joi, 26 martie 2015

Tendinte in arhitectura si design in Statele Unite ale Americii, GIS 2015

Arh. Hagy Belzberg, Fellow of the American Institute of Architects, participa la GIS Bucuresti - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat, in calitate de invitat special, in zilele de 7 si 8 aprilie 2015, la Radisson Blu Hotel. Cu acest prilej, arhitectul din Santa Monica, California, distins in 2014 cu premiul de excelenta al prestigioasei reviste “Interior Design Magazine”, prin listarea in “Hall of Fame”, va sustine o prelegere la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, in data de 6 aprilie 2015.

Prelegerea cu tema "Past-Present-Proposed: Selected projects, a dialogue with Architect Hagy Belzberg FAIA" va avea ca focus proiectele sale, organizate sub forma unui studiu de caz, care urmareste sa prezinte si sa identifice mecanismele care au propulsat biroul sau de arhitectura spre o paradigma in continua evolutie. intalnirea reprezinta o oportunitate pentru studenti si corpul profesoral pentru a avea acces la noi informatii si modele de bune practici a profesiei. Evenimentul reprezinta o continuare a traditiei conferintelor motivationale „SHARE”, initiate de asociatia Pro Event si Universitatea “Ion Mincu in luna octombrie 2014, cand studentii au avut ocazia de a se intalni cu arh. Anders SAELAN, castigatorul Marelui Premiu al Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana „Mies van der Rohe” 2013.

Prezenta domnului arhitect Hagy Belzberg FAIA la Bucuresti este ocazionata de sustinerea master class-ului de arhitectura de interior „Mitigating Complexity – the Architecture of tragedy and hope” (Complexitatea atenuanta – Arhitectura tragediei si sperantei”), realizat in data de 8 aprilie 2015, cu sprijinul Ambasadei SUA, in organizarea Asociatiei PRO EVENT, in cadrul expo conferintei GIS 2015. Expunerea are la baza o prezentare amanuntita a proiectului “The Los Angeles Musem of Holocaust”, una din cele mai cunoscute si memorabile lucrari ale sale. Acest proiect i-a adus arhitectului in 2014 Premiile de Onoare AIA atat pentru Arhitectura dar si pentru Arhitectura de Interior, lucru care s-a intamplat doar de sase ori in istoria Premiilor AIA. De asemenea, arhitectul va sustine o prezentare in sesiunea plenara a expo conferintei GIS, pe 7 aprilie.

"Sunt onorat sa prezint un studiu de caz Master Class ce se axeaza pe lucrari selecte care exploreaza atat abordarea noastra narativa a design-ului cat si proiecte ce reprezinta teste cu succes ale materialitatii si ale metodologiei de construire, proiecte ce variaza de la panouri de personalizate, la mobilier pentru proiectele rezidentiale si cladirile semnificative. Prelegerea se va invarti in jurul temei de explorare a modului in care fabricarea digitala poate fi integrata cu practicile de proiectare existente pentru a imbunatati productivitatea si eficienta constructiilor si fabricatiilor”, a declarat Hagy Belzberg FAIA, Invitatul Special GIS.

Arh. Hagy Belzberg, Fellow of the American Institute of Architects
Evenimentul promoveaza in randul comunitatii arhitectilor din Romania valori ale arhitecturii moderne, standarde si inovatii specifice arhitecturii de interior din Statele Unite ale Americii, incurajeaza schimbul intercultural, transferul de cunostinte si modele de bune practici.

Evenimentele realizate cu prilejul Expo conferintei internationale GIS Bucuresti 2015 sunt organizate de Asociatia Culturala Pro Event, ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania, cu sustinerea partenerului educational Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”.

Asociatia PRO EVENT are ca misiune dezvoltarea de proiecte culturale si asigurarea unui mediu optim pentru promovarea, sub toate formele, a culturii, a oamenilor care o genereaza, a actiunilor culturale si stiintifice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu