luni, 5 decembrie 2016

Wetterbest® lanseaza Colosseum, al cincilea profil de tigla metalica din portofoliu sau


Compania Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperisuri, lanseaza Wetterbest® Colosseum, cel de-al cincilea profil de tigla metalica din portofoliul sau. Noul produs se remarca prin geometria aparte a panourilor de tigla metalica, zvelta si ampla, inspirata din arhitectura Colosseumului de la Roma, cu avantaje deopotriva estetice si functionale pentru acoperis.

„Ne-am dorit sa imbogatim portofoliul de produse cu un profil de tigla metalica care sa raspunda nevoilor diverse si in continua schimbare ale clientilor nostri. Dupa mai multe cautari, raspunsul a venit sub forma Wetterbest® Colosseum, un profil care reuneste eleganta si frumusetea antica a renumitului Colosseum din Roma Antica. Suntem nerabdatori sa aflam reactiile pe care le vom primi din partea clientilor nostri”, a declarat Dragos Irimescu, inginer proiectant, actionar majoritar Wetterbest.

Din perspectiva functionala, tigla metalica Wetterbest® Colosseum permite evacuarea rapida a apei acumulate la nivelul acoperisului, faciliteaza degajarea rapida a masei de zapada si ofera o rezistenta sporita la manipularea mecanica.
In plus, baza decupata pe contur ofera posibilitatea unor suprapuneri minime a panourilor de tigla, fara pierderi de material in timpul montajului. Rezultatul este un acoperis cu mai putine imbinari vizibile, uniform, economic si durabil.

ceas-de-perete-vartelnita

La nivel de design, noul profil imprumuta din eleganta tiglei ceramice cu care se aseamana si ofera acoperisului o nota traditionala datorita simplitatii ce caracterizeaza panourile de tigla. Colosseum se potriveste atat pentru constructii noi, cat si pentru proiecte de renovare, care prezinta o panta corespunzatoare, de minimum 12°.

Durata medie de viata a noului profil este de 50 ani, iar garantia variaza in functie de tipul de tabla ales. Astfel, pentru tabla cu aspect lucios garantia este de 10 ani, pentru tabla cu aspect mat 15 ani, respectiv 35 de ani pentru tabla mat Storm.

ceas-de-perete-vartelnita

Alaturi de Wetterbest® Plus, Click si Gladiator, profilul de tigla metalica Colosseum face parte din categoria produselor premium prezente in portofoliul companiei. Conform datelor proprii, Wetterbest este printre putinii producatori de sisteme de invelitori metalice care produc cinci profile distincte de tigla metalica in Romania.

ceas-de-perete-vartelnita

Caracteristici tehnice Wetterbest® Colosseum:

- Materie prima - Otel galvanizat la cald prevopsit, ArcelorMittal Germania
- Grosime - 0,5 mm – 0,6 mm
- Strat protectie Zinc – 225 - 275 g/m²
- Strat protectie vopsea - Poliester lucios - 25 μm, poliester mat - 35 μm, poliuretant mat 50 μm
- Culori RAL - Toate culorile disponibile in paletarul Wetterbest
- Lungimi panouri – 450 - 2900 mm
- Latime totala - 1150 mm
- Lungime pas tigla - 350 mm
- Inaltime ondula tigla – 45,5 mm
- Inaltime treapta intre pasi - 25 mm / 30 mm
- Distanta la sipcuire - 350 mm
- Panta minima la montaj - 12°

Detalii despre noul produs sunt disponibile pe www.wetterbest.ro.

Despre Wetterbest
Grupul Wetterbest este format din Depaco - producator de tigla metalica, tabla cutata si sisteme de drenaj, Polnebo - importator de folii, membrane, suruburi si ferestre de mansarda si Cortina - producator si distribuitor. Wetterbest detine una dintre cele mai mari capacitati de productie de tigla metalica si accesorii din Romania, prin cele doua fabrici de la Baicoi (jud. Prahova) si Podari (jud. Dolj).

marți, 29 noiembrie 2016

Metal Creativ lanseaza colectia de ceasuri cusute manual "Back in Time"


Ceasul este una dintre cele mai vechi inventii umane, dar in afara de a indica ora exacta acesta serveste adesea ca un important accesoriu decorativ pentru o incapere.

Inspirata de cultura populara romaneasca, Metal Creativ a lansat linia de ceasuri de perete „Back in time”. Ne bucuram sa ducem mai departe mostenirea etnografica a tarii noastre prin crearea unor obiecte de design moderne care poarta in timp povestea acestor motive traditionale.

Se apropie perioada sarbatorilor, iar daca sunteti in cautarea unor cadouri speciale de Craciun, puteti sa-i surprindeti pe cei dragi cu un ceas personalizat.

Folosind tehnica inovativa a cusutului manual pe tabla din otel, ceasurile de perete Metal Creativ sunt imprimate cu motive traditionale romanesti, fiecare dintre ele cu o semnificatie aparte.

ceas-de-perete-vartelnita

Astfel, “coarnele berbecului” vorbesc despre 'masculul alpha': energie masculina, virilitate; reprezinta puterea si forta, „vartelnita” simbolizeaza succesiunea celor 4 anotimpuri, datorata celor 4 vanturi, care trag, ca 4 cai, in directii diferite, in timp ce „hora de fete” este un model incarcat de feminitate si de acel „joie de vivre”, des intalnit in toate zonele etnografice moldovenesti.

detaliu-ceas-steaua-in-opt-colturi

Va invitam sa descoperiti mai multe modele pe site-ul www.metal-creativ.ro si in showroom-ul Metal Creativ din incinta Postavariei Romane.

ceas-de-perete-motiv-coarnele-berbecului

ceas-de-perete-trifoiul

ceas-de-perete-motiv-cocosii

ceas-hora-de-fete-in-cer

Despre Metal Creativ:
Ne place sa ne jucam cu metalul. Asa am ajuns sa cream orice obiect care trece prin imaginatia noastra sau a voastra. De-a lungul timpului, otelul a devenit metalul nostru preferat. Un material dur, rezistent, insa in acelasi timp versatil. Provocator. Ulterior, a venit procesul de “imblanzire” a otelului prin combinarea lui spectaculoasa cu alte materiale mai “moi”, precum lana si lemnul. Astfel, am inventat o noua tehnica inovativa - cea a cusutului pe tabla.

Pentru mai multe informatii:
+40.749.249.007 (creatie)
+40.753.124.722 (productie)
office@metal-creativ.ro

luni, 21 noiembrie 2016

Cum sa iti creezi o baie moderna, vesel colorata, folosind linoleum


Te pregatesti sa renovezi baia, dar nu stii ce pardoseala sa folosesti? Ai prefera sa fie o podea calduroasa si placuta atunci cand pasesti? Ei bine, pardoseala din linoleum poate fi alegerea ideala. In plus, te bucuri si de o pardoseala antibacteriana, ceea ce inseamna ca nu permite dezvoltarea bacteriilor si e foarte placuta cand pasesti cu picioarele goale, fiind fabricat din ingrediente naturale. Si vestea buna este ca este foarte rezistent in timp, si sanatos!

In tarile din Occident, linoleum este o solutie foarte des folosita pentru podeaua spatiilor, de la bai, bucatarii, camera copiilor, pana la scoli, gradinite, showroomuri, cafenele, datorita proprietatilor sale estetice, dar si functionale.

Si totusi, de ce sa folosesti linoleum in baia din casa sau din alte proiecte:

linoleum emenatwork baie

1. Este un produs antibacterian, ceea ce inseamna ca nu permite dezvoltarea bacteriilor pe suprafata sa, inclusiv nu permite aparitia mucegaiului;
2. Linoleum este material compus din ingrediente 100% naturale, ceea ce il face sa fie unul dintre produsele preferate pentru cei isi doresc o locuinta ecologica, fiind un material biodegradabil;
3. Este mai calduros decat gresia, oferind confort si o senzatie placuta datorita podelei calduroase si primitoare in baie, fara a avea incalzire prin pardoseala;
4. Linoleum este un excelent izolator termic si fonic, datorita grosimii si compozitiei sale;
5. O alta veste buna este ca poti folosi linoleum chiar si pe peretii din baie in loc de faianta, astfel ii oferi personalitate si un aspect continuu.

linoleum emenatwork baie

Exista o confuzie la nivel general intre linoleum, cunoscut popular ca “linoleu” si covor PVC, unii comercianti nu fac deosebirea intre cele doua solutii pentru pardoseala. Aceasta confuzie apare din cauza faptului ca linoleumul are un aspect asemanator cu cel al unui covor PVC, doar ca difera 100% compozitia acestor produse. Linoleum este un produs realizat din materiale naturale, care este biodegradabil, in schimb, covorul PVC este un produs sintetic. Diferente apar si la nivel de miros, cat si la nivelul aspectului final, astfel culorile pardoselii cu linoleum vor fi mai intense si mai apropiate de cele naturale, datorita compozitiei naturale a linoleumului.

linoleum emenatwork baie

Din ce este fabricat linoleumul

Linoleumul a fost inventat in Anglia, de E.F. Walton, in urma cu peste 150 ani. Termenul provine din latina, linum (in) si oleum (ulei). Acesta se obtine dintr-o pasta fabricata din materiale 100% naturale – ulei de in solidificat, faina de lemn, pluta si rasini. Colorata ulterior cu pigmenti, pasta este calandrata pe o tesatura de iuta. Spre deosebire de linoleumul unicolor, linoleumul incrustat este obtinut prin producerea de diferente de grosime pe suprafata; in cazul linoleumului, pluta este incorporata sub forma de granule.

linoleum emenatwork baie

5 bai moderne colorate folosind linoleum Tarkett

Progresele remarcabile pe plan estetic ale linoleumului permit realizarea decorurilor care completeaza finisarile traditionale, unicolor sau marmorate. Recunoscut la nivel international, producatorul de linoleum modern Tarkett creeaza si imbunatateste constant colectiile de linoleum cu noi calitati tehnice. Combina tehnicile vechi cu noua tehnologie xf transformand clasicul linoleum intr-o solutie moderna, cu proprietatile specifice, costul si longevitatea produsului.

linoleum emenatwork baie

Cum se realizeaza montajul modelelor de linoleum in baie

Un aspect important de care trebuie sa se tina cont este realizarea montajului. Expertii in pardoseli de la eMenatwork.ro recomanda sa fie aleasa o echipa profesionista si alegerea unor materiale de calitate, precum linoleum, cordon de sudura, plinta, dar si adezivul si materialul pentru sapa. Daca una dintre cele prezentate nu este realizata corespunzator, exista mari sanse ca rezultatul sa nu fie unul scontat si de durata. Este esential ca modelul de linoleum sa fie lipit pe o suprafata perfect plana, in timp ce racordarile intre fasii si peretii incaperii trebuie efectuate cu ajutorul unui cordon de sudura la cald.

linoleum emenatwork baie

Video: Montaj linoleum in baie



linoleum emenatwork baie

Video: Pas cu pas cum sa montezi linoleum pe peretele din baie



linoleum emenatwork baie

Una dintre colectiile importante ale producatorului Tarkett este cea de linoleum natural Veneto XF2, cu aspect de marmura. Acest model de linoleum la eMenatwork e disponibil intr-o gama mare de culori potrivite pentru orice proiect. In plus, consultantii eMenatwork te pot ajuta cu o serie de sfaturi si recomandari pentru alegerea celei mai bune solutii de linoleum pentru pardoseala din proiectul tau, fie in mediul educational, rezidential, cat si in spatiul medical.

linoleum emenatwork baie

joi, 10 noiembrie 2016

Roca a lansat noua colectie de obiecte sanitare si mobilier pentru 2017


Gaseste-ti propriul stil in baii cu ajutorul noii colectii Inspira de la Roca, un nou concept pentru amenajarea spatiului baii.
Compania spaniola Roca, cel mai mare producator de obiecte sanitare si mobilier pentru baie din lume, a prezentat ieri in Bucuresti noile tendinte in designul camerei de baie pentru anul 2017. Expozitia, care va fi deschisa publicului cu intrare libera pana pe data de 18 noiembrie, include urmatoarele sectiuni:

- Hello Smart Home
- Hello Smart Toilets
- Hello Well-Being
- Hello Solutii pentru Dus si Robinete

Fara indoiala, “vedeta” acestei expozitii este Inspira, noua colectie versatila de obiecte din portelan si mobilier de la Roca, ce iti ofera posibilitatea de a-ti amenaja baia in stilul propriu. Cu ajutorul unui sistem revolutionar bazat pe 3 linii de design – Rotund, Rotunjit si Patrat – perfect compatibile intre ele, pentru a putea sa iti exprimi stilul folosind cele trei directii fara frica de a gresi combinatia, chiar daca te joci cu figuri geometrice diferite.

