miercuri, 26 noiembrie 2014

Tehnologia Fluke folosita in lupta cu Ebola

Termografia Fluke permite detectarea eficienta a dereglarilor de temperatura la oameni.

Aeroporturile, punctele vamale, punctele de control din intreaga lume pot beneficia de tehnologia Fluke pentru detectarea virusilor periculosi

Specialistii sistemelor de sanatate din intreaga lume au inceput sa foloseasca pe scara larga tehnologii de scanare cu imagini termice de la distanta, pentru a putea inregistra si verifica temperatura intr-un flux crescut de oameni. Aeroporturile, statiile de tren si autobuz, spitalele, scolile si alte zone aglomerate sunt doar cateva exemple unde tehnologia de scanare termica poate fi folosita pentru detectarea si prevenirea infectiilor virale.

Cum poate fi folista termografia pentru scanarea temperaturii corporale?
Persoanele febrile au o temperatura ridicata la nivelul pielii, iar camerele Fluke infrarosu au capabilitatea de a masura diferente subtile de temperatura.

Cea mai ridicata temperatura a corpului e, de obicei, in zona din jurul nasului, ochilor si gurii. O camera non-contact in infrarosu poate scana rapid multimi impresionante de oameni pentru a descoperi persoanele care au o temperatura mai ridicata decat normal si pentru a declansa un semnal care-i avertizeaza pe specialisti ca e nevoie de teste suplimentare, in cazurile respective, cu un termometru dedicat masurarii corporale.

Tehnologia Fluke folosita in lupta cu Ebola
Care sunt beneficiile?

- fara contact: se reduc sansele de raspandire a maladiilor
- masurarea temperaturii este instantanee – se scaneaza un numar mare de persoane
- niciun risc pentru sanatatea publica – masurarea temperaturii prin tehnologie in infrarosu este inofensiva
- oamenii pot fi scanati in miscare, fara intarzieri in deplasari si trafic

Ministerul Sanatatii si Bunastarii Familiei din India foloseste cu succes tehnologia Fluke, inca din 2009, de la cresterea ingrijoratoare a numarului de cazuri de gripa porcina. Camerele in infrarosu cu termografie au fost instalate pe aeroportul “Indira Gandhi” din New Delhi, pentru a ajuta autoritatile in scanarea pasagerilor care intra in India si detectarea persoanelor posibil afectate de gripa porcina.

Camerele non-contact de la Fluke au permis oficialilor de la minister, aeroport si tranzit sa scaneze in timp real temperatura la nivelul pielii, in fluxuri masive de trafic. Dispozitivele Fluke sunt capabile sa detecteze variatii de temperatura de 0,05 ?C. In plus, ecranele LCD mari cu care sunt dotate le fac instrumentele ideale pentru scanarea grupurilor mari de oameni.

Fluke body temperature
Tehnologia IR Fusion transmite pe aceste ecrane imagini digitale vizibile in orice conditii, ceea ce face scanarea extrem de eficienta.

Important
Camerele in infrarosu nu sunt instrumente medicale, de unde si micile diferente cand temperaturile masurate sunt comparate cu cele luate cu termometre de contact.

De asemenea, exercitiile fizice, transpiratia si alti factori pot afecta temperatura la nivel dermic, motiv pentru care verificarea ulterioara cu un termometru de contact este obligatorie.

Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numle companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept.

Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

marți, 25 noiembrie 2014

Noua gama de masini de spalat vase Hotpoint

Noua gama de masini de spalat vase Hotpoint este caracterizata de tehnologie de ultima ora si functionalitate aplicata uzului zilnic, raspunzand astfel rigorilor impuse de consumatori. Performanta inalta este oferita prin doua tehnologii de baza: Zone Wash si Active Oxygen.

In plus, rezultatele excelente sunt atinse in conditii extrem de silentioase, produsele generand o valoare de 41 dB. Eficienta energetica a masinilor si eficacitatea operatiilor sunt demonstrate prin incadrarea in clasa energetica A+++ si consumul de apa de 11,10,9 si 7 litri per ciclu de spalare (in functie de model).

Zone Wash

Cu ajutorul tehnologiei Zone Wash este posibila alegerea compartimentului de spalare, astfel incat puterea de spalare este optimizata, iar rezultatul este unul excelent. Spalarea localizata este cu 30% mai eficienta comparativ cu spalarea standard si este capabila de a indeparta pana si cele mai incapatanate pete.

Hotpoint Masina de spalat vase
Active Oxygen

Active Oxygen este o tehnologie noua de la Hotpoint, garantata de un patent international. Cu ajutorul acestei functii mirosurile neplacute de mancare imprimate in vesela sunt eliminate printr-un proces natural: moleculele de oxigen reactioneaza cu particulele de aer, neutralizand mirosurile neplacute.

Flexiload

Capacitatea masinii de spalat nu este masurata in cm, ci in flexibilitate. Configuratia versatila a masinii Hotpoint poate cuprinde pana la 15 spatii de stocare: farfuriile, tigaile si tacamurile pot fi plasate in diferite moduri pentru a folosi spatiul cat mai eficient. Componentele mobile pot fi si ele configurate astfel incat spatiul sa poata fi folosit eficient. In plus, suportul de tigai permite amplasamentul vertical al recipientelor pentru optimizarea spatiului.

Hotpoint Masina de spalat vase LTF 11M132 C EU Zone Wash EXTRA SILENT A+++ 11 programe
Masinile de spalat vase Hotpoint sunt dotate si cu sistemul Start2End Light si ciclul self-clean. Sistemul Start2End Light este pozitionat deasupra usii si asigura semnalizarea vizuala si sonora a pornirii sau opririi ciclului de spalat. Ciclul self-clean combinat cu detergent de vase este executat in 50 de minute si asigura obtinerea unui rezultat eficient. Aceasta functie impiedica dezvoltarea microorganismelor in interiorul masinii iar functia de sterilizare de 80 de minute poate igieniza tacamuri si chiar biberoane.

Mai multe informatii pot fi accesate si pe www.hotpoint.ro.

Brandul Hotpoint combina trecutul si viitorul pentru a da viata unei noi generatii de produse electrocasnice ergonomice, intuitive, sigure, cu un stil clasic, rafinat, care sa usureze sarcinile casnice.

Proiecte inovatoare au marcat istoria Hotpoint, printre care Unibloc-combinarea in premiera a elementelor de baza din bucatarie intr-o singura structura compacta sau OSA, premiata cu “Compasso d’Oro” de catre ADI, care oferea o consola de lucru intr-o singura forma. Alte linii au anticipat nevoile consumatorilor, un exemplu fiind Newstyle, care combina tehnologie, estetica si economie de energie, pentru a da viata conceptului unei bucatarii contemporane.

Intr-un singur cuvant - Inalta performanta combinata cu un design rafinat. Viziunea ambitioasa s-a transpus in realitate prin colaborarea - initiata din 1968 si care continua - cu arhitectul japonez Makio Hasuike, ce interpreteaza cel mai bine starea Hotpoint si care este autorul, printre altele, a unor produse precum Quadrio- frigiderul cu 4 usi si un design unic, Aqualtis- masina de spalat care ofera programe customizate pentru orice tip de tesatura- rezultatul multor ani de studii in domeniul masinilor de spalat, combinat cu toata creativitatea lui Hasuike.

Hotpoint reprezinta un sinonim pentru excelenta in design, caracteristici diverse, confort, dar si inteligenta: in timp, compania a explorat lumea digitala si a domoticii, urmarind cele mai avansate tehnologii, dezvoltand produse inovatoare ca Leon@rdo, primul monitor de bucatarie interactiv, cu elemente multimedia, sau linia Ariston Digital si multe altele.

Lansarea tot mai multor solutii avansate a permis obtinerea unor rezultate importante si in zona sustenabilitatii eco. Grija speciala manifestata de Hotpoint pentru economisirea resurselor si protectia mediului a dus la lansarea unor electrocasnice care asigura standarde ridicate de eficienta si consumuri reduse, marcate prin simbolul Ecotech: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, masini cu uscator, frigidere si cuptoare care asigura economii la consumul de energie, fara compromisuri in ceea ce priveste performanta. Mai mult, compania este angajata in monitorizarea continua a impactului asupra mediului de-a lungul procesului de fabricatie, reducand consumul de energie electrica, gaze naturale si apa, dar si emisiile de CO2.

Hotpoint este o marca inregistrata a Indesit Company.

luni, 24 noiembrie 2014

H Metal, distribuitorul din metalurgie care nu lasa clientii sa astepte

Principalul atu al H Metal este, potrivit declaratiilor reprezentantilor sai, rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.

„Livram in toata tara, fara exceptie, avem colaborari foarte bune cu multi transportatori si fie ca este vorba de o bara sau zeci de tone putem face livrarea imediat in orice colt al tarii.

Pe clienti ii interseaza daca le ajunge marfa dorita maine in santier si asta putem noi face, sa ajunga maine”, a explicat Lucian Haritonov.

Este greu sa iti faci si sa iti mentii o buna reputatie pe o piata dinamica si extrem de competitiva precum cea a livrarilor de produse metalurgice. De aceea H METAL asigura fiecarui client servicii quality si produse fara concurenta.

Produse Metalurgice, H Metal
Cele mai mari vanzari au fost inregistrate la tevile patrate si rectangulare mari, de la 100 x 100 mm pana la 400 x 400 mm, profilele UNP, INP si europrofilele IPE, HEA si HEB foarte mari de la 200 mm la 1000 mm.

Tabla Zincata, H Metal
Esti in pana de idei? Specialistii H METAL lucreaza pentru tine! Vei primi nu doar sfaturi competente, ci vei putea achizitiona si materialele necesare punerii in practica a ideilor tale!

Principalii clienti sunt cei care isi construiesc hale de productii, spatii de depozitare, spatii birouri, totul pe profile metalice. De asemenea, livreaza in agricultura, pentru constructia de hale de depozitare pentru produse agricole, hale de depozitare de utilaje agricole, hale de procesare / prelucrare, etc. In domeniul industrial furnizeaza pentru hale de productie, hale de depozitare, etc.

„Avem un numar insemnat de clienti care executa diverse produse metalice pentru export – containere tehnice, macarale, poduri rulante, box-paleti metalici, cupe de excavatoare, sasiuri metalice, cadre metalice, tot felul de produse finite sau semifabricate din metal. De asemenea aprovizionam constant cu produse metalurgice diverse societati – fabrici din Romania ce folosesc aceste produse la diverse lucrari de intretinere, reparatii sau extinderi de spatii de productie / depozitare”, a mentionat Lucian Haritonov, adaugand faptul ca serviciile oferite sunt cele mai bune, „de cinci stele”.

O piata buna o reprezinta si consumatorii de tabla la dimensiuni atipice, pentru care livreaza tabla taiata la diferite latimi sau lungimi pentru a limita spre zero pierderile din cadrul procesului de productie.

H Metal ofera consultanta gratuita clientilor actuali si potentialilor clienti, cu profesionalism si promptitudine. Experienta acumulata pana acum, dar si pasiunea cu care reprezentantii firmei isi fac meseria, ii recomanda sa sfatuaisca pe fiecare client in cel mai potrivit fel, pentru a raspunde nevoilor acestuia.

Rapiditatea in ofertare si in livrare, precum si procurarea de produse metalurgice atipice sunt doar cateva dintre lucrurile cu care compania se mandreste.

miercuri, 19 noiembrie 2014

De Ziua Internationala a Toaletei, Fundatia We Are Water atentioneaza

Fundatia We Are Water: In tarile in curs de dezvoltare, 80% dintre boli sunt cauzate de conditiile precare de salubritate

Fundatia organizeaza o serie de mese rotunde, in Galeriile sale din Barcelona, Madrid, Lisabona si Shanghai, pentru a discuta provocarile intalnite in procesul de imbunatatire a accesului la salubritate elementara

La fiecare 20 de secunde un copil moare din cauza conditiilor precare de salubritate din mediul in care locuieste si un numar total de 1,8 milioane de oameni isi pierd viata in fiecare an din cauze bolilor asociate dizenteriei. Toate acestea se intampla in timp ce, in prezent, in lume sunt mai multi posesori de telefoane mobile decat de toalete. De aceea, in 19 noiembrie, de Ziua Internationala a Toaletei (declarata de Natiunile Unite pentru prima data in 2013), Fundatia We Are Water preia subiectul intr-o serie de dezbateri.

Intalnirile au loc sub titlul „Ziua Internationala a Toaletei. Imbunatatirea salubritatii” si sunt programate in Galeriile Roca din Barcelona, Madrid, Lisabona, Londra si Shanghai. In cadrul intalnirilor se vor discuta solutii de crestere a accesul la salubritate de baza, un drept al fiecarui om la care in continuare nu au acces peste 2.500 milioane de oameni, conform datelor oferite de Natiunile Unite. In plus, conditiile inadecvate de salubritate sunt responsabile pentru 80% dintre bolile inregistrate in tarile in curs de dezvoltare.

Tema celei de-a doua editii a Zilei Internationale a Toaletei este „Egalitate si demnitate”. In prezent peste un miliard de oameni sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatile fiziologice zilnice in aer liber. Lipsa de intimitate face ca mii de femei si fete sa fie expuse riscului de abuz sau hartuire sexuala.

19 Noiembrie: Ziua Internationala a Toaletei (19 November World Toilet Day)
19 Noiembrie: Ziua Internationala a Toaletei | Foto: www.wearewater.org
Mai mult decat atat, aceasta practica este sursa unor boli transmisibile si care ar putea fi usor prevenite, precum dizenteria, a doua cea mai importanta cauza a mortalitatii infantile (copii 0-5 ani). Conditii de salubritate adecvate ar putea preveni 391 milioane de cazuri de boli asociate dizenteriei pe an si ar putea reduce numarul de decese in lume cu 32%.

Xavier Torras, Directorul Fundatiei We Are Water, subliniaza importanta unei astfel de activitati: „Este necesara marcarea acestei zile pentru a informa publicul larg de conditiile de trai a milioane de oameni din intreaga lume si pentru a sublinia necesitatea de a lucra continuu pentru a oferi apa potabila si un sistem sanitar celor 2,5 miliarde de oameni care nu au sansa sa se bucure de astfel de servicii de baza.”

De „Ziua Internationala a Toaletei. Imbunatatirea salubritatii”, Fundatia reafirma misiunea sa de a informa opinia publica si institutiile cu privire la nevoia de a crea o noua cultura a apei ce poate imbunatati conditiile de salubritate si diminua efectele cauzate de lipsa resurselor de apa.

In linie cu aceasta misiune, Fundatia We Are Water a initiat proiecte cu organizatii non-profit. Astfel, colaboreaza in prezent cu World Vision pentru reabilitarea sistemului sanitar in zone aflate in dificultate din Typhoon Haiyan (Filipine) si cu UNICEF pentru a imbunatati conditiile de salubritate in scolile primare din Zagora (Maroc), in comunitatile Guarani si scolile din Chaco-Chuquisaqueño (Bolivia). Accesul la apa, salubritate si conditiile corespunzatoare de igiena pot salva vietile a 1,5 milioane de copii din lume in fiecare an.

Realizat cu sustinerea Roca:


Roca Saves The Planet
Despre Fundatia We Are Water

Fundatia We Are Water este o initiativa a Roca si are doua obiective principale. Primul este acela de a atrage atentia si de a incuraja opinia publica si institutiile sa reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o noua cultura a apei, care sa permita administrarea corecta si durabila a resurselor de apa din intreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse actiuni menite sa atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apa. Ariile de activitate ale Fundatiei includ interventii in dezvoltarea infrastructurii, educatie, sanatate si cercetare in cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundatia are in prezent in desfasurare patru proiecte in Ecuador, India, Brazilia si Bolivia si colaboreaza cu prestigioase organizatii internationale, precum Educatie Fara Frontiere, Intermon Oxfam, Unicef si Fundatia Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

Hotpoint lanseaza noua linie de electrocasnice incorporabile

Hotpoint lanseaza noua linie de electrocasnice incorporabile dedicate bucatariei. Inovatia, designul functional si atentia la detalii sunt valorile pe care Hotpoint le respecta in fiecare dintre gamele sale. Astfel, in gama Luce, tehnologia de ultima ora se imbina armonios cu un design avangardist pentru a crea electrocasnice de calitate superioara atat din punct de vedere al esteticii cat si al functionalitatii. Produsele din gama Luce imbina durabilitatea sticlei cu rezistenta otelului pentru a oferi un look elegant si o functionare eficienta.

Cuptoarele Luce - rezultate culinare optime

Noua gama de cuptoare Luce a fost conceputa pentru a oferi rezultate culinare optime, fara a neglija practicalitatea si usurinta folosirii. Linia combina sticla de inalta calitate cu otelul solid, materiale ce confera un stil unic si elegant cuptoarelor Luce, aflat in perfecta sinergie cu celelalte produse din colectie.

Sistemul Dual Flow al cuptoarelor face posibila executia perfecta a oricarei retete si permite circularea caldurii in toate directiile, distribuind-o in mod egal in toate punctele cavitatii cuptorului.

In plus, noul tip de email, Diamond® Clean, un strat special de titaniu aplicat cuptorului si accesoriilor, imbunatateste performantele igienice prin prevenirea lipirii alimentelor de cavitatea cuptorului sau de accesorii. Acest nou material previne formarea petelor de arsura, reducand astfel timpul de curatare cu 40%. In cazul petelor persistente, noul sistem Diamond Clean Cycle face ca emailul sa poata fi curatat usor cu ajutorul aburului sterilizant; in functie de nevoi, exista trei moduri de curatare - Eco, Normal sau Intensiv.

Hotpoint Cuptor Luce
Totodata, toate elementele de metal ale cuptorului au fost tratate special anti-pete si anti-amprente, pentru a pastra suprafetele curate si pentru a permite atingerea cuptorului fara urme de amprente.

Dotarea revolutionara definitorie pentru gama de cuptoare incorporabile Luce este sistemul inovator de ventilare care difera de cel traditional prin separarea sistemelor de circulare a aerului de cele de racire. Aceasta dotare permite controlarea eficienta a aerului cald si a aerului rece, facilitand gatirea eficienta si racirea usii cuptorului. Astfel, temperatura usii este de 40? C in timpul functionarii si de 60? C in timpul curatarii pirolitice. Masura este prevazuta pentru a oferi siguranta copiilor.

Sistemul de iluminare LED montat pe usa cuptorului permite vizualizarea alimentelor din toate unghiurile, permitand astfel ca mancarea sa poata fi verificata fara a deschide usa, caz in care s-ar pierde caldura. In plus, manerul foloseste sistemul invizibil push-push. Prin apasare, manerul se ridica la 45?. Tot prin apasare, manerul dispare.

Cuptoarele Luce au cel mai mic consum de pe piata la aceasta categorie, de doar 0.63 kWh, fiind cu 20% mai eficiente ca modelele din clasa A.

Plitele Luce: tehnologii venite in ajutorul gatitului

Noile plitele incorporabile Hotpoint garanteaza un standard ridicat al eficientei, consum scazut si rezultate excelente fara a neglija personalitatea fiecarei locuinte.

Plitele pe gaz din gama Luce sunt disponibile in variantele de 75 cm sau de 65 cm cu un surplus de 4 cm intre centre pentru marirea suprafetei de gatit si acomodarea unor tigai de dimensiuni mai mari.

Hotpoint plita Direct Flame
Materialul din care sunt confectionate este otelul inoxidabil, in ton cu gama Luce.

Sistemul inovator de ajustare a flamei are cinci nivele de functionare pentru a asigura o distributie optima a caldurii pentru fiecare metoda de gatire. Un sistem LED indica nivelul de intensitate selectat, facilitand astfel controlul metodei de gatire. Grilajele si inelele plitelor sunt produse din email si fonta, fiind foarte usor de curatat.

In plus, tehnologia Direct Flame permite un consum scazut de energie si un timp redus de gatire, garantand totodata rezultate de o calitate inalta. Testele de laborator au dovedit ca plitele Direct Flame au un timp de fierbere a apei cu 20% mai redus ca plitele traditionale si in acelasi timp economisesc cu 22% mai multa energie.

Sistemul revolutionar Diamond® Clean impiedica patarea plitei si, datorita nanotehnologiei, actioneaza in sprijinul durabilitatii, prevenind modificarea aspectului plitei dupa sesiuni lungi de gatit.

Avantajul plitelor cu inductie Hotpoint consta in tehnologia de ultima ora a campului magnetic care devine activ in contact cu baza metalica a unei tigai si genereaza un aport echilibrat de caldura in interiorul recipientului. Nici un strop de caldura nu este pierdut iar timpii de gatire sunt redusi cu pana la 40% in comparatie cu plitele electrice sau cele cu gaz.

Noua tehnologie TOTAL FlexiZONE asigura un plus de flexibilitate plitei cu inductie si ofera un rezultat de succes oricarei provocari culinare gratie suprafetei profesionale de gatit.

In plus, alaturi de cele doua ochiuri ale plitei, Hotpoint a conceput si o arie ovala, pozitionata in centru, unde pot fi pozitionate recipiente de marimi diferite.

Plita cu inductie Hotpoint este echipata si cu functia Booster, care va creste temperatura in zona dorita fara a afecta celelalte segmente ale plitei, dar si cu LED-urile de caldura reziduala, ce se vor aprinde atunci cand zona din jurul plitei va putea fi accesata in siguranta. Aceste semnale indica nivelul de caldura ramas in fiecare dintre ochiuri dupa ce s-a terminat gatitul. Aceasta functie poate fi folosita pentru a pastra preparatele calde.

Hotele Luce - rezultate excelente si design sofisticat.

Hotpoint a creat o colectie revolutionara de hote (28 de patente) ce ofera rezultate exceptionale pentru a satisface exigentele consumatorilor cu ajutorul unor rezultate excelente si al unui design sofisticat. Purificarea eficienta a aerului face ca bucataria sa fie un spatiu si mai indragit, fara mirosuri neplacute, umiditate crescuta si zgomote deranjante.

Conceptul revolutionar Odor Removal Tech garanteaza captarea a 96% din mirosul produs de procesul culinar, in comparatie cu procesul de 45% garantat de hotele standard. Hotele Hotpoint purifica aerul o data la 6 minute, acesta fiind intervalul optim indicat de testele de laborator.

Hotpoint Hota Plita
Totodata, acestea au fost echipate cu un sistem inovator ce dezvolta 52 de decibeli in comparatie cu standardul de 64 dB. Hota este de 16 ori mai silentioasa comparativ cu modelele standard.

In plus, sistemul de filtrare capteaza mirosurile si pastreaza aerul curat si proaspat in bucatarie. Nivelurile de miros si vapori sunt monitorizate de senzorul automat pe durata procesului culinar, permitand astfel activarea automata a hotei si optimizarea consumului energetic.

Toate modelele de hote Hotpoint sunt dotate cu functia Booster care ofera o putere de captare marita pentru situatii speciale. Functia este temporizata si hota se inchide automat dupa 5 minute daca nu este dezactivata manual.

Motorul fara perii este o noutate Hotpoint ce permite o filtrare completa a fumului si aburului in bucatarii de dimensiuni variate. Motorul ofera un consum redus cu 63% fata de standard prin folosirea unui sistem magnetic.

Sistemul de iluminare integrat in gama de hote Hotpoint garanteaza o vizibilitate perfecta a plitei, generand astfel un procedeu culinar eficient si o atmosfera primitoare in bucatarie. Iluminarea poate fi halogen sau LED (varianta LED reduce cu 90% consumul de energie si ofera o durabilitate de pana la 10 ori mai mare).

Mai multe informatii pot fi accesate si pe www.hotpoint.ro.

Brandul Hotpoint combina trecutul si viitorul pentru a da viata unei noi generatii de produse electrocasnice ergonomice, intuitive, sigure, cu un stil clasic, rafinat, care sa usureze sarcinile casnice. Proiecte inovatoare au marcat istoria Hotpoint, printre care Unibloc-combinarea in premiera a elementelor de baza din bucatarie intr-o singura structura compacta sau OSA, premiata cu “Compasso d’Oro” de catre ADI, care oferea o consola de lucru intr-o singura forma.

Alte linii au anticipat nevoile consumatorilor, un exemplu fiind Newstyle, care combina tehnologie, estetica si economie de energie, pentru a da viata conceptului unei bucatarii contemporane.

Intr-un singur cuvant - inalta performanta combinata cu un design rafinat. Viziunea ambitioasa s-a transpus in realitate prin colaborarea- initiata din 1968 si care continua - cu arhitectul japonez Makio Hasuike, ce interpreteaza cel mai bine starea Hotpoint si care este autorul, printre altele, a unor produse precum Quadrio- frigiderul cu 4 usi si un design unic, Aqualtis- masina de spalat care ofera programe customizate pentru orice tip de tesatura- rezultatul multor ani de studii in domeniul masinilor de spalat, combinat cu toata creativitatea lui Hasuike.

Hotpoint reprezinta un sinonim pentru excelenta in design, caracteristici diverse, confort, dar si inteligenta: in timp, compania a explorat lumea digitala si a domoticii, urmarind cele mai avansate tehnologii, dezvoltand produse inovatoare ca Leon@rdo, primul monitor de bucatarie interactiv, cu elemente multimedia, sau linia Ariston Digital si multe altele.

Lansarea tot mai multor solutii avansate a permis obtinerea unor rezultate importante si in zona sustenabilitatii eco. Grija speciala manifestata de Hotpoint pentru economisirea resurselor si protectia mediului a dus la lansarea unor electrocasnice care asigura standarde ridicate de eficienta si consumuri reduse, marcate prin simbolul Ecotech: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, masini cu uscator, frigidere si cuptoare care asigura economii la consumul de energie, fara compromisuri in ceea ce priveste performanta. Mai mult, compania este angajata in monitorizarea continua a impactului asupra mediului de-a lungul procesului de fabricatie, reducand consumul de energie electrica, gaze naturale si apa, dar si emisiile de CO2. Hotpoint este o marca inregistrata a Indesit Company.

marți, 18 noiembrie 2014

Gealan, furnizor de ferestre si usi pe Domeniul Regal de la Savarsin

Gealan, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profile din PVC pentru ferestre si usi, a fost ales de catre Casa Regala a Romaniei ca partener oficial in furnizarea de ferestre si usi pentru renovarea a doua cladiri situate pe Domeniul Regal de la Savarsin: Casa Musafirilor si Casa Intendentului.

”Casa Musafirilor si-a redobandit identitatea si a devenit mai eleganta si mai functionala decat a fost vreodata, in cei 165 de ani de existenta. Acest lucru a fost posibil datorita generozitatii si competentei dumneavoastra. Regina si cu mine am inaugurat edificiul in ziua de 8 august 2014 si va felicitam pentru rezultatul muncii voastre, remarcabil si durabil”, a declarat Majestatea Sa Regele Mihai I.

”Suntem onorati ca Altetele Voastre Regale au ales in renovarea a doua cladiri de pe Domeniul Regal de la Savarsin ferestrele Futura, fiind un semn de recunoastere si de apreciere a calitatii produselor si serviciilor Gealan. Am reusit sa respectam intocmai exigentele arhitectului de constructie a proiectului prin furnizarea unor ferestre inovatoare, care sa imbine nevoia functional – estetica, folosind ultimele tehnologii ale ferestrelor”, a declarat Aurel Vlaicu, Director General Gealan Romania.

Altetele Regale Aurel Vlaicu Savarsin
Specialistii Gealan au realizat in premiera pentru Casa Musafirilor si Casa Intendentului ferestrele Futura, cu imbinarea profilelor la unghi de 90 de grade si caserarea cu decor lemn in nuanta de nuc pe intreaga suprafata a profilului, inclusiv pe interior, din dorinta de a oferi aspectul autentic al ferestrelor traditionale.

Casa Musafirilor Domeniul Regal de la Savarsin
Ferestrele Futura integreaza cele mai moderne tehnologiile si inovatii STV, IKD, care ofera o valoare Uf unica pe piata, de 0,89 W/m²K. in plus, adancimea mare de constructie de 82,5 mm, cele sase camere ale profilului de toc si cercevea si trei planuri de etansare sunt garantii ale izolarii termice uimitoare. Acest produs demonstreaza asadar ca poate fi utilizat in egala masura si pentru renovarile constructiilor.

Casa Musafirilor Gealan ferestre Futura 6 camere
Casa Musafirilor a fost reconstruita pe parcursul a trei luni sub coordonarea arhitectului Emilian Cordos, de administrarea proiectului s-a ocupat dl Ion Tuca, directorul Casei Majestatii Sale, iar pe teren au gestionat proiectul dnii Radu Ghina, consilier regal, si Sebastian Brinzas, intendentul castelului.

Despre GEALAN ROMANIA

Gealan Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profile din PVC, este compania care produce, de aproape 20 de ani, profile din PVC pentru usile si ferestrele din casele fiecaruia. In prezent Gealan Romania are cea mai mare notorietate in Romania pe piata ferestrelor din PVC. Compania colaboreaza cu circa 450 de firme partenere in Romania pentru care livreaza tone de profile PVC, dar si componentele si tehnologia necesara productiei de ferestre termoizolante din PVC. Printre produselele din portofoliu se regasesc rulouri, obloane si diferite accesorii pentru ferestre si usi.

www.ferestrepentrucasepasive.ro

Noul conector Fluke ir3000FC

Noul modul Fluke IR permite instrumentelor Fluke existente sa partajeze date cu alti membri ai echipei

Gama de multimetre digitale existente si un calibrator de bucla se vor conecta la aplicatia Fluke Connect™

Fluke, liderul mondial in instrumente de testare si masurare profesionale, a lansat un nou modul compact de interblocare, care permite conectarea wireless a unor instrumente Fluke existente la aplicatia gratuita Fluke Connect™. Introducand noul conector Fluke ir3000FC in portul IR al unui multimetru digital (DMM) Fluke 287 sau 289 sau al unui multimetru de proces Fluke 789 ProcessMeter™, tehnicienii pot captura eficient si in siguranta citiri in timp real, imediat, de pe afisajul principal in aplicatie, si pot partaja* date instantaneu cu alti membri ai echipei de pe teren.

Avantaje

Avantajele adaugarii modulului la instrumentele dumneavoastra Fluke sunt:

- Cu AutoRecord™ puteti captura in siguranta masuratori in sistemul de stocare Fluke Cloud™ de oriunde lucrati, fara a nota nimic. Orice membru al echipei cu un smart phone si aplicatia poate vedea datele
- Puteti aloca masuratori la anumite echipamente, puteti crea un istoric bazat pe cloud al datelor masuratorilor de testare, pentru a le accesa usor atat in timpul depanarii, cat si al intretinerii centrate pe fiabilitate utilizand istoricul EquipmentLog™
- Cu TrendIt™ puteti realiza instantaneu grafice de date, care sa va ajute la identificarea tendintelor si pentru a lua rapid deicizii informate
- Cu apelul video ShareLive™, alti membri ai echipei pot vedea acum ce vedeti si dvs., astfel incat aprobarile lucrarilor de la o locatie la distanta sa fie autorizate fara ca dumneavoastra sa plecati de pe teren.

Aplicatia Fluke Connect poate fi descarcata gratuit de pe Apple App Store si Google Play Store.

Informatii despre produs

Multimetrul industrial cu inregistrare Fluke 289 true-rms si Multimetrul electronic cu inregistrare Fluke 287 sunt multimetre digitale (DMM) de inalta performanta concepute sa rezolve probleme complexe ale echipamentelor electronice, de automatizare a uzinelor, de distributie a energiei si electromecanice.

Multimetrul de proces Fluke 789 este instrumentul suprem de depanare pentru electricieni si specialistii in instrumentatie, combinand functionalitatea unui calibrator de bucla cu puterea unui multimetru digital.
Toate trei produsele sunt disponibile acum alaturi de conectorul ir3000FC, fiind livrate sub forma de set.

Informatii despre toate produsele Fluke puteti gasi pe site-ul web Fluke, la www.fluke.co.uk.

*In zona de servicii a furnizorului wireless

Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numele companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept.

Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

vineri, 14 noiembrie 2014

MCA Grup vrea ca in 5 ani sa vanda 75% din productie la export

MCA vrea ca in 5 ani sa vanda 75% din productie la export. Usi de garaj „made in Romania”, expuse la cel mai mare targ de profil din Franta

MCA Grup, cel mai mare producator de usi sectionale si rulouri exterioare din Balcani, exporta 30% din productie, avand ca obiectiv pentru urmatorii cinci ani sa atinga un nivel 75% din afaceri la export.

Intre 18 si 21 noiembrie, MCA participa pentru a doua oara la Targul Equip’ Baie Paris, intensificandu-si astfel activitatea in Franta, cea mai mare piata de usi de garaj din Europa, cu un volum anual de 300.000 de unitati.

Equip’ Baie se afla in 2014 la cea de-a 14-a editie, desfasurandu-se odata la doi ani, si reuneste 320 de expozanti din domeniul solutiilor de inchidere a spatiilor (usi, ferestre, rulouri si produse destinate protectiei solare).

Potential. Franta, o piata de 300.000 de unitati pe an.

Tinuturile Europei de Vest sunt foarte atractive pentru profesionistii din domeniul usilor sectionale, numai Franta cumuleaza un volum anual al vanzarilor de aproximativ 300.000 de unitati, cu 30% mai ridicat comparativ cu piata germana, spre exemplu.

MCA Lara portillon sans rivets
MCA exporta in Franta din 2012, prin intermediul unei retele de dealeri, iar eforturile de extindere continua de la an la an, una din directiile strategice fiind participarea la targuri de profil. in prezent, compania se concentreaza pe intarirea pozitiei pe piata, prin intemeierea unei echipe de vanzari cu radacini francofone.

„Exportul reprezinta o piata mare, dar foarte competitiva. Putem spune ca se observa un declin al pietei din Europa de Vest, insa pentru noi mai este mult loc de crestere, deoarece exista cerere pentru produse calitative, la preturi corecte, ceea ce corespunde ofertei MCA. Am mai expus la Equip Baie si in 2012, iar acum participam pentru a doua oara la acest eveniment pentru a ne intari pozitia si pentru a ne prezenta atat distribuitorilor francezi, cat si celor din tarile francofone, precum cei din Africa. Ne pregatim deja de cateva luni si pentru expozitia internationala R+T, de la Stuttgart, ce va avea loc in februarie 2015”, a declarat Ciprian Oprea, CEO al MCA Grup.

Ciprian Oprea CEO MCA
Potrivit estimarilor interne, pana la finele anului 2014, MCA va comercializa in Franta aproximativ 1.000 de usi sectionale si 3.000 de rulouri de aluminiu.

Cel mai bine vandut produs al brandului MCA in Franta este usa sectionala Optima, cu arcuri de torsiune si motor din gama superioara. in general, comenzile vin pentru dimensiuni customizate pentru fiecare caz constructiv in parte. Se poarta panouri netede in culori precum gri antracit, alb si negru sau din gama RAL.

stand MCA EB 2
Compania tinteste sa ajunga la o cifra de afaceri de 5 milioane de euro anual in aceasta zona de export.

stand MCA EB 2014
In competitia Palmaresul Performantei, din cadrul Equip’ Baie, care promoveaza inovatiile din domeniu, au fost inscrise si doua inovatii ale MCA:
- MCA Lara, usa pietonala integrata in usa sectionala, fara nituri la exterior, o solutie ce aduce un plus de eleganta si confera clientilor exigenti un avantaj de ordin estetic;
- MCA OC, un program de calcul online al preturilor unic in piata, creat de la zero de catre si pentru MCA. Clientii isi pot configura singuri usa dorita, primind instant oferta de pret pentru configuratia tehnica real posibila pentru fiecare caz in parte. in plus, de la oferta pana la productie, drumul este mult simplificat datorita acestei platforme online cu rol de liant virtual intre client, dealer si producator.

Despre MCA
In 2013 MCA Grup Romania a realizat o cifra de afaceri de 8,2 milioane de euro, mentinandu-se la un nivel similar cu anul anterior. Pentru finele anului curent, MCA tinteste un avans al afacerilor de pana la 10%.

Producatorul roman cu o experienta de 16 ani exporta regulat in opt state europene, respectiv Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Italia. Fabrica de la Jilava are o capacitate de productie de 10.000 unitati anual si o retea de distributie proprie de 1.200 de dealeri (nivel national si international, cumulat). Oferta de produse este imbunatatita si extinsa cu servicii de montaj, consultanta tehnica si service specializat. in prezent, 30% din productia MCA merge la export.

MCA GRUP
SC MILCA SRL ROMANIA 077120, Jilava, Sos. Giurgiului nr 33A, jud. Ilfov
www.mcagrup.ro

Dezbatere internationala in cadrul Expoconferintei de arhitectura RIFF: 100 de star-arhitecti si contractori din 15 tari

„Arhitecti si contractori pentru un spatiu construit sustenabil. Noi roluri. Noi responsabilitati”

Ce inseamna sau ce ar putea insemna o schimbare, un nou rol al arhitectului, al contractorului, al fiecarui actor din industria constructiilor? Care sunt provocarile care planeaza asupra lumii constructiilor? Cum este posibil sa ai sustenabilite si profit in acelasi timp? Cum pot arhitectii scapa de presiunea profitului? Cum trebuie sa functioneze corect triada contractor-arhitect-beneficiar?

Aceste teme care preocupa comunitatea arhitectilor si a contractorilor, dar si societatea civila, au fost trecute prin filtrul a peste 100 de arhitecti din 15 tari, in cadrul dezbaterii internationale „Architects and Contractors for Sustainable Built Environment”. Evenimentul de elita a fost organizat in capitala in 10 noiembrie 2014, in cadrul Expoconferintei de arhitectura RIFF, la initiativa Asociatiei Culturale Pro Event, ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB si Patronatul Societatilor din Constructii din Romania.

Implicarea oamenilor in procesul de co-creare de valoare in arhitectura, sustenabilitatea cladirilor si eficienta energetica, provocari ce tin de cresterea calitatii locuirii, teme lansate in dezbatere

Organizata in premiera in Romania, urmand trendul intalnirilor realizate la nivel mondial de Uniunea Internationala a Arhitectilor, dezbaterea „Architects and Contractors for Sustainable Built Environment” a adus la masa discutiilor, intr-un format unic, star-arhitecti din 15 tari, alaturi de arhitecti romani cu experienta si contractori.

„Intrebarea din centrul dezbaterii este: «Putem vorbi de roluri noi, de responsabilitati noi ale arhitectilor, ale antreprenorilor, ale celor care construiesc, in aceasta lume extrem provocata de probleme si care este cu siguranta intr-o cursa pentru a le rezolva, o cursa contracronometru?! Care ar fi aceste roluri? Cum ar suna ele? Exista exemple de buna practica pe care le putem impartasi, admitand ca astfel de roluri deja sunt jucate de anumiti actori si ca procesul schimbarii se produce in planuri simultane? E nevoie de aceste noi roluri?”, aceasta a fost provocarea lansata participantilor de Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, arh. Serban Tiganas, unul dintre organizatori si totodata moderatorul dezbaterii.

Noii star-arhitecti, cei care s-au remarcat in ultimii ani prin faptul ca lucreaza dupa alte metode, adreseaza altfel problemele, de cele mai multe ori „botoom-up”, de cele mai multe ori implicand comunitatile, societatile, au lansat mesaje puternice in cadrul dezbaterii la care au participat arhitecti si contractori, oameni din industria constructiilor din Polonia, Olanda, Danemarca, Marea Britanie, Israel, Italia, Islanda, Kuweit, Spania, Ungaria si Romania.

Expoconferinta de arhitectura RIFF - Arh. Serban Tiganas
„Spargeti linistea din sectorul constructiilor, implicati oamenii din diferite sectoare in proiectele (n.r. de arhitectura) pentru ca stiinta asupra ceea ce conteaza cu adevarat si cum stabilesti ce este de valoare este diferita de la contractor, la investitor, la arhitect, la inginer. Daca aceste lucruri nu sunt intelese atunci nu veti atrage succesul si nu va veti bucura de beneficii!”, acesta a fost mesajul principal lansat in cadrul dezbaterii de arh. Anders Saelan, invitat special RIFF 2014, castigator al Premiului 'Mies van der Rohe' in 2013, cu proiectul „Harpa” din Islanda.

Sustenabilitatea cladirilor si eficienta energetica, teme-cheie ale dezbaterii

Arhitectul danez Anders Saelan a impartasit din experienta sa in ceea ce priveste eficientizarea consumului energetic si sustenabilitate: „Pentru a atrage o crestere progresiva in sectorul constructiilor trebuie sa introducem in munca noastra ideea de flexibilitate, solutii inovative. Un consultant ar trebui sa ii spuna unui investitor sa nu aleaga, spre exemplu, cea mai ieftina podea pentru o cladire si sa aleaga una pe care cel care se ocupa de proiect sa o poata intretine pentru urmatorii 20 de ani, cat are contractul”, a precizat Saelan. Succesul unui proiect nu poate fi garantat doar de bani. „In Danemarca au decis sa construiasca 5 super-spitale in acelasi timp si ulterior s-a aflat ca acele costuri de finalizare a constructiilor vor fi depasite in doar trei ani de zile de costurile operationale”, a adaugat Saelan.

„Sustenabilitatea” a fost unul dintre cuvintele cheie din cadrul dezbaterii, care a generat multiple luari de pozitii din partea participantilor. „Initiativele de sustenabilitate intr-o cladire trebuie sa fie multiple si sa aduca beneficii multiple. In cadrul biroului nostru de arhitectura avem 16 ingineri angajati care studiaza doar discipline sustenabile, se concentreaza asupra resurselor energetice regenerabile: vant, soare, lumina zilei, apa, climat s.a. Daca noi ca arhitecti nu ne asumam rolul de a incerca sa gasim solutii care provoaca succesul pe multiple niveluri precum cel economic, cel al calitatii in arhitectura, nimeni nu o va face!”.

Retelele sociale, din ce in ce mai prezente in relatia arhitect-utilizator

Facebook si Twitter sunt din ce in ce mai prezente in viata arhitectilor. Feedback-ul direct si rapid din partea utilizatorilor asupra proiectelor lor poate functiona ca o masura de corectie. „Suntem din ce in ce mai constienti in ultima vreme de impactul pe care il au retelele sociale, trebuie sa intelegem cum sa le utilizam mai bine si sa constientizam schimbarile pe care le pot aduce asupra mediului construit prin interactiunea noastra cu oamenii pentru care construim proiectele”, a precizat arh. Richard Jobson, invitat special RIFF 2014. Design Engine Architects, reprezentat de acesta, a primit distinctia „Biroul de Arhitectura al Anului 2014” iar cel mai recent proiect al lor, cladirea John Henry Brookes & Abercrombie a Universitatii Oxford Brooks fost desemnata Cladirea Anului 2014 RIBA Sud, precum si proiectul castigatoar la categoria „Sustainability Award 2014”. „Am realizat impactul retelelor sociale si impactul pe care l-au avut cladirile din campusul Universitatii Oxford Brooks asupra vietii studentilor in momentul lansarii proiectului. Universitatea are peste 13.000 noi studenti la cursurile de zi, acestia au postat mesaje in foarte scurt timp iar universitatea a monitorizat si analizat feedbackul intrucat are un departament online care se ocupa in mod special de acest lucru”.

