joi, 22 ianuarie 2015

Ultima suta de metri pentru inscrierea in competitia internationala de design jumpthegap

- Concursul international de design jumpthegap a fost lansat oficial pentru prima data in Romania, alaturi de un membru al juriului si reprezentantii Roca, in calitate de organizatori
- A mai ramas mai putin de o luna pentru inscrieri, dupa care concurentii vor pune mana pe creioane pentru a castiga premiul de 4.000 de euro sau premiul special de 1.000 de euro, oferit de Fundatia We are Water
- Mai mult de 50% dintre produsele pe care le vom folosi peste 10 ani nu au fost inca produse, cu atat mai putin proiectate.


Studentii la arhitectura si design, dar si tinerii profesionisti au la dispozitie mai putin de o luna pentru a se inscrie in competitia internationala jumpthegap. Cei care doresc se pot inscrie individual sau in echipe pana pe 25 februarie si au timp pana pe 25 martie sa isi inregistreze proiectul.

Proiectele lor de design pot aduce o noua lumina asupra conceptelor si solutiilor inovatoare destinate spatiului baii: produse noi, spatii noi si/sau noi utilizari si functii. Nu stim cum arata viitorul, insa cu siguranta va urma anumite directii de care concurentii ar trebui sa tina cont in proiectele propuse.

1. Sustenabilitate – acesta este un concept cheie pentru producatori si consumatori si ar trebui sa prezinte beneficiile direct, vizibil si masurabil
2. Imbatranirea populatiei – simplitatea, siguranta si accesul sunt cuvintele cheie atunci cand ne adresam unei populatii in curs de imbatranire
3. Confort – baile ofera un moment privat si ar trebui sa degaje o atmosfera personalizata si confortabila
4. Experiente multisenzoriale – am intrat in epoca consumului emotional. Baile nu fac exceptie
5. Automatizare – produse inteligente care minimizeaza efortul si timpul investit
Mai multe informatii despre competitie si conditiile de participare pot fi accesate pe www.jumpthegap.net.

Cele doua mari premii constau in 4.000 de euro pentru cele doua categorii (Student si Profesionist) si va fi, de asemenea, un premiu special nou, de 1.000 de euro, pentru cel mai sustenabil proiect selectat de catre fundatia Roca We Are Water Foundation. Jumpthegap ofera studentilor posibilitatea de a pasi inafara granitelor universitare si de a face fata concurentei si expunerii internationale.

Jumpthegap - Guta Moura, membru juriu
In timpul vizitei sale in Romania, membru juriului Guta Moura, s-a adresat studentilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu si le-a explicat ca „Designul se gaseste intr-o sticla de apa, intr-un pix, in fiecare lucru mai mic sau mai mare care ne inconjoara. Trebuie sa intelegeti ca aveti puterea de a schimba lumea, de a o face mai buna, mai utila sau mai frumoasa. Dar cel mai important lucru, designul nu este despre frumusete pur si simplu, este in primul rand despre functionalitate, despre utilizari mai simple, mai rapide, despre a gasi acele produse de care societatea va avea nevoie peste 10 ani. Si nu faceti lucrurile pentru tara voastra, ci pentru lume, pentru ca la acest nivel trebuie sa gandim.”

Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comercializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie ?i ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angaja?i, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.
Roca, brand lider in definirea spa?iilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre al?ii. in plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com
www.ro.roca.com

Despre BCD

BCD Barcelona Design Centre a fost infiintat in 1973 ca un centru de promovare a designului. Scopul acesteia este de a promova designul in randul companiilor ca un instrument strategic pentru imbunatatirea competitivitatii si inovatiei, pozitionand in acelasi timp capital designului in Barcelona. BCD este sustinuta de Camera de Comert, Guvernul Cataluniei, Primaria Barcelonei si Ministerul Industriei, Energiei si Turismului.

www.bcd.es

Despre Fundatia We Are Water

Fundatia We Are Water este o initiativa a Roca si are doua obiective principale. Primul este acela de a atrage atentia si de a incuraja opinia publica si institutiile sa reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o noua cultura a apei, care sa permita administrarea corecta si durabila a resurselor de apa din intreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse actiuni menite sa atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adcvate de apa. Ariile de activitate ale Fundatiei includ interventii in dezvoltarea infrastructurii, educatie, sanatate si cercetare in cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundatia are in prezent in desfasurare patru proiecte in Ecuador, India, Brazilia si Bolivia si colaboreaza cu prestigioase organizatii internationale, precum Educatie Fara Frontiere, Interm?n Oxfam, Unicef si Fundatia Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

Pentru mai multe informatii contactati:
Silvia.jalea@pr.gmp.ro
0745 509 822

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu