luni, 29 iulie 2013

Colectia Happening - Echilibrul perfect intre unghiuri drepte si forme curbe

Colectia Happening este definita de predominanta liniilor curbe, completate de unghiuri drepte, de design-ul compact si imaginea armonioasa de ansamblu. Produsele acestei colectii creeaza o sinteza intre calitatile estetice ale formei si functionalitate. Elementele sale sunt compacte, cu volume integrate si linii esentiale. Nimic nu este in plus, nimic nu lipseste. Piesele au un caracter puternic si diferit, care se preteaza unui public pretentios si inovator.

De altfel, creatorul colectiei Happening, Ramon Benedito, are o vasta experienta in designul de echipamente electronice, obiecte folosite in domenii tehnice, precum si materiale de constructii si electrocasnice, iar amprenta sa se poate observa cu usurinta in colectia creata pentru Roca.

Din punct de vedere estetic, colectia Hapenning isi ia inspiratia din lumea naturala si poate fi vazuta ca o apa curgatoare ce scalda spatiul baii in echilibru si induce o simbioza perfecta intre liniile drepte si formele curbe, ce ofera senzatia de calm si armonie, alaturi de functionalitate, beneficii atat de necesare in agitatia lumii moderne. Orizontalul predomina asupra verticalului, iar efectul de ansamblu este acela al unui volum integrat, care reflecta echilibru, eleganta, simetrie si frumusete.

Colectia Happening de la Roca
Colectia Happening include diverse modele de lavoare cu semipiedestal sau pe blat, vase de toaleta suspendate sau pe perete, bideuri si cadite de dus, toate integrate perfect in spatiul de baie.

Despre ROCA

Compania Roca, lider global in productia de obiecte sanitare, este prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume. Ca parte a procesului de evolutie permanenta, Roca se concentreaza pe tehnologie, design si inovatie. Compania este considerata un punct de reper in industrie, lansand tendinte peste tot in lume prin designul produselor sale. Pentru a-si mentine pozitia de lider, Roca incheie parteneriate cu cei mai renumiti arhitecti (Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron), decoratori si studiouri de design (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner) din lume. Roca pune un accent deosebit pe protejarea mediului inconjurator, prin functionalitatea produselor si prin evolutia constanta a sistemelor ce reduc consumul de apa si energie.

Roca este prezenta in Romania din anul 2006, cand a preluat de la compania austriaca Lasselsberger, fabrica de obiecte sanitare Cesarom, de la Bucuresti. Roca ofera in Romania solutii complete pentru baie la aceleasi standarde internationale de design si tehnologie, ca in intreaga lume. In prezent, Roca Obiecte Sanitare se adreseaza clientilor corporate si consumatorilor finali prin marcile Zoom (segmentul economic), Roca (segmentul mediu) si Laufen (segmentul de top). Produsele Roca pot fi achizitionate de pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul celor peste 35 de distribuitori autorizati din toate marile orase ale Romaniei.

Pentru mai multe informatii, accesati www.ro.roca.com.

vineri, 26 iulie 2013

Combina frigorifica Side-by-Side de la Liebherr - solutia perfecta pentru pasionatii de gastronomie

Alimentatia sanatoasa este cea mai noua tendinta in arta culinara contemporana, iar o conditie esentiala pentru sanatate este prospetimea produselor utilizate, pastrate in conditii optime. De aceea, combinele Side-by-Side de la Liebherr sunt solutia perfecta pentru orice maestru bucatar care isi doreste prospetime la nivel inalt. Noul Side-by-Side SBSes 8283 PremiumPlus este mai mult decat un aparat foarte incapator – avand patru zone de climatizare si o serie de functii inovatoare, poate fi solutia perfecta pentru pasionatii de gastronomie.

SBSes 8283 incorporeaza tehnologia inovatoare Liebherr - BioFreshPlus, tehnologie ce prelungeste prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata decat frigiderele traditionale. Include trei sertare BioFresh, montate pe sine telescopice, ce permit diverselor tipuri de alimente sa fie depozitate in conditii diferite, pastrand vitaminele, aromele delicate si aspectul apetisant al acestora. Sertarul de sus poate fi reglat la 0 gradeC sau chiar -2 gradeC, temperatura perfecta pentru pastrarea pestelui si a fructelor de mare. Pentru pastrarea fructelor exotice, sertarul BioFresh poate fi reglat la o temperatura de 6 gradeC. De asemenea, trebuie sa avem in vedere si ajustarea umiditatii – fructele si legumele se pastreaza mai bine la umiditate ridicata, pe cand carnea, pestele si produsele lactate se conserva ideal intr-un mediu uscat.

Aparatul este dotat pe ambele parti cu coloane luminoase LED integrate in compartimentul interior. Satinarea speciala a carcasei luminilor produce o atmosfera luminoasa placuta.

In congelatorul NoFrost, alimentele sunt congelate prin intermediului aerului de circulatie racit, iar umiditatea este transportata in exterior. Astfel, in congelator nu se va mai forma gheata, iar alimentele nu se mai pot bruma. Cu NoFrost decongelarea nu mai este necesara.

O alta functie captivanta a SBSes 8283 este IceCenter-ul integrat in usa, cu afisaj LED cu senzori tactili, un punct de atractie pentru orice bucatarie. Acest dispozitiv ofera gheata zdrobita sau cuburi si apa racita pentru servirea bauturilor reci. Prin sistemul TwistTray - IceCenters se pot obtine cuburi de gheata cu aspect placut, care nu se vor lipi in momentul utilizarii.

Liebherr - Combina Side-by-Side SBSes 8283 PremiumPlus
Amortizarea inchiderii SoftSystem este o inovatie pentru mai multa siguranta si confort. Sistemul SoftSystem integrat in usa amortizeaza miscarea la inchiderea acesteia. Chiar si in cazul unei incarcari complete a usii interioare, SoftSystem asigura o inchidere foarte delicata a acesteia. In mod suplimentar, de la o distanta echivalenta cu un unghi de inchidere de la circa 45?, usa se inchide automat.

Simbol al calitatii si inovatiei in tari din intreaga lume, aparatele frigorifice Liebherr sunt distribuite de compania Marelvi in Romania, incepand din 2008 si pot fi achizitionate prin magazinele marilor retaileri de electrocasnice din intreaga tara, dar si prin showroom-urile producatorilor de mobila specializati in domeniul produselor incorporabile.

Despre Liebherr
Cu sediul in Germania, Liebherr este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de aparatura frigorifica de inalta calitate. Conceputa sub exigenta calitatii superioare si a design-ului de exceptie, linia completa de aparate electrocasnice Liebherr este rezultatul experientei companiei de peste 50 de ani in acest domeniu. Aceasta include frigidere de dimensiuni mici, combine si frigidere, lazi frigorifice, frigidere pentru pastrarea alimentelor si pentru racirea bauturilor, racitoare pentru vinuri si vitrine pentru vinuri cu dispozitiv de control al temperaturii, precum si frigidere si congelatoare pentru uz comercial.

Liebherr inseamna astazi un grup de peste 100 de companii, cu aproximativ 30.000 de angajati pe toate continentele, inclusiv Asia.

Electrocasnicele Liebherr sunt un simbol al calitatii in Europa, dar si in alte parti ale lumii. In fiecare zi, peste 10.000 de aparate sunt produse in fabricile Liebherr.

Incepand din aprilie 2008, Marelvi a devenit unic importator si distribuitor al produselor frigorifice Liebherr pe piata romaneasca.

miercuri, 24 iulie 2013

Duraziv a recrutat director pentru divizia de vopsele si director operatiuni adezivi de la Fabryo si Tassullo

Producatorul de materiale de constructii Duraziv, detinut de antreprenorul Daniel Guzu, anunta recrutarea a doi noi manageri care vor contribui la dezvoltarea de retete noi si eficientizarea productiei. Astfel, Vasile Staicu a fost numit Director Divizie Vopsele Duraziv, dupa ce timp de sase ani a ocupat pozitia de Director de Productie in cadrul Fabryo Corporation. De asemenea, Marius Terec a fost numit Director Operatiuni Adezivi. Anterior, acesta a fost Directorul Tehnic si R&D al producatorului de adezivi Tassullo.

Vasile Staicu - Director Divizie Vopsele DurazivVasile Staicu are 44 de ani si o experienta de 12 ani pe segmentul de finisaje. Din postura de Director Divizie Vopsele Duraziv el va coordona o echipa formata din 30 de profesionisti. Staicu va supraveghea intreg fluxul operational din cadrul diviziei de vopsele si tencuieli. Dupa mai bine de 11 ani petrecuti in compania Fabryo Corporation, Staicu a ales sa-si continue cariera la Duraziv, companie fondata de acelasi antreprenor.

Marius Terec - Director Operatiuni AdeziviMarius Terec, noul Director Operatiuni Adezivi al Duraziv, este de formatie inginer chimist si are 37 de ani. Terec se alatura echipei Duraziv dupa 7 ani de experienta in segment, anterior ocupand pozitia de Director Tehnic si R&D in cadrul companiei Tassullo.

“Business-ul Duraziv are un foarte mare potential de crestere pe fiecare dintre segmentele pe care este activ, dar atingerea acestui potential depinde de oamenii din echipa”, declara Daniel Guzu, fondatorul companiei Duraziv. “Angajatii sunt cel mai de pret activ al unei companii. Din momentul in care am infiintat Duraziv ne-a bucurat ca am putut avea in echipa multi dintre oamenii alaturi de care am creat o poveste frumoasa la Fabryo, asa cum este acum si cazul lui Vasile Staicu”, adauga Daniel Guzu. “In Marius Terec am mare incredere ca vom putea dezvolta impreuna toate produsele pe care le am in minte de ceva timp si pe care doresc sa le aduc pe piata”, spune Daniel Guzu.

Numarul de angajati Duraziv a crescut cu 12% in 2012, echipa numarand in prezent 143 de angajati. De altfel, schema de personal s-a dezvoltat constant, in fiecare an existand extinderi si angajari care sa sustina cresterea companiei. Comparativ cu 2008, echipa Duraziv s-a dublat. Cel mai dinamic departament din punct de vedere al numarului de angajati noi este cel de vanzari. Business-ul Duraziv a fost unul construit pe valori precum loialitate, o mare parte din echipa actuala a companiei lucrand anterior alaturi de Daniel Guzu in cadrul primului sau business. Rata de retentie in cadrul angajatilor Duraziv este, de altfel, una foarte crescuta.

Marius Terec va dezvolta divizia de adezivi unde va continua activitatea de cercetare si inovatie in domeniu, aceasta fiind una din principalele directii din strategia de dezvoltare a companiei Duraziv. Liantul Kauciuc este cea mai cunoscuta inovatie a companiei, care a imbunatatit semnificativ calitatile tehnice ale produselor din portofoliu. “Deja lucram la doua produse noi pe care le testam acum in santier si pe care speram sa le lansam in scurt timp”, explica Daniel Guzu.

Anul trecut Duraziv a inaugurat o linie noua de productie vopsele si tencuieli decorative pe platforma de la Popesti Leordeni, fiind practic singurul jucator de pe acest segment cu o investitie notabila intr-o linie de productie. In aceasta unitate lucreaza acum 25 de persoane. Divizia de vopsele si tencuieli a generat vanzari totale de 2,5 milioane de euro in 2012, Duraziv fiind principalul furnizor de tencuieli colorate in Bucuresti, in cadrul programului national de termoreabilitare. Investitiile totale in platfoma Duraziv se ridica la peste 13 mil EUR.

Duraziv este o companie activa pe piata de materiale de constructii inca din anul 2003, cand a fost infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu. Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisari interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare. Divizia producatoare de adezivi s-a lansat in urma unei investitii de peste 8,5 mil. euro intr-o fabrica moderna, cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an, situata in Popesti Leordeni. Fabrica este dotata si cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele. In 2012 compania a raportat o cifra de afaceri de circa 17 milioane de euro.

marți, 23 iulie 2013

Adama, dezvoltator imobiliar de top: 5 mituri despre apartamentele de la etajele superioare

Piata imobiliara din Romania este atipica fata de alte piete similare si in ceea ce priveste preferinta pentru locuintele de la etajele superioare ale blocurilor. Daca in alte tari apartamentele de la nivelurile superioare sunt mai apreciate si mai scumpe, in Romania, situatia este diametral opusa, cumparatorii ferindu-se de acest tip de locuinte. In plus, la rubricile de cautari apartamente exista inclusiv criteriul „exclus ultimul etaj”.
Diferitele puncte slabe ale acestor locuinte s-au propagat de-a lungul timpului printre clientii din imobiliare, dar acestea mai sunt valabile doar pentru apartamentele din blocurile vechi. In cazul constructiilor noi de calitate, toate aceste puncte slabe sunt mituri nefondate.


Pericol mai mare in caz de cutremur

Actualele constructii de locuinte sunt realizate conform tuturor normelor de rezistenta si stabilitate adoptate dupa anul 1977 si au structuri menite sa reziste si la cutremure foarte puternice, cu magnitudini de 8? pe scara Richter, fara a suferi avarii majore. Constructiile noi de calitate au structuri realizate complet din beton armat si fundatii de tip radier. Se pot produce fisuri, dar un potential pericol sta mai degraba in obiectele de mobilier care se pot rasturna in timpul unui cutremur astfel ca fiecare locatar ar trebui sa fie atent la acest aspect, indiferent de etajul la care se afla.

In plus, daca structura cladirii este major afectata in timpul unui cutremur, etajul la care se afla locuinta nu va face nici o diferenta, indiferent daca acesta este 1 sau 13.

Avariile periodice ale lifturilor

Daca defectiunea liftului se intinde pe o perioada mai lunga de timp in cazul blocurilor vechi, ceea ce poate deveni o corvoada pentru locatari, acest lucru nu mai este valabil si pentru locuintele noi. Cele mai multe dintre cladirile noi sunt dotate cu generator astfel ca, in cazul unei avarii in furnizarea cu energie electrica, ascensorul duce persoanele aflate in lift la parter, iar usile se deschid automat, neexistand riscul de a ramane blocate. Blocurile noi de apartamente sunt dotate, de obicei, cu mai multe lifturi astfel ca posibilitatea ca acestea sa se defecteze simultan este minima. Ascensoarele din aceste cladiri sunt permanent supuse reviziilor astfel incat, chiar si in caz de defectiune, acestea sunt remediate in cel mai scurt timp.

Probleme cu utilitatile

Persoanele care locuiesc la etajele superioare in blocurile vechi se plang frecvent de timpul indelungat pe care il au de asteptat pana ajunge apa calda la etajul lor, dar si de lipsa caldurii din apartamente. Nu este insa cazul apartamentelor din cladirile nou construite. In acest caz, instalatiile noi pentru apa si caldura reduc considerabil timpul de asteptare, iar cele mai multe dintre ele sunt dotate cu centrala proprie, fie a blocului, fie de apartament. In ceea ce priveste presiunea apei, spre deosebire de blocurile vechi, cele noi sunt prevazute cu statii de pompare (hidrofoare) pentru a preintampina orice fel de problema din acest punct de vedere.

Pierderea caldurii din apartament prin peretii exteriori nu mai este nici ea valabila intrucat constructiile noi sunt izolate termic.

Adama Dezvoltator Evocasa Armonia
Infiltratii din cauza apei de pe acoperisul ultimului etaj

Producerea de infiltratii din cauza apelor pluviale stranse pe plafon este un alt risc la care sunt supuse doar apartamentele aflate in blocurile vechi, locatarii fiind nevoiti in aceste cazuri sa efectueze reparatii ulterioare atat in interiorul locuintei, cat si la plafon.

In cazul ansamblurilor de locuinte de calitate ridicate recent, inginerii constructori au prevazut sisteme speciale care sa reduca acest risc. Plafoanele sunt proiectate atent luand in calcul in primul rand acest pericol, apele pluviale de pe acoperis si de pe terase sunt colectate, evacuate prin sifoane de pardoseala, dirijate catre instalatiile interioare si, ulterior, catre reteaua de canalizare a orasului.

Departe de spatiul verde

Dorinta multor locatari de bloc care viseaza la propriul spatiu verde amenajat conform preferintelor personale este acum indeplinita si la etajele superioare ale blocurilor noi. Desi la distanta mare fata de sol, acestia beneficiaza acum de balcoane si terase spatioase unde pot avea propriul colt de natura, un balansoar confortabil, dar si o priveliste de la inaltime asupra orasului.

Cum punctele slabe ale locuintelor de la etajele superioare din blocurile vechi nu se mai aplica in cazul celor mai multe dintre cladirile noi, cei interesati sa se mute la inaltime nu ar trebui sa uite si de alte avantaje de care pot beneficia: au o priveliste unica de care se pot bucura in fiecare zi, propria terasa spatioasa ce le asigura linistea si intimitatea, un aer mai curat, la distanta de gazele de esapament si de zgomotul orasului, precum si lipsa vecinilor de la etajul superior.

Despre Adama
Adama este un dezvoltator de top, activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1650 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate: in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti – Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov – Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.100.

luni, 22 iulie 2013

IEAS a intrat in pregatiri pe ultima suta de metri sub sloganul: Copii azi. Ingineri maine. Scoala IEAS

Evenimentul de echipamente electrice si automatizari IEAS a intrat in pregatirile de pe ultima suta de metri. Story-ul editiei a IX-a va fi "Copii azi...Ingineri maine. Scoala IEAS". Va asteptam la Palatul Parlamentului intre 10 si 13 septembrie, intre orele 10:00-18:00. Intrarea este libera.

Cea de-a IX a editie a evenimentului de echipamente electrice si automatizari, IEAS, va avea loc in perioada 10 – 13 Septembrie in locatia traditionala - Bucuresti, Palatul Parlamentului, salile Unirii, Take Ionescu si I.C.Bratianu. Timp de 4 zile, companii de referinta vor expune echipamente electrice, sisteme automatizate, electronice, sisteme de iluminat si diverse produse si servicii dedicate industriei deechipamente electrice, energiei si automatizarilor.

Anul acesta IEAS are ca tema copilaria si implicit scoala. Evenimentul se deruleaza sub sloganul: "Copii azi...Ingineri maine. Scoala IEAS". Pornind de la ideea ca noi suntem responsabili de viitorul copiilor nostri si de educatia lor, IEAS le ofera ocazia celor mici sa descopere lumea echipamentelor electrice si a automatizarilor, sa asiste la ateliere practice, sa invete despre energie si electricitate. Timp de 4 zile vor avea loc o serie de actiuni menite sa creeze un mediu amuzant dar si educativ in care cei mici se vor alatura celor mari.

In cadrul IEAS vor fi aduse in plin plan descoperirile din industria de echipamente electrice si evolu?ia sistemelor automatizate in Romania. Evenimentul se adreseaza in mare masura tuturor industriilor din Romania, cu precadere catre industria energeticata, electronica, electrica, de constructii dar si industria constructoare de masini si utilaje. La eveniment sunt prezente companii din domeniu ce aduc in prim-plan noutatile si aparatele cele mai performante. Printre aceste companii numim: Eaton Electric, Lapp Cable, Phoenix Contact, Sick Romania, Schneider Electric, Wago Romania, Weidmuller si multi altii.

Anual evenimentul reuneste peste 4000 de vizitatorii si reprezenti ai companiilor participante. IEAS ofera cele mai bune solutii business to business, faciliteaza schimbul de informatii si creeaza un mediu de afaceri atractiv. Fiecare companie expozanta isi prezinta produsele si solutiile tehnice, stabileste intalniri la fata locului, demonstratii si prezentari dintre cele mai inedite si interactive. Numerosi vizitatori specializati participa activ la acest eveniment, 40 % dintre acestia sunt reprezentanti middle managment iar 17% top management. In cadrul evenimentului IEAS doar un procent de 5% este reprezentat de publicul larg.

In zilele 10 si 11 Septembrie va avea loc in cadrul IEAS cea de-a doua editie a Congresului de Energie si Echipamente Electrice din Romania (CEEER) 2013 in Sala Nicolae Balcescu. Congresul CEEER reuneste si in acest an persoane de decizie, presedinti de asociatii si organizatii de profil, avocati specializati in pietele energetice, membri ai conducerilor organizatiilor de stat si private din domeniu si profesori din cadrul institutiilor de invatamant superior din tara. Printre invitatii de anul acesta se numara: Emil Calota – Vicepresedinte ANRE | Dr. Ing. Corneliu Radulescu – Director General ANRE, Prof. Dr. Ing. – Nicolae Golovanov – Universitatea Politehnica Bucuresti | Ing.Cornel Jivan –ICPE SA | Dr. Ing. ALexandru Sandulescu – Director General MInisterul Economiei | Dr. Ing. Corneliu Rotaru – Director ANRE | Gheorghe Stefan – Director General Executiv Transelectrica | Mihai Voronca – Fondul Roman pentru Eficienta Energetica, Ion Lungu – CEO CEZ | Calin Vilt – Ministerul Economiei.
Subiectele in discutie din anul acesta din cadrul CEEER 2013 se axeaza pe urmatoarele teme si subteme:

Energia Regenerabila - Tehnologii si sisteme fotovoltaice, Energia eoliana, Energia solara – arhitectura solara; cladiri solare; aplicatii termice de energie solara, Legea Energiei
Eficienta Energetica - Managementul eficientei energetice, Echipamente si masini electrice pentru cresterea eficientei energetice, Re?ele inteligente de utilita?i ale viitorului – SMART GRID, Legislatia privind Smart Grid.
Echipamente Electrice - Siguranta echipamentelor electrice, mentenanta si optimizarea echipamentelor electrice si multe altele.
Sisteme Energetice - Managementul informatiilor Smart Grid, Legislatia privind Smart Grid, Arhitecturi de retele de date in conceptual Smart Grid
Politici in domeniul energiei - Securitatea aprovizionarii cu energie, Standardul ISO 50 001, Legea energiei, Finantarea domeniului energetic
Petrol si Gaze - Gazele de sist.

Informatii complete despre editia din acest an a International Electric&Automation Show, IEAS, puteti gasi la urmatoarele coordonate: telefon/fax: 021 231 27 36 si 021 231 91 84, e-mail: office@dk-expo.ro sau accesand site-ul oficial: www.ieas.ro

Puteti descarca invitatia de vizitare a evenimentului IEAS aici http://www.ieas.ro/invitatie.html

Invitatia de vizitare a evenimentului IEAS
Vizitarea evenimentului este gratuita tuturor celor interesati. Deschiderea IEAS are loc in data de 10 Septembrie la orele 10:00.

Va invitam sa ne fiti alaturi la cea de-a IX-a editie IEAS!

Xella Ro: Declaratia de performanta va influenta in mod pozitiv calitatea materialelor de constructii din piata

De la 1 iulie a intrat in vigoare directiva Uniunii Europene 305/2011, conform careia toate materialele de constructii trebuie sa fie insotite de o declaratie de performanta, denumita DOP (declaration of performance). Xella RO, parte din grupul Xella, lider mondial in solutii complete de zidarie termoizolanta, a dezvoltat o platforma online dedicata partenerilor si clientilor finali, in vederea obtinerii acestor declaratii: www.rad-dop.com.

Declaratia de performanta, respectiv DOP (declaration of performance), este un act personalizat, atasat fiecarui tip de produs in parte, care include informatii detaliate despre materialul de constructii – producator, tara in care a fost fabricat, informatii si caracteristici tehnice, informatii despre compusii chimici, performantele produsului, lotul din care provine etc. Numarul DOP este unic si nu poate apartine decat unui singur tip de produs dezvoltat de fiecare companie. Distribuitorii si retailerii vor trebui fie sa inmaneze clientului final declaratia de performanta in format printat, fie sa le furnizeze numarul DOP si ID-nr aferent produselor in cadrul documentelor de livrarea a marfii pentru download si printarea documentelor.

Marius Dragne CEO Xella Ro“Noul document va contribui la cresterea calitatii produselor disponibile in aceasta piata. Masura este binevenita, avand in vedere ca in ultimii ani in piata de constructii s-a mizat foarte mult pe pret, in detrimentul calitatii. Pe langa transparenta, DOP va atesta faptul ca produsul este original si va elimina produsele neconforme sau false”, declara Marius Dragne, CEO Xella Ro. “Clientii incep sa se informeze mai temeinic atunci cand achizitioneaza un produs, dovada fiind si faptul ca produsele Ytong sunt prezente pe multe santiere, chiar daca se adreseaza segmentelor mediu si premium”, adauga Marius Dragne.

Aceasta declaratie de performanta a fost introdusa de UE pentru ca o serie de criterii sa fie cat mai transparente si mai usor de urmarit: rezistenta si stabilitatea mecanica, siguranta la foc, igiena, sanatate si mediu, utilizarea in conditii de siguranta, conservarea energiei si izolare termica, utilizarea sustenabila a resurselor naturale.

Livrarile de materiale de constructii Xella sunt insotite de un aviz in cadrul caruia se regasesc informatii cu privire la numarul DOP, numarul de identificare ID-nr precum si marcajul CE (care atesta alinierea produselor la standardele de calitate ale Uniunii Europene). Mai mult, numarul de indetificare produs - ID-nr - se va regasi si pe etichetele paletilor livrati. In acest mod consumatorii vor putea urmari si verifica fiecare produs, in cele mai mici detalii. Numarul de identificare produs ID-nr din avizele de insotire a marfii trebuie sa fie acelasi cu numarul de pe paleti.

Prima facilitate de productie Ytong din Romania la Paulesti
Prima facilitate de productie Ytong din Romania la Paulesti
Accesand site-ul www.rad-dop.com utilizatorii vor putea genera declaratia de performanta a produsului livrat. Trebuie introdus doar numarul DOP sau/si ID-nr (acestea se regasesc pe avizul de insotire a marfii) si selectata limba Romana.

Citind aceasta declaratie clientul poate afla totul despre produsul cumparat si poate fi sigur ca a intrat in posesia unui produs original, fabricat de producatorul autorizat.

Despre Xella

Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare in 30 de tari. In Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai moderna unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

joi, 11 iulie 2013

Gealan Romania investeste peste un milion de euro in 2013 si anunta rezultate in crestere cu 20% pentru primul semestru

Gealan, liderul pietei locale de profile din PVC pentru ferestre si usi, preconizeaza, pentru anul 2013, un buget de investitii de peste un milion de euro, pentru dezvoltarea de noi tehnologii, utilaje, a unor produse eficiente energetic, dar si training-uri tehnice si de vanzari pentru parteneri, introducerea unui nou soft care sa ii ajute in proiectare si nu in ultimul rand educarea publicului prin campanii de comunicare.

Pentru primul semestru al anului in curs compania raporteaza cresteri de 20% fata de acelasi semestru al anului trecut.

”Anul acesta a inceput pentru noi cu semne pozitive, in crestere cu aproximativ 45% pentru primul trimestru comparativ cu aceeasi perioada din 2012, insa trebuie sa avem in vedere ca vremea a fost mai calda si astfel proiectele au avut un start mai rapid. Piata locala este inca dificila pentru partenerii nostri, asa ca am inceput sa exploram si alte piete precum Libia, Algeria, sa ne extindem in Arabia Saudita, Irak sau Iran. Din exporturile pe care le facem catre Germania, Bulgaria, Croatia, Republica Moldova si noile piete ne dorim sa acumulam aproximativ 10% la cifra de afaceri totala”, a declarat Aurel Vlaicu, Director General Gealan Romania.

Aurel Vlaicu Director General Gealan Romania
Compania de profile din PVC estimeaza o crestere a cifrei de afaceri pentru anul in curs de aproximativ 10% comparativ cu anul 2012 cand a inregistrat 28,2 milioane de euro. ”In sustinerea acestor obiective credem ca ne va ajuta strategia de business deschisa catre alte piete, catre tehnologii care sa aduca produse in premiera pe piata locala, dar si aparitia ”noului” consumator din generatia tanara, educat deja in spiritul calitatii, mult mai atras catre performanta, calitate si design”, a adaugat Aurel Vlaicu.

In ceea ce priveste categoria de produs, sistemul S 9000 este focusul in acest an, iar investitiile vor fi atat in dezvoltarea acestuia, cat si in comunicarea lui catre consumatorul final. Sistemul este utilizat in constructia de case pasive intrucat prezinta o valoare de izolare termica deosebit de ridicata, cu o adancime de constructie de 83 mm si un concept inteligent de garnituri cu trei planuri de etansare. Secretul consta si in rigidizarea din otel si cele 6 camere pentru toc si cercevea. O inaltime mai mare a peretului de acoperire a geamului asigura nu doar o izolare termica mult imbunatatita, dar reduce si predispozitia la condens.

Casa pasiva sistemul S9000
Sistemul S 9000 se poate folosi totodata la renovarea de cladiri vechi sau la orice alta constructie noua si reprezinta o alternativa sigura pentru casele pasive, atat din punct de vedere al costurilor intrucat elimina facturile la intretinere, cat si al confortului celor care le locuiesc.

Despre GEALAN ROMANIA

Gealan Romania, lider in productia de profile din PVC, este compania care produce, de peste 16 ani, profile din PVC pentru usile si ferestrele din casele fiecaruia. In prezent Gealan Romania detine o cota de piata de aprox. 35-40% si are cea mai mare notorietate in Romania pe piata ferestrelor din PVC. Compania colaboreaza cu circa 500 de firme partenere exclusive in Romania pentru care a livrat, in anul 2012, 12.000 de tone de profile PVC, dar si componentele si tehnologia necesara productiei de ferestre termoizolante din PVC. Printre produselele din portofoliu se regasesc rulouri, obloane si diferite accesorii pentru ferestre si usi.

marți, 9 iulie 2013

Secretele racirii perfecte pentru o vara plina de prospetime: tehnologiile moderne Liebherr

Datorita tehnologiei avansate cu care sunt dotate combinele frigorifice moderne, ne putem bucura astazi de mai multe avantaje si o experienta mai placuta in bucatarie – fara depuneri de gheata, fara mirosuri neplacute, cu vitaminele din fructe si legume bine conservate si economii semnificative de energie. Iata ce inseamna sistemele NoFrost, Smart Frost, VarioSpace, SuperFrost, DuoCooling sau PowerCooling ale combinelor frigorifice Liebherr si cum se traduc acestea in beneficii pentru fiecare dintre noi:

- Adio, gheata! Datorita sistemului NoFrost, alimentele sunt congelate prin intermediului aerului de circulatie racit, iar umiditatea este transportata in exterior. Astfel, decongelarea nu mai este necesara, iar prospetimea alimentelor este pastrata in siguranta, pe termen indelungat.

- Vitaminele, gustul si aspectul se pastreaza in mod optim cu ajutorul sistemului automat SuperFrost. Acesta permite ca temperatura din spatiul interior sa poata fi coborata in cel mai scurt timp pana la -32?C, temperatura benefica pentru pastrarea calitatii alimentelor. Dupa terminarea procedurii de congelare, aparatul revine automat pe functionare normala.

- Controlul precis si individual al temperaturii pentru compartimentul de refrigerare si compartimentul de congelare al combinelor frigorifice este obtinut prin sistemul DuoCooling prezent la aparatele Liebherr cu doua circuite de racire reglabile complet separat. In plus, cu DuoCooling se elimina transferul mirosurilor si se opreste deshidratarea produselor depozitate - nu exista posibilitatea ca aerul sa circule intre compartimentul de refrigerare si cel de congelare.

- Economie de energie valoroasa, prin impiedicarea intrarii aerului cald din exterior - sistemul performant PowerCooling garanteaza o racire efectiva cu aer de circulatie in compartimentul frigorific. Comutatoarele de contact ale usii opresc ventilatorul la deschiderea acesteia.

- SmartFrost - un sistem in plus pentru a uita de decongelare! Cu ajutorul acestuia, acoperirea cu bruma a spatiului interior si a produselor congelate este redusa substantial. Astfel, decongelarea este necesara mult mai rar. Peretii interiori sunt deosebit de netezi si astfel usor de curatat.

- Mai mult spatiu de depozitare cu VarioSpace! Toate sertarele si rafturile intermediare din sticla pot fi extrase cu usurinta. Astfel, intregul spatiu interior poate fi utilizat pentru alimentele de congelat mai voluminoase.

- Pentru un confort maxim, frigiderele Liebherr au integrate multe alte beneficii utile: semnal de avertizare optic si acustic in caz de avarii, alarma acustica in caz de usa deschisa, leduri de control pentru functionare, iluminare interioara cu LED si altele.

Tehnologiile moderne Liebherr
Simbol al calitatii si inovatiei in tari din intreaga lume, aparatele frigorifice Liebherr sunt distribuite de compania Marelvi in Romania, incepand din 2008 si pot fi achizitionate prin magazinele marilor retaileri de electrocasnice din intreaga tara, dar si prin showroom-urile producatorilor de mobila specializati in domeniul produselor incorporabile.

Despre Liebherr

Cu sediul in Germania, Liebherr este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de aparatura frigorifica de inalta calitate. Conceputa sub exigenta calitatii superioare si a design-ului de exceptie, linia completa de aparate electrocasnice Liebherr este rezultatul experientei companiei de peste 50 de ani in acest domeniu. Aceasta include frigidere de dimensiuni mici, combine si frigidere, lazi frigorifice, frigidere pentru pastrarea alimentelor si pentru racirea bauturilor, racitoare pentru vinuri si vitrine pentru vinuri cu dispozitiv de control al temperaturii, precum si frigidere si congelatoare pentru uz comercial.

Liebherr inseamna astazi un grup de peste 100 de companii, cu aproximativ 30.000 de angajati pe toate continentele, inclusiv Asia.

Electrocasnicele Liebherr sunt un simbol al calitatii in Europa, dar si in alte parti ale lumii. In fiecare zi, peste 10.000 de aparate sunt produse in fabricile Liebherr.

Incepand din aprilie 2008, Marelvi a devenit unic importator si distribuitor al produselor frigorifice Liebherr pe piata romaneasca.

miercuri, 3 iulie 2013

Noutati la BIFE-SIM 2013 - cel mai mare targ de mobila, echipamente si accesorii care va avea loc in Romania

Se fac pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila, echipamente si accesorii care va avea loc in Romania! Pana in prezent, peste 200 de expozanti din Romania, Italia, Grecia, Polonia, Turcia, Republica Moldova si Taiwan s-au inscris la BIFE-SIM 2013, dar numarul lor creste de la o saptamana la alta. Organizatorii estimeaza o cifra record de producatori si distribuitori din tara si din strainatate, de aceea au pregatit nu mai putin de 30 000 metri patrati spatiu expozitional.

BIFE-SIM 2013 isi va astepta vizitatorii cu sase saloane tematice:

- Clasic;
- Design;
- Confort;
- Bucatarii;
- Accesorii si materiale;
- Echipamente – masini si utilaje.

Targul va fi “un spectacol de forme si idei” fara precedent, spun organizatorul – Romexpo si co-organizatorii – Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si Euroexpo. Romanii vor descoperi articole de mobilier in mii de modele si stiluri surprinzatoare, dar si tehnologii care revolutioneaza spatiul de locuit. Targul reprezint locul in care designerii si producatorii de mobila isi vor surprinde privitorii cu idei ingenioase, dar si functionale, ce respecta tendintele in mobila prezentate la nivel mondial.

BIFE-SIM 2013 va fi, de asemenea, cea mai potrivita ocazie pe care distribuitorii, importatorii si furnizorii de echipamente, masini si utilaje pentru prelucrarea lemnului o au pentru a cuceri noi clienti si de a-si consolida relatiile cu acestia.

In plus, sub conceptul Hosted Buyers, pe durata targului vor fi organizate, pentru vizitatorii specialisti din strainatate, evenimente B2B, astfel ca vizitarea targului sa devina o experienta inedita si completa. Asadar, intre 17-21 septembrie 2013, profesionistii in domeniu din strainatate sunt invitati sa participe la calatorii de afaceri in Romania. Acestia vor putea opta pentru doua excursii, in Delta Dunarii sau Poiana Brasov.

Targ Mobila BIFE-SIM 2013
EVENIMENTE SI PROIECTE DE AMPLOARE

Targul va gazdui o serie de evenimente organizate atat cu participarea specialistilor din industrie, cat si a vizitatorilor. Astfel, pe durata BIFE-SIM 2013 va avea loc Furniture Forum - conferinta internationala pe teme de interes pentru industria de profil, vor fi puse in practica Innovation Tour – un concept care pune in lumina reflectoarelor produsele zilei “de maine” si Designers say – un loc special unde tinerii designeri vor oferi vizitatorilor sfaturi de amenajare a locuintei. De asemenea, se vor desfasura Atelierele (Re)Creative si Concursul National de Design de Mobilier.

BIFE-SIM 2013 va avea loc intre 19 si 23 septembrie, in Centrul Expozitional Romexpo.

Pentru mai multe detalii, accesati www.bife-sim.ro

marți, 2 iulie 2013

Liebherr: Combina CBNes 6256, centru de prospetime, eleganta si sanatate

Combina frigorifica potrivita poate deveni elementul central de prospetime, eleganta si sanatate al intregii case. Un aparat incapator, cu functii utile, care ajuta la pastrarea optima si cat mai indelungata a alimentelor ne va face viata mai usoara. In acest sens, combina frigorifica CBNes 6256 de la Liebherr aduce o multime de inovatii si tehnologii cu ajutorul carora timpul petrecut in bucatarie devine o placere.

Aparatul include tehnologia BioFresh, cu ajutorul careia alimentele isi pastreaza vitaminele sanatoase, aromele delicate si aspectul apetisant pentru o perioada de pana la 3 ori mai lunga decat in frigiderele traditionale.

Sistemul NoFrost asigura o congelare de calitate superioara datorita tehnologiei de ultima generatie, iar compartimentul congelator nu va necesita niciodata decongelare.

Comanda eleganta si precisa MagicEye, cu sistemul de control prin atingere (touch), asigura respectarea exacta a temperaturii selectate in frigider si congelator.

Sistemul Home Dialog permite comunicarea intre aparatele frigorifice din locuinta - un aparat situat la subsol, de exemplu, poate fi reglat prin intermediul display-ului unei combine compatibile HomeDialog aflata la etaj.

Cu noul IceMaker automat, avem la dispozitie cuburi de gheata pentru fiecare ocazie. Un filtru de apa integrat asigura o calitate optima a apei pentru productia cuburilor de gheata proaspete.

Combina frigorifica CBNes 6256 de la Liebherr
Mai mult, aparatul din seria PremiumPlus este dotat pe ambele parti cu coloane luminoase LED integrate in compartimentul interior. Satinarea speciala a carcasei luminilor produce o atmosfera luminoasa placuta. In acelasi timp, coloanele de lumina permit reglarea variabila a rafturilor de sticla. Iluminarea cu LED din tavan asigura iluminarea uniforma a spatiului interior.

Pentru calitatea inalta, designul elegant si eficienta energetica, CBNes 6256 ca fost premiat in cadrul evenimentului Plus X Awards, iar la renumitul reddot Award, combina a castigat distinctia ”Best of the Best”.

Despre Liebherr

Cu sediul in Germania, Liebherr este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de aparatura frigorifica de inalta calitate. Conceputa sub exigenta calitatii superioare si a design-ului de exceptie, linia completa de aparate electrocasnice Liebherr este rezultatul experientei companiei de peste 50 de ani in acest domeniu. Aceasta include frigidere de dimensiuni mici, combine si frigidere, lazi frigorifice, frigidere pentru pastrarea alimentelor si pentru racirea bauturilor, racitoare pentru vinuri si vitrine pentru vinuri cu dispozitiv de control al temperaturii, precum si frigidere si congelatoare pentru uz comercial.

Liebherr inseamna astazi un grup de peste 100 de companii, cu aproximativ 30.000 de angajati pe toate continentele, inclusiv Asia.

Electrocasnicele Liebherr sunt un simbol al calitatii in Europa, dar si in alte parti ale lumii. In fiecare zi, peste 10.000 de aparate sunt produse in fabricile Liebherr.

Incepand din aprilie 2008, Marelvi a devenit unic importator si distribuitor al produselor frigorifice Liebherr pe piata romaneasca.