luni, 30 martie 2015

Roca organizeaza prima sa expozitie de obiecte pentru spatiul baii in Romania

- Roca, cel mai mare producator de obiecte sanitare din lume, organizeaza prima sa expozitie in Romania, prezentand ultimele sale colectii si tehnologii de ultima generatie.
- Evenimentul va reuni managementul regional al companiei, reteaua de distribuitori nationali, mass-media si prietenii arhitecti.

In perioada 2-9 aprilie, bucurestenii, mass-media, arhitectii si distribuitorii de obiecte sanitare si mobilier pentru baie vor putea vizita expozitia Roca Novelties 2015, Noi Orizonturi, gazduita de Institutul Cervantes. Aceasta este prima expozitie deschisa in Romania a celui mai mare producator de obiecte pentru baie, care si-a inceput activitatea acum aproape 100 de ani in Spania.

Atat noua colectie cat si expozitia sunt sub semnul „noilor orizonturi”, produsele reprezentand o imbinare eleganta a ultimelor tehnologii si noilor tendinte in design, tinand in acelasi timp cont de latura practica si nevoile societatii de azi. Produsele aduc noi solutii si experiente ce urmeaza sa fie traite in camera baii, un spatiu care in ziua de azi necesita un grad mai mare de siguranta si economisire a energiei si apei.

Prezenta in peste 135 de tari, lider in pietele din Europa, Rusia, India si America Latina, Roca dovedeste, prin intermediul acestei expozitii, grija speciala pe care o acorda produselor comercializate in Romania, accesibile ca pret, cu design si culori adaptabile diverselor spatii sau stiluri de baie, sigure si de o calitate superioara.

Ultimele tehnologii de la Roca si cele mai bune produse vandute in Romania pot fi vazute la Institutul Cervantes

Roca Clean Rim flush
Roca este cel mai mare producator de toalete din lume. Prezenta sa globala si experienta de aproape 100 de ani confera increderea si expertiza necesara pentru a permite echipelor sale internationale de cercetare si dezvoltare sa optimizeze tehnologiile utilizate si sa aduca inovatii. Spre exemplu, compania va aduce in cadrul expozitiei WC-ul Clean Rim, cel mai igienic si sustenabil model de toaleta de la Roca. Solutia compacta de toaleta permite o economie de apa de pana la 30% datorita tehnologiei si designului care reduce consumul de apa pentru o mai buna igienizare.

Roca Clean Rim
Roca isi dezvolta designul si produsele din portofoliu in cele 10 fabrici de pe 4 continente, la cel mai inalt nivel de calitate, folosindu-se de ultimele tehnologii disponibile pentru o mai buna economisire a apei si energiei, pentru un plus de confort si igiena. Bateriile de lavoar sau dus, capetele de dus, moderne, elegante si eficiente, toate vor fi prezentate in saptamana in care expozitia va fi deschisa la Institutul Cervantes.

Unele dintre cele mai bine vandute produse in Romania sunt cele din colectia Debba.
Colectia vine intr-o varietate de dimensiuni si culori, avand un puternic caracter versatil care asigura un raport calitate pret inteligent.

Roca Debba ambient stejar texturat
Mobilierul si obiectele sanitare din cadrul colectiei pot fi integrate in spatii standard sau compacte, castigand astfel interesul consumatorului care gaseste toate solutiile pentru spatiul de baie intr-o singura serie de produse. Astfel, acesta poate alege lavoare in diverse dimensiuni si forme, integrate in mobilier, suspendate sau pe piedestal, ansamblu de WC lipit de perete sau suspendat, cu bideuri, sau piese de mobilier, toate usor de montat si intretinut. Aceste detalii fac din colectia Debba o solutie excelenta pentru baile private sau publice, cu atat mai mult cu cat toaletele au un mecanism de tragere a apei cu debit dublu de 4,5/3 l, asigurand o economie de apa semnificativa.

Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comercializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie si ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com
www.ro.roca.com

joi, 26 martie 2015

Demonstratii culinare MasterChef la MOBILA EXPO!

La MOBILA EXPO vor avea loc demonstratii culinare sustinute de Aida Parascan (castigatoarea sezonului 2 al MasterChef) si Dan Boerescu (Chef Franke) la standul Romvitrine - Euphoria Kitchens hall din Pavilionul C4-C5, stand 9-10.

Program expozitional:

26.03.2015
ora 10.00 - Show culinar Chef Aida Parascan (Master Chef WINNER)

27.03.2015
ora 12.00 - Show culinar Chef Aida Parascan (Master Chef WINNER)

28.03.2015
ora 10.00 - Show culinar Chef Aida Parascan (Master Chef WINNER)
ora 15.00 - Show culinar Chef FRANKE

29.03.2015
ora 14.30 - Petrecere de incheiere

BERE LA LIBER!

Demonstratii culinare MasterChef la MOBILA EXPO!

Tendinte in arhitectura si design in Statele Unite ale Americii, GIS 2015

Arh. Hagy Belzberg, Fellow of the American Institute of Architects, participa la GIS Bucuresti - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat, in calitate de invitat special, in zilele de 7 si 8 aprilie 2015, la Radisson Blu Hotel. Cu acest prilej, arhitectul din Santa Monica, California, distins in 2014 cu premiul de excelenta al prestigioasei reviste “Interior Design Magazine”, prin listarea in “Hall of Fame”, va sustine o prelegere la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, in data de 6 aprilie 2015.

Prelegerea cu tema "Past-Present-Proposed: Selected projects, a dialogue with Architect Hagy Belzberg FAIA" va avea ca focus proiectele sale, organizate sub forma unui studiu de caz, care urmareste sa prezinte si sa identifice mecanismele care au propulsat biroul sau de arhitectura spre o paradigma in continua evolutie. intalnirea reprezinta o oportunitate pentru studenti si corpul profesoral pentru a avea acces la noi informatii si modele de bune practici a profesiei. Evenimentul reprezinta o continuare a traditiei conferintelor motivationale „SHARE”, initiate de asociatia Pro Event si Universitatea “Ion Mincu in luna octombrie 2014, cand studentii au avut ocazia de a se intalni cu arh. Anders SAELAN, castigatorul Marelui Premiu al Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana „Mies van der Rohe” 2013.

Prezenta domnului arhitect Hagy Belzberg FAIA la Bucuresti este ocazionata de sustinerea master class-ului de arhitectura de interior „Mitigating Complexity – the Architecture of tragedy and hope” (Complexitatea atenuanta – Arhitectura tragediei si sperantei”), realizat in data de 8 aprilie 2015, cu sprijinul Ambasadei SUA, in organizarea Asociatiei PRO EVENT, in cadrul expo conferintei GIS 2015. Expunerea are la baza o prezentare amanuntita a proiectului “The Los Angeles Musem of Holocaust”, una din cele mai cunoscute si memorabile lucrari ale sale. Acest proiect i-a adus arhitectului in 2014 Premiile de Onoare AIA atat pentru Arhitectura dar si pentru Arhitectura de Interior, lucru care s-a intamplat doar de sase ori in istoria Premiilor AIA. De asemenea, arhitectul va sustine o prezentare in sesiunea plenara a expo conferintei GIS, pe 7 aprilie.

"Sunt onorat sa prezint un studiu de caz Master Class ce se axeaza pe lucrari selecte care exploreaza atat abordarea noastra narativa a design-ului cat si proiecte ce reprezinta teste cu succes ale materialitatii si ale metodologiei de construire, proiecte ce variaza de la panouri de personalizate, la mobilier pentru proiectele rezidentiale si cladirile semnificative. Prelegerea se va invarti in jurul temei de explorare a modului in care fabricarea digitala poate fi integrata cu practicile de proiectare existente pentru a imbunatati productivitatea si eficienta constructiilor si fabricatiilor”, a declarat Hagy Belzberg FAIA, Invitatul Special GIS.

Arh. Hagy Belzberg, Fellow of the American Institute of Architects
Evenimentul promoveaza in randul comunitatii arhitectilor din Romania valori ale arhitecturii moderne, standarde si inovatii specifice arhitecturii de interior din Statele Unite ale Americii, incurajeaza schimbul intercultural, transferul de cunostinte si modele de bune practici.

Evenimentele realizate cu prilejul Expo conferintei internationale GIS Bucuresti 2015 sunt organizate de Asociatia Culturala Pro Event, ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania, cu sustinerea partenerului educational Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”.

Asociatia PRO EVENT are ca misiune dezvoltarea de proiecte culturale si asigurarea unui mediu optim pentru promovarea, sub toate formele, a culturii, a oamenilor care o genereaza, a actiunilor culturale si stiintifice.

Mobila Expo: Reduceri de pana la 60% la mobilierul clasic si modern

Pe 26 martie 2016 la ROMEXPO se deschide prima editie a MOBILA EXPO – un targ de mobila dedicat exclusiv vanzarilor si comenzilor direct la producatori.

Mobilier clasic si modern (dormitoare, sufragerii, saloane, camere de zi, camere pentru copii si tineret, bucatarii, biblioteci, garderobe), canapele, fotolii sau scaune – toate acestea vor fi la dispozitia vizitatorilor, timp de patru zile, 26 – 29 martie, in Pavilioanele C4-C5 ale Centrului Expozitional ROMEXPO.

Discount-uri substantiale

Pentru ca evenimentul a fost gandit de organizatori ca fiind bazat pe reduceri, expozantii s-au pregatit cu oferte de discount ce pleaca de la -10% si ajung chiar pana la -60%.

“MOBILA EXPO este o manifestare axata pe vanzare, fiind adresata consumatorilor. Se bazeaza pe idea de mobilier fabricat in Romania, reducerile practicate sunt semnificative si valabile doar pe perioada targului. La aceasta prima editie s-au inscris pana acum 50 de companii, suprafata ocupata fiind de 3.000 mp” declara Catalin Trifu, Director General, ROMEXPO S.A.

Ca o confirmare a necesitatii organizarii unui astfel de eveniment, vine si dezvoltarea domeniului, subliniata de Aurica Sereny, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania: “Consideram ca mobila este un domeniu de viitor, iar daca ne uitam la nivel mondial, consumul este in crestere. Tara noastra are toate conditiile sa realizeze mobilier de calitate, datorita traditiei, fortei de munca si masei lemnoase. 2014 a fost primul an cand exportul de mobila a depasit exportul de materii prime lemnoase, iar investitiile continua in acest sector”.

Evenimente speciale – sfaturi pentru design, demonstratii culinare

MOBILA EXPO nu inseamna doar expozitie si vanzare directa ci si o multime de evenimente conexe concretizate in: demonstratiile culinare oferite de chef Aida Parascan (castigatoarea sezonului 2 al concursului Masterchef), dar si exemple de restaurare prin pictura manuala a mobilierului sau idei de prelucrare si utilizare a fierului forjat.

Reduceri de mobila la targul MOBILA EXPO din Romexpo
Varietate de produse

MOBILA EXPO inseamna o mare varietate de mobilier, la preturi speciale, prezentata doar pentru patru zile la ROMEXPO.

“Va fi un targ cochet, care va arata forta noastra de expresie in ceea ce priveste design-ul, punand la dispozitia clientilor o gama larga de mobilier din toate gamele de material” spune Iuliu Moldoveanu, Presedintele Asociatie Clubul Roman de Mobila.

Cei care vor vizita MOBILA EXPO pot profita de reducerile oferite la achizitile pe loc dar si la plasarea comenzilor pentru bucatarii (-40%), mobilier pictat manual (-20%), elemente de fier forjat (-10%), mobilier special creat pentru spatii reduse (-10%), piese in stil clasic sau cu accente rustice (-60%), mobilier executat in lemn masiv (-25%) sau produse si accesorii pentru casa (intre -20% si -40%).

Harta locatie Mobila Expo la Romexpo
“Mobila este o necesitate obiectiva care ne face viata mai frumoasa, care ne ofera un confort placut atat acasa cat si la birou. Producatorii romani stiu cat de importanta este mobila in viata unei familii, motiv pentru care s-au adaptat tendintelor si cerintelor consumatorului. MOBILA EXPO va fi un mall de mobila care se adreseaza fiecarei persoane care vrea sa-si amenajeze locuinta sau biroul. Este un prilej excelent de a lua cea mai buna decizie, comparand ofertele prezentate la targ” conchide Camelia Buda, Director General, EUROEXPO.

MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare este un eveniment organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania, Asociatia Clubul Roman de Mobila si EUROEXPO.

Program de vizitare:

26 - 28 martie, zilnic intre orele 10:00 – 18:00
29 martie, intre orele 10:00 – 16:00
Pavilioanele C4 – C5

Pret bilet de acces: 10 lei


Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.mobila-expo.ro

miercuri, 25 martie 2015

H METAL incurajeaza existenta unei societati sustenabile!

Fiecare produs pe care il cumparam are un ciclu de viata. Fie ca este o cutie de conserve, un autoturism sau o masina de spalat, fiecare produs este fabricat, utilizat, iar apoi poate fi refolosit, reciclat sau eliminat la sfarsitul duratei sale de viata utila.

Gandirea ciclului de viata este un termen care este folosit pentru a descrie gandirea holistica de care avem nevoie pentru a rezolva problemele unei societatii sustenabile. Acesta gandire ne cere sa luam in considerare materiile prime utilizate, consumul de energie, deseurile si emisii poluante ale unui produs in fiecare faza a vietii sale. Acest tip de gandire incepe cu design-ul si se termina in punctul in care produsul ajunge la sfarsitul duratei sale de viata utila. Un produs din otel bine conceput va anticipa deja refolosirea sau reciclarea componentelor sale la sfarsitul ciclului de viata.

Recuperarea si reintroducerea in circuitul economic a produselor din otel reutilizabile ofera un beneficiu ecologic foarte mare.

Industria constructiilor a fost una dintre primele care au imbratisat reutilizarea componentelor din otel, cum ar fi tevi, grinzi structurale, acoperisuri si elemente de perete. Din ce in ce mai mult aceste produse sunt concepute pentru a fi reutilizate.

Teava recuperata, H-Metal
Resursele limitate ale planetei ne constrang sa ne indreptam catre un model de economie circulara, pentru o utilizare eficienta a resurselor.

Cei 4R: Reduce, Refoloseste, Reconditioneaza si Recicleaza sunt avantaje reale ale utilizarii otelului.

Teava recuperata - piloti forati, H-Metal
H Metal sustine existenta unei societatii sustenabile si prin divizia sa de teava recuperata pune la dispozitia clientilor sai diverse diametre de teava second hand. Acest tip de teava poate fi utilizata in urmatoarele aplicatii: piloti forati, subtraversari, cofraje metalice, protectie cabluri / conducte, sprijiniri maluri, deviere cursuri apa, podete si constructii hidrotehnice portuare.

Teava second-hand, H-Metal
Industria otelului este una dintre putinele industrii care monitorizeaza si raporteaza performantelor sale de sustenabilitate la nivel global, de la primul raport de sustenabilitate care a fost publicat in 2004. Acest lucru a permis industriei otelului sa compare rezultatele sale si sa sporeasca transparenta.

Despre H Metal

H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.
H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale – mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro/ro

vineri, 20 martie 2015

Standul The Park din cadrul targului imobiliar Project Expo, conceput de designeri renumiti

Compania Hanner – cel mai important dezvoltator din tarile baltice prezent pe piata locala, cu un portofoliu evaluat la circa un miliard de euro la nivel european – a apelat la unii dintre cei mai importanti designeri romani pentru crearea unui concept de prezentare la Targul Imobiliar Project Expo a blocurilor construite in ansamblul The Park (localizat la intrarea sudica spre Parcul Tineretului). Grupul a construit deja un bloc cu 69 de apartamente, vandut in proportie de 70%. In a doua parte a anului trecut a demarat constructia celei de a doua cladiri, care va cuprinde 130 de apartamente de doua, trei si patru camere. Al doilea bloc va fi finalizat in a doua parte a anului 2015.

Mihnea Ghildus si Marilena Popa au creat un spatiu expozitional menit sa scoata in evidenta principalele atribute ale acestui ansamblu. Standul expus la targul imobiliar Project Expo contine si piese de design autohton, create de artisti romani care au expus la unele dintre cele mai importante saloane de design internationale.

Stand THE PARK, Project Expo, 2015
„Apartamentele din ansamblul The Park, dezvoltate pe un teren viran din apropierea Parcului Tineretului, se doresc a fi o extensie a parcului. Acesta este motivul pentru care am optat pentru un mix intre elemente de exterior, care amintesc de parc si elemente de interior, care transmit ideea ca pot fi construite lucruri de calitate si in Romania”, explica Mihnea Ghildus. „Standul poate fi interpretat ca o fereastra catre parc, asa cum sunt, de fapt, aceste apartamente. Apreciem interesul unui dezvoltator din Romania pentru promovarea designului romanesc si indrazneala de a se prezenta intr-un mod diferit la un targ imobiliar”, adauga designerul roman.

Stand THE PARK, Project Expo, 2015
Printre piesele expuse in cadrul standului The Park de la Project Expo se numara scaunul Lana, rezultat al colaborarii mai multor autori romani. Designul acestui scaun a fost realizat in colaborare cu Mihnea Ghildus si Alexandru Ionita, in timp ce designerul vestimentar Lana a creat modelul textil. Compania Photoliu, un proiect marca Irina Pogonaru, a fost editorul de design si producatorul scaunului.

Stand THE PARK, Project Expo, 2015
Alte produse expuse in cadrul standului The Park sunt: masa Twig, creata de 201 Design Studio, un produs inspirat de scaunul taranesc cu trei picioare; Fence bench, mobilier de gradina ce poarta semnatura Oana Coarfa, arhitect si designer din noua generatie, cu multe premii la activ si masa de cafea S3 proiectata de Alexandru Ionita si Octavian Badescu.

Stand THE PARK, Project Expo, 2015
„Prin proiectul The Park am incercat sa demonstram publicului ca poti dezvolta in Bucuresti locuinte de cea mai buna calitate, cu o foarte buna localizare, la preturi accesibile. Blocurile din ansamblu sunt realizate cu o atentie deosebita pentru detalii, materialele de constructie fiind achizitionate de la cei mai importanti producatori in domeniu”, declara Silviu Grigorescu, Country Manager Hanner RD.

Silviu Grigorescu, manager Hanner
„Designul de produs romanesc este valoros, dovada succesul international inregistrat de autorii romani. Acesta este motivul pentru care am apelat la o colaborare cu unii dintre cei mai importanti designeri din noua generatie. Dorim sa aducem calitatea cat mai aproape de publicul larg, in preambulul lansarii unui important proiect Hanner, care implica mai multi designeri romani si multe piese autohtone”, adauga Silviu Grigorescu.

Standul The Park poate fi vizitat la Targul Project Expo, primul targ imobiliar din 2015, in perioada 20-23 martie, la Sala Palatului, intre orele 10:00-18:00. Intrarea este libera.

Hanner Group este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Lituania. Compania are un portofoliu care cuprinde active si dezvoltari in valoare de aproximativ un miliard de euro. Proiectele cele mai reprezentative sunt localizate in Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina si Romania. Urmatoarele piete vizate sunt cele din Germania si Marea Britanie. Principalul segment pe care activeaza compania este cel al dezvoltarilor rezidentiale, unde au fost directionate mai mult de jumatate din investitiile totale. Au rezultat peste 400.000 de mp construiti cuprinzand peste 4.000 de apartmente.

www.thepark.ro
https://www.facebook.com/ThePark.Tineretului
www.hanner.ro

joi, 19 martie 2015

Roca marcheaza Ziua Mondiala a Apei in lume, si in Romania

Fundatia We Are Water, al carui principal obiectiv vizeaza promovarea unei noi abordari a apei ca resursa, planifica organizarea unei serii de evenimente in intreaga lume cu ocazia Zilei Mondiale.

Inca din 1993, Natiunile Unite celebreaza Ziua Mondiala a Apei in data de 22 martie, o zi ce indeamna la revizuirea modului in care folosim apa ca resursa. in acest an, Fundatia We Are Water demareaza o serie de actiuni pentru a creste nivelul de informare si constientizare a resurselor de apa ca element central in dezvoltarea sustenabila si efectele pe care schimbarile climatice le au asupra acesteia.

Ca si in anii anteriori, Fundatia va aduce in centrul oraselor un perete ce ilustreaza lumea prin puncte gri, ce au nevoie sa fie acoperite de picaturi de apa. Scopul actiunii este de a ilustra simbolic, cum fiecare dintre noi poate lua atitudine pentru dreptul uman la apa, inaccesibil pentru milioane de oameni in lume.

In Bucuresti, actiunea va avea loc in Baneasa Shopping City, in data de 22 martie, pe intregul parcurs al zilei. Bucurestenii vor putea si ei participa la acoperirea aceste harti, impreuna cu cetateni din intreaga lume, iar in semn de apreciere, cei care vor accepta sa plaseze o picatura de apa pe harta lumii vor primi o sticla de apa in schimb.

Roca marcheaza Ziua Mondiala a Apei in lume, si in Romania
Planul de activitati programat de Fundatia We Are Water in lume:

- Fundatia organizeaza in Barcelona, impreuna cu Asociatia de Meteorologie, workshop-uri pe tema „Perceptia sociala asupra apei si climei” in zilele de 19 si 20 martie. - in aceeasi perioada, in cele patru Galerii Roca din Lisabona, Londra, Shanghai si Madrid specialisti in resursele apei si meteorologie vor sustine conferinte publice dedicate temei.

Toate evenimentele organizate cu ocazia zilei de 22 martie pot fi vizualizate pe harta Zilei Mondiala a Apei 2015, pe care o puteti gasi pe www.wearewater.org.

ROCA, Ziua Mondiala a Apei 2015
Despre Fundatia We Are Water

Fundatia We Are Water este o initiativa a Roca si are doua obiective principale. Primul este acela de a atrage atentia si de a incuraja opinia publica si institutiile sa reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o noua cultura a apei, care sa permita administrarea corecta si durabila a resurselor de apa din intreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse actiuni menite sa atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adcvate de apa. Ariile de activitate ale Fundatiei includ interventii in dezvoltarea infrastructurii, educatie, sanatate si cercetare in cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundatia are in prezent in desfasurare patru proiecte in Ecuador, India, Brazilia si Bolivia si colaboreaza cu prestigioase organizatii internationale, precum Educatie Fara Frontiere, Intermon Oxfam, Unicef si Fundatia Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

Despre Roca

Roca este o companie specializata in design, productie si distributie de produse pentru baie, precum si placi ceramice si solutii de acoperire pentru pereti, utilizate in arhitectura, constructii si design interior.

Compania are 20600 de angajati si 76 de unitati de productie, fiind prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume.

Avand capital integral spaniol, Roca este lider de piata in Europa, America Latina, India si Rusia. Este, de asemenea, un important jucator pe pietele din China si restul Asiei, precum si in Africa si Orientul Mijlociu. Roca este liderul la nivel mondial in sectorul sau de business.

www.roca.com
www.ro.roca.com

Amenajarea terasei: cum alegi produsele potrivite

Terasa este locul in care iti poti gasi inspiratia sau motivatia inaintea unei zile care se anunta a fi extrem de lunga sau poate fi locul tau de refugiu si relaxare in diminetile tihnite de weekend. Ca sa fii sigur ca terasa ta se poate transforma intr-o extensie armonioasa a confortului oferit de camin, este indicat sa urmezi cativa pasi. Modul in care alegi produsele pentru amenajarea corecta a terasei ramane la latitudinea ta, dar, daca urmezi recomandarile specialistilor in piatra naturala de la Piatraonline.ro http://www.piatraonline.ro/terasa, terasa ta va beneficia de cel mai bun tratament.

Placerea decorarii terasei ar putea fi foarte lesne umbrita de selectia unor produse nepotrivite, fie ca discutam despre produse a caror cromatica nu se incadreaza armonios in imaginea de ansamblu a casei, fie ca ne referim la materiale care contrasteaza deranjant cu stilul decorativ predominant.

In momentul in care planifici lista de cumparaturi, iti recomandam sa cauti materiale care sa reziste la pete. De asemenea, nu uita sa mentionezi pe lista de cumparaturi si produsele adecvate de intretinere a placilor de piatra naturala pe care urmeaza sa le folosesti la terasa ta. Fara un tratament de intretinere corect, rezistenta, aspectul si structura interna a pietrei vor avea avea de suferit de-a lungul timpului.

Materialul potrivit la terasa potrivita

Cu siguranta, putine lucruri sunt mai suparatoare pentru ochi decat o combinatie nereusita de materiale. Din acest motiv, iti recomandam sa continui stilul ales la constructia si decorarea casei si la amenjarea terasei.

Daca peretii tai exteriori au fost finisati cu marmura, de pilda, mai mult ca sigur ca vei dori sa folosesti marmura si in decorarea terasei. In cazul in care ai optat pentru travertin, o alta roca naturala rezistenta si frumoasa, atunci materialul pe care il vei folosi cu precadere in finisarea terasei trebuie sa fie tot travertinul.

travertin clasic travertin scapitat amenajare terasa piatraonline
Terasa amenajata cu travertin clasic French Pattern si travertin clasic scapitat

Nu neglija braurile si bordurile care ar trebui montate din materiale similare sau care sa se imbine armonios cu cele deja existente. Una dintre concesiile permise ar putea fi utilizarea lemnului in exterior, dar numai daca stilul decorativ iti permite. Un lemn matur, nefinisat, cu aspect rustic nu se va potrivi niciodata cu somptuozitatea rece a marmurei, de exemplu.

Terasa continua stilul decorativ al casei

Stilul decorativ de inspiratie mediteranean ales in constructia si decorarea casei va fi alegerea fireasca si pentru amenajarea terasei. Travertinul este alegerea ideala pentru un stil mediteranean, granitul ar fi recomandarea potrivita pentru stilul urban, in timp ce marmura poate fi folosit cu succes pentru un stil clasic, opulent si imperial.

Culorile recomandate pentru terasa

Inainte sa mergi la cumparaturi incearca sa iti imaginezi ce fel de paleta cromatica ti-ar placea sa aiba terasa ta. Ia in calcul si suprafata de care dispui si apeleaza cu incredere la trucurile folosite de ani de zile de catre arhitecti si designeri. Culorile in tonuri pamantii sunt potrivite pentru terasele cu multa umbra, dominate de plante. Pentru 2015 sunt in tendinte culorile pastel, iar Marsala este culoarea anului.

O terasa de dimensiuni reduse ar fi indicat sa fie decorata cu nuante neutre, care lumineaza optic si iti dau senzatia de spatiu mai mare. In schimb, daca terasa ta are dimensiuni generoase, permite-ti sa fii jucaus. Alege mozaicuri sau combinatii indraznete de culori vii, care sa sublinieze si sa puna in valoare spatiul mare. De pilda, ai putea alege mozaic travertin Noce polisat 2.3x4.8cm www.piatraonline.ro/mozaic-piatra-naturala/mozaicuri-polisate/mozaic-travertin-noce-polisat-2-3x4-8cm sau modelul de mozaic travertin Yellow scapitat www.piatraonline.ro/mozaic-piatra-naturala/mozaicuri-scapitate/mozaic-travertin-yellow-scapitat-2-3-x-4-8-cm

Mozaic travertin noce polisat amenajare terasa piatraonline
Mozaic travertin noce polisat amenajare terasa piatraonline.ro


Cele mai bune materiale rezistente la pete

Marmura, granitul si travertinul sunt rocile naturale cele mai folosite de arhitecti si designeri cand se pune problema amenajarii unei terase. Toate trei sunt rezistente la pete, un aspect pe care nu il poti neglija cand te gandesti la decorarea terasei. De asemenea, ai nevoie de materiale rezistente la schimbarile bruste de temperatura si de umezeala, iar terasa trebuie protejata de efecte nedorite: o placa nepotrivita se poate crapa sau umfla daca este expusa la intemperii.

Pe terasa vei petrece mult timp vara si este foarte posibil sa versi diverse cocktailuri si bauturi alcoolice pe jos, ca sa nu mai vorbim de cazul in care ai copii, iar micutii pot face mizerie neintentionat. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca lichidul sau murdariile sa se scurga in placile de pe pardosea si sa le altereze culoarea.

miercuri, 18 martie 2015

Reduceri atractive de pana la 50% la Targul de Mobila cu Vanzare MOBILA EXPO

Peste o saptamana incepe MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare

Primavara aceasta, bucurestenii au la dispozitie un nou eveniment in cadrul caruia pot sa regaseasca piese de mobilier si accesorii pentru casa, la cele mai bune preturi. Prima editie a MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare are loc in perioada 26 – 29 martie la ROMEXPO.

Cumparaturi pe loc si comenzi la preturi speciale

Producatori si distribuitori romani de mobilier se reunesc la MOBILA EXPO cu modele din colectii actuale sau din sezonul trecut, la preturi speciale doar pe durata acestui eveniment.
Noutatea MOBILA EXPO este ca vizitatorii vor putea achzitiona pe loc mare parte dintre produsele prezentate, iar in cazul obiectelor de dimensiuni foarte mari sau pentru care se doresc ajustari, se pot lansa comenzi la preturile oferite numai in cadrul acestui eveniment.

In plus, vizitatorii vor primi consiliere gratuita in ceea ce priveste amenajarea unei locuinte in tendinte.

Mobila pentru toate spatiile

La MOBILA EXPO, toti vizitatorii vor gasi piese de mobilier pentru orice tip de spatiu. Fie ca este vorba despre case la curte, cu arhitectura deosebita sau minimalista, apartamente cu suprafete mai mari si mai mici sau camere pentru care isi doresc un ambient special, toti cei care ajung la MOBILA EXPO vor gasi mobilier potrivit.

Discount-uri si demonstratii

Pentru ca MOBILA EXPO a fost gandit ca un targ pentru consumatorul final, expozantii se intrec in reduceri atractive. Aceste vor varia intre 10 si 50% pentru mobilier clasic si modern (dormitoare, sufragerii, saloane, camere de zi, camere pentru copii si tineret, bucatarii, biblioteci, garderobe), canapele, fotolii sau scaune.

Reduceri atractive de pana la 50% la Targul de Mobila cu Vanzare MOBILA EXPO
Deoarece producatorii au inteles ca simpla prezenta la un targ nu este suficienta, acestia s-au pregatit cu numeroase surprize pentru vizitatori. Amintim doar demonstratiile culinare oferite de chef Aida Parascan (castigatoarea sezonului 2 al concursului Masterchef), lectiile despre arta fierului forjat sau cum poate fi revigorata orice piesa de mobilier prin pictura manuala.

Despre Mobila Expo

MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare este un eveniment organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania, Asociatia Clubul Roman de Mobila si EUROEXPO.

Program de vizitare:

26 - 28 martie, zilnic intre orele 10:00 – 18:00
29 martie, intre orele 10:00 – 16:00

Pavilioanele C4 – C5

Pret bilet de acces: 10 lei


Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.mobila-expo.ro

luni, 16 martie 2015

Se scumpesc chiriile in Bucuresti

Statisicile Imobiliare.NET releva faptul ca pretul chiriilor apartamentelor cu 3 si 4 camere din Bucuresti a ajuns la un maxim al ultimelor 12 luni, inregistrandu-se luna aceasta un pret mediu de 620 de euro pentru apartamentele cu 3 camere si de 981 de euro pentru apartamentele cu 4 camere. Si pretul mediu al chiriei in cazul apartamentelor cu 2 camere este intr-o usoara crestere in ultimele douasprezece luni, ajungand la 389 de euro, in timp ce singurele care se afla in regres sunt garsonierele, cu un pret mediu in martie de 245 de euro. Explicatia consta in cresterea numarului de oferte de vanzare de pe piata in dauna celor de inchiriere. Acest lucru a condus la micsorarea si imposibilitatea ofertei de a face fata cererii, efectul fiind de majorare a preturilor.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu al chiriei apartamentelor cu 4 camere s-a marit cu 8%, cea mai mare crestere dintre toate tipurile de locuinte, conform unei analize Imobiliare.NET, care a luat in calcul pretul mediu de inchiriere al locuintelor din Bucuresti in luna martie. Si apartamentele cu 3 camere au facut un salt important in ultimele douasprezece luni, pretul mediu de inchiriere al acestora marindu-se cu 5%. In cazul apartamentelor cu 2 camere si al garsonierelor, pretul mediu de inchiriere a ramas destul de constant in ultimele douasprezece luni, primele inregistrand o crestere de 1,2%, in timp ce garsonierele sunt singurele care au avut un usor regres, de sub 1%.

Se scumpesc chiriile in Bucuresti
Salt important al chiriilor in doar o luna de zile

Preturile medii ale chiriilor apartamentelor din Bucuresti au inregistrat un salt important in martie si fata de luna trecuta. Astfel, pretul mediu de inchiriere al unui apartament cu 4 camere a crescut cu 6%, de la 921 de euro in februarie, la 981 de euro in martie. Aceeasi comparatie in cazul apartamentelor cu 3 camere releva o crestere de 5% in ultima luna, de la 590 de euro in februarie, la 620 de euro in martie. Apartamentele cu 2 camere s-au scumpit si ele cu 4%, de la 373 de euro in februarie, la 389 de euro luna aceasta, in vreme ce singurele care au ramas relativ constante in ultima luna au fost garsonierele, al caror pret a castigat 1 euro, conform cifrelor oferite de Imobiliare.NET.

Cresterea destul de spectaculoasa din ultima luna a chiriilor in Bucuresti poate fi pusa pe seama scaderii numarului de oferte de inchiriere, proprietarii alegand luna aceasta mai degraba sa isi scoata proprietatile la vanzare decat sa le inchirieze. Acest lucru a avut ca efect majorarea preturilor chiriilor, in conditiile in care cererea este in urcare.

Cat platim in plus la chirie

Un calcul matematic simplu ne arata ca in luna martie, pretul platit pentru inchirierea unui apartament cu 4 camere din Bucuresti este in medie cu 60 de euro mai mare decat in urma cu o luna si cu 79 de euro mai mare decat in urma cu douasprezece luni. In ceea ce priveste inchirierea unui apartament cu 3 camere, aceasta este in martie in medie cu 30 de euro mai scumpa decat in februarie si cu 31 de euro mai scumpa decat in martie 2014. Aceasta diferenta incepe sa scada la apartamentele cu 2 camere din Capitala, chiria acestora fiind in medie cu 16 euro mai mare luna aceasta fata de februarie si cu doar 3 euro mai mare decat in urma cu douasprezece luni. Singura care face nota discordanta este chiria medie a garsonierelor, care s-a incapatanat sa ramana la un nivel constant in ultimele douasprezece luni.

Exceptand sezonul de toamna, atunci cand piata chiriilor devine efervescenta datorita studentilor care sunt in cautare de locuinte, cea mai dinamica perioada pentru chirii este primavara, atunci cand este momentul prielnic pentru schimbarea locuintei sau inceperea proceselor de reamenajare a locuintei, activitati amanate de obicei pana dupa trecerea anotimpului rece.

joi, 12 martie 2015

6 motive pentru a vizita targul MOBILA EXPO: Targ de mobila cu vanzare

In perioada 26 – 29 martie la ROMEXPO are loc prima editie a MOBILA EXPO – eveniment de mobila destinat exclusiv consumatorului final.

Timp de patru zile, in cadrul pavilioanelor C4 si C5 vor fi reuniti producatori romani ce vor aduce piese interesante de mobilier si accesorii la preturi unice doar pe durata acestui targ.

6 motive pentru a vizita MOBILA EXPO

- 50 de producatori romani de mobilier
Mobila romaneasca este apreciata chiar si dincolo de granitele tarii, iar la MOBILA EXPO vizitatorii vor avea sansa de a o regasi la preturi de producator

- Sute de modele, variate tipuri de design, pentru toate caminele
Fiecare expozant va prezenta cele mai interesante, utile si totodata indraznete modele din portofoliu. Indiferent ca vor cauta mobilier pentru apartament, garsoniera sau casa la curte, cei prezenti la MOBILA

EXPO vor avea de unde alege. Mobilier clasic si modern (dormitoare, sufragerii, saloane, camere de zi, camere pentru copii si tineret, bucatarii, biblioteci, garderobe), canapele, fotolii sau scaune – vor fi tipurile de produse expuse la MOBILA EXPO.

- Mobilier pentru toate bugetele
MOBILA EXPO a fost gandit ca un eveniment exclusiv pentru publicul larg, unde oricine isi poate gasi piese de mobilier si accesorii pentru casa, oricare ar fi bugetul alocat

- Consiliere gratuita in materie de design de interior
Odata ajunsi la MOBILA EXPO, vizitatorii au parte nu numai de produsul final dar si de consiliere gratuita in vederea alegerii celor mai bune astfel de obiecte.

- Achizitii pe loc si comenzi la preturi speciale
MOBILA EXPO nu este numai un spatiu de expunere. Participantii vor putea chiar achizitiona pe loc produsele, iar in cazul pieselor de mari dimensiuni pot fi lansate comenzi la preturi speciale

- Discount-uri exclusive de pana la 50%
Pentru ca MOBILA EXPO are grija de bugetul vizitatorilor, expozantii au pregatit discount-uri exclusive ce sunt valabile doar pe durata evenimentului, acestea ajungand si pana la -50%

Mobila-Expo, 2015, targ de mobila cu vanzare
Despre Mobila Expo

MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare este un eveniment organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania, Asociatia Clubul Roman de Mobila si EUROEXPO.

Program de vizitare:

26 - 28 martie, zilnic intre orele 10:00 – 18:00
29 martie, intre orele 10:00 – 16:00

Pret bilet de acces: 10 lei

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.mobila-expo.ro

Au inceput inscrierile la BIFE-SIM, Targul international de mobila, echipamente si accesorii

In perioada 19 – 23 septembrie 2015 va avea loc o noua editie a BIFE-SIM - Targul international de mobila, echipamente si accesorii. Astfel, incepand cu aceasta luna au debutat inscrile pentru expozantii BIFE-SIM, iar targul isi propune sa reuneasca cei mai mari producatori si importatori de mobilier, din Romania si din strainatate.

BIFE-SIM 2014 in fapte si cifre

- peste 325 de producatori, importatori si distribuitori de mobila, echipamente si accesorii din Romania si din alte 9 tari China, Danemarca, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia și Ucraina, in crestere cu 10% fata de editia anterioara;
- 30.000 mp suprafata expozitionala ocupata;
- mii de modele de mobilier, de serie sau unicat, in cele mai frumoase stiluri: contemporan, vintage, art deco, minimalist, baroc, rococo, rustic, neo clasic, eclectic, art nouveau, arts & crafts, glamour etc.;
- oferte speciale, valabile numai pe perioada targului;
- consultanta gratuita oferita de designerii si arhitectii prezenti la standul Designer’s Say;
- cele mai noi creatii ale scolii romanesti de design in cadrul Concursului National de Design de Mobilier;
- cele mai jucause creatii ale designerilor juniori in cadrul concursului „De-a Designul”;
- acces gratuit la evenimentele, programele si proiectele speciale: Conferinta «Life in Design», intalnirea personalitatilor din acest domeniu, Salonul De Avangarda – Powered by Laboratorul de Arhitectura – Parametrica, unde au fost expuse proiecte de amenajare interioara si piese de mobilier;
- 23.422 persoane au trecut pragul BIFE-SIM, acestia venind din tara dar si din strainatate

Bife-Sim 2015, 19-23 Septembrie, Romexpo, Bucuresti
Previziuni pentru editia BIFE-SIM 2015

Organizatorii isi propun sa continue "spectacolul de forme si idei" oferit in fiecare an de Targul international de mobila, echipamente si accesorii BIFE-SIM, cu care i-a obisnuit pe vizitatori.

Catalin Trifu, Director General, ROMEXPO“BIFE-SIM este targul in care se anunta tendintele si se contureaza preferintele, este locul unde distinctia si extravaganta intalnesc functionalitatea si calitatea. ROMEXPO isi propune ca editia din 2015 a Targului international de mobila, echipamente si accesorii – BIFE-SIM sa ii provoace pe vizitatori cu exponate pline de originalitate, aliniate la tendintele internationale, care sa serveasca drept inspiratie pentru specialisti, dar si pentru publicul larg.” declara Catalin Trifu, Director General, ROMEXPO

Aurica Sereny, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR)BIFE-SIM reconfirma aprecierea aratata acestei ramuri a economiei romanesti in strainatate: „Mobila romaneasca se bucura de multa vreme de increderea clientilor externi, iar evolutia sa a fost continua. Prin programul de sprijinire a exportatorilor s-a investit mult in promovarea mobilei fabricate in Romania si a producatorilor romani peste hotare, dar resursele sunt totusi foarte limitate. Tocmai din acest motiv doresc sa ii incurajez pe fabricantii nostri sa vina sa isi expuna produsele la BIFE-SIM. O expozitie internationala acasa este cea mai buna ocazie de a contacta parteneri valorosi cu costuri minime. Poti sa-ti demonstrezi potentialul creativ si tehnologic, poti sa-ti inviti clientii sa-ti viziteze fabrica si, lucrul cel mai important, totul este la indemana.” completeaza Aurica Sereny, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania – APMR.

Camelia Buda, Director General, EUROEXPOFaptul ca la BIFE-SIM vor fi aduse in premiera piese de mobilier, vor fi lansate produse si vor fi oferite reduceri doar in perioada targului este subliniat de Camelia Buda, Director General, EUROEXPO: “BIFE-SIM este un eveniment – spectacol! Un eveniment al noutatilor absolute, al tedintelor si criteriilor, al ofertelor exclusive si al diversitatii. Ne propunem sa punem in scena un spectacol de forme si idei concretizat in piese de mobilier exceptionale, creatii de serie si unicat din stiluri diverse, discount-uri exclusive, informatii pretioase pentru publicul larg si pentru specialist”.

Despre eveniment

BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii este organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania – APMR, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO.

Program de vizitare:
19 – 22 septembrie 2015: intre orele 10.00 – 18.00
23 septembrie 2015: intre orele 10.00 – 16.00
Pret bilet de acces: 10 lei / zi

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.bife-sim.ro

marți, 10 martie 2015

Roca prezinta NOI ORIZONTURI pentru spatiul baii, la ISH Frankfurt 2015

Viitorul are nevoie de un punct de start. Inovatia are nevoie de traditie. Pentru a te reinventa trebuie sa ramai, in acelasi timp, sincer fata de originea ta. Acestea au fost mereu pietrele de temelie pentru cei aproape 100 de ani de dezvoltare si de cultura organizationala Roca. Incepand de astazi, prin colectia „Noi orizonturi”, Roca porneste in viitor, aratand modalitati si solutii de proiectare a baii intr-un mod inteligent si durabil, concentrandu-se, in acelasi timp, pe nevoile clientului. Suntem incantati sa va putem purta in aceasta calatorie.

Colectia Inspira, noul material FINECERAMIC®, solutiile personalizate SURFEX® si expertiza globala prezentata in zona Toaletelor sunt doar cateva dintre noutatile pe care Roca le aduce la ISH 2015.
Roca a ramas fidela motivatiilor sale bazate pe inovatie, design, performanta si durabilitate si pastreaza aceste concepte in noile solutii pentru spatiul baii prezentate la ISH, care are loc la Frankfurt intre 10 si 14 martie 2015.


ISH este cel mai important targ international in industria spatiilor de baie, iar in acest an Roca invita vizitatorii sa intre in lumea „Noi Orizonturi: Spatiul baii. Emotii. Solutii”, prin care va prezenta noi valente ale versatilitatii, designulului, calitatii in procesul de fabricatie si va rentari angajamentului de durata fata de clientii sai, acestea fiind si valorile ce stau in spatele fiecarui produs Roca.

Colectia Inspira si FINECERAMIC®: O combinatie de vis

La ISH 2015, Roca are placerea de a prezenta noua maniera de a defini colectiile pentru spatiul baii: un sistem usor de manevrat, cu solutii individuale pentru a satisface nevoi particulare. Noua colectie Inspira ofera versatilitate, eficienta si performanta intr-o gama de produse care acopera toate nevoile dintr-o baie. Colectia include cele mai relevante trei forme in designul de baie: rotund, rotunjit si patrat, perfect compatibile intre ele pentru a oferi nenumarate posibilitati de personalizare si accesibilitate in baie.

Roca Inspira SEMIPUBLIC
Noile materiale produse de Roca sunt deosebit de importante in aceasta colectie: Colectia Inspira include bazine practice si sofisticate din FINECERAMIC®, materialul de inalta calitate exclusiv de la Roca, ce permite o mai mare precizie, detalii sofisticate in design si linii care nu au fost posibile anterior. Unitatile produse sunt mai usoare si cu pana la 30% mai puternice fata de argila refractara conventionala, dar si igienice si rezistente la produsele de curatare abrazive.

Toate toaletele si bideurile din gama Inspira au fost dezvoltate pentru a raspunde cerintelor pietei. Toaletele cu sistem de prindere in perete aduc acum si noua generatie de closete fara rama superioara cu un design integrat ce ofera fixare ascunsa, scaun si capac subtiri, facuta din materialul patentat de Roca, SUPRALIT®, un material rezistent din rasina fenolica, ce cresc si imbunatatesc nivelul de igiena, duritate si durabilitate fata de toaletele si capacele conventionale.

Expertiza globala in domeniul toaletelor

Roca este cel mai mare producator de toalete din lume. Prezenta sa la nivel global si patrimoniul de lunga durata aduc increderea si expertiza care vor continua sa inspire echipa de dezvoltare internationala pentru a optimiza tehnologiile prin inovare. Luptand continuu pentru cele mai bune solutii pentru fiecare piata, inovatiile noastre aduc, printre altele:

- Roca Smart Toilets: O solutie avangardista de dus si toaleta integrate care ofera o experienta unica de bunastare, folosind tehnologii usor de utilizat si de mici dimensiuni, cu functii inteligente si complet personalizabile pentru confortul zilnic.
- Noua generatie de toalete igienice fara rama de spalare, ce permit tragerea apei cu eficienta maxima si consum minim de apa. Pentru a fi in conformitate cu tendintele pietei si pentru a acoperi o gama mai larga, Roca a inclus acum aceasta optiune in colectiile sale Nexo, The Gap, Debba si noua colectie Inspira. - Toaleta inovatoare si usor de instalat Roca In-Tank® care integreaza rezervorul in vasul de toaleta.

Noile solutii pentru baterii si dusuri

Roca proiecteaza, dezvolta si produce intregul sau portofoliu de baterii in cele peste 10 fabrici de pe patru continente, la cel mai inalt nivel de calitate, folosind ultimele tehnologii pentru a creste nivelul de economisire a apei si energiei, a confort si sanatatii.

Roca In Tank
In acest an la ISH, Roca prezinta noi linii si modele special concepute pentru a satisface cerintele speciale din spatiile publice, cum sunt spre exemplu L20-E si L90-E – baterii electronice care permit ca temperatura apei sa fie pre-stabilita si controlata. Alte noutati sunt Atlas, L90C si colectia Lanta, precum si colectiile de dus Raindream, Plenum si Deck care sunt echipate cu tehnologia Roca Cold Start si limitatori de debit, economisind apa si energie.

SURFEX ® si STONEX®: Trecerea catre solutii personalizate

Capacitatea de adaptare este una dintre principalele teme pentru Roca in zona dedicata de la la ISH 2015 „Made to measure”, unde Roca prezinta noile materiale SURFEX ® si STONEX®: optiunile perfecte pentru solutii personalizate care permit adaptarea produselor din baie la nevoile fiecarui spatiu.

Colectia Modo este prima care foloseste materialul SURFEX ®, made-to-measure, pentru bazine, cazi si cadite de dus. Designul atemporal merge mana-n mana cu calitatea remarcabila a materialului. Un sistem simplu ce permite configurarea in functie de nevoile si cerintele fiecarei bai. Colectia Modo include o combinatie optionala de toaleta cu bideu cu finisaj SURFEX®, avand acelasi aspect si textura ca si SURFEX® in sine. Prin aceasta colectie, Roca aduce o solutie completa pentru baie, intr-o finisare mata. De asemenea, caditele de dus Helios, Terran si cabina de dus Aerea, fabricate cu Roca STONEX®, pot fi personalizate la dimensiunile exacte dintr-o baie, oferind o solutie particularizata pentru orice spatiu.

Roca Modo bathtub
Placile ceramice

Inspirata de cele mai stilate si elegante tendintele de design interior, Roca prezinta noua serie exclusiva de placi ceramice Traveller si October, care reprodus pietre naturale, si Borneo si Botania, ce urmaresc eleganta naturala a lemnului. Ambele colectii aduc un nivel inalt de calitate potrivit atat pentru utilizarea in interior, cat si in exterior.

Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comerc ializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie ?i ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com
www.ro.roca.com