miercuri, 21 ianuarie 2015

Regatta a inchiriat cea mai frumoasa si premiata casa din Bucuresti

Proiect laureat al Anualei de Arhitectura – Regatta a inchiriat cea mai frumoasa si premiata casa din Bucuresti

La scurt timp dupa restaurare, Vila Capo, castigatoarea proiectului socio-cultural al Anualei de Arhitectura face obiectul celei mai importante tranzactii de inchiriere din segmentul rezidential.

Legislatia romana protejeaza casele clasate monument istoric, impunand pastrarea ?i consolidarea constructiei si interzicand interventii in arhitectura lor. Singurul compromis apare doar in situatia unui grad al degradarii al constructiei din care daca doar fatada mai poate fi salvata, caz in care solutia vine prin integrarea sa intr-o noua cladirii.

Sub imperiul acestor norme, arhitectul Marius Kuibus a conferit o noua identitate Vilei Capo, cladirea impunandu-se printr-un echilibru ingenios al elegantei cu functionalitatea. Planurile lui Marius Kuibus presupuneau integrarea discreta - menita a se armoniza cu fatada ce se distingea prin elemente Art Deco si Neoclasice- a unei extensii de doua etaje.

Viziunea sa a fost distinsa cu premiul dedicat proiectele socio-culturale de catre Anuala de Arhitectura.

Atributele obiective definite de suprafata, capacitate si facilitati si exceptionalele beneficii de concectivitate, imagine si discretie oferite de amplasare au convins o firma de software spre incheierea celei mai importante tranzactii imobiliare din segmentul vilelor istorice.

Acordul intermediat de catre Regatta Real Estate Company poate fi privit inclusiv ca o referinta in contractele de inchiriere de spatii de birouri, evidentiind in fata companiilor si a altor entitati juridice precum cabinetele din profesii liberale avantajele unei astfel de locatii. Daca pentru aceasta clasa de clienti alternativa caselor de patrimoniu era justificata in special de sublinierea prin valoarea culturala a locatiei a prestigiului de brand prin care se recomanda proiectul sau echipa, Vila Capo reprezinta un exemplu puternic de recoversie focalizata a unui edificiu istoric, corpurile adaugate, noua compartimentare si facilitatile ce includ sali de conferinta, lifturi panoramice si dotari technice actuale confirmand destinatia stricta de spatiu de birouri.

Regatta Real Estate, Vila Capo
"Tranzactia este elocventa pentru posibilitatea si gradul de recuperare a investitiei in procedurile de consolidare si restaurare a cladirilor din patrimoniul cultural. Cea mai sigura si mai inspirata modalitate de valorificare a acestor edificii ca active investitionale se impune a fi exploatarea prin inchiriere ca sedii de birouri, decizie ce are ca finalitati atat asigurarea conservarii pe termen mediu si lung a patrimoniului arhitectonic, mentinerea sigurantei si elegantei unor zone cu de insemnatate culturala pentru oras dar si confirmarea de noi centre business. Odata realizat potentialul lor de profitabilitate, astfel de proiecte ar putea reprezenta o solutie pentru salvarea mostenirii arhitectonice a unui oras, valoare in unele cazuri compromisa in speranta exploatarii pozitionarii centrale pentru alte proiecte imobiliare." - afirma Eduard Uzunov, presedintele Regatta Real Estate Company.

Pretul a fost estimat atat prin valoarea zonei ce se impune drept una dintre primele trei cele mai selecte din Capitala, cat si prin dimensiuni si complexitatea facilitatilor.

Vila Capo nu reprezinta unicul exemplu de casa istorica reconditionata tranzactionata spre inchiriere prin intemediul Regatta.

In portofoliul companiei pot fi regasite ca oferte de inchiriere cu destinatie de resedinta dar si de birou reprezentativ o vila cu o arhitectura brancoveneasca si o suprafata de 700mp in apropierea Pietei Romane, precum si o alta in stil Neoclasic localizata in zona Kiseleff.

In peste 22 de ani de activitate in vanzarea si inchirierea proprietatilor premium, marcand pionierate atat in tranzactionarea caselor de patrimoniu, cat si in segmentul spatiilor de birouri, Regatta Real Estate Company s-a impus prin intermedierea unor cladiri de o deosebita valoare istorica si culturala, dintre care fostele resedinte ale proeminentelor familii Cantacuzino, Ghika sau a savantului Nicolae Paulescu.

www.regatta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu