marți, 28 aprilie 2015

Idei pentru gradina: mozaic sau nisip decorativ, pasi japonezi sau pietre de calcar

Daca ai in plan ca vara aceasta sa improspatezi aspectul gradinii, poti alege elemente de decor din piatra: de la pasii japonezi din ardezie, pana la mozaicuri sau nisip decorativ, ai la dispozitie nenumarate combinatii creative! Tendintele din ultimii ani marcheaza materialele naturale ca prioritare, in amenajarea gradinii, astfel piatra naturala se incadreaza perfect in trend.

Pietrele de calcar cu forme neregulate

Nuantele placute si luminoase ale pietrei de calcar sunt cel mai bine puse in evidenta de forme flatante neregulate. Acestea se folosesc la imprejmuirea pomilor si a arbustilor decorativi, dar si la delimitarea spatiului cu gazon de cel in care sunt plantate flori.

Mozaicul decorativ

Mozaic de Marmura Ruschita
Mozaic decorativ alb, marmura de Ruschita
Mozaic decorativ alb, marmura de Ruschita http://www.piatraonline.ro/decor-de-gradina/mozaic-marmura-ruschita-alb-sac-50kg_4

Facut din marmura alba, neagra sau verde, mozaicul decorativ este perfect pentru amenajarea gradinii. Poate fi folosit pentru conturarea gradinilor de flori si delimitarea lor in functie de specii, culori sau perioada de inflorire, dar este perfect si pentru alei. Gradinile miniaturale de interior sunt un alt mod in care poti folosi acest tip de mozaic, indiferent daca optezi pentru alegerea unuia intr-o singura culoare sau combini mai multe nuante pentru a obtine un decor mai dinamic.

Nisipul decorativ

Acesta se foloseste pentru delimitarea gazonului de spatiile de plantat, pentru pavarea superficiala a aleilor si chiar pentru acoperirea pamantului in zonele in care exista plante. Este disponibil in culori vii precum albastru, galben, violet sau rosu si este preferatul celor care isi doresc o gradina plina de culoare si vitalitate.

Pasii japonezi din ardezie

Pas Japonez Ardezie Kavala 3
Pas Japonez Ardezie Kavala 3
Placile mari si imperfecte din ardezie pot forma cele mai frumoase alei inspirate din cultura japoneza. Montarea la distanta a pasilor japonezi http://www.piatraonline.ro/decor-de-gradina/pas-japonez-small-ardezie-kavala si inconjurarea lor cu gazon iti vor transforma spatiul exterior intr-un loc de vis, desprins din povestile orientale cu printi si printese diafane.

Pebble stone

Pietricelele de dimensiuni reduse, bine slefuite ce se numesc pebble stone sunt de regula facute din marmura, granit sau ardezie si se gasesc intr-o varietate uriasa de culori, printre care se numara nuantele de alb si ivoriu, cele de verde si negru, cele de caramiziu si galben inchis si cele maro, gri sau rosii. Acestea pot fi uni sau vargate si se folosesc atat in gradina propriu-zisa cat si pentru decorarea ghivecelor de flori. Afla cum se aplica stratul de pebble pe o membrana geotextila de pe blogul PiatraOnline.ro http://blog.piatraonline.ro/decorul-gradinii-cum-se-pune-stratul-de-pebble/

Pentru mai multe informatii si recomandari legate de amenajarea si decorul gradinii cu elemente din piatra, intra in contact cu specialistii in piatra naturala de la PIATRAONLINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu