marți, 12 mai 2015

Roca sustine o conferinta internationala organizata de universitati din 4 tari

Roca, cel mai mare producator de obiecte sanitare, dovedeste din nou increderea pe care o are fata de tinerii arhitecti romani si studenti, sustinand doua conferinte internationale pe teme de arhitectura, organizate in 12 si 13 mai, in Bucuresti.

In 12 si 13 mai, Institutul Cervantes din Bucuresti va organiza, cu sustinerea Roca si in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, doua conferinte prezentate de arhitect doctor Pablo Olalquiaga Bescos si Luis Segundo Aran Sastre, ambii profesori la universitatea University Alfonso X El Sabio din Madrid.

Evenimentul va avea loc la Institutul Cervantes din Bucuresti (Bd. Regina Elisabeta 38) dupa cum urmeaza:

- marti, 12 mai, ora 18:00 – conferinta “Intelect sau disciplina? Reflectii critice asupra interventiei asupra patrimoniului”, sustinuta, in limba engleza, de arh. dr. Pablo Olalquiaga
- miercuri, 13 mai, ora 18:00conferinta “Mai putin inseamna mai mult. Un exemplu critic”, sustinuta in limba spaniola cu traducere consecutiva in limba romana, de arh. dr. Luis Segundo Arana Sastre.

Intelect sau disciplina? Reflectii critice asupra interventiei asupra patrimoniului - arh. dr. Pablo Olalquiaga
Cele doua conferinte se inscriu in programul workshop-ului international „Vestigiile istorice ca suport pentru proiectul contemporan de arhitectura”, organizat de patru universitati de arhitectura de top din Romania, Spania si Italia, in perioada 9 – 19 mai. Workshop-ul implica participarea a 10 profesori universitari si 35 de studenti din cele trei tari.

1. Universitatea de Arhitectura Federico II, Napoli, Italia
2. Politecnico di Milano, Milano, Italia
3. Universitatea Alphonso X El Sabio, Madrid, Spania
4. Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti, Romania

Mai putin inseamna mai mult. Un exemplu critic - arh. dr. Luis Segundo Arana Sastre
Participarea la conferinta este gratuita si deschisa tuturor studentilor, arhitectilor profesionisti si publicului larg interesat de arhitectura si design.

Aceasta nu este prima data cand Roca sustine tinerii designeri din Romania si isi dovedeste increderea in talentul lor. La finalul anului trecut, compania a organizat o conferinta speciala pentru a anunta inceputul noii editii a competitiei internationale de design Jumpthegap, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, unde invitat special a fost designerul recunoscut international si membru al juriului Guta Moura.

Pe parcursul celor aproape 100 de ani de activitate, Roca a investit in inovatie, tehnologii mereu de ultima generatie si in cei mai buni designeri ai lumii. A lucrat cu Gabriele & Oscar Buratti, care au proiectat unitatea de toaleta si lavoar revolutionara W+W, Antonio Bullo, specializat pe ceramic ce a proiectat sase colectii pentru Roca, una dintre ele fiind si The Gap, printre cele mai bine vandute la nivel international, David Chipperfield, Bel?n y Rafael Moneo, fiica si tata, unii dintre cei mai faimosi arhitecti Spanioli, iar lista continua si cu multi alti arhitecti recunoscuti la nivel international.

Detalii despre cei doi profesori

Pablo Olalquiaga a absolvit Universitatea ETS de Arhitectura din Madrid si este Doctor Arhitect cum laudae al aceleeasi universitati. De-a lungul carierei sale a lucrat cu birourile Alison & Peter Smithson Architects si David Chipperfield Architects la Londra. in prezent conduce biroul de arhitectura Olalquiaga Arquitectos, la Madrid, dezvoltand proiecte de urbanism si design de interior, atat pentru sectorul public, cat si pentru cel privat. Lucrarile sale au primit numeroase premii atat nationale, cat si internationale, intre ele Premiul pentru Constructie acordat de Colegiul Arhitectilor din Madrid, premiul ASPRIMA pentru cea mai buna publicitate imobiliara si Premiul Sanchez Esteve pentru constructie acordat de Colegiul Oficial de Arhitecti din Cadiz.

In ceea ce priveste mediul academic este profesor de proiecte arhitectonice la Universitatea Alfonso X el Sabio. A publicat „Carte despre curbe” si articole indexate in reviste de specialitate precum RITA, ZARCH si Constelaciones. A sustinut conferinte si a participat la numeroase workshop-uri si seminarii ale ETS la Madrid, la Facultatea de Arhitectura din Belgrano in Buenos Aires, la VGT University la Vilnius si la Universitatea Ion Mincu din Bucuresti. Este membru de la Comitetului Reprezentantilor Colegiului Oficial al Arhitectilor din Madrid si membrul al Comisiei Internationale si al Comisiei Universitare de Arhitectura din Spania.

Luis Segundo Arana Sastre a absolvit Universitatea ETS din Madrid, si-a inceput activitatea profesionala in 1982, dupa ce a realizat diverse lucrari atat in domeniul privat, cat si in cel public, unele dintre ele recenzate in reviste internationale precum Domus y Bauwelt. A fost finalist in cadrul celei de-a III-a Bienale de Arhitectura Spaniola 1993-1995.

Doctor al Universitatii Politehnice din Madrid, din anul 2003 este profesor de Proiecte Arhitectonice la scoala Politehnica Superiora a Universitatii Alfonso X El Sabio. A sustinut cursuri si conferinte mai ales in domeniul interventiilor arhitectonice asupra teritoriului, monumentelor de patrimoniu sau istorice. A condus Seminarul despre Interventii Arhitectonice asupra cladirilor si monumentelor de patrimoniu, organizat anul trecut la Universitatea Alfonso X el Sabio, in parteneriat cu Universitatea Ion Mincu si Universita degli studi di Napoli Federico II. In prezent lucreaza la un proiect de cercetare despre patrimoniu si scrie articole de critica arhitectonica pentru Grupul de cercetare ARKRIT al Universitatii Politehnice din Madrid, desfasurand, in acelasi timp, munca de profesorat si cea de arhitect liber profesionist. Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comercializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie si ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com
www.ro.roca.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu