luni, 16 noiembrie 2015

Piatra naturala: finisajele pentru jacuzzi si piscine


Un jacuzzi sau o piscina pot face cu usurinta parte din decorul interior al casei tale, fiind ideale pentru un spatiu de relaxare perfect. Ca acestea sa fie durabile, dar si foarte bine realizate, opteaza pentru un jacuzzi sau o piscina ale caror finisaje sa fie realizate din piatra naturala si nu din clasicele gresie si faianta.

Avantajele sunt nenumarate si le vei vedea imediat, dar si pe parcurs. Odata cu trecerea anilor, o piscina ai carei pereti sunt placati cu piatra naturala vor fi la fel de rezistenti ca in prima zi in care au fost montati, spre deosebire de un perete de piscina placat cu gresie ori cu faianta, care va ceda mult mai rapid.

Piatra naturala este si poroasa, spre deosebire de gresie si de faianta, care nu are aceasta calitate. Duritatea este o alta calitate importanta care se regaseste la granit, la marmura, la travertin sau la alte tipuri de piatra naturala, fiind mult mai rezistente decat placile de gresie si cele de faianta.

Piscinele de interior, sofisticate cu ajutorul pietrei naturale

Si pentru piscinele de interior, finisajele din piatra naturala sunt ideale, caci au nevoie de un aranjament cat mai bine realizat.

Piatra naturala creeaza un aspect sofisiticat, este durabila si rezistenta, de aceea este perfecta pentru amenajarea zonei de langa piscina. Un alt beneficiu adus de piatra naturala este acela ca poate fi utlizata pentru a crea un design deosebit pentru piscina ta inerioara.

piscina travertin, PiatraOnline

Travertinul este una dintre pietrele naturale cele mai indicate pentru constructia pardoselilor situate in jurul piscinelor. Fiind un material poros, absoarbe apa instantaneu, lucru care nu este valabil pentru gresie.

De aceea, travertinul este oricand de preferat in locul gresiei. Nu doar pentru ca este mai practic, ci si pentru ca are un aspect mult mai natural si se potriveste oricarui tip de piscina.

Grele si durabile, placile confectionate din piatra naturala, indiferent ca este vorba despre travertin, ardezie, marmura sau granit, sunt usor de instalat si pot fi decupate in diferite forme. De asemenea, pot fi taiate in lungimi si latimi diferite.

Culorile acestor materiale pot fi unele neutre, dar poti sa optezi si pentru unele mai tari, precum rosu, verde, chiar si un albastru spre gri .

Pardoselile din roci naturale, de langa piscine, sunt perfecte pentru un cadru elegant, dar durabil, facut sa reziste variantiilor de temperatura, dar si mediului umed.

Granitul ori travertinul pot fi utilizate pentru a crea scari interioare in piscina. Alege o culoare inchisa, ca sa contrasteze puternic cu albastrul apei. Tabloul va fi unul de-a dreptul uimitor.

Chiar si marginile piscinei pot fi facute din roci naturale, chiar si din mozaic, pentru ca au o rezistenta crescuta, dar si datorita aspectului unic, sofisticat, intotdeauna la moda.

piscina-piatra-naturala-travertin-piatraonline

Piscina de interior amenajata cu travertin – mai multe despre intreaga casa in care piatra naturala are rol principal, cititi pe blogul PiatraOnline

Piatra naturala, de preferat pentru un jacuzzi, in loc de gresie si faianta

Cine nu isi doreste un coltisor de relaxare chiar la el acasa? O idee excelenta este amenajarea unui jacuzzi, astfel incat sa ai propriul spa.

Un astfel de jacuzzi poate fi amenajat cu usurinta in interiorul unei case, cu ajutorul unor persoane specializate, astfel incat montajul sa fie realizat perfect.

Indiferet ca optezi pentru un model de jacuzzi dreptunghiular, rotund, unul oval sau unul care sa imite forma unui patrat, trebuie sa stii ca peretii interiori ai acestuia pot fi placati cu piatra naturala.

Este o alegere de mare efect, care iti permite sa renunti la clasica gresie si la clasica faianta.
Materialele pe carele poti utiliza sunt travertinul, granitul, marmura, dar si ardezia. si un mozaic din roca naturala poate fi o optiune, mai ales daca esti o persoana indrazneata.

Un jacuzzi schimba decorul din baie, creand un spatiu primitor, confortabil, pentru a-ti petrece cateva clipe de liniste si de relaxare totala alaturi de familie si de prieteni.

Un astfel de jacuzzi te ajuta sa iti creezi propriul spa la domiciliu. Ca sa instalezi aceste cazi cu hidromasaj, trebuie sa apelezi la o firma specializata pentru montaj. si piatra naturala cu care vei pava peretii acestui jacuzzi are nevoie de montaj de specialitate. Poti cere si sfaturile unui designer de interior, pentru a alege un model cat mai interesant pentru un jacuzzi. Te-ai gandit, de exemplu, ca acesta poate sa fie montat si in coltul baii, pentru un efect deosebit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu