marți, 30 iunie 2015

Nici o vara fara aer conditionat de la Alexir Decor!

Instalatiile de climatizare sunt tot mai performante de la o zi la alta, iar varietatea de modele este coplestitoare. In aceste conditii, tu ce alegi? Trebuie sa te orientezi in functie de consum. Cei cu venituri mai modeste vor alege aerul conditionat. Inverterul, care de acest an a inlocuit batranul aer conditionat, castiga si el teren, insa este ceva mai piperat ca pret. Sau te poti orienta inspre chillere, salvatoarele spatiilor mari.

Indiferent de necesitatile si posibilitatile tale, Alexir Decor iti propune o vizita in magazinul online pentru a alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine!

Pentru o vara racoroasa alege Alexir Decor!

Cand spui Alexir Decor spui aer conditionat si aparate de aer conditionat, modele dintre cele mai diverse, puteri diferite pentru toate necesitatile, calitate, fiabilitate, rezistenta maxima, durabilitate si, mai ales, apartenenta la branduri renumite in toata lumea.

Alexir Decor este magazinul tau online de unde poti achizitiona aparate de aer conditionat pentru o vara racoroasa apartinand urmatoarelor firme: Fujitsu, Hitachi, Midea, Chigo, Ldk, Nordstar, Gree, Yamato, Osaka, Airwell, Lg, Daikin, Sharp sau Whirlpool. Dupa cum bine observi, Alexir Decor iti propune nume cu renume care te asigura de o investitie facuta cu cap.

Nici o vara fara aer conditionat de la Alexir Decor!
Ce aparate de aer conditionat gasesti la Alexir Decor?

Alexir Decor iti ofera o diversitate impresionanta. De aici poti cumpara aparate de aer conditionat impartite in urmatoarele categorii:

1. 7.000 BTU. In aceasta categorie sunt incluse aparatele de aer conditionat indicate pentru locuinte. Sunt dotate cu functii foarte moderne ce te ajuta sa mentii confortul la parametrii optimi;
2. 9000 BTU. Sunt modele foarte vandute din categoria aparatelor de aer conditionat pe care Alexir Decor ti le pune la dispozitie. Au un design compact, functionarea este silentioasa si sunt sigure in utilizare chiar si atunci cand ai copii prin preajma;
3. 12.000 BTU. Modele foarte apreciate in Romania pentru avantajele numeroase pe care le au. Sunt aparate cu linii elegante, se potrivesc foarte bine locuintei tale, adaptandu-se perfect oricarui interior, sunt suficient de puternice si-si fac treaba;
4. 18.000 BTU. Au un raport-calitate pret foarte bun, iar clientii Alexir Decor s-au convins de fiabilitatea acestora;
5. 22.000 BTU. Sunt aparate de aer conditionat performante, au putere mare si-ti sunt oferite la preturi excelente de catre Alexir Decor;
6. 24.000 BTU. O categorie puternica la preturi foarte bune. Poti alege diferite clase energetice;
7. 26.000 BTU. Dotate cu numeroase functii, aparatele de aer conditionat din aceasta categorie sunt performante din toate punctele de vedere;
8. Aparate de aer conditionat din categoria Inverter. Tehnologia Inverter iti ofera performante tehnice deosebite pentru achizitionarea oricarui produs;
9. Casete. Se monteaza in tavan, au puteri mari si sunt ideale pentru spatii comerciale, institutii publice care au nevoie de echipamente performante;
10. Chillere. Sunt echipamente de racire extrem de flexibile si-si gasesc intrebuintare in spatii mai mari sau mai mici, dupa trebuinte;
11. Duct. Sunt solutii de climatizare moderne, elegante si se monteaza in plafoane suspendate sau in spatii tehnice adecvate;
12. Convectoare. Permit aerului sa circule prin toata incaperea, sunt performante, eficiente si silentioase;
13. Rooftop. Sunt ideale pentru aplicatiile industriale si comerciale, de putere mare si sunt usor de manevrat cu ajutorul unui panou de control.

Cu Alexir Decor si varietatea impresionanta de instalatii de aer conditionat nu mai trebuie sa-ti fie frica de vara si canicula, totul se afla sub control!

joi, 25 iunie 2015

Daikin: un aparat de aer conditionat utilizat sau intretinut necorespunzator poate cauza simptome similare unei raceli sau alergii

Specialistii Daikin Romania, reprezentanta locala a liderului mondial si european pe piata aparatelor de aer conditionat recomanda verificarea, curatarea anuala a aparatelor de aer conditionat si setarea unei temperaturi cu cel mult 10?C sub cea din exterior pentru pentru a ne proteja sanatatea pe timpul verii.

Verificarea anuala a aparatelor de aer conditionat

Daikin recomanda ca procesul de intretinere si verificare a unitatilor de aer conditionat din portofoliul sau sa se efectueze anual, pentru a asigura o durata lunga de viata, o functionare fara probleme si o calitate optima a aerului furnizat. Desi folosirea unui aparat de aer conditionat nu poate cauza raceala, aceasta fiind contractata doar ca urmare a prezentei unui virus, un aparat de aer conditionat utilizat sau intretinut in mod necorespunzator poate cauza simptome similare unei raceli sau chiar alergii.

Temperatura ideala pentru interior

Pe langa intretinerea periodica, care presupune curatirea componentelor interne ale aparatului de aer conditionat si preintampina dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitata setarea aparatului de aer conditionat la temperaturi prea joase, spun specialistii Daikin Romania. Conform standardelor internationale, nu este recomandata setarea unui aparat de aer conditionat sub 25 ?C si nici la o temperatura cu peste 6 ?C sub temperatura de la exterior.

Daikin, Emura FTXG LW, aer conditionat
Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determina uscarea membranelor din nas si gat, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei raceli. In zilele caniculare, se accepta marirea diferentei, dar nu peste 10 ?C, pentru a evita efectul de soc termic cauzat de diferentele mari de temperatura atunci cand este realizata trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald si invers.

Daikin, Emura FTXG LS, aer conditionat
Pentru mai multe informatii despre DAIKIN vizitati www.daikin.ro.

Despre Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. este un producator european important de aparate de aer conditionat, pompe de caldura si echipamente de refrigerare, cu aproximativ 5.500 de angajati in intreaga Europa si 10 fabrici de productie majore cu sediul in Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Italia, Olanda, Turcia si Marea Britanie.

La nivel global, compania DAIKIN este renumita pentru abordarea sa inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentu calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor sale integrate. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura. Daikin VRV si Daikin Altherma sunt cele mai vandute sisteme de pompe de caldura in Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate pana in prezent.

H-Metal: De ce sa alegi otelul structural pentru constructii?

In anul 2014 din 1665 milioane tone otel produse, la nivel global, un procent de 51.2 % a fost utilizat in constructii.

In dezvoltarea societatilor moderne otelul joaca un rol esential. Ne bazam pe el pentru locuintele noastre, transport, aprovizionarea cu apa, producerea de energie, instrumente medicale. Aproape tot ce ne inconjoara este fie realizat din otel sau fabricat de echipamente din otel.

Otelul structural este un material de constructii, cu o forma sau sectiune transversala specifica si anumite standarde de compozitie chimica si proprietati mecanice.

Cele mai multe otelurilor utilizate in intreaga Europa sunt specificate pentru a se conforma cu standardul european EN 10025. Cu toate acestea, multe standarde nationale raman, de asemenea, in vigoare.

Constructiile metalice s-au impus in ultima vreme datorita calitatilor remarcabile pe care le are otelul in comparatie cu materialele traditionale. Dezvoltarea structurilor metalice s-a datorat avantajelor pe care acestea le prezinta: greutatea proprie mica in comparatie cu structurile masive (piatra, zidarie, beton armat si beton precomprimat).

Acoperis hala depozitare, H-Metal
H Metal pune pret pe calitatea produselor si a serviciilor pe care le furnizeaza. Toate produsele sunt insotite de certificat calitate: conform EN 10204 - tip 2.2 sau 3.1B.

“Principalii clienti sunt cei care isi construiesc hale de productii, spatii de depozitare, spatii birouri, totul pe profile metalice. Cele mai mari vanzari au fost inregistrate la teava patrata si rectangulara, cu dimensiuni mari cuprinse intre 100 x 100 mm si 400 x 400 mm, profilele UNP, INP si europrofilele IPE, HEA si HEB foarte mari de la 200 mm la 1000 mm.” a declarat reprezentantul H Metal.

Structura metalica depozit cereale, H-Metal
De asemenea, compania pune la dispozitia clientilor sai si alte produse utilizate in realizarea constructiilor metalice:

- otel rotund
Produsul este disponibil laminat la cald sau tras la rece.
Diametre cuprinse intre 8 – 250 mm.
Este caracterizat prin toleranta stransa, liniaritate excelenta si decarburare scazuta.
Tolerante de fabricatie conform: EN 10060

- otel patrat
Tolerante de fabricatie: conform: EN 10059.
Produsul are laturi cuprinse intre 6 si 150 mm.
Calitate material otel patrat: S235, S275, S355 conform EN 10025 - 2

- tabla neagra Tabla laminata la cald realizata din otel pentru constructii avand randament si rezistenta la tractiune, ductilitate satisfacatoare si este potrivita pentru procedele de sudura conventionale.
Grosimi cuprinse intre: 1.5 - 100 mm.

Foile de tabla sunt disponibile in urmatoarele formate:
- 1000 x 2000 mm
- 1250 x 2500 mm
- 1500 x 3000 mm
- 1500 x 6000 mm
- 2000 x 6000 mm
- 2500 x 6000 mm
- 2000 x 8000 mm
- 2000 x 12000 mm
- 2500 x 8000 mm
Calitate otel: OL 37 si OL 52.
Tabla laminata la rece & Tabla decapata, H-Metal
- tabla decapata Tabla laminata la rece cu excelente proprietati electromagnetice, de formabilitate si sudabilitate. Grosimi: 0.4 - 8 mm

Formate foaie:
- 1000 x 2000 mm
- 1250 x 2500 mm
- 1500 x 3000 mm

Deoarece otelul se comporta foarte bine in constructii, a inceput tot mai mult si la noi in tara sa se foloseasca constructii metalice. Utilizat atat pentru cladiri industriale, cat si civile.

Structura metalica din teava patrata, H-Metal
Specialistii H Metal va prezinta urmatoarele avantaje si dezavantaje ale constructiilor metalice:

Avantaje:
- rezistenta inalta si greutate redusa
- stabilitate a proprietatilor mecanice
- ductilitate
- prefabricatie
- flexibilitate de proiectare si montarea rapida pe santier
- posibilitatea de modificare ulterioara
- reutillizarea, otelul este un material reciclabil

Dezavantaje:
- intretinerea elementelor expuse la actiunea coroziva a mediului este scumpa
- rezistenta la foc (scade limita de elasticitate)

Contacteaza reprezentantii companiei si vei primi sfaturi competente pentru a achizitiona materialele ideale pentru proiectele tale.

Despre H Metal
H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.
H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale - mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro/ro

joi, 11 iunie 2015

Tavile albe din lemn, usor de utilizat in diverse ocazii

Continuand seria de idei deosebite de amenajare, Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental, propune de aceasta data un obiect decorativ care isi va gasi locul in orice bucatarie, fiind un accesoriu must-have pentru orice pasionat de decoratiuni.

„Ca in fiecare an, vara este momentul potrivit pentru schimbari. Asa cum odata cu cresterea temperaturilor inlocuim hainele groase cu cele subtiri, doamnele si domnisoarele cauta prin magazine carafe pentru servit limonada si tavi pentru deserturi reci. Dar aceste obiecte ce isi au locul, in mod traditional, in bucatarie, pot fi cu succes folosite si in alte ambiente”, a declarat Marius Serbanescu, Director de Achizitii al Chic Ville.

In acest sens, specialistii Chic Ville recomanda obiecte care, prin avantajele de care dispun, pot indeplini mai multe roluri. De exemplu, perfecta pentru vara si antichizata suficient incat sa completeze un decor fresh, shabby-chic, o tava alba din lemn este accesoriul ideal pentru servirea mesei in aer liber, pe veranda.

Mai mult, prin forma sa circulara, aceasta poate fi usor accesorizata cu o cupola din sticla pentru mentinerea prospetimii produselor de patiserie.

chic-ville-tava-lemn-ceas
Totodata, avand o margine ridicata din lemn, aceeasi tava devine un suport perfect pentru un platou de sticla intins, transformand o simpla tava intr-un mod chic de a servi cele mai diverse delicatese.

chic ville Tavile albe din lemn, usor de utilizat in diverse ocazii
Pe langa versatilitatea dovedita de forma si dimensiunile sale, tava din lemn impresioneaza si prin simplitatea coloristicii sale. Albul imaculat completat cu un subtil model floral o fac potrivita pentru accesorizarea cu numeroase alte culori, putand fi astfel inclusa atat intr-un ambient romantic, cat si intr-unul eclectic.

chic-ville-tava-lemn-cu-croissante
„Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca decoratiunile din lemn sunt atemporale, iar ustensilele din lemn pentru bucatarie sunt confectionate minutios, imbinand perfect calitatea si utilitatea. De asemenea, acestea sunt esentiale pentru cei ce vor sa obtina un ambient cald, relaxant si ospitalier”, a incheiat Marius Serbanescu.

Despre Chic Ville

Chic Ville este reteaua de magazine de decoratiuni interioare ce pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse cu un aer clasic, vintage, pana la industrial contemporan.

Printre cele 9.500 de tipuri de produse aflate in stoc se afla de mic mobilier (mese, scaune, fotolii, comode, birouri, etajere, biblioteci), obiecte de sticla, ceramica, accesorii pentru bucatarie, obiecte de decor, textile, perne, plante decorative si cadouri sau suveniruri.

In acest moment Chic Ville detine doua magazine in Cluj-Napoca, iar al treilea este localizat in Bucuresti. De asemenea, cei pasionati de frumos pot vizita si magazinul online www.chicville.ro pentru a vizualiza toata gama de produse.

Depaco, investitii de peste 3,5 milioane euro in perioada 2013-2016

Compania Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperisuri, prezenta pe piata prin brandul Wetterbest, anunta intentia de a isi continua planul de investitii in Romania. Astfel, in perioada 2015 – 2016, compania va angaja peste 1,5 milioane de euro in: spatii de depozitare, infrastructura, utilaje complementare pentru sistemul de drenaj si un nou soft de productie.

Depaco detine la fabrica din Baicoi cea mai mare capacitate de productie de tigla metalica si accesorii pentru acoperisuri din Romania, respectiv 30 de linii automate si patru hale de productie, precum si cea mai moderna linie de fabricatie de accesorii pentru drenaj din Romania.

In ultimii ani s-au facut investitii sustinute, in vederea consolidarii activitatii de productie locala si asigurarii celor mai moderne tehnologii. Spre exemplu, in perioada 2013-2014, compania a investit peste 2 milioane de euro. De asemenea, un pas important facut anul trecut l-a constituit demararea productiei in Oltenia (localitatea Podari, judetul Dolj).

Producem in Romania de aproximativ 8 ani si credem ca facem foarte bine ceea ce facem. Totul a inceput in 2007, de la pasiunea mea pentru domeniul prelucrarii metalelor. Apoi am cautat sa atrag langa mine oameni performanti, cu pasiuni similare. Am invatat impreuna pas cu pas, ne-am lovit de foarte multe bariere si le-am depasit singuri, fara sprijinul unui grup international. Azi ne mandrim cu rezultate exceptionale in zona de productie, tehnologie de ultima generatie, o marca ce are foarte multe de spus in piata – Wetterbest – si o echipa extinsa, foarte bine pregatita. Mai mult, suntem o organizatie sanatoasa, cu perspective importante de dezvoltare” - Dragos Irimescu, inginer proiectant, Director General Depaco.

Dragos Irimescu, Director General Depaco
Investitiile se reflecta in rezultate performante la nivel de business. Anul trecut, grupul Wetterbest a inregistrat o cifra de afaceri de 110 milioane lei. Din grup fac parte trei companii: Depaco (producator de tigla metalica, tabla cutata si sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane si ferestre de mansarda) si Cortina (producator si distribuitor, punct de lucru Depaco din Oltenia, deserveste zona de sud-vest).

Depaco a atins un nivel de circa 82 milioane lei, +8% fata de 2013. Wetterbest detine o cota de piata de aproximativ 17%.

Anul 2015 a demarat in forta. In primele 6 luni, compania a produs peste 1 milion de m2 de tigla metalica, ceea ce inseamna o crestere de 30% fata de perioada similara a anului trecut. Pe segmentul de sisteme de drenaj, avansul este de 40%, in timp ce tabla cutata a progresat cu 50% in perioada mentionata.

Tiglele metalice Wetterbest se diferentiaza in piata prin originalitate, calitate si durabilitate. Rezistenta sporita la intemperii si coroziuni se datoreaza in principal stratului de zinc.

„Fiind pasionati de acest domeniu, nu ne permitem sa scadem standardele de calitate sau sa nu ne respectam promisiunile fata de distribuitorii nostri si implicit fata de clientii finali beneficiari. Avem cea mai performanta tehnologie si ne aprovizionam de la cel mai important producator de otel prevopsit de pe piata, respectiv ArcelorMittal. Ne mandrim cu faptul ca Wetterbest este clientul numarul 1 din Europa al ArcelorMittal pentru fabrica din Macedonia si clientul numarul 1 din Romania pentru tabla prevopsita”, a explicat Dragos Irimescu.

Dincolo de avantajele de rezistenta mecanica, tiglele Wetterbest conving si prin avantajele estetice. Un element de diferentiere il constituie inaltimea ondulei peste media uzuala, ceea ce ii confera un plus de eleganta si rafinament.

Nu in ultimul rand, compania se mandreste prin faptul ca pune la dispozitia clientilor sai cea mai mare varietate de produse si game de culori, respectiv 30 de nuante lucioase si mate.

www.wetterbest.ro

Dusurile sunt in trend vara asta. Oferte pentru baterii de dus si lavoar de la Roca

Lasa spatiul baii sa straluceasca odata cu noile oferte Roca pentru bateriile de lavoar si dus.

- Respectand promisiunea companiei de a oferi un design accesibil tuturor, in perioada 15 iunie – 15 iulie Roca aduce in Romania o oferta speciala pentru pentru seturile compuse din bateria de lavoar, de cada si bara de dus Stella din colectiile Monodin si Esmai
- Setul Monodin va fi disponibil la 829 lei (TVA inclus), iar setul Esmai la 999 lei (TVA inclus), ambele avand o garantie de 5 ani

Dusurile sunt in trend! Oamenii sunt tot mai mult pe fuga, prefera dusurile mai mult decat baile, tocmai de aceea experienta dusului trebuie sa fie din ce in ce mai variata si placuta. Pe langa dezvoltarea unor noi linii de design sau functii, precum capul de dus cu functia de ploaie, sau noi tehnologii ce permit economisirea apei sau o siguranta mai mare in utilizare, Roca aduce si noi oferte pentru seturi complete de dus cu un design accesibil tuturor.

Colectia Monodin este un reper in portofoliul Roca, inspirata din eficienta si pragmatismul designului rafinat in timp. Colectia este revizuita in fiecare sezon pentru a include ultimele tehnologii, in timp ce designul modern, urban si elegant se potriveste fiecarui spatiu de baie. De aceea colectia Monodin este una dintre cele mai solicitate atunci cand se doreste modernizarea spatiului din baie.

Roca Esmai Baterie baie
- Setul include o baterie de lavoar, o baterie de baie si dus si o bara de dus cu cap mobil din colectia Stella de 700 mm, la pretul 829 lei (TVA inclus)

Roca Esmai Baterie lavoar
Esmai urmeaza un design sobru, compact, fara linii extra. Cu toate acestea, colectia are un aer urban ce permite simplificarea designului din baie si reinterpreteaza intregul spatiu pentru o eleganta sofisticata.

- Setul include o baterie de lavoar, o baterie de baie si dus si o bara de dus cu cap mobil din colectia Stella de 700 mm, pentru 999 lei (TVA inclus)

Roca Monodin baterie dus baie
Dusurile au trei functiile de Puls, Ploaie si Soft.
Oferta pentru cele doua seturi aduce si o garantie de 5 ani pentru toate produsele din set.

Roca Monodin Baterie lavoar
Ambele colectii de baterii includ tehnologii patentate Roca ce permit o mai buna economie a apei si o intretinere mai usoara:

SofTurn®
SofTurn® garanteaza cel mai inalt nivel de confort si precizie in manevrarea mixerului, prin urmare permite setarea exacta a debitului de apa si a temperaturii.

EverShine®
Frumusetea cromului a carui stralucire rezista in timp la toate bateriile Roca se datoreaza inovatiei patentate de companie pentru sistemul de cromare, numit EverShine®.

Roca, liderul mondial in productia de obiecte sanitare pentru baie, are o istorie in productia bateriilor, ce dateaza din 1935. De atunci, colectiile de baterii de la Roca au ajuns in 135 de tari, inclusiv Romania. in prezent, peste 4,6 milioane de bai din intreaga lume sunt dotate cu baterii Roca.

Poti gasi mai multe informatii despre produsele Roca si distribuitori la www.ro.roca.com

Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comercializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie ?i ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angaja?i, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.
Roca, brand lider in definirea spa?iilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre al?ii. in plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com
www.ro.roca.com

miercuri, 10 iunie 2015

DAIKIN redefineste controlul, confortul si eficienta oferite de aparatele de aer conditionat

Daikin Romania, reprezentanta locala a liderului mondial si european pe piata aparatelor de aer conditionat, lanseaza la nivel national o campanie de comunicare ce are ca scop cresterea notorietatii brandului in randul consumatorilor din Romania. Campania surprinde atributele principale ale produselor din portofoliul companiei: eficienta energetica, control facil si confort superior.

"Cu totii stim cat de importanta este calitatea aerului pe care il respiram pentru sanatatea si confortul nostru. Putini consumatori stiu, in schimb, ca aceste aspecte sunt la fel de relevante si cand vorbim de climatul interior, pe care il putem influenta intr-o masura mai mare. Prin aceasta campanie de comunicare, ne-am propus sa subliniem performanta superioara a produselor noastre concentrandu-ne pe trei atribute extrem de importante: confort, eficienta energetica si control avansat” a declarat Julia Marinescu, Marketing Coordinator, Daikin Airconditioning Central Europe – Romania.

Campania Daikin comunica intr-un mod surprinzator atributele produselor din portofoliu, folosind ca metafora exercitiile dificile ale unor acrobati, pentru a sublinia eforturile si inovatiile constante realizate de producator pentru a spori confortul, eficienta si usurinta de control a unitatilor de aer conditionat.

Daikin - Redefinim eficienta energetica
In ceea ce priveste eficienta energetica, unitatile de aer conditionat pentru segmentul rezidential din portofoliul Daikin sunt incadrate in clasa energetica A, pana la A+++, si permit reducerea suplimentara a consumului energiei electrice prin folosirea unor functii precum ochi inteligent, care ajuta la economisirea energiei prin detectarea prezentei umane in camera si activarea automata a modului economic, care reduce consumul de electricitate, sau programatorul saptamanal, ce permite selectarea a pana la patru perioade de functionare diferite pe parcursul unei zile.

Daikin - Confortul superior
Confortul superior oferit de unitatile de aer conditionat Daikin este creat prin intermediul functiilor ce permit ajustarea automata a fluxului de aer din camera inclusiv la nivel lateral, impiedicand directionarea acestuia catre persoanele prezente, functionare silentioasa, ce ajunge pana la maxim 23 dB(A) pentru majoritatea unitatilor, si inalta calitate a aerului, obtinuta prin diferite tehnici de tratare si curatare automata a filtrului, inclusiv optimizarea umiditatii aerului.

Daikin Redefinim controlul
In ceea ce priveste controlul, modulul Wi-Fi autoconfigurabil Daikin permite controlarea aparatului de aer conditionat de oriunde din lume, in orice moment al zilei, cu ajutorul unui computer, al unui smartphone sau al unei tablete. In plus fata de optiunea de control de pe dispozitivul mobil, cele mai multe aparate de aer conditionat sunt prevazute cu optiuni de conectare la sisteme sofisticate specifice caselor inteligente, cu ajutorul protocoalelor de comunicatie Modbus sau KNX, sau la unitatea centrala de control Daikin.

Pentru mai multe informatii despre DAIKIN vizitati www.daikin.ro.

Despre Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. este un producator european important de aparate de aer conditionat, pompe de caldura si echipamente de refrigerare, cu aproximativ 5.500 de angajati in intreaga Europa si 10 fabrici de productie majore cu sediul in Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Italia, Olanda, Turcia si Marea Britanie.

La nivel global, compania DAIKIN este renumita pentru abordarea sa inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentu calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor sale integrate. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura. Daikin VRV si Daikin Altherma sunt cele mai vandute sisteme de pompe de caldura in Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate pana in prezent.

SIKA ROMANIA: Un adeziv de calitate inferioara creste de 3 ori costurile lucrarii

Cea mai mare parte a romanilor ce isi doresc renovarea locuintei opteaza pentru inlocuirea sau montarea de placi ceramice, insa doar jumatate aleg corect adezivul si stiu ce riscuri implica folosirea unui produs de calitate inferioara, potrivit unei analize Sika Romania. Astfel, in cazul montarii incorecte cu un adeziv necorespunzator, costurile unei lucrari pot creste chiar si de trei ori. „Pentru alegerea corecta a adezivului trebuie tinut cont de o serie de lucruri foarte importante, precum locul unde se face placarea – interior/exterior, solicitarile si traficul la care sunt supuse placile si tipul gresiei si al faiantei. In cazul in care nu se tine cont de aceste aspecte, sau se alege un adeziv de calitate inferioara, cheltuielile totale ale lucrarii pot fi chiar de trei ori mai mari decat initial”, a declarat Petrisor Grindeanu, National Sales Manager Distribution Sika Romania. Potrivit afirmatiilor sale, in medie, pentru montarea de placi ceramice in zonele cel mai des amenajate astfel (baie si bucatarie) pe o suprafata medie de 40 mp, este nevoie de o cantitate de circa 200 kg de adeziv, in functie de planeitatea suprafetei. Costul total pentru achizitionarea acestuia este cuprins intre 120 lei, in cazul alegerii unui adeziv de o calitate inferioara, si 480 lei, in cazul alegerii unui produs cu calitati superioare. Pe langa adeziv, o astfel de lucrare, pentru a fi realizata corect, necesita si achizitia de sapa autonivelanta, mortar de reparatie, mortar hidroizolant, chituri de rosturi, latex pentru chituri si sigilant. Costul acestor produse poate ajunge, astfel, la 200 lei, daca se aleg unele de o calitate scazuta, sau la 500 lei, daca se aleg unele performante. „Astfel, in cazul unei placari a baii si bucatariei dintr-un apartament, costurile materialelor necesare montajului si finisarii incep de la 320 lei si pot ajunge la cca. 980 lei, in functie de calitatile si performanta produselor alese”, a subliniat Petrisor Grindeanu.
Petrisor Grindeanu, National Sales Manager Distribution Sika Romania
Acesta a mai adaugat ca, desi exista o diferenta de pret intre produsele de calitate ridicata si cele de calitate inferioara, alegerea incorecta a adezivului si a celorlalte materiale necesare montajului poate duce la probleme majore precum dezlipirea si chiar craparea placilor, sau infiltratii de apa. in acest caz, este necesara demontarea intregii suprafete, refacerea planeitatii suprafetei si reluarea montajului intr-un timp mult mai scurt decat in mod normal. „O placare ceramica are o durata de viata chiar si de 20 de ani, insa alegerea de produse de calitate inferioara o poate scurta chiar si la cateva luni. in acest caz, costurile pentru a se ajunge la ambientul dorit se pot chiar tripla deoarece la suma initiala se adauga costul demontarii, al noilor materiale si al montajului, fara a mai pune la socotela deranjul, mizeria si timpul pierdut”, a mai afirmat reprezentantul companiei. Cum aleg romanii adezivul pentru placarile ceramice

In ceea ce priveste comportamentul de achizitie al romanilor, analiza Sika a aratat ca numarul celor care se informeaza atent si nu mai aleg doar in functie de pret este in crestere. Astfel, jumatate dintre cumparatori stiu ce tip de produse au nevoie.

„In cazul unei astfel de lucrari, de cel mai multe ori clientul tine cont de recomandarea mesterului si a consultantului de la raft. Desigur, un impact major in alegerea facuta il au si brandawarness-ul si promovarea produsului”, a mai spus Petrisor Grindeanu.

Pasii corecti pentru montajul placilor ceramice

Potrivit specialistilor Sika, montarea corecta a placilor ceramice incepe cu masurarea corecta a spatiului si calcularea necesarului de placi si materiale necesare. Dupa achizitia produselor trebuie stabilit tipul de montaj – drept sau oblic – iar apoi pregatirea stratului suport pentru a fi perfect plana, compacta si curata.

In zonele cu umiditate ridicata, sau cu risc de inundatie, cum sunt baile, este indicata realizarea unei hidroizolatii inaintea de montarea placajului ceramic. Aceasta poate fi facuta fie cu mortare cimentoase, fie prin alegerea unui adeziv de placi ceramice de ultima generatie, poliuretanic, elastic, ce are si proprietati hidroizonte.

Dupa realizarea acestor pasi urmeaza prepararea adezivului si montajul efectiv al placajului ceramic. La final se aplica chitul de rosturi, care poate fi amestecat cu un latex special ce ii creste elasticitatea, impermeabilitatea cat si rezistenta. De asemenea, rosturile cu miscare (cele din colturile peretilor sau cele de la imbinarea cu obiectele sanitare) trebuiesc in mod special sigilate cu un produs elastic (poliuretan sau silicon) pentru a permite ansamblului sa lucreze in mod natural, fara a aparea fisuri sau exfolieri.

„Este important ca o astfel de lucrare sa se realizeze de catre un meserias calificat care sa stie fiecare dintre pasi si, astfel, sa poata folosi produsele cele mai potrivite. De asemenea, toate materialele trebuie utilizate respectand indicatiile din fisele tehnice ale produselor”, a incheiat Petrisor Grindeanu.

Despre Sika

Sika AG cu sediul in Baar, Elvetia, este o companie activa la nivel global in domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriile producatoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade, parcuri solare si eoliene. Compania elvetiana este lider in domeniul solutiilor utilizate in procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de inalta calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale de amortizare, consolidari structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizari.
In prezent, Sika numara subsidiare in 91 de tari si mai mult de 17.000 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor. In 2014 Sika a generat vanzari de 5,6 miliarde CHF.
Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. In plus, Sika a inaugurat in 2014 si cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde va produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi.
Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, a consolidarilor cu fibre de carbon, dar si a mortarelor speciale.
Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Baile Herculane, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara – Atel si multe altele.

luni, 8 iunie 2015

Romanii decoreaza in stil traditional. Care sunt cele mai atractive culori pentru rulouri si jaluzele.

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, atunci cand aleg solutii decorative si functionale pentru protectia solara a ferestrelor, romanii prefera culori traditionale, precum bej, rosu sau portocaliu.

Conform specialistilor Hornbach, preferintele clientilor variaza in functie de incaperea in care produsele urmeaza a fi instalate. Astfel, pentru un ambient placut in dormitor, sunt recomandate jaluzelele si rulourile opace, pe cand in living rulourile de tip zebra sunt cele mai potrivite datorita atat elegantei pe care o emana, cat si prin prisma sistemului care permite reglarea luminii in functie de necesitate.

De asemenea, pentru un control perfect al gradului de patrundere al luminii, Hornbach recomanda si jaluzele colorate din aluminiu care beneficiaza de tehnologia „dim-out”. Aceasta permite inchiderea completa a lamelelor oferind opacitate 100%. Produse sub marca proprie, Soluna, acestea sunt disponibile atat in culorile standard (alb si gri), cat si in nuante colorate, precum bej, verde si maro.
Pentru ferestrele inalte de balcon sau terasa se recomanda jaluzelele din aluminiu, bambus sau storurile. In cazul geamurilor oscilobatante, se poate opta pentru jaluzele din aluminiu cu sistem flexibil de deschidere care nu permite balansarea.

In cazul bailor si al bucatariilor, aspectul decorativ este clasat pe loc secund, iar romanii cauta produse functionale care se pot monta si curata usor. In acest sens, jaluzele clasice din aluminiu reprezinta alegerea majoritara, desi, pentru un decor distinct, consilierii Hornbach recomanda si gama de plisee, disponibila intr-o varietate mare de culori.

Hornbach jaluzele
„In Romania gama de plisee reprezinta o noutate, cu toate ca designul lor unic ofera o nota moderna si primitoare in orice incapere”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach Romania.

In ceea ce priveste modul de prindere, romanii sunt atrasi, in special, de produsele care nu necesita abilitati tehnice de instalare, precum cele cu prindere direct de fereastra prin sistemul de clipsare, recomandate in special pentru geamurile termopan. Atat storurile, cat si pliseele sau jaluzelele din aluminiu beneficiaza de acest sistem facil, iar pentru cei care detin produse ce au la baza sistemul clasic de prindere prin gaurirea ferestrei, Hornbach pune la dispozitie toate accesoriile necesare pentru o prindere prin clipsare.

Hornbach jaluzele
„Produsele de protectie solara pentru ferestre sunt foarte usor de montat, insa cel mai important lucru este efectuarea corecta a masuratorilor. Pentru ca sistemele sa fie perfect adaptate ferestrei, este necesar ca dimensiunile acesteia sa fie corect notate, iar pentru a ajuta clientii in acest sens, specialistii nostri pot oferi sfaturi cu privire la fiecare tip de produs in parte”, a completat reprezentantul companiei.

Dincolo de serviciile de consiliere, clientii Hornbach pot beneficia si de servicii de confectionare la comanda a produselor, atunci cand este cazul unor dimensiuni atipice. In cazul celor standard, preturile pornesc de la 24,99 lei pentru jaluzelele din plastic.

Hornbach jaluzele
Pe parcursul lunii iunie, clientii magazinelor Hornbach vor putea lua parte la o expozitie special dedicata acestor tipuri de produse si vor avea ocazia sa invete de la specialistii companiei care sunt cele mai bune variante de decorare a ferestrelor.

Concediu fara griji – sisteme de autoudare a plantelor

Tot in luna iunie, pasionatii de gradinarit care isi faceau griji pentru intretinerea plantelor in timpul concediului vor gasi, in toate magazinele Hornbach, o expozitie de sisteme de autoudare a plantelor, in care regasim, printre altele, si ghivecele cu auto absorbtie.

Hornbach gradina
Produsul dispune de un sistem echipat cu o cutie de drenare, care asigura atat o economie de timp, cat si un consum redus de apa. Capacitatea acestuia variaza de la 2,2 litri si poate ajunge si la 5,6 litri, iar clientii pot alege ghiveciul in trei culori diferite.

Hornbach gradina
„Practic, aceste ghivece au la baza un rezervor de apa care poate fi umplut inainte de plecarea de acasa. Ulterior, printr-un fitil special, plantele isi vor lua cantitatea de apa necesara”, a completat Mugurel-Horia Rusu.

Hornbach gradina
De altfel, pe langa ghivece, cei care nu au timpul necesar sa se ocupe de ingrijirea plantelor, pot opta si pentru „I Drop”, solutie disponibila in variante de 70 ml sau 140 ml, care sustine consumul plantei pentru trei zile.

Hornbach gradina
Datorita designului modern, aceste sisteme pentru flori sau plante de interior, sunt alegerea perfecta pentru apartamente, birouri sau spatii comericale, iar pretul lor porneste de la 14,99 lei.

Despre Hornbach Romania

HORNBACH este o companie multinationala, de familie, care a inregistrat in exercitiul financiar 2014/2015 (data bilantului: 28 februarie) o cifra de afaceri (neta) de peste 3,5 miliarde de Euro, in crestere cu 6% comparativ cu perioada anetrioara.

Fondata in anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 5 generatii. In acest moment, concernul detine 147 magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit, in noua tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), dintre care 5 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectele clientilor. HORNBACH garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment. In plus, calitatea excelenta a consultantei si a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumarate studii si teste independente.

Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructie si articole de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, in acest moment avand 16.500 de angajati care contribuie la succesul companiei, dintre acestia peste 650 activand in Romania.

joi, 4 iunie 2015

Record de participare la BIFE-SIM: Targul international de mobila, echipamente si accesorii

In aceasta toamna, elita companiilor din industria de mobila romaneasca si de peste hotare isi da intalnire la BIFE-SIM, Targul international de mobila, echipamente si accesorii, ce are loc la ROMEXPO de sambata 19 septembrie, pana miercuri 23 septembrie.

Un eveniment in crestere continua

La 3 luni de la inceperea inscrierilor, BIFE-SIM 2015 inregistreaza o crestere importanta:

Astfel, privind comparativ:

- In anul 2014, la data de 25.05: la BIFE-SIM erau inscrise 83 de firme pe o suprafata de 8.414.5 mp
- In acest an, la aceeasi data: sunt inscrise 187 de firme pe o suprafata de 21.856 mp

Statisticile releva o prezenta numeroasa a companiilor romanesti: 94% dintre expozantii BIFE-SIM 2015 provenind din Romania.

In plus, la BIFE-SIM 2015 organizatorii vor avea dedicat un intreg pavilion pentru Salonul de Bucatarii, reunind importante firme din tara si din strainatate.

INSCRIERILE CONTINUA LA BIFE-SIM 2015, iar targul va prezenta in toamna companii activand in diferite zone ale industriei de mobila, precum: mobilier clasic, mobilier modern si design, decoratiuni interioare si exterioare, canapele, fotolii, scaune, mobilier pentru spatii publice, constructii din lemn, mobilier de gradina, feronerie, lacuri, vopsele, adezivi si alte materiale auxiliare pentru industria mobilei, materii prime si componente pentru industria mobilei, tehnologii, utilaje si echipamente.

bife-sim, septembrie 2015, romexpo
Despre eveniment

La finalul editiei din 2014, BIFE-SIM a reunit peste 325 de producatori, importatori si distribuitori de mobila, echipamente si accesorii din Romania si din alte 9 tari China, Danemarca, Germania, Italia,Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia si Ucraina, pe o suprafata de 30.000 mp, evenimentul fiind vizitat de 23.422 persoane din tara si in strainatate.

BIFE-SIM, Targul international de mobila, echipamente si accesorii este organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania APMR, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO, iar Partener este Asociatia Clubul Roman de Mobila-ACRM.

Program de vizitare:

19 - 22 septembrie 2015 (sambata marti): intre orele 10.00 - 18.00
23 septembrie 2015 (miercuri): intre orele 10.00 - 16.00
Pret bilet de acces: 10 lei / zi

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.BIFE-SIM.ro

miercuri, 3 iunie 2015

Gradinile preferate de romani: amenajate in culori deschise si inspirate de zonele mediteraneene

Cei mai multi romani se inspira din calatoriile in zonele mediteraneene atunci cand isi amenajeaza terasa sau gradina cu piatra naturala, iar cei care aleg acest tip de material iau aceasta decizie pentru ca prefera texturile naturale in casa, dar si pentru investitia pe termen lung: piatra naturala are o rezistenta crescuta.

Majoritatea celor care cauta sa isi infrumuseteze exteriorul casei – terasa, curtea sau gradina cu piatra naturala, se inspira din locurile in care calatoresc, mai ales din zone precum Grecia sau Italia, conform specialistilor in piatra naturala de la PIATRAONLINE. Romanii cauta piatra naturala in culori deschise pentru pardoseala terasei sau pentru aleile din gradina, apreciaza din ce in ce mai mult bucatariile in aer liber si prefera, pentru proiectele de exterior, piatra naturala cu finisaj scapitat, periat sau antichizat.

“Clientii nostri sunt atrasi de piatra naturala in primul rand datorita faptului ca este un produs durabil. Pentru gradini si pentru exteriorul casei, se prefera proiectele ce au ca inspiratie zona mediteraneana. Probabil ca fiecare dintre noi doreste sa aduca inapoi acasa o farama din atmosfera de vacanta, iar amenajarea spatiului dedicat relaxarii - gradina sau terasa - reprezinta modalitatea perfecta pentru a face acest lucru”, spune Mariana Bradescu, co-fondator PIATRAONLINE.

Travertinul, un material cu aspect cald, in nuante de crem, beige sau latte, este unul din cele mai populare tipuri de piatra naturala in Romania, mai ales pentru pardoseli (atat la interior cat si pentru terasa). Pentru curte si gradina, in topul preferintelor romanilor ce aleg piatra naturala pentru alei sau placarea curtii, intra in primul rand ardeziile (Rhodos si Kavala, ambele cu nuante pamantii si cu o rezistenta crescuta la intemperii) si apoi piatra poligonala Homa.

Gradina Mediteraneeana
Sursa foto: ww2.b-id.com
“Recomandam celor care au un proiect de amenajare la exteriorul casei sa foloseasca maxim doua tipuri de piatra naturala – prea multe texturi pot aglomera spatiul. Chiar daca proiectul este realizat intr-un ritm mai lent, este bine sa fie pastrata perspectiva asupra intregului si atentia catre un aspect coerent. Atat placarile de pereti exteriori, aleile din curte sau din gradina, terasa, soclul casei sau gardurile pot fi realizate cu acelasi tip de material, insa cu finisaje variate, pentru o anumita dinamica”, spune Mariana Bradescu.

In ceea ce priveste decoratiunile pentru gradina, si aici romanii aleg piatra iar in topul preferintelor se afla ghivecele masive si cismelele din piatra reconstituita (compozit), dar si statuete sau pitici de gradina.

PIATRAONLINE (www.piatraonline.ro) are o istorie de 8 ani in domeniu si, pe langa site-ul dedicat exclusiv pietrei naturale, pune la dispozitia publicului interesat de amenajari cu piatra naturala cel mai mare showroom dedicat acestui tip de material, in Aleea Teisani, nr. 137 A, Bucuresti. PIATRAONLINE aduce piatra naturala din cele mai bune cariere ale lumii: Turcia, India, Grecia, Spania sau Egipt, placi cu personalitate ce contribuie la amenajari expresive. Livrarea nationala, in doar 24-48 de ore, serviciile complete de consultanta, montaj si intretinere dar mai ales gama variata (1500 de produse) sunt doar cateva din argumentele ce stabilesc PIATRAONLINE in topul distribuitorilor de piatra naturala.

