miercuri, 24 aprilie 2013

Elita industriei de prelucrare a metalelor din Romania se reuneste la Demo Metal!

Miercuri, 24.04.2013 se deschide la Romaero Baneasa unica expozitie din Romania dedicata industriei de prelucrare a metalelor – Demo Metal. Organizat de Euroexpo si Tehnic Media, evenimentul are loc in perioada 24 – 27 aprilie si concentreaza cele mai importante companii din domeniu.

Evenimentul reuneste 52 de firme cu activitati in sectorul prelucrarii metalelor: materii prime si semifabricate, echipamente pentru taiere si debitare, prelucrare prin aschiere, prelucrarea tablelor, scule, sudura si consumabile, lubrifianti, spalare si finisare, tratamentul suprafetelor, aparatura de masura si control, software specializat.

Eficienta si calitatea exponatelor va putea fi analizata atent de public, in cadrul unor aplicatii realizate in acest scop. Parte din companiile expozante se vor organiza intr-0 celula de flux tehnologic, pentru a livra un produs finit, live la Demo Metal. Fara precedent in cadrul unui targ tehnic din Romania, veti putea observa un proces de fabricatie, sub forma unei linii de productie complete. Companiile participante la proiect doresc sa furnizeze, in cadrul acestei celule, un set de bune practice, gata de implementat in productie.

Targul faciliteaza incheierea unor contracte insemnate intre expozanti si vizitatorii specialisti (reprezentanti ai marilor companii apartinand domeniilor industriale dinamice) care vad in acest eveniment o oportunitate importanta de achizitie in cele mai bune conditii.

De asemenea, Demo Metal constituie o platforma de informare si comunicare, o excelenta ocazie de interactiune pentru specialistii din industrie prezenti la targ. In cadrul conceptului ”KnowHow Transfer Forum”, vor fi realizate prezentari de noi echipamente si tehnologii, conferinte tematice si training-uri, cu scopul raspandirii celor mai noi cunostinte in vederea construirii unui mediu de afaceri eficient si a unei industrii productive.

Demo Metal 2013
Suprafata expozitionala totala de anul acesta a ajuns la peste 4800 metri patrati, targul inregistrand o crestere de aproximativ 60% fata de editia precedenta.
Prima editie a Demo Metal s-a desfasurat anul trecut, bucurandu-se de participarea a 40 de companii din tara si din strainatate care au expus cele mai noi si mai performante utilaje si echipamente, pe o suprafata de 3 000 mp. In cele patru zile de targ, mai mult de 1100 vizitatori specialisti au trecut pragul pavilionului expozitional de la Romaero Baneasa.

Demo Metal are ca obiectiv principal conturarea prioritatilor profesionale si de afaceri ale specialistilor si managerilor companiilor din industria romaneasca.
Pentru mai multe detalii, accesati www.demometal.ro sau vizitati Demo Metal, in perioada 24-27 aprilie, la Romaero Baneasa.

joi, 18 aprilie 2013

Case si apartamente vechi la Targul Imobiliar National - tIMOn 2013

Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) participa la Targul Imobiliar National – tIMOn, in perioada 18-21 aprilie 2013, in Piata Constitutiei din Bucuresti. Vom fi prezenti cu cele mai atractive oferte imobiliare la apartamente si case vechi, prin brokerii imobiliari acreditati ABI.

La Targul Imobiliar National - tIMOn, pe langa locuinte noi amplasate in ansambluri rezidentiale noi, gasiti si apartamente si case vechi, prin intermediul brokerilor membri ABI. Pentru vizitatorii targului este o oportunitate sa compare ofertele noi cu cele vechi, pentru a putea lua o decizie in functie de preferintele si bugetul lor. Prin aceasta actiune, ABI sustine interesele brokerilor imobiliari si pe cele ale clientilor acestora, oferindu-le posibilitatea de a interactiona in mod direct si la un nivel profesionist.

„Sunt ferm convins ca vizitatorii Targului Imobiliar National – tIMOn se vor bucura sa descopere standul ABI plin cu oferte de case si apartamente vechi. Selectia unui broker imobiliar este esentiala in alegerea unei locuinte si, de aceea, ii invitam pe toti potentialii cumparatori sa apeleze cu incredere la brokerii acreditati ABI”, a declarat Dragos Vilceanu, presedinte ABI.

tIMOn 2013 Piata Constitutiei
Despre ABI:

Asociatia Brokerilor Imobiliari este o organizatie autonoma, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial, in folosul public. ABI s-a nascut in februarie 2010 ca o consecinta fireasca a evolutiei pietei imobiliare din Romania. Atat brokerii/agentii imobiliari, cat si publicul larg au nevoie de o interfata prin intermediul careia sa interactioneze pe baza unor principii solide si respect reciproc. La mai mult de trei ani de la lansare, asociatia numara peste 350 de membri activi.

Despre tIMOn:

Targul Imobiliar National - tIMOn se desfasoara in Piata Constitutiei intre 18-21 aprilie 2013. Numai in perioada targului, vizitatorii beneficiaza de oferte exclusive, tombole si discounturi generoase oferite de dezvoltatori si brokeri.

Programul tIMOn: joi – sambata 10.00 – 20.00 si duminica 10.00 – 18.00.

miercuri, 17 aprilie 2013

Demo Metal 2013, unica expozitie din Romania dedicata industriei de prelucrare a metalelor la Romaero Baneasa, Pav. 107 in perioada 24 – 27 aprilie 2013

Demo MetalEuroexpo si Tehnic Media lanseaza cea de-a doua editie a Demo Metal, eveniment unic in industria de prelucrare a metalelor din Romania, manifestare ce isi propune sa devina etalon pentru sud-estul Europei. Evenimentul se va desfasura in perioada 24 – 27 aprilie 2013, in Pavilionul 107 al Romaero Baneasa.

Tematica Demo Metal cuprinde: masini unelte si tehnologii pentru prelucrari prin aschiere, prelucrarea tablelor, tairere cu laser si cu jet de apa, debitare, sudura, scule si accesorii, materii prime si semifabricate, lubrifianti, aparatura de masura si control, automatizari, roboti, solutii software (CAD/CAM/PDM/PLM/ERP), consultanta, solutii de finantare, instruire etc.

Demo MetalLa editia de anul trecut au participat 40 de companii din tara si din strainatate, care au ocupat o suprafata expozitionala de 3 000 mp. Peste 1100 vizitatori specialisti au trecut pragul evenimentului in cele 4 zile.
Demo Metal faciliteaza incheierea unor contacte insemnate intre expozanti si companii din industria automobilelor, ingineria mecanica, industria de constructii navale sau aerospatiala, etc. care vad in acest eveniment o oportunitate de achizitie in cele mai bune conditii.

Evenimentul va pastra acelasi concept de la prima editie, dar va veni si cu alte elemente inovatoare. Editia din 2013 aduce, inca de la inceput, o premiera: extinderea tematicii evenimentului cu sectiunea specializata dedicata echipamentelor, tehnologiilor si consumabilelor pentru sudura.

Demo Metal 2013Timp de 4 zile, atat expozantii, cat si vizitatorii, vor putea participa la activitatile conexe, organizate in trei zone distincte:

- “Demo Area” – spatiul dedicat demonstratiilor practice, unde masinile si echipamentele sunt in functiune;
- “Stand Area” – zona clasica de expunere si discutii, dedicata standurilor companiilor;
- “Know-How Transfer Forum” – un spatiu deschis pus la dispozitia firmelor, in interiorul pavilionului expozitional, dedicat conferintelor, prezentarilor, forumurilor tematice si training-urilor, in directa legatura cu demonstratiile din Demo Area si din standurile companiilor expozante;

Manifestarea constituie o platforma de informare si comunicare, o excelenta ocazie de interactiune pentru specialistii din industrie participanti la targ. In cadrul evenimentului, vor fi realizate prezentari de noi echipamente si tehnologii, conferinte tematice in vederea construirii unui mediu de afaceri sinergic si eficient in industrie.

Companiile interesate se pot inscrie la Demo Metal www.demometal.ro pana la data de 1 martie 2013.

Cleaning Show 2013 – o editie a premiantilor!

Prezentarea celor mai noi inventii pe piata din Romania, lansari in premiera si demonstratii spectaculoase! Importante companii din industria de curatenie profesionala, industriala si domestica si-au dat intalnire saptamana trecuta, intre 9 si 12 aprilie, la Romexpo, la cea mai mare expozitie de profil de la noi din tara – CLEANING SHOW. Evenimentul a fost organizat de Euroexpo si Romexpo.

Timp de patru zile, marii producatori si importatori de echipamente, tehnologii si solutii destinate curateniei profesionale au prezentat publicului specialist cele mai inspirate si mai eficiente optiuni pentru un business curat si prosper. “Impresia generala in urma participarii la aceasta expozitie a fost una buna, evenimentul a fost unul bine organizat si promovat, iar numarul vizitatorilor a fost unul semnificativ”, a declarat Diana Vladascau, responsabil Marketing in cadrul Cleaning Logistic.

Mai mult, conceptul Innovation Corner, organizat in premiera in cadrul targului, s-a bucurat de atentia generala a vizitatorilor aflati in cautarea celor mai revolutionare echipamente, dar si a unui juriu specialist. Cele mai apreciate produse prezentate la Innovation Corner au fost rasplatite in cadrul celor doua categorii de vot: trofeul de popularitate si cu trofeul din partea juriului, din care au facut parte: Cristian Vasiliu, Director General Asociatia Romana de Facility Management – ROFMA, Sorin Mirancea, Specialist de Proiect in cadrul Romtelecom, Cristian Isaincu, BSC Sector Leader Diversey Romania, Dipl. Eng. Mircea Dobre – Department Manager Facility Services in cadrul OMV Petrom S.A., Mihai Ionita - Head of Logistics la Intact Media Group si Catalin Trifu – sef Birou Pavilioane, Romexpo.

In opinia juratilor, Echipamentele Anului 2013 sunt Dyson Airblade Tap (GBR Auto International) – un dispozitiv care permite spalarea si uscarea mainilor la chiuveta, gratie unei tehnologii computerizate si sistemul de mop MAG de la Vermop (Pro Curatenie) – un produs original care prezinta un mod complet nou de a atasa un mop unui suport avand la baza principiul de magnetism.

Cleaning Show 2013
Am participat pentru prima data la Cleaning Show si am fost placut impresionati de organizare, totul a functionat asa cum ne-am dorit. Ne-am bucurat sa contactam si sa fim contactati de un numar multumitor de vizitatori si alte companii de interes. Cu siguranta vom participa si la alte editii!", a declarat Dragos Fratila, Managing Partner GBR Auto International.

“Vreau sa salut decizia organizatorilor de a pune in practica la Cleaning Show un Innovation Corner. Conceptul ne-a permis sa prezentam echipamentul Mag de la Vermop care a si castigat unul dintre cele doua premii oferite de juriul specialist. As vrea sa adaug in plus ca aceasta editie a fost superioara editiilor trecute. Ne-am dori ca toti importatorii, distribuitorii si firmele prestatoare de servicii sa participe la Cleaning Show, pentru ca este un eveniment care evolueaza de la an la an. Mai mult decat atat, contribuie la educarea pietei, apropiindu-ne astfel din ce in ce mai mult de Vest”, a declarat Alexandru BODILCA, Brand? Manager PRO-CURATENIE Distribution and Services.

Cleaning Show 2013
Trofeul publicului a fost castigat de Qleen, un sistem puternic pentru curatarea geamurilor la inaltime, pe baza de apa demineralizata, prezentat in premiera in Romania, de firma Ber’s New Solutions. “Editia din acest an a Cleaning Show a fost excelenta din punct de vedere organizatoric. Cred ca standul nostru a avut cei mai multi vizitatori si dorim sa le multumim pentru ca au votat Qleen ca fiind Echipamentul Anului 2013”, a declarat Radu Neagu, director general BER’S NEW SOLUTIONS.

De asemenea, Cleaning Show a gazduit si mai multe seminarii pe teme de interes pentru industria de curatenie, dar si o masa rotunda organizata de Asociatia Romana de Facility Management – ROFMA, cu tema ”Evaluarea calitatii serviciilor in piata de facility management din Romania”.

“A devenit o traditie ca Asociatia Romana de Facility Management – ROFMA, sa fie partener al CLEANING SHOW. Noutatea pe care acest parteneriat de succes a adus-o la editia din acest an a fost organizarea in targ a unei mese rotunde pe tema evaluarii calitatii serviciilor pe piata de facility management din Romania, la care au participat circa 40 de specialisti, furnizori de servicii, sau beneficiari. Evenimentul a sporit oportunitatile de promovare a expozantilor la CLEANING SHOW 2013, precum si numarul contactelor de afaceri realizate in targ”, a afirmat Cristian Vasiliu, director general Asociatia Romana de Facility Management – ROFMA.

Tot in cadrul acestei editii, a fost desemnata si cea mai buna firma prestatoare de servicii din Romania. Premiul Impecabilii a mers pentru a doua oara consecutiv la echipa BSS – Building Support Services, ai caror angajati au reusit sa imbine cu succes rapiditatea si eficienta in curatarea suprafetelor murdare. Locul II i-a revenit companiei NOC Clean, in timp ce pe III s-au clasat cei de la Galimex.

“Va multumim pentru invitatia de participare la Cleaning Show 2013 si ne bucuram ca am fost alaturi de dumneavoastra pentru a treia oara consecutiv. Consideram ca manifestarea din acest an a fost superioara celei din 2012, cu referire mai ales la locatia expozitiei si la numarul de vizitatori, care ni s-a parut a fi semnificativ mai mare decat cel din 2012”, a declarat Lucian Anghel, director general BSS.

Cleaning Show 2013 s-a bucurat de prezenta a peste 1 200 de vizitatori, mare parte dintre acestia fiind reprezentanti ai firmelor de facility management, hoteluri, spitale, hypermarket-uri, clinici, banci sau din orice alte companii si institutii in care curatenia profesionala joaca un rol important.

vineri, 12 aprilie 2013

DibaNext, primul soft gratuit de proiectare a camerei de baie

Roca propune arhitectilor primul soft gratuit de arhitectura si design interior pentru spatiul de baie - DibaNext, disponibil la http://dibanext.roca.net. Programul este gratuit si a fost dezvoltat pentru produsele si materialele Roca. DibaNext este avantajos din punct de vedere al bibliotecii de produse puse la dispozitia proiectantului - acestea sunt prezentate atat in 2D, cat si in 3D, utilizatorul avand acces la dimensiunile exacte, datele tehnice sau tipurile de materiale folosite. Programul include toate materialele necesare pentru decorarea baii, acoperind aproape in totalitate colectiile Roca – de la obiecte sanitare, mobilier, baterii sau placi ceramice, pana la accesorii.

Folosind programul se poate obtine usor o imagine de ansamblu, cu utilitate atat in prezentarile pentru clienti, cat si pentru proiectant, care poate configura cu DibaNext spatiul dorit, atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic.

Interfata este usor de utilizat si intuitiva, un plus considerabil chiar si pentru un profesionist experimentat in proiectare. Din perspectiva caracteristicilor tehnice, softul ofera o serie de avantaje utile – creeaza texturi de inalta calitate, ofera optiuni de schimbare a luminii si tipului de expunere, redand diverse momente ale zilei (dimineata, dupa-amiaza si seara), iar materialele folosite sunt fidele realitatii.

Roca - DibaNext
Un alt beneficiu pentru utilizatori este existenta comunitatii DibaUsers, ce permite discutiile si schimbul de idei in jurul oricarui proiect, o caracteristica esentiala intr-un cadru creativ, apreciata de utilizatori.

Aplicatia prezinta si avantajul de a rula online, astfel incat nu consuma resurse si face posibila salvarea si accesarea tututor datelor online.

DibaNext
Roca invita arhitectii si designerii de interior sa foloseasca DibaNext in concursul ”Designer sau arhitect?”, a carui tema este reinventarea bailor Bibliotecii Centrale Universitare. Participantii se pot inscrie in concurs pana pe 20 mai, iar regulamentul complet este disponibil pe www.e-zeppelin.ro si pe http://ro.roca.com.

Despre ROCA
Compania Roca, lider global in productia de obiecte sanitare, este prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume. Ca parte a procesului de evolutie permanenta, Roca se concentreaza pe tehnologie, design si inovatie. Compania este considerata un punct de reper in industrie, lansand tendinte peste tot in lume prin designul produselor sale. Pentru a-si mentine pozitia de lider, Roca incheie parteneriate cu cei mai renumiti arhitecti (Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron), decoratori si studiouri de design (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner) din lume. Roca pune un accent deosebit pe protejarea mediului inconjurator, prin functionalitatea produselor si prin evolutia constanta a sistemelor ce reduc consumul de apa si energie.

Roca este prezenta in Romania din anul 2006, cand a preluat de la compania austriaca Lasselsberger, fabrica de obiecte sanitare Cesarom, de la Bucuresti. Roca ofera in Romania solutii complete pentru baie la aceleasi standarde internationale de design si tehnologie, ca in intreaga lume. In prezent, Roca Obiecte Sanitare se adreseaza clientilor corporate si consumatorilor finali prin marcile Zoom (segmentul economic), Roca (segmentul mediu) si Laufen (segmentul de top). Produsele Roca pot fi achizitionate de pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul celor peste 35 de distribuitori autorizati din toate marile orase ale Romaniei.

Pentru mai multe informatii, accesati www.ro.roca.com.

miercuri, 10 aprilie 2013

Noi proiecte prezentate in cadrul CONTRACTOR 2013: Arena Nationala Bucuresti, Asmita Gardens si Multinvest Business Center

Proiecte de anvergura din spatiul romanesc vor fi prezentate in cadrul primei editii a Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii din Romania, care va avea loc pe 27-28 mai 2013, la Bucuresti. Arena Nationala Bucuresti, ansamblul rezidential Asmita Gardens si Multinvest Business Center s-au alaturat lucrarilor de referinta din domeniul arhitecturii si proiectarii ce urmeaza sa fie date ca exemple de buna practica in cadrul CONTRACTOR 2013.

Instalatii de curenti slabi si automatizari - Arena Nationala Bucuresti

Niculae Ungar - directorul tehnic al UTI Grup Niculae Ungar va sustine in cadrul CONTRACTOR 2013 prezentarea "Instalatii de curenti slabi si automatizari implementate in cadrul proiectului Arena Nationala Bucuresti". In cei peste 15 ani de experienta, directorul tehnic al UTI Grup a participat la implementarea sistemelor de securitate pentru proiecte precum Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti, Aeroportul International Cluj-Napoca, cladirea UTI Business Center. s.a.

Arena Nationala Bucuresti
Asmita Gardens - cel mai mare proiect VRF din Romania

Cristian Iordan, directorul general Altimex Pro International Cel mai mare proiect VRF rezidential din Europa si cel mai mare proiect VRF autohton, realizat pentru ansamblul rezidential Asmita Gardens va fi prezentat de catre Cristian Iordan, directorul general Altimex Pro International. Asmita Gardens este unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din Romania si din Europa, care a fost demarat la Bucuresti la inceputul anului 2009 si finalizat la sfarsitul aceluiasi an.

Asmita Gardens
Multinvest Business Center – prima "cladire verde" de birouri din Tg. Mures

Ing. Gogolak Hrubecz Zsolt Ing. Gogolak Hrubecz Zsolt va prezenta in cadrul evenimentului proiectul de instalatii al Multinvest Business Center, prima "cladire verde" de birouri de clasa A din Targu-Mures. Certificata dupa sistemul englez BREEAM la clasa "Very Good", cladirea este prima investitie "verde" a firmei, investitie la care Multinvest este beneficiarul, proiectantul, oferind si serviciile de proiect management si facility management.

Multinvest Business Center – prima cladire verde de birouri din Tg. Mures
AIIR – partener institutional CONTRACTOR 2013

Printre proiectele prezentate in cadrul Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii din Romania se numara: Centrul International de Conferinte Dalian din China, Crystal Tower, Cluj Arena, Sky Tower, s.a.

Programul complet al conferintei aici.

Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii din Romania CONTRACTOR este un eveniment specializat dedicat proiectantilor de instalatii, antrepreprenorilor si companiilor din industria instalatiilor. CONTRACTOR prezinta exemple recente de buna practica, de proiectare, executie si management antreprenorial in domeniul instalatiilor.

Organizatori: ABplus Events
Partener institutional: Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR)

Mai multe despre Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii din Romania pe www.instalatii.contractor.com.ro

marți, 9 aprilie 2013

S-a deschis Cleaning Show 2013! 9 – 12 aprilie 2013 | pavilion C6, Romexpo

Cea mai mare expozitie de curatenie profesionala din Romania si-a deschis portile marti, 9 aprilie, la Romexpo! Cleaning Show 2013 prezinta sute de tipuri de echipamente, produse si tehnologii – multe la pret promotional, solutii inovatoare expuse in premiera in Romania, concursuri si demonstratii de eficienta!

Evenimentul se adreseaza reprezentantilor din firme de facility management, hoteluri, spitale, hypermarket-uri, clinici, banci sau din orice alte companii si institutii in care curatenia profesionala joaca un rol important.

Astfel, vizitatorii au oportunitatea de a alege dintr-o gama variata de echipamente de curatenie profesionala, industriala si domestica, echipamente de igiena sanitara, consumabile, accesorii si detergenti, dar si prestatori de servicii de curatenie profesionala, industriala, domestica, urbana si salubrizare, dezinsectie si deratizare, colectare si reciclare a deseurilor, distrugere a produselor expirate, alpinism utilitar, curatatorii si spalatorii chimice. Nu lipsesc nici publicatiile de specialitate si institutiile de profil.

Mai mult, in cadrul Cleaning Show, vor fi desemnate Echipamentele anului 2013 din randul exponatelor nou intrate pe piata si prezentate la targ, sub conceptul Innovation Corner! Printre echipamentele expuse in aceasta zona se numara unele revolutionare atat pentru piata autohtona, cat si pentru cea straina.

De asemenea, pe intreaga durata a desfasurarii expozitiei, publicul are oportunitatea de a urmari demonstratiile tehnice ale echipamentelor. Aceste aplicatii practice ofera o imagine de ansamblu necesara inaintea ahizitionarii sau demararii unui parteneriat.

In plus, expozitia pune la dispozitia vizitatorilor si expozantilor sai o serie de seminarii profesionale, care vor puncta importanta calitatii serviciilor profesionale si vor ajuta la imbunatatirea acestora. Dezbaterile, sustinute de reprezentati ai asociatiilor de profil, dar si ai companiilor expozante, vor avea loc zilnic, in sala de conferinte din incinta pavilionului C6.

Impecabilii - Cleaning Show 2013
Tot in cadrul expozitiei, va avea loc Impecabilii – o competitie spectaculoasa care are drept competitori firmele de prestare a serviciilor de curatenie. Intr-un timp cat mai scurt, angajatii trebuie sa curete mai multe tipuri de suprafete patate cu diferite substante. Firma castigatoare va pleca acasa cu trofeul «Impecabilii» si cu un premiu oferit de sponsor.

Anul acesta, Cleaning Show se va desfasura in paralel cu ROMENVIROTEC – expozitie internationala pentru tehnologii si echipamente de protectie a mediului si ROMMEDICA – targ international de medicina si farmacie.

PROGRAM DE VIZITARE:
9 – 11 aprilie, zilnic intre orele 10:00 – 18:00
12 aprilie, intre orele 10:00 – 16:00
Mai multe detalii pe www.cleaningshow.ro

De-a arhitectura Hands on! preambul la Zilele Arhitecturii la Cluj - un eveniment AStA – Asociatia Studentilor Arhitecti / Cluj

De-a arhitectura Hands On! este un proiect complementar ce isi propune sa largeasca publicul tinta al unor evenimente legate de arhitectura si oras aducand copiii si familiile acestora in mijlocul manifestarilor culturale legate de mediul construit.

Atelierul de-a arhitectura HandsOn! din Cluj a fost primul dintr-o serie de manifestari care culmineaza in cadrul Zilelor Arhitecturii la Cluj cu o expozitie ce urmareste tot parcursul: machetele de spatii publice facute de copii la HandsOn, machetele de casute facute impreuna cu copiii in aprilie, in atelierul CloseUp si constructiile la scara mare facute de studenti pornind de la spatiile concepute de copii.

Pe o ploaie torentiala 32 de copii impreuna cu parintii lor si-au croit drum sambata pana la Facultatea de Arhitectura din Cluj Napoca, in Centrala, intr-un spatiu populat de proiectele itinerantei Bienale de Arhitectura 2012. La etaj tocmai avea loc o sesiune extraordinara de sustinere a proiectelor de prediploma, asa ca invitatii nostri au fost chiar “in mijlocul evenimentelor”.

Atelierul a debutat provocandu-i, pe cei mici si pe ajutoarele lor, arhitectii, cu o intrebare grea: “De cati oameni e nevoie pentru a face un oras?” si dupa ce s-au sfatuit legat de ansamblu, dupa ce fiecare a lucrat la casuta lui de polistiren, dupa ce au decorat spatii, au marcat parcursurile si au lipit pomii si masinile, concluzia a fost cea evidenta: “De toti!”

De-a arhitectura Hands on!
Vreme de aproape doua ore copii intre 6 si 11 ani nu s-au dezlipit de langa mesele de lucru, concentrati, dezbatand solutii si testand variante. si machetele au reflectat din plin efortul lor, in final fiecare echipa prezentandu-si munca: un ansamblu de doua piete dintre care una cu deschidere la... mare; un mic cartier rezidential, cu piscina si gradina de legume pentru fiecare vila, in care circulatia rutiera era separata perimetral, centrul fiind rezervat pietonilor, biciclistilor si ratustelor din bazinul cartierului; un oras spatial cu cladiri futuriste, construite la limita gravitationala a polistirenului; un exemplu de functionalism intuitiv, intr-o macheta in care soselele ce se intersectau intr-un sens giratoriu separau o gradina botanica, un cartier de blocuri de locuit, un “centru” cu scoala, banca, primarie si un loc de joaca cu verdeata; o retea de spatii de recreere – unele verzi, unele de joaca, terenuri de sport si mici bazine, bordate de cladiri majoritatea publice – biblioteca, facultatea de arhitectura, muzeu, primarie etc.; oraselul “Paradis”, in care o echipa de fetite a compus cu multa migala o suma de spatii si cladiri in care ele si-ar petrece cu drag timpul.

Dintre toate atelierele de pana acum, acesta a fost sprijinit de cei mai multi arhitecti voluntari, majoritatea studenti, care au insotit copiii pe parcursul procesului: incurajandu-i, provocandu-i si aratandu-le din secretele facerii machetelor. si suntem convinsi ca a fost o experienta folositoare si pentru cei mari, care au avut probabil mai multe emotii decat copiii. Multumim Asociatiei Studentilor Arhitecti – AstA Cluj!

De-a arhitectura Hands on! un eveniment AStA – Asociatia Studentilor Arhitecti / Cluj
Suntem onorati pentru ca machetele vor putea fi gazduite in urmatoarea perioada in Centrala Facultatii de Arhitectura, inconjurate de proiectele Bienalei de Arhitectura a Ordinului Arhitectilor din Romania.

Despre De-a arhitectura

www.de-a-arhitectura.ro
http://www.facebook.com/DeAArhitectura
office@de-a-arhitectura.ro

„De-a arhitectura” este o asociatie care isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit, prin predarea in scoli de stat si private a cursurilor de arhitectura pentru copii. Asociatia a fost creata de arhitecti romani: Mina Sava, Vera Marin, Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil si Miruna Grigorescu. impreuna cu Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania si in parteneriat cu Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei din Universitatea Bucuresti, Asociatia de-a arhitectura a dezvoltat un program cultural care include un program educational numit „de-a arhitectura in orasul meu”. Acesta este un curs de cunostiinte de arhitectura si mediu construit pentru clasa a IV-a, ce poate fi utilizat pentru materia optionala. In prezent, in primul sau an, programul ruleaza ca curs pilot in 7 scoli de stat si private din Bucuresti, cu sprijinul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti. Pentru anul scolar viitor va fi implementat in 55 clase la nivel national.

Primele etape de dezvoltare a programului cultural fost finantata din fondul Taxa de Timbru de Arhitectura acordata de Ordinul Arhitectilor din Romania in urma concursurilor de proiecte culturale. In prezent asociatia a initiat un proiect de strangere de fonduri, numit “Crestem impreuna un oras”, pentru extinderea programului educational la nivel national.

Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Arhiforum, Arhimania, Architravel, Spatiul Construit, Itsybitsy, Infinit Edu, Roaba de Cultura, Copilul.ro

joi, 4 aprilie 2013

Comitetul National Roman de Iluminat, Partener la GIS 2013

Comitetul National Roman de Iluminat (CNRI) participa in calitate de Partener, alaturi de Asociatia Internationala a Lighting Designerilor si Federatia Internationala a Arhitectilor si Designerilor de Interior, la cea de-a treia editie a Expoconferintei Internationale de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat GIS.

GIS 2013 are loc pe 27 si 28 mai a.c., la Bucuresti, si este a noua expoconferinta internationala organizata de ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania.

Despre importanta luminii in arhitectura

In calitate de Partener, Comitetul National Roman de Iluminat va organiza in cadrul Expoconferintei GIS 2013 un workshop despre realizarea/finalizarea conceptului de iluminat. In cadrul sesiunii plenare de deschidere, Presedintele Comitetului National Roman de Iluminat, Conf. dr. ing. Dorin BEU va sustine o prezentare despre rolul si despre importanta luminii in arhitectura.

David Atkinson Pentru prima oara in Romania, David ATKINSON va sustine pe 28 mai, la Bucuresti, un workshop despre LIGHTING DESIGN, in cadrul GIS 2013. Directorul de creatie al companiei britanice David Atkinson Lighting Design (DALD) este triplu castigator al Marelui Premiu Lighting Design Award, in 2011, 2010 si 2007. In 2012 a castigat titlul de Lighting Designer of the Year.

GIS 2013: expozitie, conferinta si workshop-uri

Arhitectul si designerul italian Giorgio Borruso este invitatul special al GIS 2013. Printre speakerii editiei din acest an se mai numara: Martin Gran, CEO al Snohetta Design si Partener in cadrul cunoscutului birou international de arhitectura Snohetta, Presedintele Consiliului European al Arhitectilor de Interior - Joke van Hengstum, si Dr. Ozgen Osman Demirbas, membru al consiliului International Federation of Interior Architects/Designers (IFI) si prodecan al Facultatii de Arte Plastice si Design din Izmir, Turcia.

Proiect Sky Gallery
Proiect Sky Gallery
Sursa: Birou lighting design DALD
Proiect The Golden Age of Couture
Proiect The Golden Age of Couture
Sursa: Birou lighting design DALD
Lista de invitati speciali si speakeri poate fi accesata aici.

Evenimentul aflat la a treia editie se adreseaza arhitectilor, designerilor, proiectantilor, inginerilor de instalatii si de lumini, proprietarilor si managerilor de hoteluri si restaurante, dezvoltatorilor de proiecte de birouri si cladiri comerciale, retailerilor de fashion, companiilor cu solutii pentru interioare si tuturor celor interesati de arhitectura de interior si design.

GIS 2013 este organizat de ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania, in colaborare cu IFI, The International Federation of Interior Architects/Designers si IALD, International Association of Lighting Designers.

Mai multe informatii pe www.iegis.ro

miercuri, 3 aprilie 2013

Cum sa impermeabilizati travertinul antichizat cu produse de la Rock Star Construct

Travertinul este o piatra naturala care se aseamana si se formeaza ca si limestone-ul si marmura. Aceste minerale se amesteca si se solidifica de milioane de ani. Deoarece amestecul de minerale se face intamplator modelele si culorile variaza, acest fenomen puteti sa il observati in produsul finit. In functie de mineralul continut travertinul poate fi crem cu nuante de gri sau auriu cu nuante de maro sau chiar maro ciocolatiu.

Un alt fenomen care se intampla in timp ce travertinul se formeaza este ca, in plus fata de actiunea sistemelor de apa si a izvoarelor, gazele care se acumuleaza in cariera ies si au un rol important in configuratia travertinului atunci cand este exploatat. Chiar inainte ca piatra sa se solidifice, gazele creeaza gauri minuscule in suprafata. Acest “semn original” ii da travertinului un aspect unic - acel model intamplator, acea suprafata poroasa pe care multi designeri o gasesc irezistibila intr-o piatra naturala.

Travertinul este folosit pentru amenajarea a numeroase spatii, atat la interior cat si la exterior, la placarea fatadelor, peretilor interiori si a pardoselilor, la pavarea curtilor sau a aleilor din gradini sau parcuri.

Travertinul poate fi slefuit (mat), polisat, dar cel antichizat este travertinul cu textura si aspectul cel mai natural. Travertinul antichizat trebuie impermeabilizat pentru a rezista la pete si pentru a face piatra mai rezistenta.

Instructiuni

Folositi LTP Mattstone un impermeabilizant puternic adecvat pentru toate suprafetele de pereti si pardoseli. Ofera un finisaj invizibil cu o schimbare minima a caracterului suprafetei, o rezistenta eficienta impotriva petelor de cafea, vin si alte lichide de uz casnic. Poate fi folosit in zone cu umiditate ridicata.

LTP Colour Intensifier este un impermeabilizant puternic adecvat pentru accentuarea culorii, pastrand caracteristicile si aspectul natural al pietrei naturale. Ofera rezistenta eficienta impotriva petelor de cafea, vin si alte lichide de uz casnic. Se poate folosi si in spatiile cu umiditate ridicata cum ar fi baile si in jurul piscinelor datorita rezistentei crescute la detergent,sapun sau sampon. Adecvat pentru utilizarea in spatiile interioare cat si exterioare si pentru pardoselile care rezista la umezeala.

Travertin antichizat
Toate aceste solutii si alte produse le gasiti pe site-ul firmei Rock Star Construct, www.piatraonline.ro.

Impermeabilizantul se aplica pe suprafata curata si uscata, dupa ce toate etapele montajului au fost incheiate: aplicarea adezivului pe placi, chituirea acestora. Este recomandata impermeabilizarea in 2-3 straturi, astfel incat sa se inchida porii pietrei. In special in cazul travertinului antichizat, cele 2 straturi sunt recomandarea minima pentru a evita problemele ulterioare.

Intre straturile de impermeabilizant aplicate se lasa un interval de cateva ore pentru uscare. Dupa ce procesul de impermeabilizare s-a incheiat, va recomandam sa nu se foloseasca spatiul respectiv pentru minim 12-24 ore.

Pentru a mentine lichidul de impermeabilizare in piatra, va recomandam sa evitati folosirea detergentilor comuni ce contin substante chimice daunatoare atat pietrei cat si solutiei de impermeabilizare. Folositi detergenti special conceputi pentru piatra naturala, ce mentin straturile de impermeabilizant aplicate si nu ataca suprafata pietrei, precum: LTP Floorshine sau LTP Waxwash.

Pentru intretinere periodica, va recomandam sa achizitionati un spray impermeabilizant: LTP Grout and tile proctector, spray ce se aplica foarte usor pe rosturile dintre placutele de travertin antichizat, astfel incat nu se va infiltra apa sub placile de piatra. Acest tip de impermeabilizare se face ocazional si se evita folosirea spatiului respectiv pentru un interval de 12 ore.

marți, 2 aprilie 2013

CONTRACTOR 2013: Ruxandra CIACOI prezinta proiectul de instalatii de la Crystal Tower

Ing. Ruxandra Ciacoi va fi speaker in cadrul Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii din Romania CONTRACTOR 2013 si va sustine pe 27 mai prezentarea proiectului de instalatii de la Crystal Tower (arhitect: Adrian Spirescu, Marele Premiu al Anualei de Arhitectura Bucuresti, 2012).

Ruxandra Ciacoi Ruxandra Ciacoi este inginer proiectant de instalatii si Director General al SC TEHNOCLIMA SRL, companie specializata in proiectare, consultanta in proiectare si executie pentru lucrari de incalzire, ventilatie, climatizare si sanitare.

Printre lucrarile de referinta realizate de Ruxandra Ciacoi se numara: proiecte de instalatii de incalzire, ventilare si climatizare pentru complexurile industriale PHARE, pentru importante institutii romanesti precum Muzeul National de Istorie a Romaniei, Ministerul Culturii si Cultelor si Opera Nationala Bucuresti, si Airport City Park - Bucharest Otopeni, cu o suprafata construita de 34.000 mp si o suprafata desfasurata de 3,8 ha.

Singurul eveniment din 2013 dedicat Antreprenorilor si Proiectantilor de Instalatii

Invitatul special al acestei editii este Dipl.-Ing. Reinhold Bacher, fondatorul biroului vienez Reinhold A. Bacher, care va prezenta in cadrul expoconferintei proiectul HVAC pentru Centrul International de Conferinte Dalian, din China (arhitect: Wolf D. Prix, COOP HIMMELB(L)AU).

Crystal Tower
Printre speakerii CONTRACTOR 2013 se numara si Acad. prof. dr. ing. D. H. C. Liviu DUMITRESCU, Presedintele Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR), Ing. Gogolak Hrubecz Zsolt, care va va sustine prezentarea proiectului de instalatii pentru Multinvest Business Center, prima prima "cladire verde" de birouri de clasa A din Targu-Mures si Cristian Iordan, Directorul General Altimex Pro International, ce prezinta cel mai mare proiect VRF rezidential din Europa si cel mai mare proiect VRF din Romania, realizat pentru ansamblul rezidential Asmita Gardens din capitala.

Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii din Romania CONTRACTOR este un eveniment specializat dedicat proiectantilor de instalatii, antrepreprenorilor si companiilor din industria instalatiilor. CONTRACTOR prezinta exemple recente de buna practica, de proiectare, executie si management antreprenorial in domeniul instalatiilor.

Organizator: ABplus Events. Partener institutional: Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR).

Mai multe despre Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii din Romania pe www.instalatii.contractor.com.ro

luni, 1 aprilie 2013

Incepe seria de conferinte de arhitectura pentru copii De-a arhitectura povestita, in cadrul Saptamana Scoala Altfel

Proiectul face parte dintr-un amplu program cultural, al Asociatiei de-a arhitectura si al Filialei Teritoriale Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, care urmareste introducerea educatiei pentru arhitectura si mediu construit in programa obligatorie a scolilor generale.

Saptamana Scoala Altfel, 1-5 aprilie, saptamana activitatilor extracurriculare initiata de Ministerul Educatiei Nationale, debuteaza in forta cu o serie de conferinte de arhitectura pe intelesul copiilor, denumita De-a arhitectura povestita. 675 de copii si 64 de profesori si parinti participa la aceasta prima editie a conferintelor, organizata in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

Intregul proiect de-a arhitectura povestita este sustinut de brandul de origine germana YTONG, cunoscut pentru implicarea la nivel international in proiecte de arhitectura.

Arhitecti renumiti au acceptat invitatia Asociatiei de-a arhitectura de a sustine o serie de prelegeri adaptate varstei si nivelului de intelegere al copiilor.
“Ne dorim sa contribuim la modul in care va arata Romania peste 20 de ani, cand acesti copii vor creste si vor fi in postura de a lua decizii, pentru ei sau pentru comunitate. Sper ca peste un timp aceasta prelegere, care pentru cei mai multi dintre ei este prima conferinta, va trezi amintiri placute sau poate chiar emotii” explica arh. Eliza Yokina, fondator De-a Arhitectura si Managing Partner SYAA.

De-a arhitectura povestita
Conferintele se adreseaza copiilor din clasele I-VII, fiecare seminar fiind conceput pentru o alta categorie de varsta. Copii vor afla ce inseamna mediul construit si cum ne influenteaza el viata de zi cu zi, ce este arhitectura sau cum se construieste o casa, dar si cand si cum s-au hotarat vorbitorii sa devina arhitecti, de-a ce se jucau cand erau copii si ce satisfactii le aduce aceasta meserie.

De-a Arhitectura isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit, prin introducerea ca afterschool sau curs optional in scoli private si de stat a cursurilor de arhitectura pentru copii. Cursul De–a Arhitectura in orasul meu are o metoda proprie, care se bazeaza pe invatare prin proiect si include cateva principii – Observa, Analizeaza, Construieste, Prezinta.

Conferinte de arhitectura pentru copii De-a arhitectura povestita
“Multe dintre problemele de arhitectura si urbanism, de locuire in cele din urma, sunt generate de lipsa de informatii si de cultura generala in ceea ce priveste mediul construit. Initiativa de-a arhitectura pleaca de la fundatie, asa cum este si firesc, iar noi dorim sa construim alaturi de ei si sa sustinem financiar initiative care contribuie la imbunatatirea calitatii in constructii si arhitectura” a declarat Madalina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella, Romania, Ungaria si Bulgaria.

YTONG este primul brand care sprijina financiar proiectul. Asociatia de-a arhitectura spera ca proiectul ambitios de a schimba mentalitatea romanilor in ceea ce priveste importanta arhitecturii si calitatea locuirii are nevoie de sprijin din mediul privat pentru a putea continua.

De-a arhitectura povestita in cadrul Saptamana Scoala Altfel
“Deseori arhitectii au fost acuzati de starea actuala a oraselor din Romania insa schimbarea nu depinde numai de noi, ci de comunitati intregi pe care incercam iata sa le facem atente, sa le informam, sa le educam. Casa, scoala, cartierul, orasul si comunitatea lor ii formeaza pe acesti viitori cetateni, le dau un mesaj despre locul lor in lume si afecteaza calitatile fizice si psihologice ale vietilor lor. Calitateaarhitecturii si a mediului construit de maine depinde de ei” a incheiat arh. Mina Sava, fondator De-a arhitectura.

Despre De-a arhitectura

De-a arhitectura este o asociatie care isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit, prin predarea in scoli de stat si private a cursurilor de arhitectura pentru copii. Asociatia a fost creata de arhitecti romani: Mina Sava, Vera Marin, Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil si Miruna Grigorescu. Impreuna cu Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania si in parteneriat cu Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din Universitatea Bucuresti, Asociatia de-a arhitectura a dezvoltat un program cultural care include un program educational numit „de-a arhitectura in orasul meu”. Acesta este un curs de cunostiinte de arhitectura si mediu construit pentru clasa a IV-a, ce poate fi utilizat pentru materia optionala. In prezent, in primul sau an, programul ruleaza ca curs pilot in 7 scoli de stat si private din Bucuresti, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Primele etape de dezvoltare a programului cultural fost finantata din fondul Taxa de Timbru de Arhitectura acordata de Ordinul Arhitectilor din Romania in urma concursurilor de proiecte culturale. In prezent asociatia a initiat un proiect de strangere de fonduri, numit “Crestem impreuna un oras”, pentru extinderea proiectului programului educational la nivel national, pentru anul scolar 2013-2014.

www.de-a-arhitectura.ro

www.ytong.ro (sisteme complete de zidarie termoizolanta)

BIFE-SIM 2013 - unicul targ international de mobila, echipamente si accesorii din Romania va asteapta la un Spectacol de forme si idei!

Romexpo, Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si Euroexpo au lansat joi, 28 martie, cel mai mare targ international de mobila, echipamente si accesorii din Romania – BIFE-SIM 2013. Expozitia va avea loc in perioada 17 – 21 septembrie 2013, in Centrul Expozitional Romexpo.

Cele mai mari expozitii romanesti din domeniu s-au unit intr-un eveniment unic, care va avea loc in perioada 17 – 21 septembrie 2o13, in Centrul Expozitional Romexpo. Noul targ va concentra intreaga industrie de mobila, produse finite din lemn, materii prime, materiale auxiliare si accesorii, decoratiuni interioare, utilaje si echipamente pentru prelucrarea lemnului. BIFE-SIM va deveni principalul punct de atractie anual pentru specialistii din industrie si, totodata, un spectacol de forme si idei pentru publicul larg.

Evenimentul de lansare a avut loc in sala Madgearu din Romexpo si s-a bucurat de prezenta a aproximativ 80 de persoane – reprezentanti ai industriei, mass-media si organizatori.

In cadrul acestei intalniriau luat cuvantul:

- Sorin VORNIC, presedinte CA Romexpo, presedinte CCI Vrancea;
- Mariana SUCIU, director general Romexpo;
- Aurica SERENY, presedinte Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania;
- Camelia BUDA, director general Euroexpo.
Bife-Sim 2013
Sorin Vornic, Presedintele Consiliului de Administratie al ROMEXPO S.A. si Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Vrancea a declarat: „Piata de mobilier din Romania a cunoscut in ultimii ani o crestere constanta in ceea ce priveste exportul. Este un domeniu al economiei ce merita o mai mare atentie si implicare atat din partea sectorului privat cat si din partea autoritatilor publice. In acest context consider necesara si binevenita, fuzionarea celor mai mari evenimente dedicate industriei de mobilier din Romania, prin crearea targului BIFE-SIM. In toamna acestui an, ROMEXPO va deveni locul de intalnire al celor mai importante companii din domeniu, oferind vizitatorilor o manifestare de un inalt nivel calitativ si inovativ. Ne dorim ca in timp, acest eveniment sa devina unul de talia Targului International de la Milano, in cadrul caruia sa stabilim tendinte si modele pentru piata europeana.”

„BIFE-SIM 2013 va beneficia nu numai de implicarea celei mai puternice asociatii de profil, ci si de conditii imbunatatite de organizare si o ampla campanie de promovare”, a declarat Mariana Suciu, Director General ROMEXPO. Aceasta a adaugat: ”special pentru acest eveniment dezvoltam programul “hosted buyers” prin intermediul caruia ROMEXPO faciliteaza intalnirea fata in fata a companiilor autohtone cu oameni de afaceri din strainatate. In plus, venim in intampinarea vizitatorilor si expozantilor BIFE-SIM cu o serie de servicii noi: o noua procedura de sondare a opiniilor expozantilor, un nou sistem de analizare si interpretare a informatiilor culese din randul vizitatorilor, servicii imbunatatite de comunicatie (prin intermediul partenerului tehnologic VODAFONE), achizitionarea online a tuturor serviciilor pentru participarea la targ, lansarea aplicatiei mobile pentru telefoanele smartphone, dar si un amplu proces de colaborare si promovare cu reprezentantii Asociatiei Globale a Industriei de Targuri si Expozitii – UFI si ai Aliantei Targurilor din Europa Centrala – CEFA”

targ international de mobila - Bife-Sim 2013
Presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania, Aurica Sereny, a punctat beneficiile parteneriatului dintre cei patru organizatori si a oferit presei o analiza o industriei de mobila din Romania. - Asocierea dintre cei patru parteneri actioneaza exclusiv in avantajul industriei. Beneficiile prezentate de fiecare in parte ne ofera certitudinea ca toate companiile din domeniu, participante la BIFE-SIM, vor avea parte de un eveniment fara precedent – atat din punct de vedere organizatoric, cat si din punct de vedere al campaniei de promovare planificata pentru aceasta expozitie. Avem certitudinea ca impreuna vom oferi expozantilor platforma ideala de business, impulsul necesar pentru revitalizarea afacerii si pentru a lega noi parteneriate avantajoase - a declarat presedintele APMR.

”Prin unirea celor doua evenimente, BIFE-SIM devine principala platforma de business din acest sector. Producatori si distribuitori de obiecte de moblier, furnizori de accesorii si echipamente, designeri si arhitecti – cu totii vor avea oportunitea de a interactiona atat cu specialisti avizati, cat si cu publicul larg. De asemenea, targul va oferi tendintele in materie de accesorii pentru producatorii de mobila, designerii sau arhitectii interesati. BIFE-SIM este si cea mai potrivita ocazie de care dispun distribuitorii, importatorii si furnizorii de echipamente, masini si utilaje pentru prelucrarea lemnului pentru a cuceri noi clienti si pentru a-si consolida relatiile cu partenerii traditionali”, a declarat Camelia Buda, director general Euroexpo.

La eveniment au participat importanti reprezentanti ai industriei de mobila, care s-au declarat incantati de perspectivele oferite si si-au manifestat increderea in succesul noului eveniment. Targul de referinta pentru industria de mobila se va desfasura pe parcursul a cinci zile, iar spatiul expozitional, estimat sa depaseasca 30 000 metri patrati, va fi impartit in sase saloane tematice:

- CLASIC
- DESIGN
- CONFORT
- BUCATARII
- ACCESORII SI MATERIALE
- ECHIPAMENTE: MASINI SI UTILAJE
BIFE-SIM este singurul eveniment din Romania care va reuni aproximativ 300 de producatori, importatori si distribuitori de mobila, echipamente si accesorii din industria lemnului – din tara si din strainatate.

Caracterul unic al evenimentului este dat si de conceptul inedit. BIFE-SIM va fi un spectacol fara precedent de forme si idei, inovatii in stiluri diverse si surprinzatoare, concepte practice transpuse in obiecte de mobilier si tehnologii care revolutioneaza spatiul de locuit. In plus, specialistii din industria lemnului sunt invitati de seama la BIFE-SIM 2013, iar 17 septembrie va fi ziua dedicata exclusiv acestora.

Pentru mai multe detalii, va rugam accesati www.bife-sim.ro