joi, 19 martie 2015

Amenajarea terasei: cum alegi produsele potrivite

Terasa este locul in care iti poti gasi inspiratia sau motivatia inaintea unei zile care se anunta a fi extrem de lunga sau poate fi locul tau de refugiu si relaxare in diminetile tihnite de weekend. Ca sa fii sigur ca terasa ta se poate transforma intr-o extensie armonioasa a confortului oferit de camin, este indicat sa urmezi cativa pasi. Modul in care alegi produsele pentru amenajarea corecta a terasei ramane la latitudinea ta, dar, daca urmezi recomandarile specialistilor in piatra naturala de la Piatraonline.ro http://www.piatraonline.ro/terasa, terasa ta va beneficia de cel mai bun tratament.

Placerea decorarii terasei ar putea fi foarte lesne umbrita de selectia unor produse nepotrivite, fie ca discutam despre produse a caror cromatica nu se incadreaza armonios in imaginea de ansamblu a casei, fie ca ne referim la materiale care contrasteaza deranjant cu stilul decorativ predominant.

In momentul in care planifici lista de cumparaturi, iti recomandam sa cauti materiale care sa reziste la pete. De asemenea, nu uita sa mentionezi pe lista de cumparaturi si produsele adecvate de intretinere a placilor de piatra naturala pe care urmeaza sa le folosesti la terasa ta. Fara un tratament de intretinere corect, rezistenta, aspectul si structura interna a pietrei vor avea avea de suferit de-a lungul timpului.

Materialul potrivit la terasa potrivita

Cu siguranta, putine lucruri sunt mai suparatoare pentru ochi decat o combinatie nereusita de materiale. Din acest motiv, iti recomandam sa continui stilul ales la constructia si decorarea casei si la amenjarea terasei.

Daca peretii tai exteriori au fost finisati cu marmura, de pilda, mai mult ca sigur ca vei dori sa folosesti marmura si in decorarea terasei. In cazul in care ai optat pentru travertin, o alta roca naturala rezistenta si frumoasa, atunci materialul pe care il vei folosi cu precadere in finisarea terasei trebuie sa fie tot travertinul.

travertin clasic travertin scapitat amenajare terasa piatraonline
Terasa amenajata cu travertin clasic French Pattern si travertin clasic scapitat

Nu neglija braurile si bordurile care ar trebui montate din materiale similare sau care sa se imbine armonios cu cele deja existente. Una dintre concesiile permise ar putea fi utilizarea lemnului in exterior, dar numai daca stilul decorativ iti permite. Un lemn matur, nefinisat, cu aspect rustic nu se va potrivi niciodata cu somptuozitatea rece a marmurei, de exemplu.

Terasa continua stilul decorativ al casei

Stilul decorativ de inspiratie mediteranean ales in constructia si decorarea casei va fi alegerea fireasca si pentru amenajarea terasei. Travertinul este alegerea ideala pentru un stil mediteranean, granitul ar fi recomandarea potrivita pentru stilul urban, in timp ce marmura poate fi folosit cu succes pentru un stil clasic, opulent si imperial.

Culorile recomandate pentru terasa

Inainte sa mergi la cumparaturi incearca sa iti imaginezi ce fel de paleta cromatica ti-ar placea sa aiba terasa ta. Ia in calcul si suprafata de care dispui si apeleaza cu incredere la trucurile folosite de ani de zile de catre arhitecti si designeri. Culorile in tonuri pamantii sunt potrivite pentru terasele cu multa umbra, dominate de plante. Pentru 2015 sunt in tendinte culorile pastel, iar Marsala este culoarea anului.

O terasa de dimensiuni reduse ar fi indicat sa fie decorata cu nuante neutre, care lumineaza optic si iti dau senzatia de spatiu mai mare. In schimb, daca terasa ta are dimensiuni generoase, permite-ti sa fii jucaus. Alege mozaicuri sau combinatii indraznete de culori vii, care sa sublinieze si sa puna in valoare spatiul mare. De pilda, ai putea alege mozaic travertin Noce polisat 2.3x4.8cm www.piatraonline.ro/mozaic-piatra-naturala/mozaicuri-polisate/mozaic-travertin-noce-polisat-2-3x4-8cm sau modelul de mozaic travertin Yellow scapitat www.piatraonline.ro/mozaic-piatra-naturala/mozaicuri-scapitate/mozaic-travertin-yellow-scapitat-2-3-x-4-8-cm

Mozaic travertin noce polisat amenajare terasa piatraonline
Mozaic travertin noce polisat amenajare terasa piatraonline.ro


Cele mai bune materiale rezistente la pete

Marmura, granitul si travertinul sunt rocile naturale cele mai folosite de arhitecti si designeri cand se pune problema amenajarii unei terase. Toate trei sunt rezistente la pete, un aspect pe care nu il poti neglija cand te gandesti la decorarea terasei. De asemenea, ai nevoie de materiale rezistente la schimbarile bruste de temperatura si de umezeala, iar terasa trebuie protejata de efecte nedorite: o placa nepotrivita se poate crapa sau umfla daca este expusa la intemperii.

Pe terasa vei petrece mult timp vara si este foarte posibil sa versi diverse cocktailuri si bauturi alcoolice pe jos, ca sa nu mai vorbim de cazul in care ai copii, iar micutii pot face mizerie neintentionat. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca lichidul sau murdariile sa se scurga in placile de pe pardosea si sa le altereze culoarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu