joi, 27 octombrie 2016

Influenta stilului industrial in productia de mobilier


Trendul mobilierului industrial s-a extins in momentul in care dezvoltarea zonei urbane a generat reconvertirea spatiilor industriale neutilizate (hale si depozite) in spatii de locuit.

Metal Creativ are in portofoliul sau de produse Linia Industrial care are un design unic, cu amprente vintage, personalizat dupa imaginatia celor care isi doresc acest tip de mobilier.

Tinem foarte mult la calitatea produselor create si acordam o atentie deosebita detaliilor. Executia pieselor de mobilier implica procese precum: debitare, sudare, sablare si/ sau vopsire.

Accentele metalice realizeaza o conexiune discreta intre stilul vintage si cel industrial. Utilizam metalele precum otelul, specific stilului industrial, domolit considerabil de caldura lemnului natural, astfel incat fiecare piesa de mobilier rezultata are personalitatea sa.

banca-lemn-metal-creativ

Cunoscunad multiple transformari de-a lungul timpului pentru a se putea adapta stilului de viata contemporan, mobilierul industrial a pastrat cateva caracteristici distinctive: simplitate, finete de suprafata si lipsa ornamentelor excesive.

banca-lemn-si-profil-metalic-stil-industrial

Obiectele de mobilier Metal Creativ, inspirate de stilul industrial, combina frumusetea fibrei naturale a lemnului cu eleganta profilelor metalice. Caracterizate prin versatilitate, acestea se integreaza cu eleganta atat in spatiile moderne, cat si in cele vintage.

comoda-stil-industrial-metal-creativ

Acest stil de mobilier a reusit sa demonstreze ca profilele metalice, destinate de obicei constructiilor metalice, pot fi folosite cu succes pentru crearea unor obiecte atipice, cu un charm aparte.
Stilul industrial, functioneaza excelent in spatii publice, dar si in amenajarea oricarui tip de locuinta.

detaliu-sertar-comoda-lemn-brad

Pentru o comanda personalizata, trimite-ne propunerea ta la office@metal-creativ.ro

profile-metalice-mobilier-industrial

Ne place sa ne jucam cu metalul. Asa am ajuns sa cream orice obiect care trece prin imaginatia noastra sau a clientilor nostri. Pentru mai multe informatii, ne puteti vizita site-ul www.metal-creativ.ro si pagina de facebook Metal Creativ.

set-mobilier-industrial-metal-creativ

Din aceasta toamna ne puteti vedea produsele in showroom-ul din incinta Postavariei Romane.

vineri, 21 octombrie 2016

Eliminati poluarea atmosferica din casa pentru a va proteja sanatatea!


Ne petrecem peste 80% din timp in spatii inchise si respiram de 15.000-20.000 ori pe zi. Dar stiati ca poluarea in interiorul casei dumneavoastra, a biroului in care lucrati sau a scolii in care invata copilul dumneavoastra poate fi de pana la 100 mai nociva decat cea de la exterior???

Calitatea aerului din casele, birourile si scolile noastre are un impact crucial asupra sanatatii. Daca nu exista un sistem de ventilatie corespunzator, toate substantele daunatoare, inclusiv acarienii, invadeaza plamanii dumneavoastra si ai membrilor familiei dumneavoastra.

Constructiile in prezent si in trecut

In trecut, izolatia si finisajul necorespunzatoare a permis ventilarea naturala a incaperilor. Distantele dintre scandurile din podea, ferestrele subtiri un o singura foaie de geam si tehnicile simpliste de constructie au contribuit la aportul constant de aer proaspat in interior. In zilele noastre, termoizolatia devine din ce in ce mai eficienta la cladirile moderne. Pe de o parte, se economiseste energie. Pe de alta parte, o buna izolatie impiedica schimbul de aer care avea loc candva prin anvelopa permeabila si ferestrele cladirilor vechi.

Sanatatea – bunul nostru cel mai de pret

Un adult inspira si expira cam de 22.000 de ori pe zi, absorbind intre 15 si 20 de mii de litri de aer. Cu fiecare inspiratie inhalam intre 40.000 si 75.000 de mii de particule de praf. Un gram de praf contine 700 de milioane de diverse molecule ce pot reprezenta un pericol urias pentru sanatatea dumneavoastra. Acelasi lucru este valabil si pentru copii: daca nu respira un aer de calitate acasa, pot dezvolta alergii si chiar astm.

Hoval, ventilatie casa

Microparticulele si germenii care populeaza aerul din casa pot declansa simptome alergice sau pot provoca alte neplaceri, de exemplu dureri de cap. Daca aveti copii ce sufera de alergii sau astm, ventilatia este cruciala.

Simpla ventilare poate provoca condens, prea multa umiditate si niveluri ridicate de CO2 in casa. Ce inseamna acest lucru?

Aerul va acumula diversi poluanti - in principalul bioxidul de carbon expirat de noi, praful si acarienii omniprezenti, chiar si sporii de mucegai. Daca exista fumatori in casa, substantele periculoase care se aseaza pe mobila pot fi eliberate in orice moment.

Acarienii din praf:

acarienii-din-praf

Aerul expirat de oameni si procesul imperceptibil de transpiratie duc la cresterea umiditatii din aer. Vaporii de apa se depun pe suprafete reci, de exemplu pe ferestre si in colturile camerelor. Suprafetele umede atrag acarienii de praf si pot deveni u sursa de alergie. Sporii de mucegai ataca mancarea si distrug peretele pe care se formeaza igrasia. Petrecerea unui timp indelungat in spatii slab ventilate poate fi extrem de nociva. Poate cauza somnolenta, dureri de cap, ameteala, incapacitate de concentrare, slabiciune, greata si stare de oboseala generala, chiar si depresie. Uneori, corpul poate reactiona chiar cu iritare oculara si iritarea cailor respiratorii, inclusiv aritmie cardiaca. Nu subestimati efectul mucegaiului carcinogen ...

Ventilatia va elimina din casa inclusiv umezeala produsa de respiratie, calcarea rufelor, uscarea hainelor, precum si mirosurile care se acumuleaza constant in spatiile rezidentiale inchise.

De cat aer proaspat avem nevoie?

Regula generala este aceea ca in interval de o ora, aerul din sufragerie trebuie inlocuit:
Cantitatea de aer care sa corespunda capacitatii volumetrice a incaperii sau 30 m3 de aer proaspat pentru fiecare persoana din camera (daca cifrele difera, oricare din acestea doua este mai mare)
De exemplu: O sufragerie de 20 m2 necesita o cantitate de 50 m3 de aer pe ora, dar daca dormitorul este pentru doua persoane – pana la 60 m3 / h.
Putin diferita este cantitatea de aer proaspat care trebuie sa alimenteze incaperi considerate ”murdare”, de exemplu bucatarii si bai care necesita ventilatie intensiva in timpul utilizarii.
Si da: In baie avem nevoie de minim 50 m3 / h,
In bucatariile cu plita electrica 50 m3 / h, iar in cele dotate cu aragaz cu alimentar pe gaz 70 m3 / h.
Pentru sufrageriile cu semineu, pentru camera centralei, spalatorie si uscator, se aplica conditii diferite care trebuie stabilite cu proiectantul.

Verificati acasa daca ventilatia este suficienta pentru a masura umiditatea aerului la interior pe perioada de iarna. Daca este de maxim 50-60%, inseamna ca ventilatia functioneaza corespunzator.

Scolile si capacitatea de a invata

De multe ori, salile de clasa nu sunt corect ventilate pentru nevoile copiilor si pentru o buna calitate a aerului. Salile de clasa cuprind multi elevi pe metru patrat, ceea ce creste nivelul de CO2 si scade calitatea aerului la interior.

Din acest motiv, elevii pot suferi de dureri de cap, lipsa de concentrare si oboseala neobisnuita. Se pot produce si curenti de aer daca incaperea este ventilata in principal prin ferestrele deschise.

Studiile efectuate de Universitatea Tehnica din Danemarca (Danish Technological University) indica o legatura clara intre calitatea aerului, temperatura aerului si performanta elevilor. Testele derulate in scolile daneze arata ca temperatura ambianta poate fi redusa prin ventilatie mecanica de la aproximativ 25? la 20?C, ceea ce creste implicit performanta elevilor cu pana la 10%.

Conform studiului Dr. Richard Shaughnessy la Universitatea din Tulsa, este posibila anticiparea performantei unui elev in sala de clasa, asta din cauza ca autorul studiului a descoperit o interdependenta intre aerul rece si proaspat si note mai bune la lucrari. “Imbunatatirea ventilatiei, un aport mai mare de aer proaspat de la exterior si scaderea temperaturilor din clasa pot ameliora semnificativ capacitatea de reusita a elevilor,” a spus Shaughnessy.2
Calitatea aerului din birouri poate afecta productivitatea?

Un alt studiu derulat la Harvard a constatat ca mediul interior are un impact semnificativ asupra muncii. Subiectii au fost testati din orice punct de vedere, de la sarcini de baza pana la reactii in momente de urgenta. Daca nu avem suficient aer proaspat, atentia noastra, creativitatea si/sau productivitatea pot scadea dramatic.

ventilatie-aer-proaspat

Care este solutia?

Cea mai buna solutie este instalarea unui sistem de ventilatie rezidentiala inteligent care nu va impune sa deschideti si sa inchideti ferestrele si care va mentine calitatea aerului din incapere indiferent de sezon sau de temperatura atmosferica. Aparatul de ventilatie recomandat este HomeVent® care recupereaza caldura din aerul extras, dar si umiditatea – ceva ce putine sisteme conventionale pot face.

Hoval HomeVent®

Hoval, instalatie-ventilatie-rezidentiala

Filtrul pentru insecte elimina particulele mari din aer si inspira aerul proaspat in interior. Un alt filtru fin performant curata aerul de polen, poluanti, praf fin si spori de mucegai. Aerul care patrunde in interiorul cladirii este curat. Aerul statut din interior, impreuna cu particulele si mirosurile nedorite sunt eliminate odata cu aerul extras. Zgomotul ramane si el tot la exterior pentru ca nu trebuie sa deschideti ferestrele pentru aer proaspat.

Reducerea costurilor de investitie

Tehnologia de recuperare a caldurii si umiditatii face din echipamentul de ventilatie rezidentiala HomeVent® unul extrem de rentabil. Prin comparatie, sistemele conventionale bune ating o eficienta de recuperare a caldurii de maxim 90%. HomeVent®, pe de alta parte, atinge o eficienta de maxim 130% datorita conceptului de functionare patentat. Rezultatul este un climat interior placut si sanatos. HomeVent® imbunatateste semnificativ balanta energetica in casa dumneavoastra. Sistemul economiseste mult mai multa energie decat consuma pentru functionare. Calitatea aerului variaza continuu si este specificata in statia de camera. Doua ventilatoare cu marcaj CE si consum mic de energie functioneaza automat si extrag aerul lipsit de polen si praf din exterior pentru a-l aduce in interior in cantitatea dorita si elimina aerul uzat din interior.

Considerati acest articol ca fiind interesant? Cititi mai multe aici.

vineri, 7 octombrie 2016

160 de companii din 12 tari la TARGUL TEHNIC INTERNATIONAL BUCURESTI 12-15 octombrie, ROMEXPO


TIB - Targul Tehnic International Bucuresti, ajuns in acest an la cea de-a 42-a editie, se va desfasura intre 12 si 15 octombrie la Romexpo si reprezinta un eveniment de o importanta semnificativa pentru intreaga economie nationala si, totodata, de nelipsit din agenda oricarui specialist in domeniu.

TIB devine si in acest an sinonim cu inovatia in tehnologie, reunind companii de renume din domeniu, ce isi vor prezenta cele mai noi produse.

Concomitent cu TIB 2016, vor avea loc alte doua manifestari de traditie – ExpoEnergiE - Targul international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale si INVENTIKA – Salonul de inventii si inovatii destinat academicienilor, cercetatorilor si inventatorilor!

La TIB expun, pe o suprafata de peste 7000 de mp, aproximativ 160 de companii din Romania, Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, Polonia, Republica Ceha, Spania, Turcia si Ungaria, care isi intampina vizitatorii cu cele mai recente creatii.

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016

In cadrul targului puteti regasi reprezentanti din domeniile: inginerie mecanica si electrica, masini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronica si automatizari, roboti industriali, dar si comunicatii, IT si software industrial.

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016

La TIB 2016 vor fi prezenti unii dintre cei mai importanti jucatori din industrie, precum:

- Hoffmann Group - va participa cu ultimele sale inovatii inovatii in domeniul statiilor de lucru;
- Kitagawa - va prezenta aplicatii speciale pentru industria auto;
- Mavi - va participa la targ cu generatoare adaptate nevoilor fiecarei companii;
- Nordson - va astepta vizitatorii cu o gama larga de produse pentru aplicatiile de dozare, lubrifiere, pulverizare si coating;
- Ro-Mega Trade – va prezenta masini-unelte, masini de masurat in coordonate, scannere optice, solutii software pentru tehnologiile de masurare 3D, sisteme de masurare si aparate de masura si control;
- TOP Metrology SRL - ii asteapta pe vizitatorii TIB 2016 cu demonstratii live ale celor mai noi echipamente de masurat;
- Grupul Adix - va oferi servicii de monitorizare rulmenti prin vibrodiagnoza;
- Hubata Seals – va prezenta produse necesare etansarii pentru diferite industrii, precum: auto, transmisiei de putere, hidraulica si pneumatica, alimentara si farmaceutica, pocesare chimica, petroliera si gaziera, navala, energetica si masini-unelte;
- I.N.C.D. Turbomotoare COMOTI - singura unitate specializata din Romania care integreaza activitatile de cercetare stiintifica, proiectare, productie, experimentare, testare, transfer tehnologic si inovare in domeniul turbomotoarelor de aviatie, motoarelor industriale cu turbina cu gaze si masinilor paletate de turatie inalta.

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016

Vizitatorii vor avea parte de o serie de prezentari si demonstratii de masini si echipamente care asigura o mai mare flexibilitate si crestere rapida a productivitatii, in domeniul industrial si in cele conexe acestuia. Totodata, cei care vor trece pragul standului Dalpa din pavilionul C1 (Inventika) vor beneficia de un cupon ce le va permite alimentarea gratuita cu lichid de parbriz a autovehiculului propriu, pe durata expozitiei, la punctul de distributie aflat in Parcarea B. Dalpa va prezenta in cadrul Inventika un dispozitiv unic la nivel mondial de producere si distributie a lichidului de parbriz auto.

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016

Ariile de interes si atractie ale TIB 2016 vor fi, ca in fiecare an, zonele de robotica si masini industriale, unde poate fi urmarit intregul proces de realizare a diferitelor piese.

Timp de patru zile, TIB va reprezenta spectacolul progresului tehnologic, intrucat Romexpo impreuna cu partenerii sai isi asteapta vizitatorii specialisti si publicul larg cu un program variat de evenimente conexe interesante si de actualitate in domeniul tehnic, special conceput pentru a veni in completarea programului de vizitare.

Asadar, nu trebuie sa ratati editia a-IX-a a Simpozionului cu participare internationala: “Forumul pentru inovare“, manifestare stiintifica organizata cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii stiintifice, IPA S.A. CIFATT, Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica si Inovare – ANCSI, si Asociatiei Romane pentru Transfer Tehnologic si Inovare ARoTT!

Forumul isi propune identificarea de inovatii, inventii, firme inovative, noi tehnologii, dar si promovarea metodelor si metodologiilor inovative, dezvoltarea unor noi produse (servicii), transfer de cunostinte si de tehnologie dinspre mediul cercetare catre mediul de afaceri. in cadrul forumului va avea loc conferinta cu tema Specializare SMART si Eco-sisteme; Stimularea inovarii cu ajutorul cooperarii internationale. “Forumul pentru inovare“ este organizat pe trei module:
- Transfer de cunostinte si specializarea inteligenta intr-o regiune inovatoare a Dunarii;
- Inovare Integrala;
- Horizon 2020; Antreprenoriat & Inovare, stimularea investitiilor in IMM-uri. O noua abordare a nevoilor de inovare a IMM-urilor.

Deschiderea oficiala a TIB - Targul Tehnic International Bucuresti va avea loc miercuri, 12 octombrie, incepand cu ora 11.00 in Pavilionul Central al Centrului Expozitional Romexpo.

Programul de vizitare a targurilor, expozitiilor si saloanelor, desfasurate la Romexpo: 12-15 octombrie 2015:
- 12-14 octombrie, orele 10:00-18:00
- 15 octombrie, orele 10.00-16.00

Acces:
Bilet intrare adulti si studenti: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.
Biletele pot fi achizitionate si online, accesand platforma de vanzare bilete.

Locuri de desfasurare:
TIB - Pavilionul A; platformele 4, 10, 11
ExpoEnergiE – Pavilionul C1
Inventika – Pavilionul C1

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016, Vino sa Intalnesti Tehnologia

Architecture Conference&Expo: "Cluj-Napoca poate sa fie orasul ideal intre Bucuresti si Budapesta"


Reprezentati ai administratiei locale din Cluj-Napoca, arhitecti si speakeri de renume din tara si din strainatate au dezbatut joi, 06.10.2016, modalitatile de dezvoltare a oraselor in cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului Architecture Conference&Expo sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii unde au participat peste 300 arhitecti si specialisti din domeniile conexe.

Rolul arhitecturii in societate a fost unul dintre subiectele cele mai dezbatute in cadrul evenimentului, iar dezvoltarea urbana a fost prezentanta din perspectiva speakerilor de renume la nivel national si international. Eveline Petcu, speaker in cadrul Architecture si Project Manager Gehl Architects a declarat ca „Atunci cand vorbim despre securitate prin design, intrebarea este: Pentru cine proiectam noi? Trebuie sa lucram concentrati asupra incluziunii sociale. Doar arhitectura buna nu va solutiona problemele de securitate. Problemele sociale pot fi rezolvate prin proiectare, restabilind conexiuni prin spatii de regandire”. Irena Bauman a sustinut prezentarea Arhitecti in tranzitie, in cadrul careia a subliniat faptul ca arhitectii sunt vulnerabili, activitatea lor bazandu-se pe incredere atunci cand inoveaza: „Asadar, atunci cand creati sisteme si nu doar cladiri, proiecte care sa reflecte nevoile oamenilor si nu doar industria de baza a obiectelor, va confruntati cu cele mai mari provocari”.

Irena Bauman, Speaker Architecture

In cadrul panelului de debate Arhitectura si orasele, Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects) a prezentat rolul arhitecturii in cadrul prezentarii „Oameni, politica si arhitectura”: „Desigur ca este vorba despre design, dar mai mult decat atat, arhitectura inseamna a fi activist. Trebuie sa fii pe strazi, in afara biroului, sa oferi si sa accepti critici constructive”. Dezvoltarea spatiului urban si mobilitatea cetatenilor reprezinta o provocare pentru arhitecti. „Solutii inovatoare care sa aduca plus valoare mobilitatii urbane sunt. Este nevoie de sustinere pentru implementare, la nivel de intelegere a conceptului.”, a declarat Iulian Padurariu, CEO Pony Car Sharing.

Tematica Natura si viitorul arhitecturii, a fost dezbatuta de speakerii Emilian Grigore (Technical Manager Rockwool) si Melissa Sterry (Fondator Bionic City) care a vorbit despre viitorul bioarhitecturii, biologia drept model, metafora si mediu in arhitectura. David Cash (Presedinte BDP), Stefan Simion (Administrator Alukonigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Benedek Joszef (Prof. UBB Cluj-Napoca), Octavian Fanea (Sales Manager Aluterm Group) sau Adina Moldan (Atelier Moldan) au sustinut prezentari despre dezvoltarea oraselor, transportul urban, cladirile verzi sau siguranta prin arhitectura.

Architecture 2016

Pietro Elisei (Fondator& UrbaSofia), Calin Hintea (Decan Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii) si Ovidiu Cimpean (Director Primaria Cluj-Napoca) au prezentat in cadrul evenimentului Clujul ideal, cum ar trebui sa actioneze fiecare membru implicat in dezvoltarea orasului si care este rolul administratiei publice locale in acest sens. „Cluj-Napoca poate sa fie orasul ideal intre Bucuresti si Budapesta. Beneficiaza de un atuu cultural considerabil si se afla la granita dintre cultura si inovare”, a afirmat Pietro Elisei.

„Gala Premiilor” Architecture Conference&Expo 2016

Proiectele inscrise de arhitecti, birouri si organizatii de arhitectura in cadrul Competitiei de proiecte Architecture Conference&Expo 2016 au fost premiate in cadrul Galei Premiilor Architecture Conference&Expo. In urma analizei efectuate de juriul format din Charles Phu (Office for Architectural Culture UK), David Cash (BDP Chairman), Melissa Sterry (Fondator Bionic City UK), Irena Bauman (Founding Director Bauman Lyons Architects UK) si Serban Sturdza (Director PRIDID Romania) au fost selectati castigatorii pentru cele 4 categorii incluse in Competitia de proiecte.

Premiul I pentru sectiunea „Proiecte pentru comunitate” a fost castigat de catre arhitectul Mihai Mateiu, care a realizat proiectul Somes Delivery. Mentiunea pentru aceasta categorie a fost primita de catre arhitectul Adrian Pop, cu proiectul Cerc Boldesti Scaeni. Premiul I pentru sectiunea „Restaurare, conversie si regenerare urbana” a fost primit de catre arhitect Octavia Floria Popea pentru proiectul Animal Farm, iar mentiunea la aceasta categorie a fost directionata catre Diana Imecs, pentru Restaurarea bisericii reformate din Sic.

Architecture 2016

„Cel mai indepartat proiect de tara realizat de un arhitect roman” a fost oferit arhitectului Sami Rintala, pentru proiectul Nordic Shelter, iar la categoria „Competitia studentilor – sponsorizat de Alukonistahl”, premiul a fost oferit arhitectului Bogdan Demetrescu si echipei de designeri formata din Oana Grecea, Ioana Horeja, Alma Preda, Radu Dorga, Andrei Lazar, Adrian Mihai, Ovidiu Mihutescu, pentru proiectul Urban Green Artery. Mentiunea a fost castigata de catre Ileana Roxana Dan, cu proiectul Loc. Scoala de privit acasa.

Architecture Conference&Expo s-a aflat, anul acesta, la cea de-a IV-a editie, reunind in fiecare an peste 300 arhitecti si specialisti din domeniile conexe, cu scopul de a dezbate noutatile din domeniu. Conferinta este organizata de Libero Events, agentia de evenimente B2B si B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Signal Connect, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, dar si targuri: Touristica.

Companiile care au inteles importanta arhitecturii pentru comunitate si care sustin acest eveniment sunt:
Partener Principal: Alukonigstahl
Partener Silver: Grohe
Parteneri: Rockwool, Fakro, Record, Reynaers, Fundermax, Rigips Saint Gobain, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers, OpenVille, Omifa, Parkdekor, Unishowroom, Gradini Verticale
Supported by: OAR, OAR Transilvania, OAR Timis, Chic Ville, EuroGSM, Impress, Uniunea Arhitectilor din Romania
Official Car: Pony Car Sharing