joi, 16 aprilie 2015

CP Symmetrica: Crestere cu 5% a pietei de pavele si borduri in 2014

Piata locala de pavele si borduri a raportat o crestere usoara in 2014, dupa o perioada de scaderi constante, potrivit analizelor realizate de Symmetrica, lider pe segmentul de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton.

„Dupa ce in ultimii 5 ani nu am inregistrat niciun avans al pietei locale de profil, estimarile noastre arata ca anul trecut atat valoarea acesteia, cat si volumul de produse livrate au raportat o crestere usoara, de 5%, comparativ cu 2013”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, anul trecut piata de pavele si borduri din Romania a ajuns la un volum de peste 13 milioane de metri de produse livrate, in timp ce valoarea s-a situat la cca. 69 de milioane de euro.

„In ciudat scaderii tot mai mari a proiectelor publice, sustinute de bugetele locale sau centrale, piata a avut un trend ascendent datorita numarului tot mai mare de proiecte private”, a subliniat reprezentantul companiei.

Symmetrica, pavele, borduri vibropresate
Acesta a completat ca, in randul proiectelor private, cel mai mare avans s-a putut observa pe segmentul rezidential, unde, la nivel national, s-a putut observa o revenire. De asemenea, si numarul proiectelor private comerciale sau industriale s-a intensificat in ultimul an.

Provocarile anului 2014 pentru piata de pavele

Chiar daca piata a avut un trend ascendent in 2014, provocarile intampinate anul trecut au fost unele majore, potrivit Symmetrica. Astfel, dincolo de scaderea drastica a bugetelor alocate de stat pentru lucrari de infrastructura si peisagistica, anul trecut a adus si o crestere a riscurilor in ceea ce priveste termenele de plata si insolventele raportate la nivelul pietei de constructii.

Symmetrica, productie si montaj pavele vibropresate
In ceea ce priveste evolutia pietei de profil pentru anul in curs, Sebastian Bobu mizeaza pe mentinerea valorilor inregistrate in 2014.

„Si in acest an, piata de profil va fi sustinuta cu precadere de numarul in crestere de proiecte private, in special cele rezidentiale. De asemenea, speram ca vom observa o alocare mai mare de fonduri pentru proiecte de infrastructura mai ales in zonele cu un mare deficit in acest sens, precum Moldova”, a mai mentionat reprezentantul Symmetrica.

Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica
Referitor la evoluția business-ului Symmetrica, Sebastian Bobu declara ca proiectele rezidențiale au avut un impact major Si asupra companiei, aceasta inregistrand la finalul anului 2014 o cifra de afaceri de circa 16 milioane de euro, in creștere cu 8% fața de valoarea din anul precedent.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

www.symmetrica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu