vineri, 2 octombrie 2015

Roca ofera 10 burse pentru cursuri de spaniola studentilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism


In aceasta toamna, trei institutii (Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Institutul Cervantes din Bucuresti si Roca) lucreaza impreuna pentru organizarea unei competitii ce va oferi studentilor la arhitectura si design oportunitatea de a studia spaniola gratuit in una dintre cele mai prestigioase organizatii ce reprezinta Spania - Institutul Cervantes.

Roca sponsorizeaza 10 burse pentru cursuri gratuite de spaniola pentru studentii de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu”" din Bucuresti. Cursurile online vor fi coordonate de Institutul Cervantes, o binecunoscuta organizatie ce promoveaza cultura si limba spaniola local din 1991. Cursurile vor permite absolventilor sa deprinda si limbajul aferent industriei de arhitectura si design.

Spania este a doua tara din lume cu cele mai multe vestigii protejate UNESCO din lume (surclasata numai de Italia) si in prezent trece printr-o revolutie arhitecturala cu nume precum Rafael Moneo, Santiago Calatrava, Ricardo Bofill si multi altii recunoscuti la nivel mondial.

Inscrierile pot fi trimise pana in 15 octombrie prin formularul disponibil online pe www.ro.roca.com iar participantii selectati vor fi anuntati pe 23 octombrie. Se pot inscrie in proiect numai studentii care in anul universitar 2015 / 2016 sunt in anul II sau in ani superiori de Facultate, Masterat sau program combinat intre cele doua.

Limitarea de an este data de faptul ca cei 10 castigatori vor fi selectati dupa media notelor obtinute anul anterior. Studentii care inscriu si o scrisoare de motivatie impreuna cu formularul de inscriere vor primi 0,2 puncte extra la media generala. Studentii la Facultatea de Arhitectura de Interior vor primi, in plus, 0,5 puncte la nota lor de inscriere. Cursurile vor fi la nivel de incepator, vor dura 90 de zile incepand cu 9 noiembrie si vor fi sustinute intr-o clasa virtuala, pe platforma AVE (pentru demo, va rugam vizitati http://ave.cervantes.es/). Platforma permite studentilor sa exerseze ce invata sub supravegherea unui profesor calificat.

Cei mai buni 5 cursanti vor primi burse si pentru cursurile aferente urmatorului nivel de spaniola, unde vor participa fizic in clasele Institutului Cervantes, din primavara anului 2016.

Formularul de inscriere este disponibil pe: http://goo.gl/forms/QQAaMqVP8a

Roca ofera 10 burse pentru cursuri de spaniola studentilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism

Roca - companie cu istorie in sustinerea tinerilor studenti

Roca constientizeaza ca pozitia de lider implica si o datorie morala si responsabilitati. In timp ce compania prioritizeaza sustenabilitatea in strategia sa de dezvoltare a produselor, depune si efort in dezvoltarea societatii per ansamblu. Roca considera ca, pentru un progres comun, tinerii trebuie sa fie incurajati sa invete mai mult si sa isi extinda orizonturile profesionale.

Astfel, compania a organizat numeroase evenimente profesionale unde tinere talente isi pot prezenta ideile si isi pot exersa abilitatile. Spre exemplu, bienala internationala de design, concursul Jumpthegap, ofera tinerilor arhitecti si designeri oportunitatea de a-si prezenta solutiile creative unora dintre cele mai mari nume, profesionisti recunoscuti in domeniu. Prin faptul ca au acces la astfel de profesionisti, tinerii au sansa sa-si dezvolte abilitatile si cunostintele intr-un ritm accelerat.

In consecinta, pentru prima data in Romania, in noiembrie anul trecut, Roca a anuntat lansarea noii editii Jumpthegap in fata a aproape 200 de studenti de la UAUIM, avandu-i invitati pe Sergio Castro, General Manager Roca pentru Europa de Sud-Est, si Guta Moura, membru al juriului si unul dintre cei mai apreciati designeri din lume la ora actuala.

Roca a sponsorizat si un workshop international, numit "Vestigiile istorice ca suport pentru proiectul contemporan de arhitectura", organizat de universitati de arhitectura de top din Romania, Spania si Italia. In cadrul workshop-ului, doua conferinte dedicate studentilor si tinerilor profesionisti din Romania i-au avut invitati pe arhitect doctor Pablo Olalquiaga Bescos si Luis Segundo Aran Sastre, ambii profesori la universitatea University Alfonso X El Sabio din Madrid.

Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comercializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie si ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior.

Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron,

Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com
www.ro.roca.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu