marți, 26 aprilie 2016

Cu sprijinul Sika Romania, 20 de copii s-au bucurat de prima lor vacanta


Impreuna cu Fundatia Mereu Aproape, prin campania „Schimba o viata”, Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice de constructii, a reusit sa aduca zambetul pe buzele a 20 copii, elevi in clasa a IV-a in cadrul scolii din Lehliu sat, judetul Calarasi, prin organizarea proiectului „Tabara Copilariei”.

Astfel, in urma unui concurs de creatie desfasurat in cadrul unitatii de invatamant, organizatorii au premiat cea mai entuziasta compunere, oferind clasei castigatoare sansa de a se bucura de prima vacanta. Concursul a fost deschis elevilor din clasele a III-a si a IV-a si a presupus crearea unei compuneri cu titlul „Primavara, motiv de bucurie si fericire”, textul castigator apartinandu-i Andreei Paraschiv, eleva in clasa a IV-a.

Astfel, copiii din clasa castigatoare, care au demonstrat rezultate scolare exceptionale in ciuda situatiei lor precare de viata, au fost recompensati cu o vacanta completa de 5 zile la Predeal, in perioada 18 – 22 aprilie. In cadrul acesteia, cei mici s-au putut bucura de jocuri, drumetii si concursuri care au avut ca scop dezvoltarea sociabilitatii si a capacitatii de integrare in grupurile sociale.

„Tabara Copilariei” s-a desfasurat chiar in cadrul Saptamanii Altfel, o ocazie ideala pentru copii de a experimenta activitati educationale extracurriculare si de a se distra in cadrul unui grup organizat, alaturi de cadrele lor didactice.

Tabara Copilariei

„Suntem foarte fericiti de implementarea acestui proiect prin care consideram ca am reusit sa le reamintim celor mici ce inseamna bucuria copilariei, facandu-i sa uite pentru o perioada de grijile de acasa. Speram ca amintirile acumulate in aceasta perioada ii vor face sa-si aduca aminte, cu drag, de aceasta experienta si vom incerca, pe cat posibil, sa repetam astfel de actiuni, pentru a aduce fericire pe chipul copiilor”, a declarat Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania.

Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania

Sika Romania nu se afla la primul proiect de acest fel, devenind un partener de nadejde atat pentru Fundatia Mereu Aproape, cat si pentru alte organizatii non-guvernamentele in alte cazuri in care sprijinul oferit de companie a putut ajuta la crearea unui viitor mai bun pentru tineri.

Tabara Copilariei

Despre Sika

Sika AG cu sediul in Baar, Elvetia, este o companie activa la nivel global in domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriile producatoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade, parcuri solare si eoliene. Compania elvetiana este lider in domeniul solutiilor utilizate in procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de inalta calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale de amortizare, consolidari structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizari.
In prezent, Sika numara subsidiare in 91 de tari si mai mult de 17.000 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor. In 2015 Sika a generat vanzari de 5,48 miliarde CHF.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. In plus, Sika a inaugurat in 2014 si cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde va produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, a consolidarilor cu fibre de carbon, dar si a mortarelor speciale.
Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Baile Herculane, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara – Atel si multe altele.

Despre Fundatia Mereu Aproape

Fundatia Mereu Aproape a luat nastere acum 10 ani. Impreuna cu partenerii sai, donatori, companii, jurnalisti si persoane publice, a ajutat 1.000.000 de oameni prin programe in domeniile sanatatii, educatiei, culturii, social umanitare, dezastre si advocacy.

A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistrati si a construit 75 de case. Pana in prezent, ajutorul financiar si material oferit de Fundatia Mereu Aproape depaseste 10 milioane de Euro.

Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatiamereuaproape.ro, pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape si pe www.schimbaoviata.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu