miercuri, 29 aprilie 2015

Targul international de mobila BIFE-SIM, crestere cu 5% fata de editia precedenta

In luna septembrie la ROMEXPO are loc cel mai mare eveniment dedicat industriei de mobila: BIFE–SIM, Targ international de mobila, echipamente si accesorii. Companii importante din Romania si din strainatate isi rezerva deja spatiile de expunere si se pregatesc sa impuna tedintele in domeniu pentru urmatoarea perioada.

Interes ridicat pentru participarea la BIFE-SIM

Incepute in luna martie, inscrierile la BIFE-SIM continua in ritm alert, iar din centralizarile organizatorilor rezulta un interes crescut pentru participarea la eveniment.

Pana in acest moment, se observa un trend ascendent fata de editia precedenta, cresterea fiind de 5% atat in ceea ce priveste numarul de expozanti, cat si suprafata de expunere, 68 de companii din Romania si din strainatate ocupand deja o suprafata de 5.500 mp.

BIFE-SIM 2014 a reunit peste 325 de producatori, importatori si distribuitori de mobila, echipamente si accesorii din Romania si din alte 9 tari China, Danemarca, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia și Ucraina, pe o suprafata de 30.000 mp, evenimentul fiind vizitat de 23.422 persoane din tara si in strainatate.

Prima etapa a inscrierilor la BIFE-SIM 2015 se incheie pe 20 mai, targul aducand sub acelasi acoperis companii activand in diferite zone ale industriei de mobila, precum: mobilier clasic, mobilier modern si design, decoratiuni interioare si exterioare, canapele, fotolii, scaune, mobilier pentru spatii publice, constructii din lemn, mobilier de gradina, feronerie, lacuri, vopsele, adezivi si alte materiale auxiliare pentru industria mobilei, materii prime si componente pentru industria mobilei, tehnologii, utilaje si echipamente sau asociatii si institutii de profil.

Targul international de mobila BIFE-SIM, 2015
Despre eveniment

BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii este organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania – APMR, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO, iar Partener Principal este Asociatia Clubul Roman de Mobila - ACRM.

Program de vizitare:
19 – 22 septembrie 2015: intre orele 10.00 – 18.00
23 septembrie 2015: intre orele 10.00 – 16.00
Pret bilet de acces: 10 lei / zi
Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.bife-sim.ro

Compania franceza Roche Bobois deschide primul showroom in Bucuresti

Compania franceza Roche Bobois, lider mondial in retail si design de mobilier si decoratiuni de lux a deschis azi primul magazin in Bucuresti. Impresionantul showroom, care se intinde pe o suprafata de 600 mp, este amplasat in centrul orasului si este conceput pentru a permite clientilor sa experimenteze direct stilul de viata francez – L’Art de Vivre.

“Cererea in continua crestere pentru mobilier de lux din partea clientilor romani cu gusturi rafinate a stat la baza deciziei noastre de a lansa un brand precum Roche Bobois in Romania. Suntem incantati sa expunem produsele si obiectele Roche Bobois, brand recunoscut pentru creativitatea, calitatea si inovatia de care a dat dovada in permanenta. Speram ca amprenta noastra se va regasi in cat mai multe locuinte din Romania”, spune Serban Cismarescu, Managing Director Roche Bobois Romania.

Cele doua colectii, Contemporana si Clasica, denumite Les Contemporains respectiv Nouveaux Classiques, sunt reprezentate in magazin prin cele mai importante piese, care includ colaborarile cu nume celebre precum Jean Paul Gaultier, Sonia Rykiel si Missoni.

Roche Bobois, Bucuresti
O piesa de mobilier Roche Bobois este inainte de toate o piesa cu un caracter unic, inspirat de mai multe personalitati: personalitatea designerului care a creat-o, cu talentul si ingeniozitatea sa… si amprenta dvs. personala de libertate si creativitate. Roche Bobois inseamna personalizare in toate detaliile, dimensiunile, culorile, texturile, finisajele, tipurile de piele si de lemn… Fiecare piesa de mobilier este unica, exclusiva, creata doar pentru dvs.

Roche Bobois, Bucuresti
”Colectia de primavara 2015 Roche Bobois, pe care am creat-o, va invita sa descoperiti forme inovative, tesaturi luxoase si obiecte cu un design expresiv. Fie ca acestea poarta o amprenta moderna si contemporana, fie ca sunt inspirate de stralucirea stilului Art Deco, ele aspira catre o estetica atemporala. Cu certitudine, noua colectie va oferi confort si eleganta fiecarei locuinte”, spune designerul francez Sacha Lakic.

Roche Bobois, Bucuresti
Ca marturie a dinamismului sau, Roche Bobois lanseaza de doua ori pe an o colectie total noua si se claseaza mereu printre brandurile de mobilier de lux ce lanseaza produse de ultima generatie. O companie cu o dezvoltare dinamica, Roche Bobois este lider international in design si retail de mobilier si decoratiuni de lux. Fiecare nou showroom reflecta spiritul brandului prin arhitectura magazinului, piesele selectate, colectiile expuse si prin calitatea serviciilor.

Roche Bobois, Bucuresti
”Misiunea noastra este de a exporta in lumea intreaga stilul de viata francez, intruchipat de mobilier si decoratiuni de mare valoare. Ritmul de expansiune globala este unul alert, dovada a notorietatii brandului”, spune Martin Gleize, International Director Roche Bobois Group.

Roche Bobois, Bucuresti
Cu o cifra de afaceri de peste 400 milioane euro in 2014, Roche Bobois este prezenta in 50 de tari, cu o retea de peste 250 de magazine. Ca dovada a dinamismului companiei, Roche Bobois deschide la nivel global un magazin pe luna. in 2014, Roche Bobois a deschis 15 noi magazine in mai multe orase din lume, printre care Mumbai, Lima, Portland, Shanghai, Manila si Frankfurt. Pentru 2015, compania are in plan inaugurarea a inca 15 noi show-room-uri, printre care se numara Guatemala City, Cape Town, Montreal, Miami, Pasadena, Chongqing, Nuremberg.

Despre Roche Bobois

Fondata in 1960 de catre Philippe si Fran?ois Roche impreuna cu Jean-Claude si Patrick Chouchan, compania franceza Roche Bobois s-a remarcat repede prin lansarea de produse si obiecte cu un design original. Intalnirea cu designerul Hans Hopfer, creatorul celebrei canapele modulare Mah Jong, marcheaza debutul unei colaborari de durata cu designeri celebri. Misiunea Roche Bobois este de a populariza in lumea intreaga stilul de viata francez.

Contact Roche Bobois

Str. G-ral Constantin Budisteanu 28C,
Sector 1, Bucuresti,
Romania,
Bucharest@roche-bobois.com
031 102 0670
www.roche-bobois.com

Profilul T din otel laminat la cald ideal pentru constructii metalice, cadre, rame, porti culisante, utilaje

Pe o piata dinamica si extrem de competitiva precum cea a livrarilor de produse metalurgice o buna reputatie este esentiala. De aceea H METAL asigura fiecarui client servicii quality si produse fara concurenta.

T - urile noastre din otel sunt realizate din otel laminat la cald. Otelul laminat la cald se reconfigureaza in timpul procesului de racire, iar rezultatul este un produs care este foarte maleabil si capabil sa fie reconfigurat pentru a se potrivi aproape in orice circumstanta. Pentru constructii metalice, cadre, rame geamuri, cai de rulare pentru porti culisante sau diverse utilaje otelul T, livrat de H Metal, este ideal.

Specialistii nostri va ofera cateva sfaturi cu privire la profilul T:

- in sectiune, axa inimii trebuie sa fie perpendiculara pe axa aripilor
- abaterea admisa la perpendicularitatea inimii trebuie sa fie mai mica sau maxim egala cu 1 mm
- in sectiune, aripile trebuie sa fie egale.
- barele de profil T trebuie sa fie drepte, fara indoituri sau deformatii ale axei
- abaterea de la rectiliniaritate nu trebuie sa depaseasca 6 mm/m; nu se admite o rasucire vizibila a profilului in jurul axei sale.

Partea superioara a profilului T functioneaza ca o flansa pentru a rezista tensiunilor de compresiune, iar partea de dedesubt serveste pentru a rezista la forta de forfecare. Profilele trebuie sa fie taiate fara indoirea capetelor si fara deformarea vizibila a sectiunii. Bavurile rezultate din taiere nu trebuie sa depaseasca 5 mm.

Profil T laminat la cald H-Metal
T - urile au o calitate a otelului din care sunt confectionate incat permit prelucrarea foarte usoara la deformari mecanice si sudare. Acest produs este un candidat excelent pentru majoritatea tehnicilor de prelucrare.

Experienta acumulata pana acum, dar si pasiunea cu care reprezentantii firmei isi fac meseria, ii recomanda sa sfatuaisca fiecare client astfel incat sa raspunda nevoilor acestuia.

Informatii despre produs:

Tolerante de fabricatie: EN 10055
Calitate: otel conform standard EN 10025
Aspect suprafata: conform EN 10163-3
Lungime de fabricatie: bare de 6 m
Despre H Metal

H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.

H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale – mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro/ro

marți, 28 aprilie 2015

Cine nu-si doreste o garsoniera cu 135 de euro/luna?

Garsonierele din Bucuresti sunt singurele locuinte care se scumpesc constant de la inceputul anului. In vreme ce preturile apartamentelor cu 2 si 3 camere au ramas relativ constante, inregistrand cresteri si scaderi mici de pret, garsonierele s-au apreciat cu aproximativ 1000 de euro in ultimele doua luni.

O posibila explicatie pentru aprecierea garsonierelor consta in accesibilitatea acestui tip de locuinta, in special prin programul Prima Casa, accesibilitate care genereaza cerere pe piata imobiliara.

Spre exemplu, rata lunara a unui credit de 31.000 de euro contractat pe 30 de ani prin programul Prima Casa sare putin peste suma de 135 de euro, in vreme ce chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti ajunge la aproximativ 250 de euro.

garsoniere 2 camere- 3 camere
Pretul mediu de vanzare al garsonierelor din Bucuresti a crescut cu 1,5% in martie 2015 fata de februarie 2015, de la 32.055 de euro in februarie, la 32.557 de euro in martie, conform unei analize bazate pe statistici generate de anunturiparticulari.ro, care a luat in calcul toate ofertele imobiliare publicate de particulari in presa si pe internet. Aceasta marja de circa 500 de euro pe luna se pastreaza si intre ianuarie 2015 si februarie 2015, pretul mediu al garsonierelor crescand de la 31.576 de euro in ianuarie, la 32.055 in februarie.

martie 2014 - martie 2015
Garsonierele sunt singurele care s-au apreciat si in ultimele 12 luni, in timp ce apartamentele cu 2 si 3 camere nu au inregistrat modificari de pret insemnate. Pretul mediu al garsonierelor a sarit de la 31.760 de euro in martie 2014, la 32.557 in martie 2015, inregistrand astfel o crestere de 3%. Apartamentele cu 2 si 3 camere au inregistrat o scadere de 1% in ultimele 12 luni, ajungand la sfarsitul lunii martie sa fie scoase la vanzare cu pretul mediu de 50.406 de euro pentru 2 camere si 70.113 de euro pentru 3 camere.

Numarul de oferte a crescut cu aproape 15% in ultimii 2 ani in Bucuresti

O comparatie intre luna martie 2013 si martie 2015 arata ca numarul de oferte de vanzare aparute pe piata din Bucuresti a crescut cu aproape 15%. Acest lucru demonstreaza ca 2014 a fost anul relansarii pietei imobiliare, iar 2015 reprezinta confirmarea acestui fapt.

martie 2013 - martie 2015
Fata de martie 2013, in martie 2015 cele mai mari cresteri ale numarului de oferte s-au inregistrat in cazul garsonierelor si apartamentelor cu 2 camere, 21%. Pastrand aceleasi repere, numarul de oferte la apartamentele cu 3 camere a crescut cu 6,5%, in timp ce singurele care au scazut, cu 4%, au fost ofertele la apartamentele cu 4 camere.

martie-2015
In martie 2015, pe anunturiparticulari.ro s-au inregistrat 3.163 de oferte de vanzare, dintre care 1.375 au fost pentru apartamente cu 2 camere, 899 pentru apartamente cu 3 camere, 641 pentru garsoniere si 248 pentru apartamente cu 4 camere. Astfel, din totalul de oferte de pe piata, ponderea este de 43,5% de apartamente cu 2 camere, 28,5% de apartamente cu 3 camere, 20% de garsoniere si 8% de apartamente cu 4 camere.

anunturiparticulari.ro este un serviciu de monitorizare imobiliara care extrage ofertele imobiliare publicate de particulari din toata presa scrisa centrala si de pe internet. Metodologia folosita exclude ofertele agentiilor imobiliare, aparitiile multiple si ia in calcul doar anunturile care apar pentru prima data in presa sau pe internet.

Idei pentru gradina: mozaic sau nisip decorativ, pasi japonezi sau pietre de calcar

Daca ai in plan ca vara aceasta sa improspatezi aspectul gradinii, poti alege elemente de decor din piatra: de la pasii japonezi din ardezie, pana la mozaicuri sau nisip decorativ, ai la dispozitie nenumarate combinatii creative! Tendintele din ultimii ani marcheaza materialele naturale ca prioritare, in amenajarea gradinii, astfel piatra naturala se incadreaza perfect in trend.

Pietrele de calcar cu forme neregulate

Nuantele placute si luminoase ale pietrei de calcar sunt cel mai bine puse in evidenta de forme flatante neregulate. Acestea se folosesc la imprejmuirea pomilor si a arbustilor decorativi, dar si la delimitarea spatiului cu gazon de cel in care sunt plantate flori.

Mozaicul decorativ

Mozaic de Marmura Ruschita
Mozaic decorativ alb, marmura de Ruschita
Mozaic decorativ alb, marmura de Ruschita http://www.piatraonline.ro/decor-de-gradina/mozaic-marmura-ruschita-alb-sac-50kg_4

Facut din marmura alba, neagra sau verde, mozaicul decorativ este perfect pentru amenajarea gradinii. Poate fi folosit pentru conturarea gradinilor de flori si delimitarea lor in functie de specii, culori sau perioada de inflorire, dar este perfect si pentru alei. Gradinile miniaturale de interior sunt un alt mod in care poti folosi acest tip de mozaic, indiferent daca optezi pentru alegerea unuia intr-o singura culoare sau combini mai multe nuante pentru a obtine un decor mai dinamic.

Nisipul decorativ

Acesta se foloseste pentru delimitarea gazonului de spatiile de plantat, pentru pavarea superficiala a aleilor si chiar pentru acoperirea pamantului in zonele in care exista plante. Este disponibil in culori vii precum albastru, galben, violet sau rosu si este preferatul celor care isi doresc o gradina plina de culoare si vitalitate.

Pasii japonezi din ardezie

Pas Japonez Ardezie Kavala 3
Pas Japonez Ardezie Kavala 3
Placile mari si imperfecte din ardezie pot forma cele mai frumoase alei inspirate din cultura japoneza. Montarea la distanta a pasilor japonezi http://www.piatraonline.ro/decor-de-gradina/pas-japonez-small-ardezie-kavala si inconjurarea lor cu gazon iti vor transforma spatiul exterior intr-un loc de vis, desprins din povestile orientale cu printi si printese diafane.

Pebble stone

Pietricelele de dimensiuni reduse, bine slefuite ce se numesc pebble stone sunt de regula facute din marmura, granit sau ardezie si se gasesc intr-o varietate uriasa de culori, printre care se numara nuantele de alb si ivoriu, cele de verde si negru, cele de caramiziu si galben inchis si cele maro, gri sau rosii. Acestea pot fi uni sau vargate si se folosesc atat in gradina propriu-zisa cat si pentru decorarea ghivecelor de flori. Afla cum se aplica stratul de pebble pe o membrana geotextila de pe blogul PiatraOnline.ro http://blog.piatraonline.ro/decorul-gradinii-cum-se-pune-stratul-de-pebble/

Pentru mai multe informatii si recomandari legate de amenajarea si decorul gradinii cu elemente din piatra, intra in contact cu specialistii in piatra naturala de la PIATRAONLINE!

luni, 27 aprilie 2015

Dezvoltatorul imobiliar Adama, dublu-premiat la SEE Real Estate Awards

Dezvoltatorul imobiliar lider de piata Adama, detinut exclusiv de Immofinanz Group incepe sezonul competitiilor regionale adresate sectorului imobiliar cu noi premii de partea sa. Compania s-a numarat printre firmele si proiectele declarate castigatoare la editia de anul acesta a EuropaProperty SEE Real Estate Awards, singura competitie europeana pe regiuni pentru real estate.

Compania a fost declarata de doua ori castigatoare la cea de-a zecea editie anuala a SEE Real Estate Awards, obtinand distinctiile de Residential Developer of the Year si Residential Development cu ansamblul sau premium din Iasi – Copou Bellevue. Astfel, dezvoltatorul imobiliar detinut de IMMOFINANZ Group se numara printre cele mai importante si relevante companii, proiecte si specialisti din intreaga regiune de sud si est a Europei.

Premiile EuropaProperty SEE Real Estate Awards au fost acordate anul acesta in cadrul galei de premiere organizate joi, 23 aprilie 2014, in incinta Radisson Blu Hotel, la eveniment participand si reprezentantii Adama.

SEE-Real-Estate-Awards-Adama
Competitia anuala EuropaProperty SEE Real Estate Awards este singurul concurs de gen axat pe sudul si estul Europei, adunand in fiecare an in acelasi loc cei mai importanti jucatori din acest sector dinamic - dezvoltatori locali si internationali, bancheri, investitori, avocati si alti reprezentanti ai pietei imobiliare.

“Ne bucura sa vedem ca premiile pe care Adama le primeste cu onoare an de an vin ca o consecinta fireasca la efortul zilnic si la misiunea pe care compania si-a stabilit-o pentru propriul parcurs. Pentru o crestere sustenabila, piata rezidentiala are nevoie de implicarea unor dezvoltatori cu experienta, cu obiective pe termen lung pe plan local, iar Adama detine o astfel de pozitie, livrand exclusiv produse rezidentiale de calitate”, declara Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group.

Adama-Copou-Bellevue-2-SEE-Real-Estate-Awards
Residential Developer of the Year

Prezenta in piata din 2004, Adama este una dintre cele mai longevive companii dezvoltatoare din sectorul rezidential local, fiind printre putinii dezvoltatori de renume care au ramas in piata in perioada crizei imobiliare si au continuat dezvoltarea de noi proiecte ulterior. Datorita unei experiente extinse, Adama a reluat dezvoltarile in 2012 in Bucuresti si Iasi, investind pana in prezent post-criza aproape 20 milioane de euro, exclusiv alocate din fondurile companiei.

Cea mai recenta investitie a companiei si dezvoltare aflata in curs este un proiect complet nou aflat in cartierul Berceni din Bucuresti – Evocasa Serenia -, format din 77 de apartamente de 1, 2 si 3 camere. Ansamblul urmeaza altor dezvoltari post-criza din Bucuresti (Edenia Titan si Evocasa Optima, faza a doua de dezvoltare) si Iasi (Copou Bellevue).

Adama-Copou-Bellevue-completed-works-SEE-Real-Estate-Awards
Compania a finalizat pana in prezent peste 1.700 de unitati locative amplasate in 12 proiecte rezidentiale din Bucuresti si alte patru orase secundare ale Romaniei.

Copou Bellevue, Residential Development of the Year

Distinctia oferita ansamblului rezidential Copou Bellevue reprezinta votul de incredere acordat de experti din bransa imobiliara unui proiect care s-a bucurat de un succes de piata ridicat: 75% din ultima faza de dezvoltare a fost vanduta inainte de livrarea cladirii.

O data finalizat, Copou Bellevue numara in prezent un total de 170 de unitati premium, amplasate in patru cladiri diferite. Ultima faza de dezvoltare cuprinde o constructie de 5 etaje si 50 de unitati, investitia totala pentru aceasta etapa fiind de 1,7 milioane euro, alocate exclusiv din fondurile companiei. Aceasta etapa din Copou Bellevue este compusa dintr-o selectie deosebita de tipuri de apartamente, de la studiouri duble, la apartamente de doua si trei camere, precum si mini penthouse-uri.

Adama-Copou-Bellevue-SEE-Real-Estate-Awards
Conceputa sub semnul elegantei si al calitatii, ultima faza de dezvoltare din Copou Bellevue beneficiaza de finisaje premium si de un pachet complet de facilitati moderne: parcare privata, spatii de depozitare, un Health Club profesional cu sauna si sala de fitness, amplasat la parterul noii cladiri si dedicat exclusiv locatarilor, precum si un loc de joaca pentru copii.

Copou Bellevue este situat intr-o zona deluroasa a exclusivistului cartier Copou, la numai 10 minute distanta de centrul orasului si avand in imediata apropiere cele mai importante doua universitati din Iasi, Parcurile Copou si Expozitiei, Gradina Botanica, centre culturale si muzee si excelente optiuni de petrecere a timpului liber. Distinctiile SEE Real Estate Awards se adauga premiilor castigate de Adama in decursul anului 2014, compania fiind desemnata Dezvoltatorul Rezidential al Anului 2014 la CIJ Awards si SEE Real Estate Awards, dar primind si distinctia Highly Commended la editia europeana a International Property Awards cu ansamblul Edenia Titan.

EuropaProperty SEE Real Estate Awards este principala competitie regionala adresata sectorului imobiliar, fiind organizata anual pentru companiile din sudul si estul Europei. Evenimentul de decernare a premiilor este gandit in fiecare an sub forma unei zile de conferinte si paneluri de discutie pe teme de interes pentru reprezentantii industriei, urmate de o gala de inalta clasa. Peste 250 de profesionisti participa la acest eveniment, cele mai importante companiii din sectorul comercial, investitional sau al constructiilor avand reprezentanti de seama.

Despre ADAMA
Adama este un dezvoltator de top, activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1700 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate: in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti – Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov – Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1,200.

joi, 23 aprilie 2015

METAL SHOW: Expozitie internationala pentru prelucrarea metalelor, scule de precizie, sudura si robotica

“Show & Live Demonstrations” si “Workshop & Training Area”

La mijlocul lunii Mai la ROMEXPO are loc METAL SHOW, un eveniment tehnic dedicat industriei metalelor. Fiind gandit ca o manifestare adresata specialistilor din domeniu, METAL SHOW imbina in mod ideal partea expozitionala si demonstratiile live, devenind o adevarata resursa de informatii.

METAL SHOW 2015 – un eveniment complex cu participare extinsa

Sub deviza “Meet the metal technology”, intre 13 si 16 mai, Pavilionul Central ROMEXPO va reuni companii de renume din Romania si din strainatate, ce vor aduce noutatile momentului.

Insa, METAL SHOW nu inseamna doar prezentarea de masini–unelte, utilaje, echipamente de sudura, aplicatii, scule prelucratoare si servicii, fiind un eveniment menit sa suplineasca golul informational si relational existent in industria tehnica prin conferintele si workshop-urile care se vor desfasura cu aceasta ocazie.

METAL SHOW 2015 aduce in Pavilionul Central ROMEXPO 56 de companii din Romania si din Italia, Elvetia, Turcia, Luxemburg, Germania, Spania pe o suprafata de 3.000 mp.

Mai mult decat atat, la METAL SHOW va fi implementat un “Job Corner” in cadrul caruia angajatorii isi pot intalni viitorii colaboratori.

Expozitie Metal Show, Romexpo, Mai 2015
METAL SHOW 2015 – transport gratuit pentru vizitatori

Lista premierelor pe care METAL SHOW le va aduce pe piata targurilor si expozitiilor din Romania nu se opreste aici.

Pentru cei aflati in afara Bucurestiului, dar care vor sa viziteze targul, organizatorii pun la dispozitie autocare ce ii vor aduce gratuit la METAL SHOW, urmand doua rute: Brasov - Bucuresti si retur si Craiova - Bucuresti si retur.

METAL SHOW – discount-uri exclusive

Evenimentul implementeaza conceptul de discount exclusiv, prin intermediul caruia expozantii ofera discount-uri semnificative doar pe durata targului. Acestea pornesc de la 3% pentru echipamente precum colector de ceata, de emulsie si ulei, separator de ulei, separator prin centrifugare, tehnologii cu jet de apa abraziv, care taie cu precizie orice material si orice forma sau utilaje HAAS din seria VF - centre de prelucrare verticala CNC si ST - strunguri CNC.

Despre Eveniment

METAL SHOW este organizat de EUROEXPO si ROMEXPO, in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania.

PROGRAMUL DE VIZITARE:

- 13 - 15 mai 2015, zilnic intre orele 10:00 – 18:00
- 16 mai 2015, intre orele 10:00 – 16:00

ROMEXPO, Pavilionul Central

ACCES VIZITATORI: – POARTA B (B-dul Expozitiei)

Acces gratuit pe baza de invitatie completata, inregistrare online prealabila sau completarea formularelor de la intrare.

Pentru mai multe detalii despre eveniment si lista discount-urilor accesati: www.metalshow.ro

marți, 21 aprilie 2015

VEKA si GEALAN anunta o noua structura duala de management pentru GEALAN Romania

Achizitia GEALAN de catre Grupul German VEKA, unul dintre principalii producatori mondiali de sisteme de profiluri din PVC pentru ferestre si usi, a fost aprobata de autoritatile europene in iulie, 2014. De atunci, mai multe echipe apartinand ambelor companii au lucrat la o serie de concepte, cu scopul de a asigura o evolutie constanta post-achizitie. Toate aceaste demersuri isi propun sa aduca beneficii clientilor celor doua companii. In urma acestui proces, subsidiara din Romania a companiei GEALAN anunta ca operatiunile viitoare se vor baza pe o structura duala de management. Noul sistem de management local al GEALAN Romania SRL presupune numirea domnului Gabriel Nicolaescu in functia de Chief Financial Officer, alaturi de domnul Aurel Vlaicu, Chief Operating Officer. Structura duala de management a fost aplicata incepand cu data de 1 aprilie 2015.

Noua strategie de management nu va avea nicio influenta asupra functionarii independente a celor doua companii. In plus, domnul Gabriel Nicolaescu va continua sa ocupe functia de Deputy General Manager al VEKA Romania si isi va exercita activitatea, simultan in cele doua entitati.

„Am gandit noul sistem de management pentru GEALAN Romania cu scopul de a intari pozitia grupului pe piata locala si de a construi o echipa de lucru puternica prin imbinarea expertizei manageriale a celor doua companii. Credem ca managementul dual va veni in avantajul ambelor parti. Personal, voi continua sa coordonez Departamentele de Vanzari, Productie si Logistica ale GEALAN, cu o strategie si o directie de vanzari care va permite companiei sa parunda pe noi segmente de piata si, prin urmare, sa ajunga la noi categorii de consumatori.”, a declarat Aurel Vlaicu, Chief Operating Officer al GEALAN Romania.

Aurel Vlaicu, Chief Operating Officer al GEALAN Romania
Activitatea VEKA in Romania va continua fara schimbari, pastrand structurile si strategia de brand care au ajutat compania sa castige cota de piata, notorietate si respectul clientilor. Din noua sa functie de Chief Financial Officer al GEALAN, domnul Gabriel Nicolaescu va urmari buna dezvoltare si implementare a activitatilor financiare, administrand, de asemenea, departamentele IT si HR.

„Aceasta noua structura de management a GEALAN Romania nu va afecta strategiile de brand curente ale celor doua companii. VEKA si GEALAN vor co-exista ca entitati separate, cu diferite strategii de dezvoltare si intotdeauna vom avea in minte interesele celor mai bune solutii de parteneriat local pentru cele doua brand-uri. VEKA isi va continua misiunea de lider mondial in vanzarea si livrarea profilurilor PVC, pentru a imbunatati in mod constant solutiile oferite clientilor sai si, cel mai important, ambele companii vor continua sa isi consolideze pozitiile actuale, la fel cum au facut si pana acum.”, a explicat domnul Gabriel Nicolaescu, Deputy General Manager VEKA Romania si Chief Financial Officer GEALAN Romania.

Gabriel Nicolaescu, Deputy General Manager VEKA Romania
Ambele brand-uri vor continua sa functioneze separat si sa furnizeze produselele lor obisnuite, sprijinindu-si partenerii cu aceleasi servicii. De asemenea, noua structura duala de management a GEALAN Romania va ajuta ambele subsidiare locale sa beneficieze de bogata expertiza a ambelor companii in aria de extrudare, tehnologia profilurilor si educarea pietei, lucruri care stau la baza succesului celor doua companii.

Despre VEKA

Fondata in anul 1969, ca urmare a preluarii producatorului german Vekaplast, care la acea data avea doar 8 angajati, VEKA a devenit, in 2011, lider mondial pe piata sistemelor de profiluri PVC-U pentru usi, ferestre si obloane, numarand astazi mai mult de 3.600 de angajati si inregistrand vanzari de aproape 800 de milioane de euro in intreaga lume. Prezent pe 6 continente, grupul VEKA isi desfasoara activitatea in 25 de locatii la nivel mondial, operand 16 locatii de productie.

VEKA ROMaNIA, infiintata in anul 2000, este detinuta in totalitate de catre VEKA AG Germania si are peste 30 de angajati, in prezent deruland afaceri cu peste 180 de parteneri in intreaga tara. Sistemele de profiluri PVC de la VEKA, furnizate exclusiv in clasa A de calitate, ofera clientilor solutii individualizate din categoria premium, disponibile in peste 50 de nuante, precum si profiluri cu design specific, ce satisfac cele mai pretentioase cerinte estetice. Reciclabile in proportie de 100%, aceste sisteme ofera solutia ideala, atat din punct de vedere al izolarii termice, al functionalitatii, stabilitatii si usurintei de intretinere, cat si in ceea ce priveste durabilitatea si protectia mediului inconjurator. Fie ca este vorba despre ferestre, usi, obloane sau rulouri, pentru o cladire noua sau pentru o renovare, VEKA poate oferi solutia perfecta.

www.veka.ro, www.fereastraveka.ro.

Despre GEALAN ROMaNIA

Gealan Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profiluri din PVC, produce, de aproape 20 de ani, profiluri din PVC pentru usi si ferestre. Gealan are cea mai mare notorietate in Romania, pe piata ferestrelor din PVC, acestea fiind potrivite oricarei case. Compania colaboreaza cu aproximativ 450 de firme partenere in Romania pentru care livreaza tone de profiluri PVC, dar si componentele si tehnologia necesara productiei de ferestre termoizolante din PVC. Printre produselele din portofoliu se regasesc obloane si diferite accesorii pentru ferestre si usi.

www.gealan.ro, www.ferestrepentrucasepasive.ro.

joi, 16 aprilie 2015

CP Symmetrica: Crestere cu 5% a pietei de pavele si borduri in 2014

Piata locala de pavele si borduri a raportat o crestere usoara in 2014, dupa o perioada de scaderi constante, potrivit analizelor realizate de Symmetrica, lider pe segmentul de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton.

„Dupa ce in ultimii 5 ani nu am inregistrat niciun avans al pietei locale de profil, estimarile noastre arata ca anul trecut atat valoarea acesteia, cat si volumul de produse livrate au raportat o crestere usoara, de 5%, comparativ cu 2013”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, anul trecut piata de pavele si borduri din Romania a ajuns la un volum de peste 13 milioane de metri de produse livrate, in timp ce valoarea s-a situat la cca. 69 de milioane de euro.

„In ciudat scaderii tot mai mari a proiectelor publice, sustinute de bugetele locale sau centrale, piata a avut un trend ascendent datorita numarului tot mai mare de proiecte private”, a subliniat reprezentantul companiei.

Symmetrica, pavele, borduri vibropresate
Acesta a completat ca, in randul proiectelor private, cel mai mare avans s-a putut observa pe segmentul rezidential, unde, la nivel national, s-a putut observa o revenire. De asemenea, si numarul proiectelor private comerciale sau industriale s-a intensificat in ultimul an.

Provocarile anului 2014 pentru piata de pavele

Chiar daca piata a avut un trend ascendent in 2014, provocarile intampinate anul trecut au fost unele majore, potrivit Symmetrica. Astfel, dincolo de scaderea drastica a bugetelor alocate de stat pentru lucrari de infrastructura si peisagistica, anul trecut a adus si o crestere a riscurilor in ceea ce priveste termenele de plata si insolventele raportate la nivelul pietei de constructii.

Symmetrica, productie si montaj pavele vibropresate
In ceea ce priveste evolutia pietei de profil pentru anul in curs, Sebastian Bobu mizeaza pe mentinerea valorilor inregistrate in 2014.

„Si in acest an, piata de profil va fi sustinuta cu precadere de numarul in crestere de proiecte private, in special cele rezidentiale. De asemenea, speram ca vom observa o alocare mai mare de fonduri pentru proiecte de infrastructura mai ales in zonele cu un mare deficit in acest sens, precum Moldova”, a mai mentionat reprezentantul Symmetrica.

Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica
Referitor la evoluția business-ului Symmetrica, Sebastian Bobu declara ca proiectele rezidențiale au avut un impact major Si asupra companiei, aceasta inregistrand la finalul anului 2014 o cifra de afaceri de circa 16 milioane de euro, in creștere cu 8% fața de valoarea din anul precedent.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

www.symmetrica.ro

joi, 9 aprilie 2015

Interesul romanilor pentru achizitia de tamplarie termoizolanta de calitate

VEKA Romania: Romanii au devenit tot mai atenti la aspectul estetic al tamplariei termoizolante din locuinta

Studiul national privind „Preferintele si comportamentul persoanelor fizice referitoare la achizitia de tamplarie termoizolanta” comandat de VEKA Romania la inceputul acestui an a scos la iveala perceptiile actuale ale romanilor in ceea ce priveste piata tamplariei termoizolante. Cati romani isi doresc sa-si schimbe tamplaria termoizolanta din locuinta si care sunt principalele criterii care dicteaza decizia finala?

Tendinta de cumparare

Studiul national releva interesul romanilor pentru achizitia de tamplarie termoizolanta de calitate. 26.7% (dintre respondentii care au deja locuintele dotate cu ferestre cu tamplarie termoizolanta in proportie de peste 51-75% din totalul suprafetelor vitrate), respectiv 25.8% (dintre cei a caror locuinta este dotata cu pana la 25%) se declara a fi viitori cumparatori de ferestre cu tamplarie termoizolanta, in urmatoarele 12 si 24 de luni. Dintre acestia, 33% au afirmat ca urmeaza sa-si doteze locuinta cu ferestre termoizolante (inclusiv usile de balcon) cu un procent de peste 75% in raport cu numarul total de ferestre din locuinta.

Tendinta generala de cumparare (54.6%) se indreapta catre tamplaria termoizolanta PVC, aceasta putand raspunde cerintelor tot mai mari ale clientilor care vizeaza, in special, capacitatea de izolare termica si fonica, dar si durata de viata ridicata a produselor. Pe locurile secunde in mentiunile beneficiarilor sunt aluminiul (21.3%) si lemnul sau lemnul stratificat (19.2%).

VEKA, profil tamplarie termoizolanta
Mai mult, in alegerea produsului si a producatorului de tamplarie, respondentii au numit in topul primelor trei cele mai importante criterii de selectie marcile de furnizori folosite la confectionarea ferestrelor, respectiv marca de profiluri si cea de feronerie. Alaturi de acestea, respondentii au mai amintit si termenele de garantie oferite, dar si profesionalismul personalului.

Interesul pentru estetica si design

Unul dintre cele mai surprinzatoare aspecte relevate de studiu este faptul ca romanii incep sa devina foarte atenti la aspectul estetic si la designul tamplariei care trebuie sa se imbine intr-un mod armonios cu interiorul locuintei, dar si cu stilul arhitectural. Argumentele principale, in favoarea achizitiei, ale viitorilor cumparatori de tamplarie termoizolanta fac referire la renovarea locuintei, inclusiv inlocuirea ferestrelor (51.1% la nivel national), renovarea de amploare (totala) a locuintei (15%) si constructiile noi, inclusiv constructia unei alte locuinte (14%). In cazul renovarii locuintei, 43.6% spun ca motivul pentru care si-au schimbat tamplaria a fost dorinta unei izolari termice mai bune, ca vechile ferestre erau deteriorate fizic (30.3%) si ca au dorit ca noile ferestre sa aiba un aspect estetic mai modern (7.8%).

Misiunea VEKA

„Am comandat acest studiu la nivel national pentru ca am vrut sa aflam cu exactitate care sunt opiniile romanilor asupra pietei de tamplarie termoizolanta si directiile spre care se indreapta tendintele actuale in ceea ce priveste achizitia. Pentru noi este foarte important sa aflam care sunt nevoile clientilor, astfel incat sa putem propune solutii potrivite si adaptate. La VEKA, vom continua sa ne indeplinim misiunea asumata in calitate de lider mondial in vanzari si timp de livrare a profilurilor infoliate, de a imbunatati in mod constant solutiile propuse clientilor nostri. Solutiile companiei, produse in mod exclusiv in clasa A de calitate, respecta cu rigoare cele mai stricte normative europene de calitate, astfel VEKA este pregatita sa raspunda noilor tendinte si criterii estetice ale beneficiarilor.”, spune Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA Romania.

Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA Romania
In plus, VEKA Romania a completat gama solutiilor tehnice furnizate cu o paleta de culori RAL si imitatii de esente lemnoase sau cu aspect metalic, termorefractar. Astfel, paletarul variat de culori VEKA ofera posiblitatea de a asorta tamplaria la culoarea tencuielii de la exterior sau la cea a mobilierului din interior, iar solutiile noastre se remarca prin durabilitatea clasei A.
„Studiul privind preferintele si comportamentul persoanelor fizice referitoare la achizitia de tamplarie termoizolanta”, comandat de VEKA Romania, a fost realizat de Neomar Consulting in perioada 10 ianuarie – 6 februarie 2015, pe un esantion reprezentativ (persoane fizice) de 1,100 persoane cu varste cuprinse intre 20 si 60 ani. Marja de eroare de esantionare este de +2,9%.

Despre VEKA

Fondata in anul 1969, ca urmare a preluarii producatorului german Vekaplast, care la acea data avea doar 8 angajati, VEKA a devenit, in 2011, lider mondial pe piata sistemelor de profiluri PVC-U pentru usi, ferestre si obloane, numarand astazi mai mult de 3.600 de angajati si inregistrand vanzari de aproape 800 de milioane de euro in intreaga lume. Prezent pe 6 continente, grupul VEKA isi desfasoara activitatea in 25 de locatii la nivel mondial, operand 16 locatii de productie.

VEKA ROMaNIA, infiintata in anul 2000, este detinuta in totalitate de catre VEKA AG Germania si are peste 30 de angajati, in prezent deruland afaceri cu peste 180 de parteneri in intreaga tara. Sistemele de profiluri PVC de la VEKA, furnizate exclusiv in clasa A de calitate, ofera clientilor solutii individualizate din categoria premium, disponibile in peste 50 de nuante, precum si profiluri cu design specific, ce satisfac cele mai pretentioase cerinte estetice. Reciclabile in proportie de 100%, aceste sisteme ofera solutia ideala, atat din punct de vedere al izolarii termice, al functionalitatii, stabilitatii si usurintei de intretinere, cat si in ceea ce priveste durabilitatea si protectia mediului inconjurator. Fie ca este vorba despre ferestre, usi, obloane sau rulouri, pentru o cladire noua sau pentru o renovare, VEKA poate oferi solutia perfecta.

www.veka.ro
www.fereastraveka.ro

miercuri, 8 aprilie 2015

DURAZIV isi largeste portofoliul de produse pentru case sanatoase

Duraziv a lansat vopseaua lavabila igienizanta pentru Baie si Bucatarie, produs cu o tehnologie revolutionara, intr-un ambalaj nou, intregindu-si astfel portfoliul de produse pentru case sanatoase.

DURAZIV, una dintre cele mai importante companii de pe piata materialelor de constructii din Romania, lanseaza vopseaua lavabila igienizanta pentru Baie si Bucatarie, cu o formula revolutionara si un ambalaj special, completandu-si astfel portofoliul de produse pentru „case sanatoase”.

Lansarea vopselei igienizante pentru Baie si Bucatarie vine in intampinarea preocuparilor existente la nivel international cu privire la prezenta unor factori de risc pentru sanatate atat in mediul inconjurator, cat si in locuinte. Noul produs este special conceput pentru a preveni igrasia si mucegaiul (inclusiv „mucegaiul negru” - Stachybotris chartarum) in incaperi cu nivel ridicat de umiditate si insuficient ventilate, precum baia si bucataria, precum si pentru a bloca pe termen lung reaparitia acestora. Tehnologia revolutionara cu micro-capsule de biocid asigura o eliberare treptata a substantei active ceea ce confera protectie de durata la actiunea sporilor de mucegai, inclusiv in conditii de umiditate. Peretele continua sa respire, pelicula fiind perfect permeabila la vapori, dar impermeabila la apa. Ambalajul nou permite aplicarea direct din tava.

Duraziv Case Sanatoase
„Vopseaua lavabila pentru Baie si Bucatarie este in primul rand o solutie sanatoasa pentru spatii cu umiditate ridicata, un produs usor de aplicat de oricine si perfect pentru curatenia de primavara. Inca de la infiintarea diviziei de vopsele si tencuieli decorative, ne-am propus sa avem in portofoliu produse cu continut scazut de substante nocive, pentru a proteja atat sanatatea clientilor nostri, cat si mediul. De aceea, DURAZIV este primul producator din industria vopselelor decorative din Romania care a introdus in portofoliu o vopsea superlavabila certificata Eco Label - Duraziv Fara Miros cu Kauciuc, care are cea mai redusa cantitate de compusi organici volatili (maxim 12 g/litru) si nu contine formaldehide.”, spune Manuela Martin, director de marketing Duraziv.

Duraziv Case Sanatoase. Ce?
Poluarea, praful, polenul, substantele chimice din produsele de curatenie, bacteriile, mucegaiul, formaldehidele si compusii organici volatili din vopsele sunt cativa dintre factorii care provoaca alergii respiratorii sau cutanate si astm. O statistica a Organizatiei Mondiale a Sanatatii spune ca, in prezent, sunt aproximativ 30 de milioane de copii bolnavi de astm (din circa 300 de milioane de persoane la nivel international), o afectiune care apare in jurul varstei de cinci ani. In Romania, numarul copiilor bolnavi de astm este de aproximativ 100.000.

Duraziv Case Sanatoase. De ce?
Astfel, alaturi de vopseaua igienizanta pentru Baie si Bucatarie, portofoliul DURAZIV mai cuprinde vopseaua lavabila pentru interior, Duraziv Standard Antibacterian, care inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene, unele dintre ele, precum Stafilococul Auriu si E-coli, fiind responsabile pentru majoritatea infectiilor intraspitalicesti. Vopseaua, avizata de Ministerul Sanatatii, se recomanda pentru spatii cu standard ridicat de igiena, precum spitale, cabinete medicale, cabinete veterinare, camere de hotel, cantine sau locuri unde se prepara/depoziteaza alimente, sali de clasa sau camere de copii. In completare, puteti folosi si emailurile pe baza de apa (100% acrilice), Eco Label, fara emisii toxice, disponibile intr-o gama variata de culori.

Duraziv Case Sanatoase. Cum?
Cu o experienta de 11 ani pe piata materialelor de constructii, DURAZIV este astazi o companie de succes care confirma viziunea fondatorului sau – omul de afaceri Daniel Guzu. Pornita sub denumirea Bau Profil si axata pe productie de profile metalice si accesorii pentru gips carton, afacerea s-a extins firesc in domeniul adezivilor si mortarelor pentru constructii, a vopselor si tencuielilor decorative, oferind astfel sisteme complete de finisaj. Cu o cifra de afaceri de circa 80 milioane lei in 2014 si peste 180 de angajati, DURAZIV este un partener stabil, cu credibilitate in randul profesionistilor si cu un portofoliu impresionant de proiecte reusite.

MCA, liderul pietei de usi de garaj: 45% dintre usile instalate in tara in 2014 au fost albe sau maro

MCA Grup, cel mai mare producator de usi de garaj sectionale si rulouri exterioare din Romania, a incheiat anul 2014 cu afaceri de 7,5 milioane de euro, in usoara scadere comparativ cu anul anterior, pe o piata care s-a mentinut la un nivel constant.

In linie cu previziunile companiei, 30% din productie s-a indreptat catre export, cifra de afaceri obtinuta din livrari externe crescand cu 15% fata de 2013.

Sub brandul MCA au fost comercializate anul trecut 4.500 de usi sectionale, dintre care 1.500 de unitati au fost livrate in afara granitelor, in opt state. Cele mai mari volume au mers catre Franta, Belgia, Italia si Bulgaria. Piata locala s-a mentinut la un nivel constant anul trecut fata de anul anterior, la aproximativ 14.500 de usi sectionale, clientii orientandu-se spre produse low cost.

Potrivit unei analize a MCA Grup, romanii au cumparat preponderent in 2014, ca si in anii anteriori, usi de garaj in culori standard, albe sau maro, modele mai economice. Aproximativ 45% dintre usile MCA instalate in tara au fost albe sau maro, urmate in proportie de pana la 10% de argintiu, stejar auriu, nuc, dar si gri antracit.

Usa MCA
Piata de usi sectionale va creste cu 5% in 2015

Pentru anul in curs, compania estimeaza un avans al pietei de usi sectionale de 5%-10%, prognoza fundamentata pe corelatia cu evolutia economica a tarii si a unor indicatori relevanti din sectorul de constructii.

„Ne asteptam pentru acest an la o evolutie buna pe zona rezidentiala a pietei usilor de garaj, luand in calcul doi indicatori. Unul este scaderea nesemnificativa, cu doar 0,3% in 2014, a numarului de autorizatii de construire eliberate, respectiv 37.672. Practic, fata de anul anterior s-a pastrat aproximativ acelasi nivel, ceea ce ne face sa credem ca piata va ramane cel putin constanta. Achizitia usilor sectionale pentru inchiderea garajelor vine la finalul ciclului de constructie a caselor, astfel ca ne bazam previziunile pe anul in curs pe numarul de autorizatii eliberate in anul anterior. Cel de-al doilea indicator luat in calcul este legat de trendul de crestere a numarului de case si vile construite in defavoarea blocurilor de apartamente, mai exact ponderea caselor noi cu cel mult doua etaje in numarul total de locuinte livrate pe piata locala, in crestere in 2013 la 82%, un maxim al ultimilor sase ani (n.r.: date oficiale INS). sansele sa fie construite si mai multe garaje sunt astfel in crestere”, a declarat Ciprian Oprea, directorul general al MCA.

Ciprian Oprea, directorul general al MCA
Grupul de firme MCA mai comercializeaza rulouri exterioare, copertine si pergole, grilaje metalice, garduri si porti de aluminiu si automatizari pentru porti.

Pe segmentul de rulouri exterioare, au fost fabricate sub brandul MCA 9.800 de unitati destinate umbririi si protectiei ferestrelor si aproape 500 de usi tip rulou.

Consultanta gratuita pentru clienti in showroom de specialitate, o oglinda a calitatii

In 2014, compania a continuat strategia de extindere a spatiilor de prezentare a produselor, cu inaugurarea showroomului de usi de garaj de la Iasi, cel mai mare din zona Moldovei. Cu un an in urma, povestea extinderii incepea cu lansarea showroomului de la Timisoara, cel mai extins spatiu pe acest segment de activitate la nivel national.

Usi MCA
„Ne-am dorit sa venim in sprijinul clientilor, sa le oferim posibilitatea de a alege in cunostinta de cauza, sa testeze, sa se informeze, sa compare si sa decida corect. Este o piata imatura, cu o competitie acerba pe pret. insa noi ne situam intr-o alta zona, fabricam produse de calitate superioara, care functioneaza optim timp indelungat, vorbim de zeci de ani, si la noi in showroom clientul se poate convinge de nivelul calitatii produselor. Noi oferim un pachet complet de servicii, care se transpune intr-o experienta pe termen lung bazata pe profesionalism, pentru ca oferim servicii asociate, de la consultanța de specialitate - avem in spate o echipa bine pregatita in carei dezvoltare am investit si investim constant - si asiguram la service si mentenanta pe termen lung”, explica Ciprian Oprea.

MCA este cel mai vandut brand autohton de usi de sectionale, fiind controlat de societatea MILCA SRL. Producatorul roman cu o experienta de 17 ani are la Jilava, langa Bucuresti, cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est si asigura livrari oriunde in tara. De asemenea, MCA exporta in Belgia, Franta, Italia, Austria, Germania, Serbia, Bulgaria si Republica Moldova.

Sfaturile Hornbach: Cum sa transformi balconul intr-un spatiu de relaxare

Odata cu startul sezonului de primavara, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, ofera o serie de recomandari pentru amenajarea balconului si transformarea acestuia intr-un spatiu relaxant si natural.

De cele mai multe ori, balcoanele prezinta dimensiuni reduse, astfel incat posibilitatile de amenajare sunt limitate. Potrivit Hornbach, romanii opteaza pentru amenajarea unei gradini de dimensiuni reduse in balcon, activitate care presupune o atentie si un strop de creativitate.

Pentru a reda ideea de spatialitate este important ca decorul sa fie conceput pe inaltime si sa se aleaga un singur punct central: arbore, arbust sau pom fructifer. Un alt mijloc prin care se poate oferi iluzia de largime este folosirea unor accesorii simple – ghivece clasice, fara modele impunatoare, alaturi de flori asemanatoare din punct de vedere coloristic.

„Cu cat sunt mai putine culori, cu atat spatiul va parea mai mare si mai aerisit. Incarcatura florala nu face decat sa dea impresia de spatiu ingust, astfel ca nu este indicat sa se planteze multiple specii de flori”, sugereaza Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

De asemenea, in spatiile inguste se pot folosi plante inalte si subtiri, care se pot modela frumos in jurul ghiveciului, precum plantele cataratoare cum ar fi clematita, glicina sau trambita.

Hornbach, gradina din balcon
In ceea ce priveste achizitiile romanilor, Hornbach observa ca acestia devin mai interesati de gradinarit in special in perioada primaverii si a inceputului de vara, interval in care vanzarile pe acest segment cunosc o crestere considerabila, si aleg plante care sunt usor de ingrijit si pot rezista cu succes la temperaturi extreme. Totusi, pe cat de popular a devenit acest hobby, romanii sunt foarte increzatori in abilitatile lor si rareori apeleaza la ajutor specializat in acest domeniu, comparativ cu majoritatea europenilor care tin cont de parerile unui peisagist sau designer de exterior.

In ceea ce priveste comportamentul de achizitie al romanilor, chiar daca bugetele alocate pentru amenajarea balcoanelor sunt usor mai mici, acesta se apropie de cel al europenilor si astfel, interesul pentru produse de calitate, la un pret corect, este in crestere constanta, potrivit Hornbach.

Astfel, in luna aprilie, Hornbach organizeaza in toate cele cinci magazine o expozitie speciala prin care clientii vor avea ocazia sa invete de la specialistii companiei tot ce este necesar pentru amenajarea unei gradini de dimensiuni reduse, chiar in cadrul propriului balcon.
v Lacurile de exterior – prima alegere cand vine vorba de ingrijirea lemnului

Tot pe parcursul lunii aprilie, clientii Hornbach vor putea vizita o expozitie dedicata metodelor de protectie si ingrijire a suprafetelor din lemn, cu ajutorul carora se poate mentine nu doar naturaletea si culoarea, ci si aspectul de nou al obiectelor.

„Hornbach ofera numeroase vopsele, lacuri si uleiuri pentru ingrijirea si protectia indelungata a articolelor de lemn, insa lacurile de exterior reprezinta peste 90% din volumul vanzarilor acestui departament. De asemenea, lacurile reprezinta o buna optiune si pentru protectia parchetului, caruia ii pot oferi un luciu matasos, rezistent in timp la abraziune si murdarie”, a mai afirmat Mugurel – Horia Rusu.

Hornbach Magazin, protectia lemnului
Potrivit companiei, lazurile de exterior, vopseaua si uleiul pentru lemn se situeaza pe plan secund in preferintele romanilor, desi acestea prezinta numeroase avantaje pentru tratarea fatadelor din lemn si a teraselor, oferind protectie impotriva radiatiilor ultraviolete si a apei, precum si abilitatea de a preveni innegrirea specifica, uscarea si aparitia fisurilor in cadrul lemnului.

Hornbach, protectia lemnului: va aratam cum se procedeaza
In ceea ce priveste nuantele preferate de catre consumatorii romani, Hornbach observa ca cele incolore, de nuc, palisandru, mahon si wenge se afla in topul alegerilor. De asemenea, tendinta de a adopta culori deschise, conventionale, se pastreaza si in privinta selectionarii lemnului, unde stilul predominant este cel rustic, caracterizat de nuante deschise, cat mai naturale.

Totodata, pentru articolele din lemn care se regasesc in mediul exterior al locuintelor, Hornbach recomanda lacuri si lazuri pe baza de apa, a caror performanta este mult mai ridicata atat la nivel de culoare, cat si din perspectiva durabilitatii.

„Avantajul acestor produse este chiar in compozitia lor. Astfel, lacurile pe baza de apa nu umfla lemnul, cantitatea care patrunde in interior fiind foarte mica, iar spre deosebire de produsele clasice pe baza de solvent, lacurile adera mai usor pe suport, iar luciul va fi mentinut pe o perioada indelungata”, a completat reprezentantul companiei.

Pentru a acoperi o gama mai larga de intrebuintari, Hornbach pune la dispozitia clientilor lazura hibrid cu efect perlat, o inovatie in domeniu care, datorita micro-pigmentilor care patrund in profunzimea lemnului, garanteaza o protectie indelungata pentru o perioada de 7 ani.

„In orice caz, pentru eficientizarea procesului, pregatirea suprafetei inainte de aplicarea produsului este cel mai important aspect. Astfel, este necesar ca lemnul sa fie slefuit, sa nu prezinte urme de grasime sau praf, iar ulterior sa primeasca un strat de grund. Odata parcursi acesti pasi, lemnul este pregatit pentru tratamentul protectiv”, a incheiat Mugurel – Horia Rusu.

Despre Hornbach Romania

Grupul Hornbach, fondat in 1877, este o afacere de familie si se numara printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si gradinarit din Europa.

Cotata la Bursa din Frankfurt inca din 1987, compania activeaza in 9 tari europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), operand 147 de magazine.

In Romania, Hornbach a deschis primul magazin in 2007, iar in acest moment detine trei magazine in Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul in Brasov si unul in Timisoara.

CP SYMMETRICA: Crestere cu 8% a cifrei de afaceri in 2014

Planurile companiei pentru anul in curs - extinderea capacitatilor de productie si afaceri in crestere

Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, a raportat un avans cu circa 8% a cifrei de afaceri in 2014 comparativ cu anul anterior, ajungand astfel la un business de pana la 74 de milioane de lei (16,5 milioane de euro).

Majorarea business-ului in 2014 a fost determinata, cu precadere, de orientarea catre segmentul proiectelor private - comerciale si industriale -, dar si catre segmentul rezidential. De asemenea, un impact pozitiv in cifra de afaceri a companiei l-a avut si extinderea numarului de echipe de montatori.

„Cu toate ca in prima parte a anului trecut am observat o lipsa a finantarilor si a investitiilor publice, strategia adoptata in 2014 s-a dovedit una castigatoare si a determinat un avans al cifrei de afaceri cu 8%, la aproximativ 74 de milioane de lei (16,5 milioane de euro), fata de peste 68 de milioane de lei (15,4 milioane de euro) in 2013”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica
In ceea ce priveste volumul de produse livrate, Symmetrica a raportat anul trecut un avans de circa 5% comparativ cu 2013, ajungand la 2,5 milioane de metri. In 2014 compania a avut o capacitate de productie de 11.500 m de produse pe zi, cea mai mare de pe piata romaneasca. Mai mult, acoperirea geografica mare de care dispune compania a oferit posibilitatea livrarii rapide, la preturi competitive, atat in Moldova, Muntenia, Dobrogea, cat si in Transilvania, Symmetrica acoperind astfel peste 80% din teritoriul tarii.

„Anul trecut am raportat un avans de 10% al livrarilor catre proiectele private si rezidentiale. Astfel, in acest moment 30% din business-ul companiei este adus de proiecte private, fie comerciale sau industriale, de proiecte rezidentiale si de vanzarile in retelele de bricolaj. Restul de 60% reprezinta livrarile catre proiecte publice”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a subliniat ca si cresterea prezentei in retelele de bricolaj a avut un impact in majorarea business-ului, mai ales pe segmentul rezidential. Astfel, anul trecut, 10% din livrarile companiei au fost destinate retelelor de bricolaj, iar pentru anul in curs, compania estimeaza o crestere a incasarilor provenite din magazinele de tip DIY.

Symmetrica, pavele, borduri vibropresate
In ceea ce priveste cele mai importante proiecte derulate in 2014, printre acestea se numara reabilitarea strazilor din municipiul Iasi, precum si proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere si pietonale din Pitesti, Mangalia, Iasi, Bacau, Galati, Sibiu, Bistrita-Nasaud, Cluj si Baia Mare, o parte dintre acestea continuand si in 2015. In plus, compania a livrat produse pentru benzinariile Socar si catre noi magazine din retelele Kaufland, Lidl si Penny.

Planurile companiei pentru anul in curs

Referitor la business-ul din acest an, reprezentantul companiei mizeaza pe continuarea trendului ascendent din ultimii ani si tinteste o majorare a cifrei de afaceri cu circa 5%, pana la peste 77 de milioane de lei (17,3 milioane de euro).

Symmetrica, productie si montaj pavele vibropresate
„In ultimii doi ani, proiectele rezidentiale au reprezentat un procent important pentru compania noastra, motiv pentru care, in acest an, ne vom adresa acestora cu o gama noua de produse si estimam o crestere cu 20% a v?nzarilor provenite din partea clientilor privati”, a mai spus Sebastian Bobu.

Noua gama va include pavaje de calitate superioara pentru care estetica si durabilitatea vor fi elemente cheie. Totodata, planurile companiei pentru anul in curs vizeaza mentinerea cantitatilor livrate catre proiecte cu fonduri publice, dar si marirea capacitatii de productie a fabricilor de existente cu scopul de a-si mentine pozitia de lider pe piata de pavele si borduri vibropresate in cadrul unei piete in care exista numeroase insolvente.

„Primul pas in acest sens este finalizarea investitiilor in noua linie de productie pentru fabrica din judetul Bistrita-Nasaud, proiect demarat in 2014, care va avea o suprafata de 800 mp si a carui valoare s-a ridicat la 1,5 milioane de euro. Aceasta poate livra 2.000 metri patrati de produse pe zi si va dispune de spatii speciale pentru depozite de agregate si silozuri”, a incheiat Sebastian Bobu.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

www.symmetrica.ro