vineri, 31 iulie 2015

Symmetrica: Crestere cu 5% a cifrei de afaceri in primul semestru

- Peste 1 milion de metri de produse livrate in 6 luni
- Afaceri de 77 milioane de lei pana la finalul anului

Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator de pe plan autohton, a inregistrat, in prima jumatate a acestui an, o crestere a cifrei de afaceri cu 5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si, astfel, isi mentine previziunile privind evolutia business-ului in 2015.

„Primul semestru al acestui an a adus o intensificare a cererii pe segmentul rezidential si acest lucru a avut un impact pozitiv in evolutia afacerilor Symmetrica. Astfel, in perioada ianuarie – iunie am inregistrat un business de 28,6 milioane de lei (cca. 6,5 milioane de euro)”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, proiectele rezidentiale au reusit, in aceasta perioada, sa compenseze lipsa investitiilor in infrastructura. Acesta a subliniat, de asemenea, ca proiectele private sunt cele care pot sustine piata locala de pavele in acest an deoarece previziunile arata ca proiectele publice nu vor primi finantare pana in 2016 cand Romania va putea accesa fondurile financiare din partea Uniunii Europene alocate pentru perioada 2014-2020.

Symmetrica pavele gradina
De altfel, Sebastian Bobu a mai subliniat ca, la nivel de piata, principala problema inregistrata in primul semestru a fost lipsa lichiditatilor, aspect provocat in special de intarzierea platilor din partea clientilor privati sau bugetari.

Peste 1 milion de metri de produse livrate in 6 luni

In ceea ce priveste volumele raportate in prima jumatate a anului, Symmetrica a livrat peste 1 milion de metri de produse atat catre proiecte private, cat si pentru lucrari de reabilitare a trotuarelor din Suceava, Comanesti, Pitesti, Bacau, Falticeni si Mangalia. in plus, produsele companiei au fost implicate in amenajarea complexului de apartamente Olimp – Blaxy si a acceselor auto pentru parcari publice din toate regiunile tarii.

Symmetrica pavele
In ceea ce priveste estimarile privind volumul de produse ce va fi livrat pana la finele anului, reprezentantul companiei afirma ca, odata cu inaugurarea noii linii de productie a fabricii din Ciociu, Jud. Bistrita-Nasaud, si cu lansarea noilor game de produse, acesta ar putea atinge peste 2,7 milioane de metri. Raportat la cifra de afaceri, Directorul Executiv al Symmetrica mizeaza pe continuarea trendului ascendent raportat la jumatatea anului si tinteste o crestere a cifrei de afaceri anuale cu circa 5%, pana la peste 77 de milioane de lei (cca. 17,3 milioane de euro).

Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica
Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu