miercuri, 27 mai 2015

Profilul IPE, un profil mai usor si cu flexibilitate in designul arhitectural

Profilele din otel ofera metode elegante si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru realizarea constructiilor metalice. Principalul avantaj al acestor produse din otel il constituie faptul ca acestea pot fi asamblate rapid si eficient in toate anotimpurile.

Profilul INP si cel IPE sunt sectiuni Europene I, utilizate pe scara larga in structuri metalice. Profilele din otel sunt indicate cu o combinatie de litere si un numar, unde literele reprezinta forma sectiunii si numarul reprezinta dimensiunea, de regula inaltimea sectiunii in milimetri, de exemplu IPE 100 mm.

Profilele I sunt sectiuni deschise, relativ sensibile la torsiune. Pentru aceste sectiuni, efectele de torsiune nu exista atunci cand incarcarile se considera aplicate in centrul de forfecare. Cu toate acestea, in practica, pot aparea, de cele mai multe ori, incarcari aplicate excentric, ce dau nastere unor efecte de torsiune semnificative; spre exemplu, o grinda care, din motive arhitecturale, nu poate fi pozitionata centric sub peretele pe care il sustine. In general, efectele de torsiune trebuie reduse printr-o serie de masuri constructive, mai ales in faza de constructie, atunci cand elementele ce ar fi trebuit sa confere rigiditate structurii finale nu au fost inca montate la pozitie sau cand nu se poate conta pe intreaga lor capacitate.

Profil ipe H-Metal
Cedarea ce apare datorita flambajului prin incovoiere-rasucire are tendinta sa apara brusc, ducand la efecte deosebit de defavorabile. Flambajul lateral este unul dintre cele mai importante moduri de cedare a grinzilor subtiri. Cand magnitudinea sarcinii ce actioneaza pe grinda ajunge la un nivel critic, fasciculul experimenteaza un flambaj global in care fasciculul este rasucit si cedeaza lateral. Acest caz se numeste flambaj lateral torsional.

Profil ipe din otel H-Metal
Compararea indoirii modulului sectiunii in functie de suprafata sectiunii sau greutatea sa, arata ca profilul IPE se comporta mai bine decat cel INP in raport cu axa Y. Sectiunea IPE aduce o imbunatatire tipului de serie INP. Prezinta avantajul de a fi un profil mult mai usor decat produsele standard, fiind folosit la diverse constructii metalice mari si complexe. De asemenea, profilul IPE permite o mai mare flexibilitate in designul arhitectural.

Informatii despre profile I:
Tolerante de fabricatie profil Ipe: conform EN 10034
Tolerante de fabricatie profil Inp: conform EN 10024
Calitate: otel conform standard EN 10025
Aspect suprafata: conform EN 10163-3, C
Lungime de fabricatie: bare de 12,1 m

Tabel profil ipe
Despre H Metal
H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.
H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale - mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro/ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu