: Cresterea competitivitatii economice prin (re)calificarea angajatilor din domeniul instalatiilor - CALIN

Proiectul „Cresterea competitivitatii economice prin (re)calificarea angajatilor din domeniul instalatiilor” CALIN isi incepe activitatea de dezvoltare a capitalului uman printr-un program integrat de informare, orientare, consiliere si formare profesionala continua pentru 700 de angajati din domeniul instalatiilor, in 5 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara nr. 2: Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul major de interventie 2.3: Acces si participare la formare profesionala continua. Durata proiectului este de 18 luni si se desfasoara in perioada aprilie 2014-octombrie 2015.

Proiectul CALIN are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului la formare profesionala continua, prin calificarea/ recalificarea completa a 700 de angajati din domeniul instalatiilor si a comercializarii de produse tehnico-sanitare si gaze din 5 regiuni de dezvoltare ale Romaniei: Bucuresti, Dolj, Hunedoara, Mures si Suceava. Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza promovarea beneficiilor participarii la programe de calificare si furnizarea de servicii de orientare si consiliere pentru 700 de angajati din domeniul instalatiilor si cresterea participarii la formarea profesionala continua prin dezvoltarea si furnizarea de programe de calificare pentru publicul tinta selectat.

Proiectul este dedicat angajatilor din domeniul instalatiilor si al comercializarii produselor tehnico-sanitare, la nivelul a 5 regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest, Nord-Est, Centru si Vest.

Romstal, proiect Calin
Romstal, proiect Calin - sursa foto: www.orrplumbingfortlauderdale.com
Indicatori numerici ai proiectului:

- 700 de participanti la programe de formare profesionala continua (calificare si recalificare), dintre care 50 de femei
- 700 de persoane care beneficiaza de consiliere/ orientare – formare profesionala continua

Principalele activitati ale proiectului sunt:

1. Program de pregatire teoretica si practica cu durata de 360 de ore
2. Workshop-uri de orientare si consiliere profesionala

Programul de pregatire teoretica si practica include pregatire teoretica de specialitate in sala de curs cu materiale didactice specifice calificarii aferente, precum si activitati de laborator care constau in lucrari si aplicatii practice, prezentari de produse, echipamente, practica pe standuri functionale.

In cadrul workshop-urilor de orientare si consiliere profesionala, participantii vor beneficia de testari in urma carora va fi identificat profilul profesional. Vor fi prezentate metode de marketing personal, intalegerea punctelor comune si a diferentelor dintre perceptia proprie si perceptia celor din jur fata de stilul propriu de abordare a sarcinilor. Prin activitatile de informare, orientare si consiliere profesionala se ofera angajatilor asistenta personalizata in dezvoltarea abilitatilor care sa le faciliteze siguranta locului de munca, precum si o serie de informatii referitoare la mobilitatea muncii din domeniul instalatiilor.

Proiectul este realizat de Romstal IMEX SRL in parteneriat cu Dekon Business Solutions SRL. Activitatea celor doi parteneri se completeaza in proiect, asigurandu-se o legatura intre mediul unui angajator si specialistii care pot sustine cresterea competitivitatii pe piata muncii. Fiecare dintre parteneri asigura expertiza, resurse umane si materiale pentru desfasurarea proiectului.

miercuri, 18 iunie 2014

Castigatorii Cleaning Show 2014

Membrii elitei industriei de curatenie profesionala, industriala si domestica din Romania au desemnat castigatorii trofeelor “Produsul de Curatenie al Anului 2014” si „Echipamentul de Curatenie al Anului 2014”.

Premiile au fost acordate in cadrul Cleaning Show Innovation Awards, la Romexpo, Pavilion C1, in ultima zi a expozitiei Cleaning Show - singurul targ din Romania dedicat industriei de specialitate. Juriul si vizitatorii au putut alege din nu mai putin de 17 echipamente si produse care s-au inscris in competitie pentru cele doua titluri.

CLEANING SHOW INNOVATION AWARD - VOTUL JURIULUI

Juriul alcatuit din 5 specialisti a votat ca trofeul “Produsul de Curatenie al Anului 2014” sa revina companiei Diversey Care, parte a grupului Sealed Air si produsului Taski Sani 4 in 1 SmartDose.

Taski Sani 4 in 1 SmartDose este simultan un detergent, detartrant, dezinfectant si dezodorizant concentrat pentru curatare, indepartarea calcarului, dezinfectare si dezodorizare, ce poate fi utilizat pe toate suprafetele dure, rezistente la acid si la actiunea apei din baie.

Trofeul “Echipamentul de Curatenie al Anului 2014” a fost acordat de catre juriu companiei Studio Moderna pentru produsul Shark Steam Pocket Mop. Shark Steam Pocket Mop este un echipament pentru curatenie ce functioneaza pe baza unei tehnologii brevetate care implica utilizarea aburului.

TASKI SANI 4 IN 1 SMARTDOSE – DIVERSEY CARE
TASKI SANI 4 IN 1 SMARTDOSE – DIVERSEY CARE
Produsul de Curatenie al Anului 2014
SHARK STEAM POCKET MOP – STUDIO MODERNA
SHARK STEAM POCKET MOP – STUDIO MODERNA
Echipamentul de Curatenie al Anului 2014
CLEANING SHOW INNOVATION AWARD - VOTUL PUBLICULUI VIZITATOR

Publicul specialist care a vizitat Cleaning Show a ales la randul sau prin vot produsele si echipamentele de curatenie preferate. Astfel, trofeul “Produsul de Curatenie al Anului 2014” a revenit companiei Balkan Medical Distribution pentru produsul BIOSANITIZERTM S.

BIOSANITIZERTM S este un dezinfectant ecologic pe baza de apa si peroxid de hidrogen, care nu afecteaza sanatatea si mediul inconjurator. Substanta activa a produsului se transforma dupa utilizare in apa si oxigen.
Titlul de “Echipamentul de Curatenie al Anului 2014” a fost acordat, in urma votului popular, companiei Pro Curatenie pentru sitemul Scandic SpeedRunner.

Scandic SpeedRunner este o trotineta dotata cu un mop de 120 de cm din 100% microfibra, utila pentru curatarea pardoselilor uscate din sali de expozitie, sali de sport, hale de productie sau coridoare largi. Designul, confortul si manevrabilitatea sistemului Scandic SpeedRunner il fac un echipament rapid, sigur, eficient si usor de utilizat.

BIOSANITIZERTM S – BALKAN MEDICAL
BIOSANITIZERTM S – BALKAN MEDICAL
Produsul de Curatenie al Anului 2014
SCANDIC SPEEDRUNNER – PRO CURATENIE
BIOSANITIZERTM S – BALKAN MEDICAL
Echipamentul de Curatenie al Anului 2014
Gala Cleaning Show Innovation Awards a fost dedicata si recunoasterii parteneriatelor de lunga durata pe care expozitia le-a sustinut de-a lungul celor cinci editii de pana acum. Premii speciale de fidelitate pentru excelenta colaborare si sustinere acordate industriei au fost acordate urmatoarelor companii si asociatii ale industriei: Asociatia Romana de Faciliy Management, Bers New Solutions, Cleaning Logistic, Info Curatenie, IPC Wash Systems, Karcher Romania, Pons Ro Prodcom si Shark Technology.

De asemenea, in cadrul Galei Cleaning Show Innovation Award a fost acordat, prin extragere aleatorie, un premiu constand dintr-un aspirator performant marca FOX, oferit de IPC Wash Systems. La extragere au putut participa vizitatorii expozitiei care au acordat voturi produselor si echipamentelor de curatenie expuse in Innovation Corner si care au concurat pentru titlul de Produsul sau Echipamentul de Curatenie al Anului 2014. in plus, tot prin extragere aleatorie, au fost acordate vizitatorilor 10 premii in cadrul Tombolei Specialistului.

Gala Cleaning Show Innovation Award a fost doar unul din momentele importante ale expozitiei. in cadrul evenimentului au fost desemnati si castigatorii trofeului IMPECABILII, singura competitie din Romania adresata prestatorilor de servicii de curatenie profesionala.

In urma unei intreceri stranse, castigatorii premiilor in valoare de mii de Euro puse in joc de catre DIVERSEY CARE, parte a grupului SEALED AIR, si de catre BERS NEW SOLUTIONS, au fost:
PREMIUL I - Echipa Building Support Services
PREMIUL al II lea - Echipa NOC Team Com
PREMIUL al III lea - Echipa Galimex
PREMIUL SPECIAL - Echipa Eko Det Production
Cleaning Show si-a propus sa cucereasca industria internationala si sa se reinventeze, evoluand de la an la an. Inca de la prima editie, evenimentul a crescut in calitate. Suprafata expozitionala de anul acesta a inregistrat o crestere de 10% comparativ cu editia anterioara, iar dintre companiile participante, 12% au reprezentat companii din strainatate.

Printre brand-urile importante prezente la aceasta editie a Cleaning Show s-au numarat Taski, Hako, Karcher, Kiehl, Allegrini, Asevi, Buzil, Rainbow sau Sebo, care au raspuns cu entuziasm invitatiei de a participa prin intermediul importatorilor si distribuitorilor lor oficiali – Diversey Care, parte a grupului Sealed Air, ECD Italia, Karcher Romania, Multi Cleaning System, Cleaning Logistic, Pons Ro Prodcom, Pro Curatenie, Rainbow Force One si Shark Technology.

www.cleaningshow.ro

luni, 16 iunie 2014

Fluke lanseaza doua noi modele de camere in infrarosu: Ti90 si Ti95

Fluke lanseaza noua serie de camere in infrarosu Ti9x care utilizeaza acelasi design robust si ergonomic ca al seriei Ti1xx. Ti90 si Ti95 ofera cea mai buna rezolutie si adancime a campului vizual din clasa lor.

Camerele IR vin standard cu solutia Fluke Connect™, cel mai complet sistem wireless de conectare a instrumentelor de testare si masura si sunt singurele camere industriale in infrarosu conectate wireless in categoria lor de pret.

Dotari standard:
- incarcator/sursa alimentare AC cu adaptor pentru incarcarea acumulatorilor si operarea AC
- 1 baterie inteligenta Lithium-Ion reincarcabila
- cablu conectare USB pentru transferarea imaginilor pe PC
- Card de memorie 8 Gb SD
- Husa portabila cu bareta ajustabila
- Bareta de mana pentru dreptaci sau stangaci (numai pe modelul Ti95)
- Manual de utilizare pe CD
- Software SmartView® pentru analiza si raportare
- Card de inregistrare a garantiei
- Cardul wireless SD Fluke Connect™ e inclus in pachetul standard (unde e disponibil), dar, din cauza unor restrictii din anumite tari, va fi livrat separat dupa completarea formularului de inregistrare a produsului.

Fluke Connect
Fluke Connect
Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numle companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept.

Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

vineri, 13 iunie 2014

Romstal anunta inceputul proiectului educational Practica pentru cariera ta! TECAR

Proiectul „Practica pentru cariera ta! TECAR” isi incepe activitatea de dezvoltare a abilitatilor profesionale pentru 425 de studenti din domeniul ingineriei instalatiilor, in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa si integrarii cu succes pe piata muncii. Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara nr. 2: Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul major de interventie 2.1: Tranzitia de la scoala la viata activa. Durata proiectului este de 18 luni si se desfasoara in perioada aprilie 2014-octombrie 2015.

Proiectul TECAR are ca obiectiv principal dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru 425 de studenti din domeniul ingineriei instalatiilor, in vederea integrarii cu succes pe piata muncii. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: cresterea nivelului de informare privind situatia pietei muncii din Romania si a posibilitatii de a accesa servicii specializate de orientare si consiliere profesionala pentru publicul format din cei 425 de studenti. De asemenea, unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului consta in generarea unui cadru optim pentru dezvoltarea abilitatilor practice in domeniul instalatiilor pentru cei 425 de studenti din invatamantul superior.

In contextul sistemului educational prezent, in care 80 dintre absolventii de facultati din Romania lucreaza in alt domeniu decat cel al studiilor realizate, nevoia dezvoltarii unor sesiuni practice, precum si a unor cursuri de indrumare in cariera a devenit tot mai stringenta. Prezentul proiect isi propune sa aduca o solutie acestei probleme, imbinand elemente de teorie cu sedintele de practica sub indrumarea atenta a specialistilor din domeniu.

Romstal - Proiectul Practica pentru cariera ta! TECAR
Sursa foto: dreamstime
Proiectul este dedicat studentilor de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti respectiv Facultatea de Inginerie a Instalatiilor Bucuresti. Publicul tinta este reprezentat de 425 de studenti, din anii 1, 2 si 3 care aleg sa participe la programele de practica si consiliere profesionala incluse in proiect. Studentii vor avea posibilitatea sa aplice notiunile teoretice acumulate, capatand aptitudini si competente ce ii vor ajuta sa isi gaseasca un loc de munca.

Indicatori numerici ai proiectului

- Toti cei 425 de studenti vor fi sprijiniti sa se integreze pe piata muncii dupa finalizarea studiilor, beneficiind de consiliere in cariera
- 350 dintre studentii care vor beneficia de consiliere si orientare profesionala isi vor continua studiile
- 10 dintre studentii sprijiniti in tranzitia de la scoala la viata activa vor obtine un loc de munca

Principalele activitati ale proiectului sunt:

1. Programul de practica cu durata minima de 15 zile
2. Sesiuni si Workshop-uri de orientare si consiliere profesionala

Programul de practica este alcatuit din: activitati in laborator, vizite in santiere, vizite la proiectantii de instalatii, activitati practice diverse la firme din domeniul instalatiilor, cunoasterea activitatii comerciale dintr-un magazin: fluxul de activitati, standardele, modalitatile si cerintele de lucru, discutii cu profesionisti in domeniul instalatiilor si contact direct cu cerintele unor job-uri din: Vanzari, Ofertare tehnica, Productie, Service.

Sesiunile de orientare si consiliere profesionala acopera o gama larga de activitati, precum: identificarea profilului psihologic al studentilor pentru alegerea vocationala optima, informari periodice despre piata locurilor de munca, workshop-uri de consiliere in realizarea unui CV si metode de adaptare rapida la stilul unei organizatii.

“In ultimii ani s-a observat o crestere fulminanta a numarului studentilor ce lucreaza in alt domeniu decat cel al studiilor. Astfel, am resimtit nevoia de a sustine acesti studenti in gasirea unui loc de munca in domeniu. Proiectul TECAR ofera tot suportul necesar, atat teoretic, cat si practic, unui numar de 425 de studenti in ingineria instalatiilor, scopul fiind acela de a-i indruma catre alegerea locului de munca potrivit in domeniul studiilor urmate”, declara Dl Valentin Bestea, Director Resurse Umane in cadrul Romstal.

Proiectul este realizat in parteneriat: Romstal Imex SRL, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti prin Facultatea de Inginerie a Instalatiilor Bucuresti si Dekon Business Solutions SRL.

Activitatea celor 3 parteneri se completeaza in proiect, asigurandu-se o legatura intre mediul universitar, angajator si specialistii care pot facilita accesul studentilor pe piata muncii.

Fiecare dintre parteneri asigura expertiza, resurse umane si materiale pentru desfasurarea proiectului.

joi, 12 iunie 2014

Grupul Luxemburger Team marcheaza 10 ani de evolutie

Luxemburger Team Group (LT Group), companie specializata in proiectare strategica si consultanta tehnica pentru real-estate, celebreaza 10 ani de dezvoltare si mizeaza in continuare pe perspective favorabile.

Luxemburger Team GmbH este principala companie din cadrul Grupului si a fost infiintata in august 2004 in Luxemburg. Aceasta furnizeaza in principal servicii de proiectare si de evaluare a proprietatilor, monitorizare a costurilor si a termenelor, precum si managementul integrat al proiectelor, atat pentru constructii noi, cat si pentru reamenajari. Sediul central al companiei se afla la Koln.

In 2006, Grupul s-a extins, punand bazele companiei immpuls la Bucuresti, care asigura consultanta, proiectare si project management pentru dezvoltatori, investitori si chiriasi. Compania are o experienta consistenta in identificarea de riscuri si vulnerabilitati si in managementul si executia lucrarilor de remediere si imbunatatire.

LT Group mai detine REC Real Estate Consultancy. Fondata in 2010 si avand sediul la Frankfurt am Main, REC furnizeza servicii de consultanta tehnica pentru Europa si Asia. Compania este specializata, printre altele, in due diligence tehnic, managementul tehnic al activelor si monitorizarea costurilor. Numai in 2013, REC a realizat evaluari de pre-achizitie pentru mai mult de 3,7 milioane de metri patrati de active imobiliare. De asemenea, compania a auditat si gestionat in jur de 700 de proprietati, asigurand due dilligence tehnic si monitorizare pentru mai mult de 160 de cladiri de birouri si spatii comerciale.

De asemenea, din Grup mai face parte si immobrands, companie activa in sectorul dezvoltarii de proiecte, fondata tot in 2010 si avand sediul la Koln.

Grupul are in total 35 de angajati si parteneri, printre care se numara ingineri in domeniul civil, arhitecti, designeri de interior, ingineri, manageri, evaluatori si dezvoltatori.

Portofoliul recent de proiecte include, printre altele, planificarea si executia conceptelor pentru noul sediu al operatorului aeroportuar Fraport (23.000 de metri patrati suprafata construita bruta), introducerea unui program proactiv de monitorizare a costurilor pentru departamentele Universitatii din K?ln si planul proiectului Rheinenergie realizat pentru o competitie de design architectural (56.000 de metri patrati suprafata construita bruta).
REC Real Estate Consultancy a supervizat demersurile tehnice de due diligence pentru centrul comercial Aura Surgut din Siberia (98.000 metri patrati suprafata construita bruta) si pentru proiectul centrului comercial Aura Novosibirsk (61.000 de metri patrati suprafata construita bruta), printre altele.

Alte cateva proiecte au fost realizate prin intermediul companiei Immpuls de la Bucuresti. Printre acestea se numara dezvoltarea si managementul proiectului “Petrom City” din Bucuresti (100.000 de metri patrati suprafata construita bruta) si reamenajarea centrului commercial Iris Titan din Bucuresti (40.000 de metri patrati suprafata construita bruta).

“Daca este sa ne uitam la cei 10 ani de activitate ai LT Grup, cel mai important lucru de remarcat este expertiza dobandita si perspectiva pentru perioada urmatoare. Ne dezvoltam in continuare, avem multe idei creative si, mai presus de toate, ramanem curiosi fata de tot ceea ce este nou si hotarati sa ne continuam evolutia. in acest sens, este de mentionat cea de-a doua filiala pe care compania noastra REC a deschis-o in Turcia”, a declarat Andreas Schlote, Managing Director si fondator al LT Group.

Andreas Schlote, Managing Director si fondator al LT Group
Informatii despre LT Group
LT Group este o companie activa la nivel international in domeniul planificarii strategice si al consultantei tehnice pentru constructii noi si reamenajari. Grupul detine mai multe companii specializate.

Luxemburger Team, infiintata in 2004, ofera servicii in domenii precum: planificare strategica (planuri arhitecturale, planuri pentru optimizarea suprafetelor, a costurilor si a utilizarii), logistica, implementare, gestiune contabila pentru real-estate, managementul proiectelor, managementul locatiei si realizarea master planului pentru proprietate.

In 2006, a fost infiintata la Bucuresti compania immpuls, care asigura consultanta, proiectare si project management pentru dezvoltatori, investitori si chiriasi. Compania are o experienta consistenta in identificarea de riscuri si vulnerabilitati si in managementul si executia lucrarilor de remediere si imbunatatire.

De asemenea, LT Group include si compania REC Real Estate Consultancy, fondata in 2010 si avand sediul in Frankfurt am Main, specializata in servicii de consultanta tehnica pentru companiile imobiliare din Europa, Turcia si Rusia. Pe langa due dilligence tehnic, portofoliul de servicii REC include, printre altele, managementul tehnic al activelor si monitorizarea costurilor. in 2013, REC a realizat evaluari de pre-achizitie pentru mai mult de 3,7 milioane de metri patrati de active imobiliare. De asemenea, compania a auditat si gestionat in jur de 700 de proprietati, asigurand due dilligence tehnic si monitorizare pentru mai mult de 160 de cladiri de birouri si spatii comerciale.

O alta companie infiintata in 2010 este immobrands, cu sediul la K?ln, activa in domeniul dezvoltarii de proiecte.

Grupul are in total 35 de angajati si parteneri. Printre acestia se numara in special ingineri in domeniul civil, arhitecti, designeri de interior, proiectanti tehnici, manageri, evaluatori si dezvoltatori.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa:
www.luxemburger-team.eu
www.r-e-c.eu
www.immpuls.ro

miercuri, 11 iunie 2014

LAUD 2014, un eveniment despre arhitectura peisajului din Europa

Pe 3 iunie ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania au organizat primul eveniment din Romania dedicat spatiilor publice urbane si spatiilor verzi – Expoconferinta Internationala de Arhitectura LAUD 2014.

Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton, Bucuresti, unde au participat peste 150 de arhitecti, arhitecti sefi de orase, peisagisti, city manageri, directori din cadrul primariilor, companii cu solutii pentru arhitectura, design-ul si amenajarea spatiilor exterioare.

Invitatii au discutat despre proiectele speakerilor internationali, mai exact despre arhitectura peisajului din Europa. Invitatul special al evenimentului, arh. Mart? Franch Batllori, laureatul Bienalei Europene de Landscape Architecture, a prezentat in cadrul evenimentului cel mai mare proiect de restaurare din intregul bazin Mediteranean.

„LAUD este o initiativa foarte buna, va ajuta la dezvoltarea unei culturi intre practicienii locali, deoarece acestia se pot privi in oglinda si compara cu alti profesionisti. Am fost surprins pozitiv in ceea ce priveste proiectele prezentate din Europa de Est despre care nu stiam foarte multe, de asemenea, cu privire la planurile municipalitatii din Bucuresti. Nu stiu cine le va pune in aplicare, dar mi se pare un lucru pozitiv, un pas inainte”, a precizat arhitectul Marti Franch in cadrul LAUD.

Marti Franch Batllori, Laud 2014
De asemenea, in cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul de landscape architecture al anului 2013 din Marea Britanie. Proiectul realizat de arhitectul Chris Churchman, care a primit anul trecut cea mai inalta distinctie pentru arhitectura, design-ul si amenajarea spatiilor exterioare. Invitatii au fost impresionati si de arhitectul Phil Askew care a adus in atentia publicului proiectul de reconversie a Parcului Olimpic din Londra, la ora actuala cel mai complex sit de regenerare urbana din Europa. Totodata, au fost prezentate cele mai mari proiecte realizate de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners, aflat in top 10 al celor mai influente birouri de landscape architecture din ultimele cinci secole fac parte din programul sesiunii plenare de deschidere.

Laud, Iunie 2014
Un alt proiect ce a fost in centrul atentiei in randul invitatilor a fost cel prezentat de catre arhitectul sef Gheorghe Patrascu, "Bucuresti, orasul de maine", ce a cuprins planul integrat de dezvoltare urbana a zonei centrale din Capitala in valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.
„Eu sunt un sustinator declarat al evenimentelor de acest tip care aduc dezbaterea profesionala in zona de business. Este utila si laudabila initiativa acestui eveniment pentru ca profesionistii risca de multe ori sa gandeasca proiectele intr-o maniera utopica, putin cam in nori, neconectandu-se suficient la viata reala. [...] Arhitectura nu poate fi tratata ca o simpla arta; arhitectura e o imbinare intre stiinta, tehnologie si arta. Prin acest eveniment, dvs., ABplus Events, ati reusit sa stabiliti un echilibru intre cele doua tendinte opuse ale arhitecturii: arta si business. Am nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru sustinerea proiectului pe care tocmai l-am prezentat la Expoconferinta Internationala LAUD”, a declarat Gheorghe Patrascu, Arhitectul Sef al municipiului Bucuresti.

Laud 2014, Gheorghe Patrascu
LAUD 2014 este un eveniment creat de ABplus Events si face parte din seria expoconferintelor internationale pentru arhitecti si contractori, organizate la Bucuresti, Varsovia si Budapesta, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.

Galeria foto si testimonialele din cadrul Expoconferintei Internationale de Arhitectura LAUD 2014 pe www.laud.ro si pe www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

vineri, 6 iunie 2014

Lindab aniverseaza 20 de ani de activitate in Romania

Acum doua decenii, Lindab introducea in vocabularul romanilor termenul de tigla metalica. Astazi, exista deja circa 100.000 de cladiri cu acoperis original Lindab in toata tara, iar segmentul de tigla metalica a ajuns sa reprezinte 62% din totalul pietei de acoperisuri in volum si 57% in valoare.

Lindab Romania inseamna astazi: 89 de angajati; doua unitati de productie cu o capacitate de 5,5 de milioane metri liniari; o retea puternica de distributie formata din parteneri strategici in toata tara, dar si din agenti proprii Lindab; un portofoliu de 20.000 de articole, aflat in continua dezvoltare si, nu in ultimul rand, un brand respectat, prima alegere a beneficiarilor care isi doresc calitate si siguranta lucrului bine facut. Conform unui sondaj realizat de companie, 97,5% dintre clientii Lindab ar recomanda si altora produsele si serviciile companiei.

Sediu Lindab Romania 20 de ani
Compania a evoluat organic de-a lungul timpului, castigand pas cu pas increderea profesionistilor si a potentialilor clienti. In primii ani (1994-2001) s-au pus bazele business-ului, perioada fiind caracterizata de efort si invatare continua. A urmat evolutia foarte buna din perioada de boom (2002-2008), dupa care criza economica a impus o strategie de reasezare si eficientizare (2009-2012). Incepand din 2013, compania s-a concentrat pe recucerirea cotei de piata, diversificarea portofoliului de produse si dezvoltarea fortei de vanzari. In cei 20 de ani s-au facut investitii totale de 95,4 milioane de lei in tehnologie, instruire si pregatire, reteaua de parteneri, promovare si proiecte de implicare sociala.

Lindab ferestre de mansarda 20 de ani
”Fiind primul angajat al companiei si conducand de douazeci de ani aceasta organizatie, va pot spune ca am trecut prin foarte multe etape. Indiferent de situatie am iesit castigatori prin atitudinea noastra, care se reflecta in tot ceea ce facem – seriozitate, respect pentru calitate, simt antreprenorial, curaj, ambitie, pasiune, spirit de echipa si dorinta de invatare si imbunatatire”, spune Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania. ”De asemenea, acordam o importanta foarte mare componentei de educare, la toate nivelurile – pregatirea propriilor angajati, a partenerilor, a fortei de vanzari, a specialistilor montatori si chiar a beneficiarilor finali, care trebuie sa ia decizii legate de proiectele lor in cunostinta de cauza. Desi sunt multe oferte pe piata care promit avantajul ”ieftin si bun”, pentru oameni sunt din ce in ce mai importante calitatea si siguranta. Iar aici castigam clar teren!”, continua Andrei Sulyok.

Lindab ferestre de mansarda Lindab la 20 de ani
Pentru viitor, Lindab Romania ia in calcul dezvoltarea prin cativa piloni importanti: consolidarea fortei de vanzari (proiectul ”Agentul Lindab”, cu accent pe vanzarea consultativa), lansarea de noi produse si intensificarea exporturilor. De asemenea, vor continua eforturile de promovare si consolidare a brandului in Romania.

Evolutia Lindab Romania Lindab prezent 20 de ani
Daca pana acum organizatia locala s-a concentrat cu precadere pe piata romaneasca, pentru urmatorii ani se ia in considerare intensificarea activitatii de export, in mod special in tarile vecine Bulgaria si Republica Moldova. In ceea ce priveste diversificarea ofertei de produse, la finalul anului trecut Lindab a lansat pe piata locala ferestrele de mansarde Lindab LT, oferind astfel o solutie completa de acoperis pentru proiectele de mansardare sau de renovare a spatiilor deja existente. Initiativa s-a bucurat de succes, deschizand noi oportunitati de dezvoltare pentru companie. De asemenea, Lindab a lansat recent un nou produs – sistemul accesibil de colectare si drenare a apelor pluviale Lindab Craft.

Lindab Craft - Lindab 20 ani
Pentru detalii accesati www.lindab.ro sau https://www.facebook.com/lindabromania.

Despre Lindab Romania

Prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994, Lindab Romania dezvolta, produce si promoveaza produse si solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme de ventilatii pentru un climat interior imbunatatit. Produsele se fabrica din otel si sunt recunoscute pentru calitatea inalta, usurinta in asamblare, eficienta energetica, impactul minim asupra mediului si, nu in ultimul rand, pentru serviciile ce le insotesc si care aduc valoare adaugata clientilor.

Lindab Romania este parte a concernului international Lindab Group, care dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab Group are puncte de lucru in 31 de tari si un numar de 4.300 de angajati.

joi, 5 iunie 2014

Fluke a lansat Fluke Connect, sistemul de instrumente de testare wireless

Fluke Connect™ este un sistem de instrumente de testare wireless, care, atunci cand sunt conectate la aplicatia de pe un smartphone, permit tehnicienilor de intretinere, electricienilor si inginerilor din domeniul fiabilitatii sa captureze, sa stocheze si sa partajeze date cu intreaga echipa, fara a pleca de pe teren. Acest sistem ofera acces instantaneu de pe smartphone la date si masuratori, pentru a revizui imagini, a verifica rapoarte, a identifica tendinte si multe altele, ajutand echipele sa-si finalizeze sarcinile mai bine si mai rapid.

Peste 20 de instrumente Fluke se conecteaza wireless - prin Bluetooth® sau Wi-Fi - cu aplicatia Fluke Connect pentru a adauga masuratori si imagini termice la baza de date Fluke Cloud™. Aceste date sunt introduse direct in baza de date, eliminand necesitatea notarii masuratorilor. Pot fi alocate unor echipamente specifice pentru a mentine un istoric pe termen lung. Citirile pot fi partajate in timp real prin apelurile video ShareLive™ cu membrii echipei aflati in alte zone ale fabricii. Iar comenzile de lucru cu masuratori adaugate pot fi emise prin intermediul aplicatiei, astfel incat echipa sa vada problema exacta.

Avantajele Fluke Connect

- Supervizorii pot revizui masuratorile, pot raspunde la intrebari, isi pot indruma personalul si pot aproba reparatii fara a vizita locul inspectiei, toate prin intermediul apelului video ShareLive.
- Tehnicienii vor petrece mai putin timp notand masuratorile si introducandu-le in computer. inregistrarile sunt mai complete si mai precise cand sunt transferate fara efort de la instrumentul de testare catre aplicatie si sunt salvate cu AutoRecordTM. Nu mai sunt necesare mape.
- Echipele pot lua decizii mai bune, mai rapide, beneficiind de acces de pe teren la istoricul masuratorilor fiecarui element, utilizand EquipmentLogTM din aplicatie – cu sau fara acces prin celular.
- Utilizeaza smartphone-urile existente si o baza de date Fluke Cloud externa, de inalta securitate pentru a reduce costul implementarii unui program de fiabilitate, care la randul sau va conduce la o intretinere mai buna pe termen lung, productivitate mai ridicata si mai putine defectiuni neplanificate.
- Imbunatateste siguranta electrica permitand tehnicienilor sa conecteze wireless instrumente de testare si apoi sa se indeparteze de echipamentul sub tensiune - sau sa inchida usa panoului - si sa isi foloseasca smartphone-ul pentru a monitoriza citirile.

Apel video ShareLive™
Director Comercial HVAC si pentru intretinerea unitatilor

Petrec patru ore sau mai mult la telefon cu tehnicienii mei, instruindu-i in teren. ShareLive mi-ar economisi mult timp. Imi permite sa vad ce se intampla la birou; utilizand un clip video, eu pot vedea masuratoarea si pot auzi sunetul. In acest fel, eu pot vedea si, apoi, ajuta la diagnosticarea problemei mult mai bine decat daca as incerca sa descifrez ceea ce se spune la telefon.

Fluke Connect - Instrumente
Instrumentele

- Aplicatia Fluke Connect (iPhone 4s si superior pe care ruleaza iOS 7 sau superior; Galaxy S4, Nexus 5, HTC One, pe care ruleaza AndroidTM 4.4.x si superior)
- Instrumente wireless Fluke Connect:
- Multimetru digital 3000 FC
- Modul de tensiune c.a. v3000 FC
- NOU! Modul de tensiune c.c. v3001 FC
- Modul de curent alternativ a3000 FC
- Modul de curent alternativ iFlex a3001 FC
- NOU! Baza pentru cleste de curent alternativ/continuu a3002 FC (compatibila cu accesoriile pentru clesti de curent Fluke i410 si i1010)
- Modul de temperatura tip K t3000 FC
- Camere cu infrarosu:
- Seria Ti400/300/200
- Seria Ti125/110/105/100, inclusiv versiunile „R” pentru diagnosticarea cladirilor, cu cadrul SD wireless Fluke
- Instrumente care devin compatibile cu un conector wireless:
- Multimetrele digitale cu inregistrare 289 si 189 (cu conectorul ir3000 FC)
- Multimetrul de proces 789 (cu conectorul ir3000 FC)
- Testerele pentru rezistenta izolatiei 1550 si 1555 (cu conectorul 1550 ir3000 FC)

Stocare Fluke Cloud™
Inginer fiabilitate, producator important de alimente

In acest moment, utilizam un PC pentru imagini de termografie, Excel pentru izolatie si carnetele pentru studiile sarcinii. Acum putem vedea tot ce este pe acest motor intr-un singur loc. Datele nu se pierd niciodata, nici macar atunci cand componentele dvs. hardware se defecteaza.

Aplicatia Fluke Connect

Apeluri video ShareLive™. Distribuiti masuratori cu alti membri ai echipei in timp real.
Masuratori AutoRecord™. Salvati instantaneu masuratorile si imaginile pe telefon si in cloud.
Istoric EquipmentLog™. Asociati automat masuratorile cu echipamentul, astfel incat datele istorice sa se afle intr-un singur loc, usor de accesat.
Grafice TrendIt™. Creati si vizualizati grafice direct pe telefon.
Stocare Fluke Cloud™. Accesati in siguranta inregistrarile echipamentelor in orice moment, bazandu-va pe supraveghere electronica de ultima generatie, sisteme de control al accesului bazate pe mai multi factori, firewall-uri incorporate, stocarea criptata a datelor si acces securizat, concepute special pentru protejarea datelor.

Fluke Connect - Toate masuratorile intr-un singur loc
Aplicatiile Fluke Connect
Intretinere electrica si industriala


Utilizator: Electrician de service, tehnician de intretinere, manager de intretinere preventiva
Instrumente: Aplicatia Fluke Connect; multimetrul digital seria 3000 FC si/sau modulele de curent, tensiune c.a./c.c. si temperatura, camerele de termoviziune seria Ti 100 sau Ti400
Aplicatii: depanare electromecanica si intretinere preventiva

- Verificari de baza ale circuitelor cu testare simultana in trei puncte de la sursa de alimentare de intrare la iesire si la sarcina
- Comparati semnatura termica intre faze si cu datele de referinta; inspectati termic izolarea firelor si conexiunile
- Verificati sarcina si echilibrul intre faze, simultan; verificari ale sarcinilor c.c.
- Testati echipamente controlate electronic asezand modulele in punctul de conexiune electrica (la sursa de alimentare, sarcina etc.) si monitorizand in timp ce va aflati la comenzi.
- Utilizati AutoRecord pentru a captura masuratori si imagini si istoricul EquipmentLog pentru a salva date pentru a le compara cu inspectiile viitoare
- Utilizati apelul video ShareLive pentru a va consulta cu seful de echipa, daca este necesar

Diferente intre domeniul electric si cel industrial

- Domeniul industrial are un procentaj mai ridicat de lucrari mecanice, pe langa echipamentul de distributie electrica, cat si echipamente cu mai multi cai putere, cu sarcini mai mari, care functioneaza la tensiuni mai ridicate. Tehnicienii industriali utilizeaza de obicei camere de termoviziune cu rezolutie mai inalta si o combinatie mai mare de tehnici de masurare electrica si mecanica.

- Electricienii de service pe baza de contract sunt sensibili la aprobarile lucrarilor din partea conducerii cladirilor; cu cat pot comunica mai bine o problema prin intermediul rapoartelor bazate pe date, cu atat mai rapid va fi aprobata o comanda de lucru.

Controlul proceselor/Instrumentatie

Utilizator: Tehnician de instrumentatie
Instrumente: Aplicatia FC, modulul de tensiune c.c. v3001 FC, modulul de temperatura t3000 FC, multimetrul de proces 789

Aplicatii: depanarea si intretinerea predictiva

- Teste de semnal de joasa tensiune in doua puncte intre PLC si traductor sau PLC si camera de comanda
- Testarea convertizorului-redresorului c.a./c.c.
- Testarea de la distanta controller-comutator
- Utilizati AutoRecord pentru a captura masuratori si imagini si istoricul EquipmentLog pentru a salva date pentru a le compara cu inspectiile viitoare
- Utilizati apelul video ShareLive pentru a va consulta cu tehnicienii din alte zone ale fabricii

EquipmentLog™
Manager de intretinere, producator de piese auto

Avem un sistem cu dosare pe suport de hartie la care nimeni nu are acces atunci cand are nevoie de ele. EquipmentLog este perfect pentru intretinerea preventiva. Elimina intocmirea multor documente, salveaza ore de lucru si simplifica comunicarea, astfel incat informatiile sa ajunga mai rapid la oameni.

Fluke Connect - Economisiti timp cu raportarea
Incalzire, ventilatie, aer conditionat

Utilizator: Tehnician sef de intretinere si tehnician de intretinere
Instrumente: Aplicatia Fluke Connect; multimetrul digital seria 3000 FC si/sau modulele de curent, tensiune c.a./c.c. si temperatura, camerele de termoviziune seria Ti 100

Aplicatii: depanarea si intretinerea echipamentelor electromecanice de incalzire/racire

- Verificarea sarcinii c.a./c.c.: Masurati debitului de amperi pe fiecare faza cu trei clesti de curent, simultan.
Inregistrati automat masuratori prin AutoRecord in istoricul EquipmentLog, comparati cu datele de referinta
- Citirea tensiunii faza la faza cu un modul, verificati daca nivelul se afla in pragul de operare
- Depanati probleme electrice prin testarea simultana la sursa electrica de intrare (panou), iesire (intrerupator) si la sarcina (pompa)
- Utilizati un modul de temperatura pentru a realiza o citire pe conductele de ulei; comparati cu nivelurile de operare normala salvate in EquipmentLog si verificati precizia dispozitivului de masura - Verificati si reglati senzorii dintre operatiile centrale si senzorii din camera sau intre senzori si dispozitivul de control, utilizand mai multe module simultan
Utilizati apelul video ShareLive pentru a va consulta cu membrii echipei din alte zone ale unitatii
- Testati un racitor, o unitate aeroterma sau alt dispozitiv controlat electronic asezand modulele in punctul de conexiune electrica (la sursa de alimentare, sarcina etc.) si monitorizand in timp ce va aflati la comenzi
- Comparati semnatura termica a fiecarei faze si cu datele de referinta; inspectati termic izolarea firelor si punctele de conectare
Utilizati AutoRecord pentru a captura masuratori si imagini si istoricul EquipmentLog pentru le compara cu datele de referinta si a salva date pentru comparatie cu inspectiile viitoare
- Verificari ale performantei de incalzire/racire cu inregistrarea temperaturii si a sarcinii de-a lungul timpului

AutoRecord™
Tehnician de intretinere, companie aeriana principala

Acum scriem de mana o multime de informatii, astfel incat ar fi foarte bine daca informatiile s-ar salva in mod automat. …acest lucru ar fi un avantaj extraordinar pentru noi! Prin intermediul sau, nu mai trebuie sa scriem de mana. Informatiile trec wireless in smartphone, iar noi le trimitem chiar atunci catre ceilalti.

www.flukeconnect.ro

Fluke Connect: Cel mai mare sistem de instrumente de testare conectate din lume

Noul sistem Fluke Connect™ transfera datele masuratorilor de la instrumentele de testare la telefoanele inteligente si cloud, imbunatatind comunicarea, siguranta si productivitatea echipei de intretinere

Tehnicienii de intretinere iau decizii mai bune si mai rapide cand beneficiaza de acces de pe teren la evidentele de intretinere si cand pot revizui masuratorile in timp real cu membrii echipei si supervizorii. Cu toate acestea, inregistrarile sunt pastrate in birou, iar membrii echipei sunt rareori in acelasi loc in acelasi timp. Sistemul Fluke Connect™ rezolva aceste probleme, marind in acelasi timp siguranta tehnicienilor care lucreaza cu echipamente sub tensiune.

Sistemul Fluke Connect permite tehnicienilor de intretinere sa transmita wireless datele masuratorilor de la instrumentele lor de testare la telefoanele inteligente pentru stocare sigura in cloud si acces universal al echipei de pe teren. Peste 20 de instrumente Fluke se conecteaza wireless cu aplicatia, inclusiv multimetre digitale, camere cu infrarosu, testere de izolare, multimetre de proces si modele specifice pentru masurarea tensiunii, curentului si temperaturii.

Tehnicienii pot inregistra automat masuratorile si imaginile in infrarosu prin AutoRecord™ in mediul de stocare Fluke Cloud™ din orice loc lucreaza, fara a nota nimic. Orice membru al echipei cu un smart phone si aplicatia poate vedea datele.

Fluke Connect - depanati mai rapid
Colaborarea in cadrul echipei este facilitata prin intermediul apelurilor video ShareLive™, prin care tehnicienii pot partaja masuratorile cu alti membri ai echipei in timp real, pot obtine aprobari pentru reparatii sau li se poate raspunde la intrebari fara a pleca de pe teren.

Aplicatia Fluke Connect dispune de istoricul EquipmentLog™, care permite tehnicienilor sa aloce masuratori la anumite echipamente, creand un istoric al datelor masuratorilor de testare bazat pe cloud, pentru acces usor in timpul depanarii si intretinerii bazate pe fiabilitate. Iar TrendIt™ permite tehnicienilor sa realizeze instantaneu grafice de date care ajuta la identificarea tendintelor si sa ia decizii informate. Mediul de stocare Fluke Cloud se bazeaza pe o securitate de ultima generatie, inclusiv acces sigur, supraveghere electronica, sisteme de control al accesului bazat pe mai multi factori, firewall-uri incorporate si stocarea criptata a datelor. Aplicatia Fluke Connect poate fi descarcata gratuit de pe Apple App Store si Google Play Store.

Pentru mai multe informatii despre Fluke Connect, vizitati: www.flukeconnect.ro

Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare. Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numle companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept. Pentru mai multe detaliii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

marți, 3 iunie 2014

Bucuresti, orasul de maine - proiect in valoare de 200 de milioane de euro

Noul proiect al zonei centrale din Bucuresti, in valoare de 200 de milioane de euro, ce va fi prezentat la primul eveniment din Romania dedicat spatiilor publice urbane si spatiilor verzi – LAUD.

Arhitectul sef al Municipiului Bucuresti, Gheorghe Patrascu, prezinta in cadrul primului eveniment din Romania dedicat spatiilor publice urbane si spatiilor verzi – LAUD, proiectul "Bucuresti, orasul de maine", ce cuprinde planul integrat de dezvoltare urbana a zonei centrale din capitala si valoreaza aproximativ 200 de milioane de euro.

„In cadrul conferintei vom expune planul realizat pornind de la obiectivele principale ale acestui proiect: reabilitarea spatiului public prin configurarea de spatii prietenoase, dinamice, cu un design de un inalt standard de calitate, potrivite pentru deplasare, relaxare si socializare; refacerea tesutului urban din zona centrala care a fost «rupt» de «operatiunea centrul civic» din perioada lui Nicolae Ceausescu; crearea unei retele de strazi cu prioritate pentru biciclisti si pietoni, care sa strabata centrul; reamenajarea unor monumente istorice precum catacombele Hanului Stavropoleos si Curtea Veche; constructia unor spatii de parcare; realizarea a doua poduri pietonale in zona Tribunalului si zona Izvor. De asemenea, am vizat si punerea in valoare a unei esplanade din spatele Palatului Parlamentului. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 200 de milioane de euro”, a precizat Gheorghe Patrascu, Arhitectul sef al Municipiului Bucuresti.

Laud Bucuresti2
Cele mai premiate proiecte de landscape architecture din Europa si Asia, in programul primei editii LAUD

Bucuresti, Promenada La Fantani - Laud
Londra, Paris, Chongqing si Abu Dhabi sunt orase care se mandresc cu proiecte care pot reprezenta exemple de buna practica pentru orasele din Romania. Place de la Republique din Paris, Parcul Fengming Mountain din Chongqing si Piata Sowwah din Abu Dhabi, proiecte realizate de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners, aflat in top 10 a celor mai influente birouri de landscape architecture din ultimele cinci secole, vor fi expuse in cadrul primei parti a conferintei internationale LAUD. Place de la Republique, in prezent cea mai mare piata pietonala din Paris, este noul centru de atractie pentru locuitorii orasului. Piata Sowwah de pe insula Al Maryah a fost proiectata de arhitecti pentru a oferi un refugiu verde in mijlocul noului centru financiar si comercial din Abu Dhabi.