Colectia Inspira a durat 8 ani pentru a fi dezvoltata, cea mai lunga perioada investita de companie in dezvoltarea unei colectii pentru ca a implicat o revolutie nu doar a designului, ci si in dezvoltarea unui material de productie care sa poata reda designul. Cu aceasta ocazie, Roca a patentat materialul FINECERAMIC®, un material inovator cu suprafete delicate si pereti subtiri si definiti, acestea avand diferite dimensiuni si moduri de montare: pot fi integrate in blatul de lavoar sau deasupra acestuia, fixat pe perete sau tip Unik (integrat in unitatea de baza).

roca

Din aceeasi colectie fac parte si noile vase de toaleta si bideuri cu optiuni de fixare pe podea sau pe perete, cu rezervoare inalte, joase sau incorporate sau cu optiune de montare pe perete cu sistem de fixare ascuns. Pentru spatii mici, Inspira ofera si un vas de toaleta rotund, montat pe pardoseala, intr-o versiune compacta lipit de perete.

Piesele de mobilier Inspira sunt disponibile in dimensiuni si finisaje variate si pot fi combinate cu lavoarele preferate. in plus, pot fi complementate cu unitatile de tip coloana ce ofera spatiu de depozitare si iluminare interioara, rafturi din sticla ajustabile si oglinda pe toata inaltimea. Spatiul este economisit cu ajutorul sifonului inclus si al sertarelor mobilierului Inspira, sertare care se extrag complet si nu au parti decupate. Acestea sunt compartimentate in interior, avand un finisaj texturat si placut la atingere, in nuante inchise de lemn si cu facilitati integrate, cum ar fi prizele sau sistemul audio cu bluetooth. Pentru a asigura un grad inalt de confort, piesele de mobilier au un sistem silentios de sine cu inchidere amortizata, cu rezistenta ridicata la uzura (20.000 de cicluri inchidere/deschidere garantate).

roca

FINECERAMIC®
Roca a creat aceasta colectie folosind cele mai inovatoare materiale. De exemplu, lavoarele sunt din FINECERAMIC®, un material nou portelanat de calitate superioara dezvoltat in exclusivitate de Roca, care, pe langa faptul ca este cu 40% mai usor si cu 30% mai rezistent decat cel din care sunt facute lavoarele obisnuite, permite conturarea unor forme cu pereti fini si bine definiti.

SUPRALIT®
Capacele vaselor de toaleta din colectia Inspira aduc un alt element inovator. Fabricate din SUPRALIT®, noul material de rasini detinut exclusiv de Roca, acestea sunt mai durabile (cu rezistenta mai mare la agenti chimici si la ingalbenire), mai igienice (material de patru ori mai putin poros) si mai usor de curatat (suprafete cu unghiuri rotunjite) pentru ca este turnat intr-o forma, fiind reduse astfel la un minim imbinarile. in plus, si acestea beneficiaza de balamale cu inchidere amortizata, care se pot demonta cu usurinta, pentru o curatare mai buna.

roca

RIMLESS
Toate vasele de toaleta Inspira beneficiaza de un design rimless care presupune pereti interiori uniformi, fara unghiuri sau colturi unde se poate depune murdaria, facand astfel curatarea mai usoara si imbunatatind nivelul de igiena. Am dezvoltat, de asemeni si un nou distribuitor de apa pentru aceste modele care ofera un jet de apa mai puternic si distribuie apa uniform pe suprafata interioara a bolului, curatand intreaga suprafata fara nici macar un minim de stropire.

Toaleta revolutionara INSPIRA In-Wash®
Aceasta toaleta smart, hi-tech ofera multiple functionalitati cum ar fi o telecomanda intuitiva, alimentare ascunsa cu apa sau electricitate, permitand si ajustarea temperaturii si presiunii apei si a pozitiei duzei. In-Wash® include functiile de spalare si uscare si are un senzor ce permite pornirea sistemului doar atunci cand cineva se aseaza pe toaleta, eliminand riscul activarii accidentale. Toaleta In-Wash® din colectia INSPIRA duce igiena la un alt nivel, propunand noi caracteristici ce imbunatatesc confortul si spatiul disponibil in baie.

Alte puncte forte ale expozitiei sunt:
- Colectiile de robinete Atlas si Lanta cu tehnologia Cold Start si functii de economisire a apei, care pot reduce consumul de apa pana la 1.33 l/min!
- Coloanele de dus termostatice care aduc un nou nivel de confort, cum ar fi Deck-T, noile capuri de dus ergonomice
- Noi colectii de mobilier de la Victoria si The Gap
Toate produsele vor fi disponibile in Romania in 2017, in magazinele partenere Roca.

roca

Despre Roca
Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comerc ializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie si ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 22.000 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 170 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.
www.roca.com
www.ro.roca.com

marți, 1 noiembrie 2016

PIATRAONLINE devine partener al Asociatiei Clubului Roman de Mobila (ACRM)


Compania Rock Star Construct, sub care opereaza brandul PIATRAONLINE, cel mai mare showroom si primul magazin online din Romania dedicat exclusiv pietrei naturale, anunta parteneriatul cu Asociatia Clubului Roman de Mobila (ACRM) pentru a veni in intampinarea producatorilor de mobilier care folosesc piatra naturala, marmura sau ardezia flexibila SKIN.

„Parteneriatul cu Asociatia Clubului Roman de Mobila este o recunoastere a calitatii serviciilor pe care le oferim atat clientilor, dar si colaboratorilor nostri. Astfel, prin intermediul acestei asociatii dorim sa venim in intampinarea proiectelor de design care folosesc piatra naturala fie ca vorbim de marmura, granit, travertin sau de ardezia flexibila SKIN”, mentioneaza Mariana Bradescu-Constantinescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

Scopul companiei PIATRAONLINE este acela de a se adapta la tendintele de ultima generatie in ceea ce priveste materialele de constructii pentru proiectele inovatoare de design interior sau exterior. Una din cele mai moderne solutii de decor este ardezia flexibila SKIN, piatra-flexibila cu aspect unic si natural. Disponibila in diverse nuante, isi face loc cu usurinta in orice spatiu din casa. Mai mult decat atat, ardezia se bucura de o serie de caracteristici care o descriu drept un produs inovator pentru finisarea caminului. Este vorba despre flexibilitatea cu care poate fi aplicata pe suprafete atipice, neregulate, precum si faptul ca dispune de o rezistenta mare la schimbare, nu se deterioreaza la razele UV si nici sub influenta apei. Cu ardezie flexibila se pot imbraca diferite obiecte de mobilier, dar se pot utiliza si la acele spatii care se doresc a fi puse in valoare (mese, scaune, obiecte de decor).

Showroom-ul si magazinul online, www.piatraonline.ro, sunt o veritabila sursa de inspiratie pentru utilizatori prin prezentarea proiectelor din portofoliul companiei, insotite de imagini de referinta care includ produse si mixaje de produse, montate corect si corelate cu obiecte de decor pentru a crea un ambient unic si primitor, numit simplu acasa.

Asociatia Clubul Roman de Mobila reuneste peste 40 de firme din domeniul industriei de mobilier si design de interior. La baza infiintarii ACRM a stat nevoia de o mai buna reprezentare a firmelor din Clubul Roman de Mobila, atat in relatia cu furnizorii, cat si cu clientii, fie asociatii sau companii multinationale. Astfel, ACRM reprezinta si promoveaza interesele producatorilor de profil in dialog cu partenerii interni si externi, alaturi de pregatirea personalului din industria mobilei.

Despre PIATRAONLINE
PIATRAONLINE este primul magazin online din Romania dedicat exclusiv pietrei naturale pentru amenajari interioare si exterioare. Compania Rock Star Construct, sub care opereaza brandul PIATRAONLINE, are o istorie de peste 9 ani pe piata romaneasca si este in topul furnizorilor de piatra naturala din tara.

In ultimii ani, PIATRAONLINE a cunoscut o crestere spectaculoasa — de la dezvoltarea colaborarilor cu cariere de piatra aflate in strainatate (piatra naturala disponibila in magazinul online si in showroom provine din cele mai bune cariere din lume, precum Turcia, Egipt, India, China, Spania, Bulgaria), la deschiderea celui mai mare showroom de piatra naturala din Romania (peste 1000 de metri patrati si 100 de spatii-concept care pun in valoare frumusetea pietrei naturale).

Adresa showroom: Aleea Teisani nr 137A, Sector 1, Bucuresti.
Mai multe detalii aici: www.piatraonline.ro,
Social Media: https://www.facebook.com/PIATRAONLINE

Video prezentare showroom:

PIATRAONLINE devine partener al Asociatiei Clubului Roman de Mobila (ACRM)


Compania Rock Star Construct, sub care opereaza brandul PIATRAONLINE, cel mai mare showroom si primul magazin online din Romania dedicat exclusiv pietrei naturale, anunta parteneriatul cu Asociatia Clubului Roman de Mobila (ACRM) pentru a veni in intampinarea producatorilor de mobilier care folosesc piatra naturala, marmura sau ardezia flexibila SKIN.

„Parteneriatul cu Asociatia Clubului Roman de Mobila este o recunoastere a calitatii serviciilor pe care le oferim atat clientilor, dar si colaboratorilor nostri. Astfel, prin intermediul acestei asociatii dorim sa venim in intampinarea proiectelor de design care folosesc piatra naturala fie ca vorbim de marmura, granit, travertin sau de ardezia flexibila SKIN”, mentioneaza Mariana Bradescu-Constantinescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

Scopul companiei PIATRAONLINE este acela de a se adapta la tendintele de ultima generatie in ceea ce priveste materialele de constructii pentru proiectele inovatoare de design interior sau exterior. Una din cele mai moderne solutii de decor este ardezia flexibila SKIN, piatra-flexibila cu aspect unic si natural. Disponibila in diverse nuante, isi face loc cu usurinta in orice spatiu din casa. Mai mult decat atat, ardezia se bucura de o serie de caracteristici care o descriu drept un produs inovator pentru finisarea caminului. Este vorba despre flexibilitatea cu care poate fi aplicata pe suprafete atipice, neregulate, precum si faptul ca dispune de o rezistenta mare la schimbare, nu se deterioreaza la razele UV si nici sub influenta apei. Cu ardezie flexibila se pot imbraca diferite obiecte de mobilier, dar se pot utiliza si la acele spatii care se doresc a fi puse in valoare (mese, scaune, obiecte de decor).

Showroom-ul si magazinul online, www.piatraonline.ro, sunt o veritabila sursa de inspiratie pentru utilizatori prin prezentarea proiectelor din portofoliul companiei, insotite de imagini de referinta care includ produse si mixaje de produse, montate corect si corelate cu obiecte de decor pentru a crea un ambient unic si primitor, numit simplu acasa.

Asociatia Clubul Roman de Mobila reuneste peste 40 de firme din domeniul industriei de mobilier si design de interior. La baza infiintarii ACRM a stat nevoia de o mai buna reprezentare a firmelor din Clubul Roman de Mobila, atat in relatia cu furnizorii, cat si cu clientii, fie asociatii sau companii multinationale. Astfel, ACRM reprezinta si promoveaza interesele producatorilor de profil in dialog cu partenerii interni si externi, alaturi de pregatirea personalului din industria mobilei.

Despre PIATRAONLINE
PIATRAONLINE este primul magazin online din Romania dedicat exclusiv pietrei naturale pentru amenajari interioare si exterioare. Compania Rock Star Construct, sub care opereaza brandul PIATRAONLINE, are o istorie de peste 9 ani pe piata romaneasca si este in topul furnizorilor de piatra naturala din tara.

In ultimii ani, PIATRAONLINE a cunoscut o crestere spectaculoasa — de la dezvoltarea colaborarilor cu cariere de piatra aflate in strainatate (piatra naturala disponibila in magazinul online si in showroom provine din cele mai bune cariere din lume, precum Turcia, Egipt, India, China, Spania, Bulgaria), la deschiderea celui mai mare showroom de piatra naturala din Romania (peste 1000 de metri patrati si 100 de spatii-concept care pun in valoare frumusetea pietrei naturale).

Adresa showroom: Aleea Teisani nr 137A, Sector 1, Bucuresti.
Mai multe detalii aici: www.piatraonline.ro,
Social Media: https://www.facebook.com/PIATRAONLINE

Video prezentare showroom:

joi, 27 octombrie 2016

Influenta stilului industrial in productia de mobilier


Trendul mobilierului industrial s-a extins in momentul in care dezvoltarea zonei urbane a generat reconvertirea spatiilor industriale neutilizate (hale si depozite) in spatii de locuit.

Metal Creativ are in portofoliul sau de produse Linia Industrial care are un design unic, cu amprente vintage, personalizat dupa imaginatia celor care isi doresc acest tip de mobilier.

Tinem foarte mult la calitatea produselor create si acordam o atentie deosebita detaliilor. Executia pieselor de mobilier implica procese precum: debitare, sudare, sablare si/ sau vopsire.

Accentele metalice realizeaza o conexiune discreta intre stilul vintage si cel industrial. Utilizam metalele precum otelul, specific stilului industrial, domolit considerabil de caldura lemnului natural, astfel incat fiecare piesa de mobilier rezultata are personalitatea sa.

banca-lemn-metal-creativ

Cunoscunad multiple transformari de-a lungul timpului pentru a se putea adapta stilului de viata contemporan, mobilierul industrial a pastrat cateva caracteristici distinctive: simplitate, finete de suprafata si lipsa ornamentelor excesive.

banca-lemn-si-profil-metalic-stil-industrial

Obiectele de mobilier Metal Creativ, inspirate de stilul industrial, combina frumusetea fibrei naturale a lemnului cu eleganta profilelor metalice. Caracterizate prin versatilitate, acestea se integreaza cu eleganta atat in spatiile moderne, cat si in cele vintage.

comoda-stil-industrial-metal-creativ

Acest stil de mobilier a reusit sa demonstreze ca profilele metalice, destinate de obicei constructiilor metalice, pot fi folosite cu succes pentru crearea unor obiecte atipice, cu un charm aparte.
Stilul industrial, functioneaza excelent in spatii publice, dar si in amenajarea oricarui tip de locuinta.

detaliu-sertar-comoda-lemn-brad

Pentru o comanda personalizata, trimite-ne propunerea ta la office@metal-creativ.ro

profile-metalice-mobilier-industrial

Ne place sa ne jucam cu metalul. Asa am ajuns sa cream orice obiect care trece prin imaginatia noastra sau a clientilor nostri. Pentru mai multe informatii, ne puteti vizita site-ul www.metal-creativ.ro si pagina de facebook Metal Creativ.

set-mobilier-industrial-metal-creativ

Din aceasta toamna ne puteti vedea produsele in showroom-ul din incinta Postavariei Romane.

vineri, 21 octombrie 2016

Eliminati poluarea atmosferica din casa pentru a va proteja sanatatea!


Ne petrecem peste 80% din timp in spatii inchise si respiram de 15.000-20.000 ori pe zi. Dar stiati ca poluarea in interiorul casei dumneavoastra, a biroului in care lucrati sau a scolii in care invata copilul dumneavoastra poate fi de pana la 100 mai nociva decat cea de la exterior???

Calitatea aerului din casele, birourile si scolile noastre are un impact crucial asupra sanatatii. Daca nu exista un sistem de ventilatie corespunzator, toate substantele daunatoare, inclusiv acarienii, invadeaza plamanii dumneavoastra si ai membrilor familiei dumneavoastra.

Constructiile in prezent si in trecut

In trecut, izolatia si finisajul necorespunzatoare a permis ventilarea naturala a incaperilor. Distantele dintre scandurile din podea, ferestrele subtiri un o singura foaie de geam si tehnicile simpliste de constructie au contribuit la aportul constant de aer proaspat in interior. In zilele noastre, termoizolatia devine din ce in ce mai eficienta la cladirile moderne. Pe de o parte, se economiseste energie. Pe de alta parte, o buna izolatie impiedica schimbul de aer care avea loc candva prin anvelopa permeabila si ferestrele cladirilor vechi.

Sanatatea – bunul nostru cel mai de pret

Un adult inspira si expira cam de 22.000 de ori pe zi, absorbind intre 15 si 20 de mii de litri de aer. Cu fiecare inspiratie inhalam intre 40.000 si 75.000 de mii de particule de praf. Un gram de praf contine 700 de milioane de diverse molecule ce pot reprezenta un pericol urias pentru sanatatea dumneavoastra. Acelasi lucru este valabil si pentru copii: daca nu respira un aer de calitate acasa, pot dezvolta alergii si chiar astm.

Hoval, ventilatie casa

Microparticulele si germenii care populeaza aerul din casa pot declansa simptome alergice sau pot provoca alte neplaceri, de exemplu dureri de cap. Daca aveti copii ce sufera de alergii sau astm, ventilatia este cruciala.

Simpla ventilare poate provoca condens, prea multa umiditate si niveluri ridicate de CO2 in casa. Ce inseamna acest lucru?

Aerul va acumula diversi poluanti - in principalul bioxidul de carbon expirat de noi, praful si acarienii omniprezenti, chiar si sporii de mucegai. Daca exista fumatori in casa, substantele periculoase care se aseaza pe mobila pot fi eliberate in orice moment.

Acarienii din praf:

acarienii-din-praf

Aerul expirat de oameni si procesul imperceptibil de transpiratie duc la cresterea umiditatii din aer. Vaporii de apa se depun pe suprafete reci, de exemplu pe ferestre si in colturile camerelor. Suprafetele umede atrag acarienii de praf si pot deveni u sursa de alergie. Sporii de mucegai ataca mancarea si distrug peretele pe care se formeaza igrasia. Petrecerea unui timp indelungat in spatii slab ventilate poate fi extrem de nociva. Poate cauza somnolenta, dureri de cap, ameteala, incapacitate de concentrare, slabiciune, greata si stare de oboseala generala, chiar si depresie. Uneori, corpul poate reactiona chiar cu iritare oculara si iritarea cailor respiratorii, inclusiv aritmie cardiaca. Nu subestimati efectul mucegaiului carcinogen ...

Ventilatia va elimina din casa inclusiv umezeala produsa de respiratie, calcarea rufelor, uscarea hainelor, precum si mirosurile care se acumuleaza constant in spatiile rezidentiale inchise.

De cat aer proaspat avem nevoie?

Regula generala este aceea ca in interval de o ora, aerul din sufragerie trebuie inlocuit:
Cantitatea de aer care sa corespunda capacitatii volumetrice a incaperii sau 30 m3 de aer proaspat pentru fiecare persoana din camera (daca cifrele difera, oricare din acestea doua este mai mare)
De exemplu: O sufragerie de 20 m2 necesita o cantitate de 50 m3 de aer pe ora, dar daca dormitorul este pentru doua persoane – pana la 60 m3 / h.
Putin diferita este cantitatea de aer proaspat care trebuie sa alimenteze incaperi considerate ”murdare”, de exemplu bucatarii si bai care necesita ventilatie intensiva in timpul utilizarii.
Si da: In baie avem nevoie de minim 50 m3 / h,
In bucatariile cu plita electrica 50 m3 / h, iar in cele dotate cu aragaz cu alimentar pe gaz 70 m3 / h.
Pentru sufrageriile cu semineu, pentru camera centralei, spalatorie si uscator, se aplica conditii diferite care trebuie stabilite cu proiectantul.

Verificati acasa daca ventilatia este suficienta pentru a masura umiditatea aerului la interior pe perioada de iarna. Daca este de maxim 50-60%, inseamna ca ventilatia functioneaza corespunzator.

Scolile si capacitatea de a invata

De multe ori, salile de clasa nu sunt corect ventilate pentru nevoile copiilor si pentru o buna calitate a aerului. Salile de clasa cuprind multi elevi pe metru patrat, ceea ce creste nivelul de CO2 si scade calitatea aerului la interior.

Din acest motiv, elevii pot suferi de dureri de cap, lipsa de concentrare si oboseala neobisnuita. Se pot produce si curenti de aer daca incaperea este ventilata in principal prin ferestrele deschise.

Studiile efectuate de Universitatea Tehnica din Danemarca (Danish Technological University) indica o legatura clara intre calitatea aerului, temperatura aerului si performanta elevilor. Testele derulate in scolile daneze arata ca temperatura ambianta poate fi redusa prin ventilatie mecanica de la aproximativ 25? la 20?C, ceea ce creste implicit performanta elevilor cu pana la 10%.

Conform studiului Dr. Richard Shaughnessy la Universitatea din Tulsa, este posibila anticiparea performantei unui elev in sala de clasa, asta din cauza ca autorul studiului a descoperit o interdependenta intre aerul rece si proaspat si note mai bune la lucrari. “Imbunatatirea ventilatiei, un aport mai mare de aer proaspat de la exterior si scaderea temperaturilor din clasa pot ameliora semnificativ capacitatea de reusita a elevilor,” a spus Shaughnessy.2
Calitatea aerului din birouri poate afecta productivitatea?

Un alt studiu derulat la Harvard a constatat ca mediul interior are un impact semnificativ asupra muncii. Subiectii au fost testati din orice punct de vedere, de la sarcini de baza pana la reactii in momente de urgenta. Daca nu avem suficient aer proaspat, atentia noastra, creativitatea si/sau productivitatea pot scadea dramatic.

ventilatie-aer-proaspat

Care este solutia?

Cea mai buna solutie este instalarea unui sistem de ventilatie rezidentiala inteligent care nu va impune sa deschideti si sa inchideti ferestrele si care va mentine calitatea aerului din incapere indiferent de sezon sau de temperatura atmosferica. Aparatul de ventilatie recomandat este HomeVent® care recupereaza caldura din aerul extras, dar si umiditatea – ceva ce putine sisteme conventionale pot face.

Hoval HomeVent®

Hoval, instalatie-ventilatie-rezidentiala

Filtrul pentru insecte elimina particulele mari din aer si inspira aerul proaspat in interior. Un alt filtru fin performant curata aerul de polen, poluanti, praf fin si spori de mucegai. Aerul care patrunde in interiorul cladirii este curat. Aerul statut din interior, impreuna cu particulele si mirosurile nedorite sunt eliminate odata cu aerul extras. Zgomotul ramane si el tot la exterior pentru ca nu trebuie sa deschideti ferestrele pentru aer proaspat.

Reducerea costurilor de investitie

Tehnologia de recuperare a caldurii si umiditatii face din echipamentul de ventilatie rezidentiala HomeVent® unul extrem de rentabil. Prin comparatie, sistemele conventionale bune ating o eficienta de recuperare a caldurii de maxim 90%. HomeVent®, pe de alta parte, atinge o eficienta de maxim 130% datorita conceptului de functionare patentat. Rezultatul este un climat interior placut si sanatos. HomeVent® imbunatateste semnificativ balanta energetica in casa dumneavoastra. Sistemul economiseste mult mai multa energie decat consuma pentru functionare. Calitatea aerului variaza continuu si este specificata in statia de camera. Doua ventilatoare cu marcaj CE si consum mic de energie functioneaza automat si extrag aerul lipsit de polen si praf din exterior pentru a-l aduce in interior in cantitatea dorita si elimina aerul uzat din interior.

Considerati acest articol ca fiind interesant? Cititi mai multe aici.

vineri, 7 octombrie 2016

160 de companii din 12 tari la TARGUL TEHNIC INTERNATIONAL BUCURESTI 12-15 octombrie, ROMEXPO


TIB - Targul Tehnic International Bucuresti, ajuns in acest an la cea de-a 42-a editie, se va desfasura intre 12 si 15 octombrie la Romexpo si reprezinta un eveniment de o importanta semnificativa pentru intreaga economie nationala si, totodata, de nelipsit din agenda oricarui specialist in domeniu.

TIB devine si in acest an sinonim cu inovatia in tehnologie, reunind companii de renume din domeniu, ce isi vor prezenta cele mai noi produse.

Concomitent cu TIB 2016, vor avea loc alte doua manifestari de traditie – ExpoEnergiE - Targul international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale si INVENTIKA – Salonul de inventii si inovatii destinat academicienilor, cercetatorilor si inventatorilor!

La TIB expun, pe o suprafata de peste 7000 de mp, aproximativ 160 de companii din Romania, Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, Polonia, Republica Ceha, Spania, Turcia si Ungaria, care isi intampina vizitatorii cu cele mai recente creatii.

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016

In cadrul targului puteti regasi reprezentanti din domeniile: inginerie mecanica si electrica, masini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronica si automatizari, roboti industriali, dar si comunicatii, IT si software industrial.

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016

La TIB 2016 vor fi prezenti unii dintre cei mai importanti jucatori din industrie, precum:

- Hoffmann Group - va participa cu ultimele sale inovatii inovatii in domeniul statiilor de lucru;
- Kitagawa - va prezenta aplicatii speciale pentru industria auto;
- Mavi - va participa la targ cu generatoare adaptate nevoilor fiecarei companii;
- Nordson - va astepta vizitatorii cu o gama larga de produse pentru aplicatiile de dozare, lubrifiere, pulverizare si coating;
- Ro-Mega Trade – va prezenta masini-unelte, masini de masurat in coordonate, scannere optice, solutii software pentru tehnologiile de masurare 3D, sisteme de masurare si aparate de masura si control;
- TOP Metrology SRL - ii asteapta pe vizitatorii TIB 2016 cu demonstratii live ale celor mai noi echipamente de masurat;
- Grupul Adix - va oferi servicii de monitorizare rulmenti prin vibrodiagnoza;
- Hubata Seals – va prezenta produse necesare etansarii pentru diferite industrii, precum: auto, transmisiei de putere, hidraulica si pneumatica, alimentara si farmaceutica, pocesare chimica, petroliera si gaziera, navala, energetica si masini-unelte;
- I.N.C.D. Turbomotoare COMOTI - singura unitate specializata din Romania care integreaza activitatile de cercetare stiintifica, proiectare, productie, experimentare, testare, transfer tehnologic si inovare in domeniul turbomotoarelor de aviatie, motoarelor industriale cu turbina cu gaze si masinilor paletate de turatie inalta.

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016

Vizitatorii vor avea parte de o serie de prezentari si demonstratii de masini si echipamente care asigura o mai mare flexibilitate si crestere rapida a productivitatii, in domeniul industrial si in cele conexe acestuia. Totodata, cei care vor trece pragul standului Dalpa din pavilionul C1 (Inventika) vor beneficia de un cupon ce le va permite alimentarea gratuita cu lichid de parbriz a autovehiculului propriu, pe durata expozitiei, la punctul de distributie aflat in Parcarea B. Dalpa va prezenta in cadrul Inventika un dispozitiv unic la nivel mondial de producere si distributie a lichidului de parbriz auto.

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016

Ariile de interes si atractie ale TIB 2016 vor fi, ca in fiecare an, zonele de robotica si masini industriale, unde poate fi urmarit intregul proces de realizare a diferitelor piese.

Timp de patru zile, TIB va reprezenta spectacolul progresului tehnologic, intrucat Romexpo impreuna cu partenerii sai isi asteapta vizitatorii specialisti si publicul larg cu un program variat de evenimente conexe interesante si de actualitate in domeniul tehnic, special conceput pentru a veni in completarea programului de vizitare.

Asadar, nu trebuie sa ratati editia a-IX-a a Simpozionului cu participare internationala: “Forumul pentru inovare“, manifestare stiintifica organizata cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii stiintifice, IPA S.A. CIFATT, Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica si Inovare – ANCSI, si Asociatiei Romane pentru Transfer Tehnologic si Inovare ARoTT!

Forumul isi propune identificarea de inovatii, inventii, firme inovative, noi tehnologii, dar si promovarea metodelor si metodologiilor inovative, dezvoltarea unor noi produse (servicii), transfer de cunostinte si de tehnologie dinspre mediul cercetare catre mediul de afaceri. in cadrul forumului va avea loc conferinta cu tema Specializare SMART si Eco-sisteme; Stimularea inovarii cu ajutorul cooperarii internationale. “Forumul pentru inovare“ este organizat pe trei module:
- Transfer de cunostinte si specializarea inteligenta intr-o regiune inovatoare a Dunarii;
- Inovare Integrala;
- Horizon 2020; Antreprenoriat & Inovare, stimularea investitiilor in IMM-uri. O noua abordare a nevoilor de inovare a IMM-urilor.

Deschiderea oficiala a TIB - Targul Tehnic International Bucuresti va avea loc miercuri, 12 octombrie, incepand cu ora 11.00 in Pavilionul Central al Centrului Expozitional Romexpo.

Programul de vizitare a targurilor, expozitiilor si saloanelor, desfasurate la Romexpo: 12-15 octombrie 2015:
- 12-14 octombrie, orele 10:00-18:00
- 15 octombrie, orele 10.00-16.00

Acces:
Bilet intrare adulti si studenti: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.
Biletele pot fi achizitionate si online, accesand platforma de vanzare bilete.

Locuri de desfasurare:
TIB - Pavilionul A; platformele 4, 10, 11
ExpoEnergiE – Pavilionul C1
Inventika – Pavilionul C1

TIB, Targul Tehnic International Bucuresti, Romexpo 2016, Vino sa Intalnesti Tehnologia

Architecture Conference&Expo: "Cluj-Napoca poate sa fie orasul ideal intre Bucuresti si Budapesta"


Reprezentati ai administratiei locale din Cluj-Napoca, arhitecti si speakeri de renume din tara si din strainatate au dezbatut joi, 06.10.2016, modalitatile de dezvoltare a oraselor in cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului Architecture Conference&Expo sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii unde au participat peste 300 arhitecti si specialisti din domeniile conexe.

Rolul arhitecturii in societate a fost unul dintre subiectele cele mai dezbatute in cadrul evenimentului, iar dezvoltarea urbana a fost prezentanta din perspectiva speakerilor de renume la nivel national si international. Eveline Petcu, speaker in cadrul Architecture si Project Manager Gehl Architects a declarat ca „Atunci cand vorbim despre securitate prin design, intrebarea este: Pentru cine proiectam noi? Trebuie sa lucram concentrati asupra incluziunii sociale. Doar arhitectura buna nu va solutiona problemele de securitate. Problemele sociale pot fi rezolvate prin proiectare, restabilind conexiuni prin spatii de regandire”. Irena Bauman a sustinut prezentarea Arhitecti in tranzitie, in cadrul careia a subliniat faptul ca arhitectii sunt vulnerabili, activitatea lor bazandu-se pe incredere atunci cand inoveaza: „Asadar, atunci cand creati sisteme si nu doar cladiri, proiecte care sa reflecte nevoile oamenilor si nu doar industria de baza a obiectelor, va confruntati cu cele mai mari provocari”.

Irena Bauman, Speaker Architecture

In cadrul panelului de debate Arhitectura si orasele, Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects) a prezentat rolul arhitecturii in cadrul prezentarii „Oameni, politica si arhitectura”: „Desigur ca este vorba despre design, dar mai mult decat atat, arhitectura inseamna a fi activist. Trebuie sa fii pe strazi, in afara biroului, sa oferi si sa accepti critici constructive”. Dezvoltarea spatiului urban si mobilitatea cetatenilor reprezinta o provocare pentru arhitecti. „Solutii inovatoare care sa aduca plus valoare mobilitatii urbane sunt. Este nevoie de sustinere pentru implementare, la nivel de intelegere a conceptului.”, a declarat Iulian Padurariu, CEO Pony Car Sharing.

Tematica Natura si viitorul arhitecturii, a fost dezbatuta de speakerii Emilian Grigore (Technical Manager Rockwool) si Melissa Sterry (Fondator Bionic City) care a vorbit despre viitorul bioarhitecturii, biologia drept model, metafora si mediu in arhitectura. David Cash (Presedinte BDP), Stefan Simion (Administrator Alukonigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Benedek Joszef (Prof. UBB Cluj-Napoca), Octavian Fanea (Sales Manager Aluterm Group) sau Adina Moldan (Atelier Moldan) au sustinut prezentari despre dezvoltarea oraselor, transportul urban, cladirile verzi sau siguranta prin arhitectura.

Architecture 2016

Pietro Elisei (Fondator& UrbaSofia), Calin Hintea (Decan Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii) si Ovidiu Cimpean (Director Primaria Cluj-Napoca) au prezentat in cadrul evenimentului Clujul ideal, cum ar trebui sa actioneze fiecare membru implicat in dezvoltarea orasului si care este rolul administratiei publice locale in acest sens. „Cluj-Napoca poate sa fie orasul ideal intre Bucuresti si Budapesta. Beneficiaza de un atuu cultural considerabil si se afla la granita dintre cultura si inovare”, a afirmat Pietro Elisei.

„Gala Premiilor” Architecture Conference&Expo 2016

Proiectele inscrise de arhitecti, birouri si organizatii de arhitectura in cadrul Competitiei de proiecte Architecture Conference&Expo 2016 au fost premiate in cadrul Galei Premiilor Architecture Conference&Expo. In urma analizei efectuate de juriul format din Charles Phu (Office for Architectural Culture UK), David Cash (BDP Chairman), Melissa Sterry (Fondator Bionic City UK), Irena Bauman (Founding Director Bauman Lyons Architects UK) si Serban Sturdza (Director PRIDID Romania) au fost selectati castigatorii pentru cele 4 categorii incluse in Competitia de proiecte.

Premiul I pentru sectiunea „Proiecte pentru comunitate” a fost castigat de catre arhitectul Mihai Mateiu, care a realizat proiectul Somes Delivery. Mentiunea pentru aceasta categorie a fost primita de catre arhitectul Adrian Pop, cu proiectul Cerc Boldesti Scaeni. Premiul I pentru sectiunea „Restaurare, conversie si regenerare urbana” a fost primit de catre arhitect Octavia Floria Popea pentru proiectul Animal Farm, iar mentiunea la aceasta categorie a fost directionata catre Diana Imecs, pentru Restaurarea bisericii reformate din Sic.

Architecture 2016

„Cel mai indepartat proiect de tara realizat de un arhitect roman” a fost oferit arhitectului Sami Rintala, pentru proiectul Nordic Shelter, iar la categoria „Competitia studentilor – sponsorizat de Alukonistahl”, premiul a fost oferit arhitectului Bogdan Demetrescu si echipei de designeri formata din Oana Grecea, Ioana Horeja, Alma Preda, Radu Dorga, Andrei Lazar, Adrian Mihai, Ovidiu Mihutescu, pentru proiectul Urban Green Artery. Mentiunea a fost castigata de catre Ileana Roxana Dan, cu proiectul Loc. Scoala de privit acasa.

Architecture Conference&Expo s-a aflat, anul acesta, la cea de-a IV-a editie, reunind in fiecare an peste 300 arhitecti si specialisti din domeniile conexe, cu scopul de a dezbate noutatile din domeniu. Conferinta este organizata de Libero Events, agentia de evenimente B2B si B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Signal Connect, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, dar si targuri: Touristica.

Companiile care au inteles importanta arhitecturii pentru comunitate si care sustin acest eveniment sunt:
Partener Principal: Alukonigstahl
Partener Silver: Grohe
Parteneri: Rockwool, Fakro, Record, Reynaers, Fundermax, Rigips Saint Gobain, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers, OpenVille, Omifa, Parkdekor, Unishowroom, Gradini Verticale
Supported by: OAR, OAR Transilvania, OAR Timis, Chic Ville, EuroGSM, Impress, Uniunea Arhitectilor din Romania
Official Car: Pony Car Sharing