Ce riscuri implica proiectele efectuate de montatori nespecializati

- Sfaturi pentru un montaj ireprosabil
- Cum se calculeaza corect necesarul de material si cat costa acesta

Potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, una dintre cele mai frecvente greseli ale romanilor este apelarea la montatori nespecializati, lucru prin care isi asuma riscul unui proiect neprofesionist.

Astfel, printre cele mai importante aspecte pe care un montator nespecializat nu le poate asigura se numara incapacitatea de a oferi garantie pe lucrarea respectiva, precum si cunostiintele sale minime asupra pietei.

„Spre deosebire de montatorii nespecializati, cei profesionisi au dreptul si posibilitatea de a acorda garantie si, in plus, acestia cunosc produsele existente pe piata si pot preveni riscurile ce apar la montaj – pante insuficiente, taieturi si ruperi de model. Mai mult, datorita cunostiintelor sale asupra domeniului in care activeaza, un montator profesionist poate sfatui clientul referitor la intretinerea si exploatarea pavajului”, a declarat Rabei Ovidiu, Director Tehnic al Symmetrica.

Conform reprezentantului companiei, inainte de angajarea unui montator, orice client ar trebui sa se informeze cu privire la experienta si profesionalismul persoanei cu care urmeaza sa lucreze, printr-o serie de intrebari referitoare la materialele ce vor fi folosite, parerea sa de ansamblu asupra proiectului, dar si modalitatea in care urmeaza sa efectueze lucrarea.

Nu in ultimul rand, clientul are dreptul sa solicite un portofoliu de lucrari anterioare, precum si recomandari de la fostii clienti.

Cum se obtine un pavaj ireprosabil

„Desi acest aspect nu se regaseste in majoritatea proiectelor, este important de retinut ca un montaj corect include o parte de proiectare, ceea ce implica colaborarea cu un arhitect peisagist specializat”, a mentionat Rabei Ovidiu.

Totusi, in lipsa acestuia se poate apela la un cadru tehnic - un maistru sau inginer constructor, cu ajutorul caruia se va realiza o schita in care vor fi trecute dimensiunile aleilor si trotuarelor, se va stabili modul de colectare a apelor pluviale si evacuarea lor, precum si tipul de pavaj ce urmeaza a fi folosit.

In ceea ce priveste selectionarea tipului de pavaj, reprezentantii Symmetrica atrag atentia clientilor asupra criteriilor ce trebuie avute in vedere inainte de achizitie. Astfel, Rabei Ovidiu mentioneaza ca pavajul se alege in functie de arhitectura (forma si culorile produselor trebuie sa fie in armonie cu elementele geometrice si culorile din mediul inconjurator) si in functie de destinatie (trafic greu sau trafic usor).

Symmetrica - Ce riscuri implica proiectele efectuate de montatori nespecializati?
Odata stabilite aceste detalii, montatorul va putea incepe procesul de montaj al pavelelor, plecand de la pregatirea terenului, montarea bordurilor, asternerea nisipului si finalizand cu montajul propriu-zis al pavajului.

Potrivit specialistilor Symmetrica, etapa care necesita cea mai mare atentie este chiar pregatirea terenului, care implica indepartarea stratului vegetal, a materiilor organice din sapatura, nivelarea acesteia si asigurarea pantei de scurgere, imprastierea si compactarea stratului suport.

Cum se calculeaza corect necesarul de material

Pentru a evita eventuale neplaceri la finalul lucrarii, precum lipsa necesarului de material, Symmetrica sugereaza sa se tina cont de coeficientul de pierdere de circa 1-3% la borduri si 3-5% in cazul pavajului, dar si de coeficientul de indesare la nisip si balast care poate ajunge la 30-40%.

Tinand cont de aceste informatii si de tarifele pietei in ceea ce priveste materialul si manopera, pretul pentru metrul patrat de pavaj este de cca. 69 lei (balast, nisip si manopera incluse), iar pentru montarea unui metru liniar de bordura ar fi necesara o investitie de circa 29 lei (beton, manopera incluse).

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

marți, 2 iunie 2015

Best Swiss Brands: SIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri elvetiene

Sika, unul dintre principalii jucatori ai pietei globale de materiale chimice speciale, a obtinut rezultate remarcabile in acest an in topul celor mai apreciate branduri elvetiene – Best Swiss Brads – surclasand marci de renume precum Hublot, COOP sau Logitech.

Potrivit clasamentului realizat de compania Interbrand, valoarea brandului Sika a crescut cu 78% in ultimul an si, in acest fel, Sika a urcat pe pozitia 38 in clasamentul brandurilor elvetiene. In topul clasamentului se afla brandurile Nescafe, Roche, Nestle, Rolex si Novartis.

Pentru a realiza topul Best Swiss Brands, Interbrand a luat in calcul peste 10 factori interni si externi, inclusiv puterea financiara a companiei. tinand cont de aceste criterii, Sika a depasit alte marci elvetiene puternice si a demonstrat ca investeste permanent in cresterea brandului. Vanzarile Sika in 2014 au atins un nivel record pe toate pietele unde compania este prezenta, ajungand la 5.571 milioane de franci elvetieni, iar EBIT s-a situat la 633,2 milioane de franci elvetieni.

Un alt element care a contribuit la cresterea valorii brandului Sika si la obtinerea unui loc in topul primelor marci elvetiene a fost reprezentat de activitatile de comunicare realizate de companie in ultima perioada.

Sika Swiss Brands
Despre Sika

Sika AG cu sediul in Baar, Elvetia, este o companie activa la nivel global in domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriile producatoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade, parcuri solare si eoliene. Compania elvetiana este lider in domeniul solutiilor utilizate in procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portan

te. Gama de produse Sika include aditivi de inalta calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale de amortizare, consolidari structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizari.

In prezent, Sika numara subsidiare in 91 de tari si mai mult de 17.000 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor.
Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania.
In plus, Sika a inaugurat in acest an si cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde va produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, a consolidarilor cu fibre de carbon, dar si a mortarelor speciale.

Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Baile Herculane, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara – Atel si multe altele.