Laud Bucuresti
Va asteptam in 3 iunie la LAUD 2014, la Athenee Palace Hilton, sala „Le Diplomate Grand Ballroom” – oportunitati de interviu cu arhitectul Markus Jatsch, Design Director in cadrul Martha Schwartz Partners.

www.laud.ro
www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Gira Romania anunta ultimele noutati in domeniu

Prezenta in cadrul targului Light + Building 2014 de la Frankfurt, GIRA anunta cele mai noi solutii inteligente pentru un confort sporit, securitate ridicata si eficienta energetica pentru cladiri. Cu aceasta ocazie au fost lansate produse in domeniul sistemelor de videointerfonie, al tehnologiei sistemelor KNX de automatizare si noi dezvoltari din gama de rame Gira Esprit. Gira G1: Compact, performant, utilizare multipla
Gira-G1_2
Noul Gira G1 este un dispozitiv inteligent de comanda pentru operarea tuturor echipamentelor din cladiri. Prin display-ul Multitouch este posibila operarea confortabila a tuturor functiilor, prin atingere sau gestica. Gira G1 poate fi utilizat si ca statie de interior pentru videointefon impreuna cu interfata TKS-IP, sau poate fi dispozitiv de comanda pentru sistemul KNX, iar in combinatie cu serverul eNet si pentru noul sistem radio eNet. In instalatii ce au in componenta un HomeServer, Gira G1 poate fi utilizat ca si client al interfetei grafice HsExpert. Acesta poate fi instalat ca un intrerupator normal intr-o singura doza si este adecvat deopotriva pentru modernizari, post-echipari si cladiri nou construite. Gira System 106: Modular. Flexibil. Trei finisaje.
Gira-System-106_2
Ospitalitatea incepe inca de la usa casei datorita noii statii modulare de exterior Gira System 106. Constructia modulara cu numeroase functii si variante de materiale din otel inoxidabil periat, aluminiu eloxat si un aliaj metalic lacuit alb permite adaptarea statiei de videointerfon ca design si functionalitate in arhitectura oricarei case. De la butoane de apel, module audio si camera, pana la numarul casei, toate functiile sunt prezentate armonios. Pe intuneric, modulele cu lumina de fundal asigura o buna lizibilitate si un afisaj corespunzator. Linoleum - Multiplex Gira Esprit
Gira-Esprit-Linoleum-Multiplex
Diversitatea de materiale a gamei de rame Gira Esprit a fost extinsa cu o combinatie deosebita din linoleum si Multiplex. Linoleumul si Multiplex au unele elemente in comun, cum ar fi: au origine naturala, sunt produse ecologice, robuste, cu utilizari multiple si sunt deseori utilizate de catre arhitecti si designeri. Ramele in culorile atractive antracit, gri deschis, maro inchis, maro deschis, albastru si rosu ofera o varietate de posibilitati pentru amenajarea camerelor. Gira Esprit Linoleum-Multiplex este alegerea ideala pentru conceptele de amenajare, in care se prefera un design clar si materiale naturale. Gira Esprit aluminiu auriu
Gira-Esprit-aluminiu-auriu
Seria de rame din aluminiu eloxat este completata cu inca o nuanta! Prin noua sa culoare aurie si lucioasa, noua varianta de rama Gira Esprit aluminiu auriu se potriveste ideal in ambiantele de locuit clasice si luxoase. Chiar si pe un perete alb au un aspect deosebit. Gira Esprit Otel inoxidabil In varianta periata se valorifica in mod deosebit calitatea materialului utilizat. Pentru intrerupatoare este foarte potrivit otelul inoxidabil, deoarece materialul nu rugineste si are o uzura minora chiar si la operare frecventa. Fiind descoperit de putin peste 100 de ani, otelul inoxidabil s-a impus in numeroase domenii. Proprietatile sale functionale impreuna cu estetica metalica clara au contribuit, de asemenea, la extinderea sa. Gira eNet: Simplu. Inteligent. Extinderea instalatiei electrice prin unde radio
Gira-eNet
Gira eNet este noul sistem radio bidirectional ce se poate conecta la reteaua de internet si poate comanda echipamentele casei. Lumina si jaluzelele pot fi integrate foarte simplu in scenarii si pot fi controlate prin diferite aparate de comanda – chiar si smartphone daca instalatia include serverului Gira eNet. Instalarea si punerea in functiune a sistemului eNet este intuitiv. Aplicatiile mai complexe pot fi programate rapid, simplu si confortabil cu un computer si cu Asistentul Gira eNet. Ambele metode pot fi utilizate in paralel si sunt complet compatibile. Statie videointerfon de interior Gira in varianta aparenta
Statie-videointerfon-de-interior-Gira-in-varianta-aparenta
Noua statie de videointerfon de interior Gira in varianta aparenta este omogena in partea frontala si detine un display color TFT 5,6 cm [2,2"] de ultima generatie. Multumita tehnologiei cu senzori capacitivi, aceasta poate fi operata confortabil prin atingerea usoara a tastelor. Pentru siguranta sporita in operare, apelurile interne si manevrele de comutare pot fi definite individual. Functia de interfon reactioneaza atat de sensibil, incat vorbitorul nu trebuie sa stea chiar langa microfon pentru a putea fi inteles. Se pot cauta imagini in memoria locala cu cine a sunat la sonerie pe perioada absentei. Suplimentar, se pot memora unele tonuri polifonice de apel pe cardul de memorie microSD integrat. Contorul de energie Gira KNX Confort
Gira-KNX-Confort-contor-energie
Noul contor de energie Gira KNX Confort este utilizat pentru inregistrarea valorilor electrice masurate. Acesta reprezinta componenta centrala pentru un management cuprinzator al energiei in sfera locativa, comerciala sau industriala. Impreuna cu Gira HomeServer este posibila afisarea, memorarea, evaluarea si prelucrarea datelor masurate. In felul acesta se poate optimiza consumul de energie, ceea ce contribuie la reducerea costurilor si la economisirea resurselor. Gira este o companie germana consacrata in industria electrotehnica, al carei nume este sinonim astazi cu productia sistemelor electrice de calitate. Tehnologia de viitor si solutiile flexibile, combinate cu o calitate ridicata a designului sunt caracteristicile echipamentelor inteligente pentru cladiri marca Gira: comanda automata a iluminatului, reglarea temperaturii in functie de vreme, distributia muzicii in toate incaperile, Sistemul de interfonie confortabil, integrarea Sistemelelor de siguranta si numeroase alte functii pentru confort sporit, siguranta si economie. In Radevormwald peste 1.200 de angajati produc intrerupatoare si prize, dar si componente de Sistemul pentru echipamente inteligente pentru cladiri, de exemplu aparate pentru Sistemul KNX/ EIB. in calitate de membru fondator al EIBA, firma Gira a avut un aport considerabil la dezvoltarea echipamentelor inteligente pentru cladiri in Germania. Prin platformele de design Gira se dezvolta in permanenta noi tehnologii pentru instalatia electrica, ce devin componente ale programului de intrerupatoare Gira. Privind spre istoria sa de 100 ani, compania de familie Gira, condusa de a patra generatie, se prezinta ca o marca premium in domeniul instalatiilor electrice si este caracterizata de inovatie, design si de apropierea fata de comertul angro si industria mica. In Romania Gira este reprezentata de compania Demco, care opereaza in domeniul instalatiilor electrice, a sistemelor KNX automatizate si in domeniul iluminarii de interior si de exterior, cu o vechime de 21 ani pe piata. Demco detine un showroom in Bucuresti unde sunt prezentate toate tehnologiile Gira: KNX, bus radio, interfonie, sistem audio. Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati: www.gira.ro sau www.facebook.com/GiraRomania