Dezbatere Expoconferinta de arhitectura RIFF: 100 de star-arhitecti si contractori din 15 tari
Arhitectii trebuie sa aduca procesul de co-creare la urmatorul nivel

O tendinta care trebuie introdusa in intreg sectorul constructiilor este „knowledge space empaty for everybody” (nr. empatie in spatiul cunoasterii pentru toata lumea). „Social media pot duce lucrurile la un alt stadiu, pot duce la implicarea oamenilor care au cunostinte, ne ofera un feedback despre cum vad oamenii lucrurile pe care noi le pretuim. Aceasta este ceva ce trebuie sa cautam, sa gasim si sa aducem in practica noastra. Utilizarea social media este o modalitate excelenta de a aduce procesul de co-creare la urmatorul nivel”, a mentionat Anders Saelan.

„Rolul nostru va fi in viitor in a vedea arhitectura si urbanismul foarte mult ca un eveniment, si in ideea de a avea o legatura stransa intre social media si ceea ce inseamna de fapt utilizatorul si aspiratiile lui. Altfel spus, trebuie sa dezvoltam intr-un fel sau altul probabil sisteme si strategii care sa fie cat se poate de flexibile, sa fie de fapt scene ale unor evenimente care pot fi foarte spontane sau de lunga durata. Ideea de arhitect, urbanist, peisagist, dezvoltator, curator, incepe sa se topeasca intr-un fel sau altul. Sunt cateva relatii mentale care trebuie sa ne preocupe: ce inseamna beneficiul economic, beneficiul social, beneficiul cultural?”, a punctat arhitecta Maria Cuibus.

In cadrul dezbaterii a fost evidentiat si un exemplu privind modul in care se raporteaza la dorintele si nevoile comunitatii un oras care va fi Capitala Culturala Europeana in 2016- Wroclaw, unde participarea cetatenilor, proiectele si noile trenduri in arhitectura sunt cheia mesajelor lansate de curatori. „Un nou rol al arhitectului poate fi acela de a gasi un al doilea sens proiectelor. Toate proiectele pe care incercam sa le anuntam au in interior ca semnificatie cuvantul „participare”. La inceputul secolului 21 arhitectura nu ar trebui sa fie un domeniu rezervat doar specialistilor omnipotenti, care stiu mai bine cum sa creeze spatii, ar trebui sa includa oamenii pentru ca acestia sa participe la procesul de luare a deciziilor”, a explicat Arh. polonez Zbigniew Mackow, curatorul pe domeniul arhitectura, Wroclaw - Capitala Culturala Europeana in 2016, presedintele Consiliului Camerei Arhitectilor din Silezia Inferioara.

Luarile de pozitie in cadrul dezbaterii au fost variate si au conturat o lume a arhitectului plina de noi provocari, scenarii si tinte.

Arh. Serban Tiganas, Presedintele OAR: „Trebuie sa ne redefinim lucruri si atitudini, trebuie sa ne intrebam si ce trebuie sa construim, nu numai cum trebuie sa construim”

Gheorghe Patrascu, arhitect-sef al Bucurestiului: „Sunt de parere ca putem vorbi mai putin de roluri noi ale arhitectului, rolurile sunt cam aceleasi de multa vreme. Putem vorbi de scenarii noi care apar, de noi provocari.

Implicarea publicului, a cetatenilor, este vizibila si palpabila, insa o problema pe care o sesizez este cea a pregatirii autoritatilor pentru un asemenea proces. Din pacate, in Romania forta autoritatii locale scade pe an ce trece atat in ce priveste atributiile cat mai ales competentele. Pentru ca sa se produca acest proces al schimbarii este nevoie de vointa politica si de relatia cu politicul. Daca politicul nu va da semnalul acesta probabil vom asista in continuare la divergente, chiar la conflicte de paradigma intre o abordare traditionala si una recenta privind trendurile societatii civile la acest moment”.


Arh. Maria Cristina Angeleri, International Operations, responsabil proiecte Nigeria:

„Fiind arhitect si totodata inginer sunt norocoasa ca inteleg noile provocari ce tin de substenabilitate si imbunatatirea calitatii locuirii. Cum este posibil sa pui impreuna sustenabilitatea si profitul, cu atat mai mult cu cat lucrezi cu fonduri publice? Cum poti introduce noi reguli si criterii in munca arhitectului acesta avand presiunea profitului? Masurarea calitatii este diferita in fiecare loc din lume, altele sunt experientele in Nigeria fata de Grecia spre exemplu, spatii total diferite unde avem proiecte”.

Este necesara „coborarea arhitectului din turnul lui de fildes”, trebuie sa consilieze investitorii

Cristian Erbasu, Presedinte Patronatul Societatilor in Constructii: „In ultimii zeci de ani arhitectii s-au retras intr-o zona a conceptiei, a creatiei, lucru extrem de important, insa, in momentul in care nu s-au implicat mai mult in partea de investitii in sine, au aparut dereglari. Ei lanseaza proiecte, investitorii isi doresc intotdeauna mult, cu putini bani si repede. Vor de fapt eficienta, aceasta fiind un element care are trei picioare: bugetul, cantitatea si calitatea. Se pare ca unul din ele, calitatea, s-a rupt in urma crizei pe care o strabatem de cativa ani. Cu multi ani inainte antreprenorii erau condusi de arhitecti pe santier, in ultima vreme am vazut foarte putine santiere conduse de arhitecti. Ii invit sa ne ajute mai mult pe noi, pe antreprenori, pe ingineri, pe cei care investesc, si sa isi impuna punctul de vedere!”.

Gheorghe Patrascu, arhitectul-sef al capitalei: „Politicul din Romania nu constientizeaza problemele acestea pe termen mediu si lung si cred ca arhitectii nu ies suficient in fata sa sesizeze aceste probleme, nu exista o viziune pe termen mediu si lung asupra dezvoltarii. Cred ca trebuie sa aiba loc aceasta „coborare a arhitectului din turnul lui de fildes”.

Tiberiu Andrioaiei, Secretar General Patronatul Societatilor in Constructii: „Suntem creativi, ne ajuta si tehnologiile in acest sens insa inovatia de valoare ar trebui sa se reorienteze in acest moment in optimizare, randament, in acest spatiu trebuie sa vorbim de o noua pozitionare a rolurilor celor 3 jucatori in trepied: contractor-arhitect si beneficiar”.

Avertisment privind situatia pietei constructiilor din Romania in urmatorii ani

„Va urma o perioada in care vom avea foarte mult de lucru in Romania si ne vom trezi ca nu mai avem firme de constructii. Firmele mijlocii au fost primele care au disparut, cele mici s-au adaptat repede, cele mari aveau un suport din partea bancilor care aveau un interes sa le sustina, acum au inceput sa dispara si firme mari. Nu cred ca acele companii care vin din afara pentru a lucra in Romania sunt foarte fericite ca nu au firme de aici cu care sa poata face parteneriate. Piata din Romania trebuie sustinuta de un capital romanesc. Efectul pervers al crizei va fi cel de scumpire a tuturor serviciilor din constructii intrucat vom vorbi de o concurenta scazuta pe piata pana se vor reconsolida sau pana vor aparea noi companii in domeniul constructiilor. Aceasta crestere a preturilor va avea loc in conditiile in care piata nu va putea sustine acest lucru, in acest context va fi sacrificata calitatea. Trebuie sa gasim solutii cat mai repede!”, acesta a fost mesajul de constientizare lansat de Cristian Erbasu, Presedintele Patronatului Societatilor in Constructii.

„In viitor criteriul unic privind pretul cel mai mic va fi o exceptie!”

In cadrul dezbaterii internationale „Architects and Contractors for Sustainable Built Environment” s-a discutat si despre directiva care schimba optica asupra achizitiilor publice, cu implicatii asupra sectorului constructiilor - Directiva 2014/24/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 26 februarie 2014 privind achizitiile publice. „Una dintre inovatiile aduse de aceasta directiva este „costul pe ciclul de viata al unei cladiri. in viitor trebuie sa ne asteptam ca acel criteriul unic privind pretul cel mai mic va fi o exceptie si va trebui justificat cand va fi folosit. Cand vorbim de cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic, unul dintre criteriile tehnice obligatorii trebuie sa fie acest cost pe ciclu de viata al constructiei, termen care implica la randul lui dezbatere si normare”, a declarat Monica Lotreanu, Director Executiv Alianta Nationala a Uniunilor de Creatori (ANUC).

joi, 13 noiembrie 2014

11.000 de metri patrati pentru vacante si dotari hoteliere

La ROMEXPO au inceput doua dintre cele mai asteptate evenimente ale toamnei: Targul de Turism al Romaniei si ROMHOTEL - Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante.

Oferte din toata lumea la preturi accesibile

Timp de patru zile, vizitatorii vor regasi la Targul de Turism al Romaniei o impresionanta varietate de oferte de vacanta. Fie ca sunt in cautarea destinatiilor perfecte pentru sarbatorile acestui sfarsit de an sau deja isi planuiesc concediile din vara anului viitor, cei care trec pragul Targului de Turism al Romaniei vor avea de unde alege.

Peste 200 de companii din Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Indonezia Israel, Italia, Moldova, Palestina (participare in premiera la Targul de Turism al Romaniei), Romania, Federatia Rusia, Turcia si Ungaria vin cu reduceri tentante si destinatii dintre cele mai diverse pe o suprafata de peste 7.600 mp.

Astfel, pentru sfarsitul acestui an se anunta vacante la schi in Bulgaria – Bansko pornind de la 282 euro/persoana pentru 7 nopti cu demipensiune si transport cu autocarul. Pentru aceeasi perioada, in Austria, doritorii vor plati de la 44 euro/persoana pe noapte, iar pentru Italia preturile incep de la 35 euro/persoana pe noapte.

Pentru familii sunt prezentate circuite in Europa si Asia: Irlanda – de la 1790 euro/persoana pentru 7 nopti cu zbor inclus, Israel & Iordania – 1560 euro / persoana pentru 9 nopti cu zbor inclus sau China la 1450 euro/persoana pentru 7 nopti cu zbor inclus.

In plus, pentru cei mai aventurieri, operatorii turistici au pregatit expeditii montane condimentate cu activitati extreme gen: rafting, salt cu parapanta, escalada, iar pentru cei care cauta vacante de lux sunt oferite plimbari cu Orient Expres-ul sau destinatii exotice precum Maldive si Indonezia.

Chiar daca prioritare sunt sarbatorile de sfarsit de an, operatorii turistici vin la Targul de Turism al Romaniei cu oferte pentru vacantele din vara anului viitor. Iar cei care le achizitioneaza beneficiaza de reduceri early-bird de pana la 40% pentru destinatii cum ar fi: Grecia, litoralul romanesc, Bulgaria si Spania.

Targul de Turism al Romaniei si Romhotel: expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante
In premiera, in cadrul Targului de Turism al Romaniei va fi lansat programul “Weekend in Bucuresti” prin intermediul caruia reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc isi propun sa indemne romanii sa redescopere Capitala tarii.

Traditii si obiceiuri

Fiind un eveniment al diversitatii si distractiei, editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei isi intampina si de aceasta data vizitatorii cu momente inedite.

Astfel, in perioada 13 – 15 octombrie, la standul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii vor avea loc show-urile de promovare a statiunii Mamaia, ce au fost recente prezentate la Londra.

Pentru cei care isi doresc sa descopere sau sa redescopere traditiile autohtone, la standurile ANTREC, Consiliul Judetean Gorj si Consiliul Judetean Neamt vor fi prezenti mesteri populari si vor fi prezentate dansuri populare specifice zonelor.

Evenimente pentru specialisti, concursuri si degustari

In aceeasi perioada cu Targul de Turism al Romaniei la ROMEXPO are loc ROMHOTEL - Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante.

Aproximativ 80 de companii din Romania si din strainatate vor veni la ROMHOTEL cu cele mai recente aparitii in domeniu, dar si cu informatii necesare pentru o cat mai buna desfasurare a activitatilor din unitatile de cazare si alimentatie publica.

Pentru ca ROMHOTEL este deopotriva un eveniment destinat specialistilor si publicului larg, evenimentele conexe ce au loc pe parcursul celor patru zile de targ demonstreaza acest lucru.

Astfel, la standul SCAE Romania vor avea loc competitii de maiestrie in prepararea bauturilor si cursuri destinate celor care vor sa se perfectioneze in aceste domeniu. Se vor desfasura doua etape ale competitiei Barmaniada – Etapa Bere si Cocktail-uri si Etapa Somelier, in cadrul carora concurentii vor uimi auditoriul cu priceperea in realizarea si cunoasterea bauturilor, vor fi organizate cursuri de barista (notiuni generale despre cafea, aparatul de espresso, preparare espresso si cappuccino), vor fi degustate selectii de cafele de specialitate si vor fi prezentate si degustate distilate romanesti.

In cadrul ROMHOTEL se va desfasura o parte a evenimentului Sarbatoarea Gustului – o manifestare ce isi propune sa educe gusturi si sa creeze obiceiuri alimentare sanatoase. Pentru tinerii aflati la inceput de cariera sau care inca nu s-au decis in privinta meseriei de viitor va fi organizat evenimentul “Intersectie de meserii” in care tinerii liceeni vor afla detalii despre meseriile din industria hoteliera, de restaurante si alimentatie publica.

Tot la standul Sarbatoarea Gustului va fi organizat evenimentul “Gusturi si destinatii” unde vor avea loc demonstratii gastronomice si degustari de delicatese din Europa.

Sambata si duminica (15 noiembrie si 16 noiembrie), va fi organizata “Cupa Romaniei de Sandwich” in cadrul careia bucatari faimosi se vor intrece in pregatirea celui mai bun sandwich “La Lorraine”.
Cele doua expozitii reunesc peste 280 de companii din 15 tari: Austria, Bulgaria, Federatia Rusa, Germania, Grecia, India, Indonezia, Israel, Italia, Republica Moldova, Palestina, Romania, Spania, Turcia, Ungaria, pe o suprafata de peste 11.000 mp.

Program de vizitare:
13 – 15 Noiembrie 2014, intre orele 10.00-18.00
16 Noiembrie 2014, intre orele 10.00-16.00

Locatie: Pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5, C6
Bilet intrare: 15 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita


Pentru mai multe detalii despre evenimente, accesati: www.targuldeturism.ro si www.romhotel.ro