luni, 12 septembrie 2016

Primul resort montan de locuinte ecologice din Romania


Complexul eco-turistic montan Valley 21 s-a lansat, pe 10 septembrie, in abruptul nordic al Muntilor Ciucas, in apropiere de localitatea Vama Buzaului, judetul Brasov.

Evenimentul a reprezentat inaugurarea primei case de vacanta din complexul eco-turistic ce a fost realizat in urma unei investitii romano-olandeze si a unui parteneriat public-privat cu autoritatile locale.

Lansarea a avut loc in mijlocul naturii, pe acordurile Rapsodiei Romane de George Enescu, in interpretarea artistilor Filarmonicii Brasov.


Complexul eco-turistic de case de vacanta Valley 21 este un model al viitorului din punct de vedere rezidential, pentru ca imbina tehnologia de ultima ora cu cele mai eficiente solutii ecologice.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Rapsodia-Romana-George-Enescu,-artisti-Filarmonica-Brasov

„Am ales Vama Buzaului, Transilvania, pentru frumusetea neatinsa a locurilor si autenticitatea traditiilor. Proiectul nostru este unul ecologic, in armonie cu peisajul si natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panourile solare, incalzirea este cu surse regenerabile. In plus, pastram confortul unei locuinte premium si oferim facilitati pentru rezidenti precum: intretinerea locuintei, inchiriere, un centru hospitalier”, spune Gerard Doedee, unul dintre fondatorii proiectului Valley 21.

Gerard-Doedee-unul-dintre-fondatorii-proiectului-Valley-21

Proiectul este realizat in baza unui parteneriat public-privat in privinta terenului, incheiat intre investitori romani si olandezi si primaria Vama Buzaului. De altfel, dezvoltarea celei mai noi statiuni montane inseamna si crearea de noi locuri de munca pentru localnici.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Vama-Buzaului

Casele futuriste au ajuns in Romania. Cum arata o astfel de locuinta si cui se adreseaza

Complexul Eco-Turistic Montan, Valley 21, care va functiona in regim de tip condominium, este compus din 68 de case individuale si un centru de facilitati. Acesta urmeaza a fi realizat in totalitate, pana in 2020, pe o suprafata de 68 ha, pe teritoriul administrativ al comunei Vama Buzaului din judetul Brasov.

Atat arhitectura proiectului, cat si solutiile alese pentru accesul la utilitati, tin cont de principiul sustenabilitatii energetice si de impactul cat mai redus asupra mediului inconjurator.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Vama-Buzaului-camere-mari-spatioase

Arhitectii italieni, Luca Fornaroli si Giulia Valentini, in stransa colaborare cu firma de arhitectura peisagistica Stijlgroep Architects din Rotterdam, au creat o opera de arta chiar in mijlocul naturii: o casa care pastreaza linia naturala a terenului, fara a pierde din confortul unei locuinte unice.

Casele, aflate la un pas de Rezervatia Naturala Valea Zimbrilor, au dimensiuni generoase. Sunt patru tipuri de case, cu suprafete intre 92 mp si 118 mp, cu preturi cuprinse intre 167.500 si 285.000 de euro. Acestea sunt construite numai din materiale eco friendly, de o inalta calitate.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Vama-Buzaului,-interior-case-ecologice

Valley 21, o noua dimensiune a luxului

Eco-complexul rezidential Valley 21 da o noua dimensiune luxului. Interioarele sunt foarte spatioase, desenate astfel incat sa foloseasca la maximum fiecare metru patrat. Atunci cand iti plimbi privirea de-a lungul peretilor, ai mereu parte de surprize placute: solutii ingenioase, locuri de odihnit privirea. Totul este gandit astfel incat locuitorilor caselor de vacanta sa nu le lipseasca nimic din confortul cu care sunt obisnuiti in viata de zi cu zi, dar sa primeasca ceva in plus: priveliste incredibila, liniste si pace.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-case-camere-spatioase

Proprietarul Valley 21 face parte din noua generatie, care intelege diferit ideea de apartenenta in cadrul unei comunitati. Spre deosebire de abordarea individualista, care a dominat din ce in ce mai mult lumea in ultimele decenii, beneficiarul proiectului Valley 21 dezvolta un sentiment al responsabilitatii comune in societatea in care traieste, in cadrul familiei pe care o ingrijeste si o iubeste.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Vama-Buzaului,-interior-bucatarie-casa-ecologica

Proiectul Valley 21 este certificat de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi prin programul Green Homes, care dezvolta si implementeaza un sistem national de standarde si certificari pentru cladirile verzi.

Link Facebook Valley21: https://www.facebook.com/valley21vamabuzaului/?fref=ts
Link site: www.valley21.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu