vineri, 28 februarie 2014

Am lansat inscrierile la editia a II-a a evenimentului De-a Arhitectura Povestita

Evenimentul se va desfasura in saptamana Scoala Altfel. Inscrierile se fac doar pentru clase si de catre indrumatori.

"De-a arhitectura" este un program cultural care familiarizeaza elevii cu notiuni de arhitectura si urbanism introduse prin observare directa si aplicate creativ. Scopul este promovarea valorilor universale ale arhitecturii si ale mediului construit si promovarea lor ca parte din cultura generala.

Unul dintre obiectivele evenimentului este tstarea metodelor de invatare experentiala cu ajutorul creativitatii, curiozitatii, abilitatii de comunicare si a spiritului de echipa al copiilor.

Pentru copii, programele noastre sunt gandite si construite pentru a-i ajuta sa isi dezvolte o serie de abilitati si aptitudini care sunt poate mai putin utilizate in procesul de invatamant traditional:

- aptitudinile de interpretare si abstractizare, de reprezentare si de exprimare vizuala, simtul spatial;
- creativitatea;
- abilitatea de a observa, de a percepe si de a analiza critic mediul construit, identificand valorile lui si dezvoltandu-si simtul civic si responsabilitatea fata de acesta si cel natural;
- abilitatile de colaborare, comunicare si lucru in echipa.
De-a arhitectura povestita, editia a II-a, 2014
De asemenea, programele sunt si o deschidere spre un domeniu care nu apare in curricula scolara, dar care face parte din viata noastra si o influenteaza. Astfel vor cunoaste limbajul specific arhitecturii, familiarizandu-se cu reprezentarile specifice acesteia si isi vor imbogati cultura vizuala.

Bucuresti

De-a arhitectura povestita, editia a II-a, 2014, Bucuresti
Sibiu

De-a arhitectura povestita, editia a II-a, 2014, Sibiu
Timisoara

De-a arhitectura povestita, editia a II-a, 2014, Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu