vineri, 28 august 2015

Avantajele unui sistem de incalzire electrica in pardoseala

Pentru confortul nostru toti avem nevoie de un sistem de incalzire eficient si ieftin pentru zilele friguroase. Unicul sistem de incalzire care reprezinta, intr-adevar, o investitie avantajoasa este sistemul de incalzire electrica in pardoseala. Acest sistem vine o o multime de avantaje si beneficii.

Care ar fi avantajele unui astfel de sistem?

In primul rand este vorba de costul invetitiei. La un pret redus putem sa beneficiem de confortul dat de o locuinta incalzita corespunzator. Incalzirea termica in pardoseala ofera cel mai inalt nivel de comfort termic. Daca optati pentru acest sistem veti cheltui cu 50% mai putin decat daca optati pentru clasica centrala termica cu radiatoare si bransament gaze.

Un alt avantaj al acestui sistem este faptul ca este foarte usor de folosit si, in afara de asta, este foarte sanatos. Sistemul de incalzire termica in pardoseala inseamna stil, sanatate, eleganta, siguranta si confort intr-un singur produs.

Conform declaratiilor specialistilor, corpul omenesc are nevoie de miscarea pe verticala a aerului cald intr-o incapere. Fiecare sursa de caldura furnizeaza o anumita miscare verticala a aerului in functie de locul unde aceasta sursa este montata: in pardoseala, pe plafon, in perete, etc.

Sistemul de incalzire in pardoseala ofera sistemul termic perfect pentru corpul omenesc si de aceea simtim un confort sporit cand folosim acest tip de incalzire. In plus, el este ideal pentr familiile care au copii. Se stie foarte bine ca cei mici se joaca foarte mult stand jos pe pardoseala. In cazul in care am optat pentru incalzirea in pardoseala putem sa stam linistiti: copilul nostru nu se va imbolnavi pentru ca podeaua este intotdeauna calda.

Si cand vine vorba de exploatarea sa vom descoperi cat este de simplu sa-l instalezi si apoi sa-l folosesti. Sistemul se poate monta in sapa, in adezivul cu care este pusa gresia sau direct sub stratul de parchet.

Daca ati optat pentru montarea sistemului in sapa, trebuie sa stiti ca nu este nevoie de o o grosime speciala a sapei sau de ceva special. Procedeul este simplu: placa de beton este acoperita cu polistiren extrudat de o grosime de 2-3 cm, apoi se pune plasa STM care are rolul de a sustine cablul de incalzire AMSflex si de a arma sapa.

Sapa se toarna la o grosime obisnuita, este semiumeda si este intinsa in directia spirelor de incalzire deja montate. Peste sapa se poate pune mocheta, parchet, marmura, gresie, etc.

Daca aveti deja sapa si doriti sa puneti gresie deasupra si sa beneficiati si de sistemul de incalzire in pardoseala, atunci AMSmat este tot ce va trebuie. AMSmat este un covor foarte subtire de 2-3 mm, incalzitor, care se fixeaza sub gresie in adezivul acesteia.

Daca doriti sa montati sistemul sub parchet atunci AMSmat AL este ajutorul ideal. Acesta este un covor subtire de numai 2-3mm, incalzitor, infasurat in folie de aluminiu. El poate fi pus pe un strat de polistiren de 3-5 mm chiar sub parchet. Marele avantaj al acestui sistem este ca poate fi oricand demontat si fixat in alt loc.

Durata de viata a acestui sistem este forte mare datorita cablurilor AMASS, produse in Danemarca.

joi, 20 august 2015

Chic Ville: Cele mai cumparate produse sunt cele destinate bucatariei

Potrivit Chic Ville, cele mai bine vandute produse din oferta conceptului de magazin home&deco 100% ambiental sunt cele de dimensiuni mici, care se schimba frecvent in functie de sezon si tendinte. Astfel, pe primele locuri se regasesc produse pentru servirea mesei, precum boluri, cesti, cani, farfurii si tavi.

Indiferent de sezon, topul celor mai cumparate produse din magazinele Chic Ville este dominat de accesoriile necesare intr-o bucatarie obisnuita, pe care romanii le schima frecvent, urmand tendintele in acest domeniu. Astfel, un client cheltuie, in medie, circa 125 lei / persoana in magazin, iar pe langa produsele din categoria Bucatarie&Masa, cosul este completat si de decoratiuni interioare precum rame si ghivece.

„De regula, cosul de cumparaturi difera in functie de scopul final al achizitiei. De exemplu, un cumparator care achizitioneaza cesti, poate alege si un ceainic, o tava, farfurii, servetele sau toate acestea la un loc. In acest sens exista si pachete special create de designerii nostri, iar daca un client doreste sa faca un cadou, cu siguranta, pe langa produsele potrivite ocaziei, va alege ceva si pentru el insusi”, a declarat Marius serbanescu, Director de Achizitii al Chic Ville.

Chic-Ville
Astfel, din cele trei game sortimentale specifice Chic Ville, cea mai mare popularitate in randul clientilor online o reprezinta categoria Bucatarie&Masa, in cadrul careia 25% din vanzari sunt reprezentate de boluri. Colorate, simple sau cu desene sofisticate realizate manual, din ceramica, sticla ori metal, acestea sunt usor de asortat oricarui aranjament si nu necesita o investitie financiara semnificativa, intrucat preturile pentru un bol simplu de ceramica pornesc de la 5 lei.

Potrivit afirmatiilor reprezentantului companiei, urmatoarea categorie care se remarca in topul cumparaturilor online este Deco&Lifestyle, din care un procent de 10% din vanzari il genereaza florile artificiale. Acestea sunt disponibile intr-o gama larga de culori si modele, iar clientii sunt atrasi in mod special de atenta confectionare a produselor care le ofera o rezistenta indelungata si un aspect real.

Chic-Ville
„Nu in ultimul rand, sunt acei clienti care intra in magazinul virtual pentru categoria Casa & Mobila. In acest caz, cel mai mare procent din vanzari – 30% - este generat de biblioteci. De altfel, avand in vedere numeroasele modele disponibile in oferta noastra, clientii sunt dispusi la amenajari inedite, iar bibliotecile depasesc adesea zona livingului fiind folosite cu succes si in bucatarii, pe post de spatiu de depozitare pentru vesela”, a completat Marius serbanescu.

Chic-Ville
De asemenea, raportat la cumparaturile online, Marius serbanescu observa ca oamenii prefera sa comande micile decoratiuni (vase, suporturi de depozitare, rame sau jucarii). Pe de alta parte, pentru piese de mobilier sau vase pretioase, clientii tind in primul rand sa vizite magazinele fizice, pentru a analiza produsul in detaliu.

Despre Chic Ville

Chic Ville este reteaua de magazine de decoratiuni interioare ce pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse cu un aer clasic, vintage, pana la industrial contemporan.
Printre cele 9.500 de tipuri de produse aflate in stoc se afla de mic mobilier (mese, scaune, fotolii, comode, birouri, etajere, biblioteci), obiecte de sticla, ceramica, accesorii pentru bucatarie, obiecte de decor, textile, perne, plante decorative si cadouri sau suveniruri.

In acest moment Chic Ville detine doua magazine in Cluj-Napoca, iar al treilea este localizat in Bucuresti. De asemenea, cei pasionati de frumos pot vizita si magazinul online www.chicville.ro pentru a vizualiza toata gama de produse.

Bas ten Brinke, arhitectul din Amsterdam care vede clientul ca sursa de inspiratie

CEO-ul biroului de arhitectura 70F din Amsterdam, arhitectul Bas ten Brinke (43 de ani) vede clientul si comunicarea cu acesta ca fiind sursa principala pentru succes. Cunoscutul arhitect cu peste 20 de ani experienta in domeniu a pus bazele propriului birou de arhitectura la varsta de 28 de ani, iar de atunci a creat numeroase proiecte de succes recunoscute la nivel national si international precum Casele 2.0 din Almere, biserica Moravian din Amsterdam sau La Quiete din Italia.

Biserica-Moravian-Sursa-70F
Biserica Moravian, Sursa 70F
70F include proiecte de arhitectura, design si design interior, dar Bas considera ca "arhitectura iese in evidenta deoarece restul sunt parti integrale din aceasta". In acest interviu, Bas vorbeste despre arhitectura de astazi si despre relatia sa cu clientii, afirmand ca pentru fiecare proiect nou, principala sursa de inspiratie este clientul.

La-Quiete-Italia-Sursa-70F
La Quiete Italia, Sursa 70F
Arhitectul Bas ten Brinke va veni in Romania in 2 octombrie la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, cea mai importanta platforma de intalnire pentru arhitecti si specialisti din domenii conexe.

Bas-ten-Brinke-70F-Speaker-Architecture_2015
Arh. Bas ten Brinke, Sursa 70F
Libero Events: Care a fost motivul pentru ai inceput sa studiezi arhitectura?

Bas ten Brinke: Am avut un talent natural pentru desenele tehnice si o minte iscoditoare. Ideea de a fi un architect mi-a aparut in jurul varstei de 13 ani. Chiar daca mi-am dorit sa devin un dirijor pentru o orchestra simfonica, am ales sa studiez arhitectura. M-am indragostit de posibilitatile profesiei, dar si de universitatea pe care am ales-o (Universitatea Tehnica Eindhoven).

Cum ai vazut aceasta profesie la inceput?

Romantica. Arhitectii pareau niste artisti, facand doar ceea ce le place. Am invatat repede ca este mai mult decat atat.

Cum ti-ai inceput profesia de architect?

Mi-am inceput profesia de arhitect ca un intern la un mic birou de arhitectura in orasul meu natal. Mai tarziu, am primit un loc de munca acolo. In acest oras care crestea mereu am facut mai multe randuri de case. Dupa cativa ani am fost invitat sa devin partener in cadrul firmei, dar joburile de design pe care aceasta le oferea nu ma atrageau, asa ca mi-am creat propriul birou la varsta de 28 de ani.

Cum privesti arhitectura astazi?

Arhitectura trebuie sa fie in primul rand functionala. Acesta este cel mai important lucru, dar estetica este o parte integrala din design.

Cum implementezi aceasta filosofie in proiectele tale?

Incerc sa acord foarte mult timp comunicarii cu clientul pentru a-mi da seama ce vrea mai exact. De asemenea, incerc la fiecare decizie sa raspund la intrebarea "de ce?", ca apoi mereu sa fac doi pasi in fata si unul inapoi.

Detii propria ta firma de arhitectura, 70F. Poti sa ne spui mai multe despre istoria sa?

Mi-am inceput compania in 1999. Dupa cateva luni, prietena mea de atunci care lucra ca si arhitect/intern la un alt birou de arhitectura s-a alaturat companiei. Am avut noroc cu unele proiecte, dupa care au urmat primele publicatii. Am fost norocosi sa avem clienti buni si toate proiectele au devenit un succes. Portofoliul nostru crestea, dar nu si biroul de arhitectura. Eram convinsi ca printr-o munca intensa, dar personala in toate etapele unui proiect putem obtine cea mai buna calitate a proiectelor. In 2013, am decis sa ma despart de partenerul meu. Am preluat conducerea biroului, iar acum biroul a trecut peste perioada de criza in care era. Echipa noastra fluctueaza intre 5 si 10 persoane.

Ai creat un set de case pentru o familie din Almere. Care sunt criteriile principale prin care intelegi cat mai bine nevoia clientilor tai?

Casele-2.0-Almere,-Sursa-70F
Casele Almere, Sursa 70F
Ore si ore de discutii cu clientii, ca sa pot sa ii cunosc cat mai bine.

Care este cel mai mare proiect din portofoliul tau de care esti mandru?

Ferma de oi este unul din proiectele de care suntem cel mai mandri, deoarece pe langa faptul ca este un proiect de design perfect implementat, el redefineste functia sa in istorie.

Ferma-de-oi-530-Sursa-70F
Ferma de oi, Sursa 70F
Poti sa ne spui mai multe detalii despre istoria acestui proiect?

Am inceput acest proiect in 2003 si l-am finalizat in 2007. Orasul Almere avea o turma de aproximativ 80 de oi care necesitau un grajd. Municipalitatea orasului ne-a propus sa cream nu doar un design de ferma de oi, ci aceasta trebuia sa fie accesibila vizitatorilor, avand spatiu pentru clasele de la scoala, un dormitor pentru pastor si un birou. Am venit astfel cu solutia noastra de design care a fost acceptata dupa un lung proces politic. Dupa finalizarea fermei am castigat primul loc la World Architecture Festival din Barcelona concurand cu alte proiecte ale lui Norman Foster la aceeasi categorie.

Ferma-de-oi-Sursa-70F
Sursa 70F
Cum te asiguri ca oamenii inteleg proiectul si implicatiile sale?

Vorbesc mereu despre aceste proiecte si le public. Filosofia noastra de design (totul este acolo dintr-un motiv) este foarte usor de explicat, chiar si pentru non-profesionisti.

Vorbim in ziua de astazi despre simplitate si minimalism. Care este perceptia ta asupra acestui lucru?

Noi ca si birou de arhitectura suntem orientati catre minimalism, dar functionalitatea ramane cheia principala. Problema pe care o regasim prin minimalismul accentuat este lipsa de 'caldura' si functionalitate pentru client. Casele sunt facute sa locuiesti in ele, nu sa devina un muzeu. Este mai greu sa creezi un stil minimalist util decat unul pur.

Folosesti materiale neconventionale in proiectele tale arhitecturale?

Da. Materialele pe care le folosesti ar trebui sa serveasca rolul functional si estetic. Dupa aceea, orice alt material poate fi ales. Otelul Cor-Ten, caramida de beton si plasticul sunt doar cateva din materialele neconventionale folosite in proiectele noastre.

Care sunt principalele provocari pe care le intampini zilnic ca si arhitect?

Reducerile de buget si restrictiile la materiale. Aceste 'probleme' devin adevarate provocari.

Vei fi unul dintre speakerii la Architecture Conference & Expo - platforma de intalnire a arhitectilor din Transilvania. Ce mesaj doresti sa transmiti publicului roman in cadrul discursului tau?

As dori sa arat ca baza unei arhitecturi exceptionale o reprezinta dorinta clientului, iar principala intrebare in arhitectura este "de ce?".

Doar o luna pana la cel mai important eveniment pentru piata mobilei din Romania!

19 – 23 septembrie este perioada in care la Bucuresti se va desfasura cel mai important eveniment expozitional din sud-estul Europei dedicat sectorului mobilei – Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii BIFE-SIM. Cu o luna inainte de deschiderea oficiala, evenimentul gazduit de Centrul Expozitional Romexpo se anunta spectaculos prin calitatea si varietatea ofertei si a ideilor puse in joc – produse cu forme inedite si functii multiple, servicii complexe pre- si post-vanzare, prezentari si concepte de marketing inovatoare si formule si compozitii de design interior ingenioase si atractive.

BIFE-SIM – vizitatorii in centrul atentiei

Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii BIFE-SIM se anunta un eveniment echilibrat, caruia industriile autohtone de profil ii acorda o binemeritata atentie, pentru ca este deopotriva o sarbatoare si un prilej de testare a celor mai noi concepte de amenajare si produse.
Pana la aceasta data, BIFE-SIM promite sa fie platforma de lansare a noutatilor a aproximativ 300 de firme din Romania, Bulgaria, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Ucraina si Ungaria.

Gazduit de sapte pavilioane expozitionale, ce totalizeaza peste 30.000 de metri patrati, BIFE-SIM 2015 este organizat conceptual in 6 saloane menite sa faciliteze accesul vizitatorilor la zonele care ii intereseaza in mod deosebit si sa le permita acestora alegeri informate si inspirate:

- Salon Clasic – amplasat in pavilioanele C1 si C2;
- Salon Design si Salon Confort – amplasate in pavilioanele C4 si C5;
- Salon Bucatarii – amplasat in pavilionul C3;
- Salon Decoratiuni, Accesorii si Materiale – amplasat in pavilionul C6;
- Salon Echipamente – Masini si Utilaje – amplasat in pavilionul central.

Si tot pentru vizitatori, am modificat programul de vizitare in intervalul 21-23 septembrie, cand ii asteptam intre orele 10:00 si 19:30!... Pentru ca vizitatorii – specialisti sau nu – vor fi in centrul atentiei tuturor celor care isi doresc ca BIFE-SIM 2015 sa fie o reusita!

BIFE-SIM – 5 zile de expozitie si o oferta de nota 10!

Cuvantul cheie la BIFE-SIM 2015 va fi „varietate” – manifestata in forme, stiluri, functiuni, materiale si idei. La BIFE-SIM veti descoperi piese de mobilier din lemn masiv fabricate din esente autohtone – brad, fag, stejar sau cires s.a.m.d. – finisate cu vopsele si lacuri ecologice – majoritatea pe baza de apa – mobilier modern pentru locuinte chic, tapiterii cu piele naturala sau stofe moderne de excelenta calitate, confectii metalice speciale – cum ar fi balustrade de inox in combinatie cu sticla, lemn sau policarbonat – produse decorative din sticla sau piese de mobilier restaurate. Culorile moderne si finisajele complexe, unele combinand traditii si secrete de fabricatie, altele proiectand in prim plan minunile tehnicii moderne, vor fi concomitent surse de inspiratie si ispita pentru clientii curiosi. Si tabloul nu ar fi complet, daca generoasei oferte materiale am uita sa ii adaugam sugestiile de amenajare din partea producatorilor si consultanta gratuita acordata de fabricanti, de tinerii arhitecti si designeri de interior vizitatorilor!

Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii BIFE-SIM: 19 – 23 septembrie 2015, la Romexpo
Oferta de echipamente, materiale tehnologice si servicii asociate nu va fi nici ea mai prejos! Vizitatorii specialisti vor gasi la BIFE-SIM tehnologii de ultima generatie: centre de prelucrare numerica, agregate de aplicare a canturilor, agregate pentru taierea in pachet, masini de slefuit si calibrat, ferastraie circulare de formatizat si alte utilaje similare, accesorii moderne si materiale tehnologice cu randamente de utilizare si proprietati fizico-chimice superioare.

BIFE-SIM 2015 – detaliile esentiale

Program de vizitare:

- 19 – 20 septembrie 2015 (sambata – duminica): orele 10:00 – 18:00
- 21 - 23 septembrie 2015 (luni - miercuri): orele 10:00 – 19:30
- Pretul unui bilet de acces: 10 lei / zi.

Despre eveniment

Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii BIFE-SIM este cea mai importanta manifestare expozitionala din Romania dedicata industriei mobilei si sectoarelor conexe si este organizat anual de Romexpo si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), Camerele de Comert si Industrie din Romania si Euroexpo, avand ca partener Asociatia Clubul Roman de Mobila (ACRM).

La editia precedenta, BIFE-SIM a gazduit peste 325 de expozanti – producatori, importatori si distribuitori de mobila, echipamente si accesorii – din Romania si din alte 9 tari China, Danemarca, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia si Ucraina, si a reusit sa atraga 23.422 de vizitatori din tara si strainatate.

Mai multe informatii despre eveniment la: www.bife-sim.ro

vineri, 14 august 2015

Indesit si Hotpoint, parte a grupului Whirlpool, participa pentru prima oara la IFA, in Berlin

Parte a grupului Whirlpool, Indesit si Hotpoint participa pentru prima data la IFA, cel mai mare targ de electronice si electrocasnice pentru consumatori, ce are loc anul acesta, la Berlin Exhibition Grounds, intre 4 si 9 septembrie. Dupa achizitia Indesit si Hotpoint, Whirlpool a devenit in prezent cel mai mare producator de electrocasnice din Europa si va expune produsele celor 5 branduri din portofoliu in interiorul unui stand de 3000 mp, ce va pozitionat in pavilionul 9 al targului.

Hotpoint, brandul consumatorilor cosmopoliti, va prezenta o noua gama de produse, ce pot fi incorporate in casele celor care isi doresc un camin care sa le exprime propria personalitate. Noua gama de frigorifice ce va fi prezentata in cadrul IFA, permite conservarea alimentelor pana la 14 zile, datorita tehnologiei de ultima generatie, iar gama de masini de spalat poate elimina mai mult de 100 de tipuri de pete, la o temperatura de doar 20?, protejand, in acelasi timp, culorile si materialele.

Indesit, partenerul ce furnizeaza solutii care fac viata de familie mai usoara si mai placuta, introduce o noua gama de produse fiabile si practice: colectia Innex, cea mai buna metoda de spalare printr-o singura apasare de buton; gama de masini de spalat MyTime, noul mod de economisire maxima a timpului; masina de spalat vase eXtra care este, in acealasi timp, si eficienta, si functionala; noua gama de frigorifice eXtra ce aduce tehnologii aditionale in conservarea alimentelor.

Whirlpool a fost intotdeauna constient de nevoile consumatorilor si ofera permanent solutii care respecta aceste nevoi. Producatorul va prezenta gama de plite cu inductie Smart Cook, o gama inovativa si perfect flexibila, care ofera programe adaptabile de gatire; gama de masini de spalat si de uscatoare Supreme Care, care sunt interconectate pentru o sincronizare perfecta a ciclurilor de spalare dedicate ingrijirii hainelor delicate si gama de frigorifice Supreme NoFrost care creeaza atmosfera optima de conservare a mancarii.

ifa-berlin-consumer-electronics-unlimited
IFA Berlin ofera vizitatorilor posibilitatea de a descoperi, pentru prima data, noul univers al grupului Whirlpool, explorand idei noi si proiecte futuriste. Cu noua infatisare si cu portofoliul extins, Whirlpool si-a sporit pozitia pe piata internationala, devenind lider de piata in 5 tari europene: Marea Britanie, Italia, Franta, Polonia si Rusia.

Despre Whirlpool Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA)

Cu aproximativ 26.000 de angajati si prezenta in peste 30 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, precum si fabrici in 9 tari, Whirlpool EMEA este un segment operational al Whirlpool Corporation.

Whirlpool Corporation este cel mai mare producator de electrocasnice din lume, cu vanzari anuale de aproximativ 20 de miliarde de dolari, 100.000 de angajati si 70 de centre de productie si cercetare in intreaga lume in 2014. Compania are in portofoliu brandurile Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, Jenn-Air, Indesit, Hotpoint, precum si alte nume importante in peste 170 de tari. Centrul Operational al Whirlpool Corp este in Comerio (VA), Italia.

Mai multe informatii pot fi gasite pe WhirlpoolCorp.com

joi, 13 august 2015

Hoval - solutii de maxima eficienta Incalzire, ventilatie si recuperarea caldurii din Alpi

Hoval este prezent de noua ani pe piata din Romania ca distribuitor de echipamente premium de incalzire, ventilatie si recuperare a caldurii. Am incercat dintotdeauna sa fim alaturi de partenerii nostri prin oferirea de solutii de sistem si servicii de calitate. In ultima perioada se pune accent din ce in ce mai mult pe caracteristica ecologica a oricarui sistem, iar Hoval are in centrul atentiei protejarea mediului inconjurator. Solutiile Hoval sunt eficiente, ecologice si inovative.

Hoval prezinta solutiile sale ca un intreg sistem pentru principalele tipuri de contructii: rezidential, non-rezidential si energie si utilitati.

Sistemul de ventilatie descentralizat oferit de Hoval este destinat in speta spatiilor inalte. Inaltimea spatiilor de destinatie poate varia intre 6 metri si 22 m. Aceasta este posibila si ca urmare a utilizarii unui sistem unic de distributie al aerului, dezvoltat de Hoval. Acesta este Air Injector-ul ce are rolul de a regla jetul de aer in mod automat in functie de temperaturile aerului introdus si cel ambiant in concordanta cu inaltimea de montaj. Astfel cu acelasi dispozitiv se poate face destratificare eficienta in regim de incalzire, directionarea in plan orizontal al aerului rece (in regim de racire), o ventilatie mecanica uniforma si toate acestea fara prezenta curentilor de aer deranjanti.

O solutie unica in Romania este reprezentata de echipamentul RoofVent destinat spatiilor industriale. Ceea ce ii da unicitate acestei solutii este capacitatea sa de incalzire, racire, aport de aer proaspat si recuperarea caldurii.

Tot ca un dispozitiv premium putem mentiona AdiaVent. Acesta este un racitor evaporativ cu eficienta marita. Acest echipament foloseste principiul racirii adiabatice aparut ca urmare a unor norme ce interzic anumiti agenti frigorifici datorita carora stratul de ozon se depreciaza.

Un alt echipament inovativ este ProcessLine, ce reprezinta o solutie de sistema destinat halelor de productie. ProcessLine utilizeaza procedura de recuperare a caldurii din aerul viciat produs de utillaje reducand costurile cu incalzirea cu pana la 98%, este descentralizat si flexibil, fiind usor de utilizat si bineinteles, respecta caracteristica ecologica.

Hoval - solutii de maxima eficienta Incalzire, ventilatie si recuperarea caldurii din Alpi
Hoval prezinta si o solutie de mare eficienta pentru centrele de date: ServeLine. Un sistem de racire pe care te poti baza este vital pentru camerele in care se afla serverele. Echipamentul ServeLine produs de Hoval a fost proiectat in mod special pentru aceste aplicatii - furnizeaza o racire sigura cu o eficienta energetica maxima: nu este necesara apelarea la racirea mecanica in proportie de 97% din timpul total de functionare.

Orientarea atentiei noastre catre domeniul comercial si industrial ne-a permis sa perfectionam generatoarele de caldura pentru aceste aplicatii. Cazanul UltraGas, considerat de noi ca fiind varful de lance al gamei Hova, acopera o plaja mare de aplicatii, oferind o eficienta de neegalat si emisii reduse de carbon. Eficienta acestui generator de caldura este data in primul rand de schimbatorul de caldura patentat aluFer®, unic prin realizare, ce ofera o suprafata uriasa de schimb de caldura si permite recuperarea cu pana la 20% a energiei din gazele arse.

Hoval sprijina si activitatea proiectantilor si instalatorilor prin furnizarea de documentatie tehnica, manuale de instalare, fisiere CAD, fisiere 3D, scheme hidraulice si multe alte informatii. Acestea sunt disponibile dupa inregistrare pe site-ul nostru www.hoval.ro.

miercuri, 12 august 2015

Symmetrica inaugureaza o noua linie de productie in fabrica din Bistrita-Nasud

- Investitiile companiei au ajuns la 24,5 milioane de euro
- Capacitatea de productie a celor cinci fabrici se ridica la peste 15.000 m de produse zilnic

Incepand cu luna august, Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, inaugureaza o noua linie de productie in cadrul fabricii din Ciociu, Bistrita-Nasaud, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro. In acest fel, compania isi consolideaza pozitia pe piata locala si creste valoarea investitiilor totale la 24,5 milioane de euro.

“Extinderea fabricii din jud. Bistrita-Nasaud a venit ca un pas firesc nu doar in intarirea pozitiei Symmetrica, ci si in contextul cererii in crestere pe piata din regiune. De asemenea, odata cu extinderea portofoliului de produse si cu lansarea de game speciale pentru sectorul rezidential, am simtit nevoia de a majora capacitatea de fabricatie”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica
Potrivit afirmatiilor sale, noua linie de fabricatie este amplasata intr-o hala cu o suprafata de 850 mp si va produce zilnic cca. 2.000 metri de pavele si borduri. Dincolo de linia de productie, fabrica din Bistrita-Nasaud a fost extinsa si cu noi spatii de depozitare, pe o suprafata de peste 6.000 de mp, dar si cu spatii special amenajate pentru silozuri de ciment si depozite de agregate.

Symmetrica linie fabricatie
Investitii totale de 24,5 milioane de euro

Odata cu inaugurarea noii linii de productie in fabrica din Bistrita-Nasud, Symmetrica a atins un nivel de 24,5 milioane de euro in ceea ce priveste investitiile in capacitatile de productie derulate pana in acest moment. Astfel, compania detine cinci fabrici in intreaga tara.

Symmetrica fabrica
De asemenea, incepand cu luna august, capacitatea de productie a Symmetrica ajunge la peste 15.000 metri de produse zilnic. In acest fel, compania va putea sa acopere cererea de pavele si borduri in proiecte din Moldova, Muntenia si Transilvania.

Planurile de viitor ale Symmetrica

In ceea ce priveste planurile de viitor ale companiei, Sebastian Bobu a afirmat ca este vizata extinderea capacitatilor de productie si in alte unitati ale Symmetrica, dar si investitii in locatii noi, insa doar intr-un context pozitiv generat de eventuale cresteri ale pietei de prefabricate mici.

„In functie de numarul comenzilor si de evolutia pietei de prefabricate mici din beton, putem dezvolta capacitatea de productie si in alte fabrici prin montarea unor linii noi”, subliniat acesta.

Symmetrica pavele
De asemenea, reprezentantul companiei a mentionat ca printre obiective ale Symmetrica pentru cea de-a doua jumatate a acestui an se numara si eficientizarea productiei. Totodata, prin noua linie de productie si extinderea portfoliului de produse cu doua game pentru clientii rezidentiali – Symmetrica Select si Symmetrica pentru Gradina – compania vizeaza o majorare a business-ului pentru acest an cu circa 5%.

„Toate actiunile desfasurate in prima parte a acestui an – schimbarea imaginii companiei, extinderea portfoliului de produse si marirea capacitatii de productie prin noua linie, reprezinta motivele care stau la baza estimarilor noastre, alaturi de cresterea cererii pe segmentul rezidential. Am demonstrat astfel ca ne putem adapta unei piete extrem de exigente si vom continua sa fim atenti la evolutia acesteia, pentru a le veni in intampinare cu cele mai bune solutii si produse de calitate superioara”, a incheiat reprezentantul companiei.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

luni, 10 august 2015

Incep inscrierile la cea de-a III-a editie Architecture Conference & Expo!

Peste 200 de arhitecti si specialisti din domenii conexe sunt invitati sa participe in aceasta toamna la cea de-a III-a editie Architecture Conference&Expo ce va avea loc in 2 octombrie la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca.

Architecture este cunoscuta ca fiind cea mai importanta platforma de intalnire din Transilvania pentru arhitecti si specialisti din domenii conexe. Cea de-a III-a editie a evenimentului revine la Cluj-Napoca cu un numar mai mare de speakeri si noi subiecte de discutie. Tematica principala pentru aceasta editie este Prezervarea Patrimoniului Arhitectural, Restaurari si Reconversii Inovatoare. Tema doreste sa readuca in discutie modalitati de a integra inovatia in traditional, dar si de a pastra identitatea culturala a fiecarei cladiri asa cum este ea vazuta in context national si international.

Un eveniment marca Libero Events, Architecture Conference&Expo va cuprinde dezbateri si prezentari sustinute de speakeri de renume la nivel national si international precum Bas ten Brinke (Amsterdam) si Charles Phu (Londra). Printre cei 10 speakeri care au confirmat prezenta la eveniment se numara si arhitecti romani precum Serban Tiganas (Dico si Tiganas), Caroline Fernolend (Fundatia Mihai Eminesc), Iulia Stanciu (STARH), Miruna Pavoni (Pavoni Studio), Robert Farczadi (Project A), Niculae Grama (Pictogram) sau Alexandra Stoica (Das Engineering).

Pe langa prezentari si dezbateri, evenimentul va include un tur al locatiei Liberty Technology Park, dar si o zona expozitionala deschisa atat participantilor, cat si vizitatorilor care doresc sa intre in contact direct cu furnizorii de servicii.

Architecture 2015
Inscrierile la eveniment vor incepe din 10 august. Arhitectii au acces gratuit cu inscriere in prealabil si in limita locurilor disponibile, iar pentru toti ceilalti participanti, organizatorii au pregatit o oferta early bird care poate fi accesata pe site-ul evenimentului www.architectureconf.ro.

In 2014, Architecture Conference&Expo a adus pe scena locala din Cluj-Napoca arhitecti de renume precum britanicii Bryan Avery (Avery Associates Architects) si Carlos Luna (Zaha Hadid Architects), dar si speakeri romani de renume precum Serban Tiganas (Dico si Tiganas), Alexandra Stoica (Das Engineering) sau Eugen Panescu (Planwerk). Tematica principala discutata in cadrul celei de-a doua editii a fost Ecosisteme si Arhitectura Sustenabila: principii de proiectare bioclimatica si aplicarea tehnicilor naturale si inovatoare.

Poza Architecture 2014 Libero Events
Libero Events este agentia de evenimente si PR, B2B si B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Signal Connect, dar si targuri: Touristica.

Persoana de contact:
Madalina Hodorog
Project Manager
Libero Events
Tel: 0741 401 399/0364 110 371
Email: madalina@liberoevents.ro

vineri, 7 august 2015

Cum poti obtine un decor feeric pentru serile de vara folosind un singur obiect

Chic Ville, conceptul de magazin home & deco 100% ambiental, propune un decor special pentru ultimele seri de vara si considera ca cea mai buna varianta pentru un iluminat cald il reprezinta felinarele vintage, ce pot fi usor incadrate in orice decor, fie acesta exterior sau interior.

Agatate in copaci, odihnindu-se pe sol sau asezate direct pe masa, felinarele reprezinta un accesoriu care, potrivit specialistilor Chic Ville, nu trebuie sa lipseasca din decorurile ultimelor seri de vara, fie acestea petrecute in intimitatea gradinii sau a bucatariei personale.

„Confectionat dintr-un metal maro si beneficiind de la un suport pentru lumanare in interior, felinarul poate indeplini atat un rol decorativ, cat si practic, fiind un bun inlocuitor al clasicelor becuri de pe terasa sau al altor variante pentru iluminarea gradinii”, a declarat Marius serbanescu, Director de Achizitii al Chic Ville.

ChicVille_Felinar_3
Accesoriu pentru gradina

O gradina luminoasa inseamna nu doar un spatiu securizat, ci si un ambient chic, organizat dupa bunul plac al proprietarilor. Astfel, pentru cei ce cauta variante alternative pentru iluminarea gradinii sau a terasei, pot alege, in detrimentelor lampilor sau a tuburilor luminoase, un felinar metalic.

Prin intermediul manerului elegant, acesta se poate agata direct de ramurile arborilor sau, in cazul unor inaltimi mai mari, se poate opta pentru prindere prin sfoara, panglici mai groase din panza de sac sau ate colorate.

Totodata, datorita suportului metalic de la baza care ii confera stabilitate, felinarul se poate aseza direct pe sol, delimitand astfel zonele de trecere din gradina.

ChicVille_Felinar_1
Surpriza de pe masa din bucatarie

Pentru amatorii de aranjamente feerice si romantice la ceas de seara, Chic Ville propune inlocuirea suportului cilindric din interiorul felinarului cu o vaza de dimensiuni similare in care se pot aseza flori artificiale de calitate superioara, care sa imite foarte bine aspectul natural.

De asemenea, tot pentru deliciul mesenilor, felinarul poate fi adaptat intr-o adevarata sursa de lumina, prin inserarea unei instalatii de interior cu led-uri. Aranjamentul poate fi situat pe masa, dar poate oferi o nota visatoare si dormitorului.

ChicVille_Felinar_2
„Bineinteles, pasionatii de decoratiuni DIY, vor gasi numeroase metode de a adapta acest tip de felinar pentru a le servi nevoilor lor. De exemplu, am avut clienti care il folosesc drept abajur pentru becul de pe veranda, sau chiar din dormitor, insa adaptarea noastra preferata este utilizarea felinarelor pentru decorurile nuntilor in aer liber. Pentru o petrecere organizata pe timp de zi intr-un spatiu cu multa verdeata, felinarele, umplute cu flori albe si agatate de ramurile arborilor ofera un decor fantastic”, a incheiat reprezentantul companiei.

Despre Chic Ville

Chic Ville este reteaua de magazine de decoratiuni interioare ce pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse cu un aer clasic, vintage, pana la industrial contemporan.

Printre cele 9.500 de tipuri de produse aflate in stoc se afla de mic mobilier (mese, scaune, fotolii, comode, birouri, etajere, biblioteci), obiecte de sticla, ceramica, accesorii pentru bucatarie, obiecte de decor, textile, perne, plante decorative si cadouri sau suveniruri.

In acest moment Chic Ville detine doua magazine in Cluj-Napoca. De asemenea, cei pasionati de frumos pot vizita si magazinul online www.chicville.ro pentru a vizualiza toata gama de produse.

joi, 6 august 2015

Smart Event in a Smart City! IEAS - International Electric & Automation Show

Bucuresti, Palatul Parlamentului / 08 – 11 Septembrie 2015

IEAS, International Electric & Automation Show, eveniment ce are loc anual in Bucuresti, in locatia Palatului Parlamentului, a ajuns anul acesta la editia cu numarul 11

Anul acesta IEAS aduce in prim-plan un concept inovativ si de mare actualitate pentru Romania, ce pune accentul pe valorificarea resurselor firmelor din industrie si promovarea produselor si serviciilor smart pentru orase – Smart City. Smart City la IEAS reprezinta: Energie Inteligenta, Cladiri Inteligente, Tehnologii Inteligente, Transport Inteligent, Sisteme de securitate inteligente.

IEAS, International Electric & Automation Show, eveniment ce are loc anual in Bucuresti, in locatia Palatului Parlamentului, a ajuns anul acesta la editia cu numarul 11. Evenimentul IEAS reuneste timp de 4 zile companiile de referinta din industrie, institutiile de profil, reprezentanti ai autoritatilor locale, ministerelor precum si numerosi reprezentanti ai industriilor vizate. IEAS este un eveniment business to business, un eveniment tehnic, ce imbina elemente de show cu actiuni de matchmaking si business networking.

Industria este intr-o continua miscare si dezvoltare, acest lucru putand fi observat in prezent pe toate pietele, fie ca vorbim despre proiecte aflate in derulare sau proiecte noi. Numeroase companii de echipamente electrice, automatizari sau furnizoare de energie electrica au inteles importanta deosebita a prezentei lor in cadrul evenimentelor specializate. 2015 a adus o piata mult mai dinamica cu reveniri ale expozantilor din anii anteriori, dar si firme noi care au ales anul acesta sa fie prezente la IEAS. Peste 15% din numarul participantilor este reprezentat de companii din strainatate, din tari precum Bulgaria, Germania, Italia, Polonia, Spania, Ungaria si Turcia. Vor fi prezente aproximativ 95 de companii in cele 3 sali de expunere si se asteapta 4 000 de vizitatori pe perioada desfasurarii evenimentului.

Anul acesta, IEAS aduce in prim-plan un concept inovativ si de mare actualitate pentru Romania – Smart City. Smart City la IEAS vizeaza urmatoarele teme principale: Energie Inteligenta, Cladiri Inteligente, Tehnologii Inteligente, Transport Inteligent, Sisteme de securitate inteligente.

In cadrul evenimentului vor avea loc o serie de workshop-uri menite sa aduca un plus de dinamism conferintelor traditionale. Peste 10 companii din domeniu vor sustine workshop-uri pe teme extinse, de la casa inteligenta si device-uri smart pana la transformatoare industriale. Acestea vor avea loc intr-un spatiu special amenajat in sala I.C.Bratianu avand o capacitate de 50 de locuri pentru public. Elementele de show din acest an de care se vor bucura toti participantii la IEAS vor fi din aria produselor smart – cititoare smart de carti de vizita, modalitati de acces smart, info-touch-uri, aplicatii smart, zona de relaxare speciala si multe alte surprize.

IEAS 2015 se va desfasura sub sloganul „Smart Event in a Smart City” si va fi evenimentul anului dedicat tehnologiilor si industriei. IEAS ramane partenerul de incredere pentru toti cei care activeaza in industria de echipamente electrice si automatizari.

Accesul la eveniment se face dinspre Calea 13 Septembrie, intrarea in Palatul Parlamentului fiind E1/B3. Atat parcarea cat si accesul in eveniment sunt gratuite.

Pentru vizitarea expozitiei va rugam sa descarcati invitatia online accesand linkul de mai jos:

http://www.ieas.ro/invitatie-online/

Invitatie online IEAS septembrie 2015


Programul de vizitare este:
08 -10 Septembrie – 10:00 – 18:00
11 Septembrie – 10:00 – 16:00

Va asteptam la IEAS 2015!

Recomandarile Hornbach: Cum sa transformi o gradina intr-o oaza de relaxare

Petrecerea timpului in gradina nu trebuie sa ia sfarsit odata cu apusul soarelui. Pentru sezonul de vara, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, propune o serie de produse cu ajutorul carora se poate crea o atmosfera relaxanta in propria gradina, mai ales in timpul verii.

Ghirlandele colorate, lampile, tuburile luminoase si beculetele colorate sunt doar cateva dintre variantele ce pot adauga un efect spectaculos unei gradini, transformand-o intr-un spatiu practic, in care se pot desfasura cine in familie sau petreceri cu prietenii.

„Avantajul acestor sisteme de iluminat consta in faptul ca indeplinesc un dublu rol, ele fiind nu doar decorative, ci si practice in situatiile in care iluminatul nu este altfel asigurat”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach Romania.

Potrivit acestuia, pentru cei care doresc sa isi decoreze gradina cu ocazia unei zile speciale, se recomanda ghirlandele cu beculete divers colorate ce pot fi creativ asezate printre ramurile arborilor sau arbustilor. Usor de montat si de indepartat la finalul petrecerii, ghirlandele pot delimita vizual intreaga zona, iar diversitatea culorilor ofera posibilitatea de a refolosi acelasi set de beculete si cu alte ocazii.

Pe de alta parte, o atmosfera romantica poate fi obtinuta prin utilizarea lampilor de gradina, care, asemenea ghirlandelor, pot fi strategic amplasate printre plante si arbusti, iar sortimentul bogat de forme si culori va ajuta la crearea unui ambient feeric. De altfel, lampile solare reprezinta o solutie viabila si pentru iluminarea aleilor sau a zonelor umbrite, din motive de securitate.

Tema lunii Gradina Hornbach
Mai mult, pentru delimitarea zonelor de acces, imprejmuirea gardului sau simpla decorare a zonei de relaxare, specialistii Hornbach recomanda tuburile luminoase cu leduri. Fabricate din materiale rezistente si prevazute cu tepuse la baza, acestea pot fi usor fixate in pamant.

„Dincolo de scopul decorarii, un alt element important care trebuie luat in considerare atunci cand se planuieste o astfel de amenajare, este directia luminii. Distanta dintre accesorii, unghiul razelor si puterea lampilor determina efectul dorit”, a completat reprezentantul companiei.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca toti cei interesati de accesorii luminoase sunt invitati pe toata durata lunii august, in toate magazinele Hornbach pentru o expozitie speciala a acestei game.

Variante alternative pentru decorarea peretilor

Tot in cadrul acestei luni, consilierii din toate cele cinci magazine Hornbach vor fi la dispozitia clientilor cu sfaturi si recomandari privind amenajarea peretilor interiori cu doua produse inovative, dedicate celor ce isi doresc o alternativa moderna la clasicele solutii.

Astfel, pentru crearea unor spatii deosebite, Hornbach recomanda o vopsea cu efect decorativ, care, prin diversele aplicatii, poate genera accente stralucitoare pe detaliile incaperii. Indiferent de efectul dorit, StyleColor ofera structuri unice de beton, nisip sau metal si poate fi aplicata atat pe pereti, cat si pe plafoane.

Tema lunii Magazin Hornbach
De asemenea, cei care se afla in cautarea unor solutii pentru decorarea barurilor, arcadelor, scarilor sau a coloanelor pentru hornuri, vor avea ocazia de a primi informatii detaliate despre cum se monteaza si se intretin placile murale.

Desi sortimentul de placi murale numara peste 50 de modele si finisaje, reprezentantii companiei declara ca, in ultimii ani, romanii mizeaza in mod special pe produsele din piatra sau beton, culorile preferate fiind nuantele deschise de bej sau crem.

Despre Hornbach Romania

HORNBACH este o companie multinationala, de familie, care a inregistrat in exercitiul financiar 2014/2015 (data bilantului: 28 februarie) o cifra de afaceri (neta) de peste 3,5 miliarde de Euro, in crestere cu 6% comparativ cu perioada anetrioara.

Fondata in anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 5 generatii. In acest moment, concernul detine 147 magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit, in noua tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), dintre care 5 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectele clientilor. HORNBACH garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment. In plus, calitatea excelenta a consultantei si a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumarate studii si teste independente.

Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructie si articole de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, in acest moment avand 16.500 de angajati care contribuie la succesul companiei, dintre acestia peste 650 activand in Romania.

marți, 4 august 2015

Apartamentele din Cluj Napoca sunt mai scumpe decat cele din Bucuresti

Municipiului Cluj-Napoca si-a consolidat pozitia de oras cu cele mai scumpe apartamente din Romania la sfarsitul lunii iulie. Acest lucru este confirmat de statisticile Imobiliare.NET, care prezinta si diferentele intre Cluj, Bucuresti si celelalte orase importante ale tarii, din punct de vedere al pretului mediu de vanzare.

Proprietarii de garsoniere din Cluj si-au scos la vanzare proprietatile in iulie cu pretul mediu de 39.316 de euro, in timp ce in Capitala pretul mediu a fost de 35.174 de euro, cu aproximativ 4.000 de euro mai mic. La o distanta apreciabila de Cluj si Bucuresti se regasesc pretentiile proprietarilor de garsoniere din Brasov si Iasi, cu 29.396 de euro, respectiv 28.588 de euro, in vreme ce in Constanta se inregistreaza cel mai scazut pret mediu dintre cele cinci orase analizate, 26.046 de euro.

Diferenta de circa 4.000 de euro dintre Cluj si Bucuresti se pastreaza si in cazul apartamentelor cu 2 camere, acolo unde portalul Imobiliare.NET a inregistrat pretul mediu de 57.611 de euro pentru Cluj si 53.583 de euro pentru Bucuresti. O diferenta si mai mare, de aceasta data, este intre preturile din cele doua orase si cele din Brasov si Iasi, acolo unde preturile medii cerute de proprietari au fost de 47.187 de euro, respectiv 46.351 de euro. Tot Constanta incheie si acest top, cu pretul mediu de 43.442 de euro, la sfarsitul lui iulie.

Avansul Clujului in fata Bucurestiului scade drastic in cazul apartamentelor cu 3 camere. Astfel, Clujul pastreaza un avans de aproape 1.000 de euro fata de Capitala, cu un pret mediu de 77.182 de euro, fata de 76.282 de euro. La 3 camere, Iasiul depaseste Brasovul cu un pret mediu de 68.767 de euro, fata de 65.004 de euro. Și de aceasta data Constanta inchide clasamentul cu un pret mediu de 61.823 de euro, inregistrat la sfarsitul lui iulie.

Apartamentele din Cluj sunt mai scumpe decat cele din Bucuresti
Avansul Clujului fata de Bucuresti inregistrat la garsoniere si apartamentele cu 2 camere se inverseaza in cazul apartamentelor cu 4 camere, acolo unde Capitala are cel mai ridicat pret mediu, 101.117 de euro, in timp ce in Cluj pretul mediu este de 96.886 de euro. In cazul apartamentelor de 4 camere, Iasiul depaseste Clujul si se distanteaza de Brasov si Constanta, cu un pret mediu de 99.420 de euro, fata de 79.257 de euro, respectiv 74.159 de euro, conform statisticilor Imobiliare.NET.

Aceasta situatie in care Clujul inregistreaza preturi mai mari decat Bucurestiul poate fi pusa pe seama exodului populatiei din zona in acest oras, dupa ce companiile de IT s-au orientat catre Cluj. Acest lucru, coroborat cu numarul relativ mic de proiecte rezidentiale noi din Cluj a creat o cerere mai mare decat oferta, iar proprietarii au speculat aceasta conjunctura, marind preturile in conformitate cu realitatea din piata.

luni, 3 august 2015

Sika Romania a sustinut renovarea centrului UPSV din Brasov cu donatii de peste 40.000 euro

Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice speciale pentru constructii, continua implicarea in proiecte sociale venind in sprijinul organizatiei „Un Pas Spre Viitor – UPSV”. Astfel, compania s-a implicat, in ultimii doi ani, in renovarea centrului UPSV din Brasov prin donarea a produse si servicii de constructii in valoare de peste 40.000 de euro.

„Am fost foarte impresionati de eforturile organizatiei UPSV Brasov de a veni in sprijinul tinerilor orfani care, odata cu atingerea varstei de 18 ani, nu mai pot locui in centrele de plasament pentru minori. Credem in obiectivele acestei organizatii si, astfel, inca din 2013, am luat decizia de a fi aproape tinerilor care merita un viitor mai bun si o integrare fireasca in societate si, implicit, in campul muncii”, a declarat Laurentiu stefanescu, Director General al Sika Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, Sika Romania a efectuat, in perioada 2013 – 2014, donatii in valoare de peste 40.000 de euro, in produse si alte servicii de constructie.

Organizatia „Un Pas Spre Viitor” detine singurul centru de integrare sociala din Brasov, unde tinerii orfani ce nu mai pot locui in centrele de plasament din cauza varstei pot primi sprijin pentru a deveni independenti si pentru a gasi un loc de munca. In plus, la nivel emotional, tinerii pot gasi in cadrul centrului UPSV sprijin pentru o dezvoltare sociala normala. In acest moment, in cadrul centrului din Brasov, UPSV asigura suport pentru 19 tineri.

„Suntem recunoscatori companiei Sika Romania ca a decis sa se implice in initiativa UPSV de a schimba comunitatea brasoveana prin integrarea sociala a unui numar cat mai mare de tineri defavorizati. Astfel, in ultimii 2 ani, Sika a sprijinit asociatia nu doar cu materiale de constructii necesare renovarii cladirii in care locuiesc tinerii, ci si cu daruri de Sarbatori sau sustinerea de programe de formare profesionala pentru acestia”, a declarat, la randul sau, Florin Catanescu, fondatorul UPSV.

Sika Romania a sustinut renovarea centrului UPSV din Brasov
Dincolo de implicarea in renovarea centrului UPSV, Sika Romania a fost alaturi de tinerii orfani si in perioada Sarbatorilor, oferindu-le cadouri si suport financiar. Astfel, prin toate aceste initiative, Sika Romania, alaturi de fundatia UPSV, face un pas important in sustinerea unei comunitati locale ce reprezinta doar o mica parte din cei peste 60.000 de copii orfani dependenti de suport din partea statului.

De altfel, Sika Romania nu este la prima initiativa de acest fel. De-a lungul ultimilor ani, compania a oferit sprijin si in cadrul altor proiecte derulate de SOS Satele Copiilor sau YANA (You are not alone!).

Despre Sika

Sika AG cu sediul in Baar, Elvetia, este o companie activa la nivel global in domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriile producatoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade, parcuri solare si eoliene. Compania elvetiana este lider in domeniul solutiilor utilizate in procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de inalta calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale de amortizare, consolidari structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizari.

In prezent, Sika numara subsidiare in 91 de tari si mai mult de 17.000 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. In plus, Sika a inaugurat in 2014 si cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde va produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, a consolidarilor cu fibre de carbon, dar si a mortarelor speciale.

Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Baile Herculane, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara – Atel si multe altele.