joi, 11 iunie 2015

Depaco, investitii de peste 3,5 milioane euro in perioada 2013-2016

Compania Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperisuri, prezenta pe piata prin brandul Wetterbest, anunta intentia de a isi continua planul de investitii in Romania. Astfel, in perioada 2015 – 2016, compania va angaja peste 1,5 milioane de euro in: spatii de depozitare, infrastructura, utilaje complementare pentru sistemul de drenaj si un nou soft de productie.

Depaco detine la fabrica din Baicoi cea mai mare capacitate de productie de tigla metalica si accesorii pentru acoperisuri din Romania, respectiv 30 de linii automate si patru hale de productie, precum si cea mai moderna linie de fabricatie de accesorii pentru drenaj din Romania.

In ultimii ani s-au facut investitii sustinute, in vederea consolidarii activitatii de productie locala si asigurarii celor mai moderne tehnologii. Spre exemplu, in perioada 2013-2014, compania a investit peste 2 milioane de euro. De asemenea, un pas important facut anul trecut l-a constituit demararea productiei in Oltenia (localitatea Podari, judetul Dolj).

Producem in Romania de aproximativ 8 ani si credem ca facem foarte bine ceea ce facem. Totul a inceput in 2007, de la pasiunea mea pentru domeniul prelucrarii metalelor. Apoi am cautat sa atrag langa mine oameni performanti, cu pasiuni similare. Am invatat impreuna pas cu pas, ne-am lovit de foarte multe bariere si le-am depasit singuri, fara sprijinul unui grup international. Azi ne mandrim cu rezultate exceptionale in zona de productie, tehnologie de ultima generatie, o marca ce are foarte multe de spus in piata – Wetterbest – si o echipa extinsa, foarte bine pregatita. Mai mult, suntem o organizatie sanatoasa, cu perspective importante de dezvoltare” - Dragos Irimescu, inginer proiectant, Director General Depaco.

Dragos Irimescu, Director General Depaco
Investitiile se reflecta in rezultate performante la nivel de business. Anul trecut, grupul Wetterbest a inregistrat o cifra de afaceri de 110 milioane lei. Din grup fac parte trei companii: Depaco (producator de tigla metalica, tabla cutata si sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane si ferestre de mansarda) si Cortina (producator si distribuitor, punct de lucru Depaco din Oltenia, deserveste zona de sud-vest).

Depaco a atins un nivel de circa 82 milioane lei, +8% fata de 2013. Wetterbest detine o cota de piata de aproximativ 17%.

Anul 2015 a demarat in forta. In primele 6 luni, compania a produs peste 1 milion de m2 de tigla metalica, ceea ce inseamna o crestere de 30% fata de perioada similara a anului trecut. Pe segmentul de sisteme de drenaj, avansul este de 40%, in timp ce tabla cutata a progresat cu 50% in perioada mentionata.

Tiglele metalice Wetterbest se diferentiaza in piata prin originalitate, calitate si durabilitate. Rezistenta sporita la intemperii si coroziuni se datoreaza in principal stratului de zinc.

„Fiind pasionati de acest domeniu, nu ne permitem sa scadem standardele de calitate sau sa nu ne respectam promisiunile fata de distribuitorii nostri si implicit fata de clientii finali beneficiari. Avem cea mai performanta tehnologie si ne aprovizionam de la cel mai important producator de otel prevopsit de pe piata, respectiv ArcelorMittal. Ne mandrim cu faptul ca Wetterbest este clientul numarul 1 din Europa al ArcelorMittal pentru fabrica din Macedonia si clientul numarul 1 din Romania pentru tabla prevopsita”, a explicat Dragos Irimescu.

Dincolo de avantajele de rezistenta mecanica, tiglele Wetterbest conving si prin avantajele estetice. Un element de diferentiere il constituie inaltimea ondulei peste media uzuala, ceea ce ii confera un plus de eleganta si rafinament.

Nu in ultimul rand, compania se mandreste prin faptul ca pune la dispozitia clientilor sai cea mai mare varietate de produse si game de culori, respectiv 30 de nuante lucioase si mate.

www.wetterbest.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu