joi, 15 septembrie 2016

Architecture Conference&Expo: Prezentari si dezbateri despre dezvoltarea urbana a oraselor


Cluj-Napoca devine in mai putin de o luna punctul de intalnire in Transilvania pentru peste 300 de arhitecti prezenti in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, care se va desfasura in 6 octombrie la Cinema „Florin Piersic”. In cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului are loc Competitia de proiecte Architecture Conference&Expo, al carei scop este promovarea proiectelor cu impact puternic in comunitate.

Arhitectii si birourile de arhitectura isi pot inscrie proiectele pana in data de 17 septembrie la cele 7 categorii incluse in cadrul Competitiei precum: Proiecte pentru comunitate; Proiecte de restaurare, reconversie si regenerare urbana; Cel mai indepartat proiect de tara realizat de un arhitect roman; Casa inteligenta; Proiectul de debut; Cladirile anilor 1990-2010; Competitia dedicata studentilor arhitecti - premiu oferit de compania Alukonigstahl. „Proiectele tinerilor arhitecti reflecta aspiratiile tinerei generatii pentru un viitor mai bun, mai bine construit. Alukonigstahl se implica in mod constant, prin diverse canale de comunicare, in pregatirea studentilor arhitecti, iar rasplatirea cu premii a eforturilor depuse este unul dintre ele.”, au declarat reprezentantii companiei.

Proiectele inscrise in Competitia de proiecte vor fi analizate de un juriu specializat, format din arhitecti de renume precum Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Presedinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Serban Sturdza (Director Prodid) si Irena Bauman (Director Fondator Bauman Lyons Architects). Architecture Conference&Expo urmareste sa promoveze arhitectii si birourile de arhitectura pentru proiectele realizate si impactul acestora asupra comunitatii, prin realizarea conferintei ce include prezentari si dezbateri cu scop de dezvoltare, dar si prin oferirea premiilor in cadrul Galei de Premii din 6 octombrie. Proiectele pot fi inscrise pe site-ul evenimentului, la sectiunea Awards.

Dezvoltarea urbana a orasului Cluj-Napoca din punct de vedere arhitectural

Deoarece cerintele generatiei tinere in privinta arhitecturii sunt din ce in ce mai ridicate, in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo va avea loc dezbaterea legata de dezvoltarea orasului Cluj-Napoca din punct de vedere arhitectural, intitulata „Cluj-Napoca: Dezvoltarea urbana a orasului”. Printre invitatii care vor participa in cadrul dezbaterii se numara Prof. univ. dr. Calin Hintea (Decan al Facultatatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii) si Pietro Elisei (Managing Director Urbasofia). „Am vazut un potential imens de regenerare urbana la cultura. Cultura poate fi multiplicator clar de resurse.”, a declarat pentru Clujnapoca2021.ro, Calin Hintea, coordonatorul proiectului de planificare strategica a Clujului pentru urmatorii sapte ani.

Calin Hintea Speaker Architecture 2016

Pietro Elisei este directorul UrbaSofia, compania de consultanta si planificare strategica care a realizat Strategia de Dezvoltare a Judetului Cluj 2014-2020, prin care s-a urmarit identificarea nevoilor reale de dezvoltare ale judetului, precum si realizarea si implementarea proiectelor de dezvoltare. De-a lungul carierei, Pietro a lucrat pentru dezvoltarea mai multor orase din Europa, iar din 2007 s-a axat pe dezvoltarea oraselor precum Alba Iulia, Baia-Mare, Cluj sau Pitesti.

Pietro Elisei Speaker Architecture 2016

Reinnoirea oraselor pentru noile generatii, printre temele de discutie

Evenimentul Architecture Conference&Expo va reuni in 6 octombrie peste 15 speakeri din tara si din strainatate, care vor sustine prezentari si dezbateri legate de impactul tehnologiei in arhitectura, cladirile verzi, siguranta prin arhitectura sau transportul urban sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii.

David Cash (Presedinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Irena Bauman (Bauman Lyons Architects), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Benedek Jozsef (Profesor Universitatea Babes-Bolyai), Attila Beer (Administrator Alukonigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Iulian Padurariu (CEO Pony Car Sharing), Octavian Fanea (Sales Manager Aluterm Group) sau Adina Moldan (Cercetator Independent Atelier Moldan) vor fi speakeri la evenimentul Architecture Conference&Expo moderat de arhitectul Serban Tiganas (Presedinte Dico si Tiganas).

Architecture Conference&Expo Macheta online

Architecture Conference&Expo se afla la cea de-a IV-a editie si reuneste in fiecare an peste 300 arhitecti si specialisti din domeniile conexe cu scopul de a dezbate noutatile din domeniu. In cadrul evenimentului exista si o zona expozitionala, unde arhitectii si furnizorii de servicii pot interactiona pentru dezvoltarea parteneriatelor. Conferinta este organizata de Libero Events, agentia de evenimente B2B si B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Signal Connect, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, dar si targuri: Touristica.

Companiile care au inteles importanta arhitecturii pentru comunitate si care sustin acest eveniment sunt:

Partener Principal: Alukonigstahl
Partener Silver: Grohe
Parteneri: Rockwool, Fakro, Record, Reynaers, Fundermax, Rigips Saint Gobain, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers.
Supported by: OAR, OAR Transilvania, OAR Timis, Chic Ville, EuroGSM, Impress.
Official Car: Pony Car Sharing

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu