vineri, 17 februarie 2017

Inovatii semnificative: prima intalnire din cadrul "jumpthegap talk" in Bucuresti


- Prima intalnire cu profesionisti, arhitecti si designer deopotriva, dar si cu studenti se va tine la Universitatea de Urbanism si Arhitectura Ion Mincu, in care se va prezenta competitia care anul acesta a pregatit premii totalizand 26.000 euro

- Discutia va fi dusa intre cei doi invitati speciali designerul Valentin Vodev, membru al juriului international, si arh. Justin Baroncea, intr-o discutie moderata de Constantin Goagea, arhitect si directorul revistei Zeppelin.

Inovatie semnificativa. Oportunitati oferite de design si arhitectura in solutionarea adevaratelor nevoi ale oamenilor.
Unde: UAUIM (str. Academiei, nr. 18-20, Bucuresti)
Cand: 22 februarie 2017
Ora: 18:00

Prima sesiune din cadrul “jumpthegap” are loc la Universitatea de Arhitectura Ion Mincu, sala Frescelor, pe 22 februarie, sub denumirea de “Inovatie semnificativa: Oportunitatile oferite de design si arhitectura in solutionarea adevaratelor nevoi ale oamenilor.”

“Jumpthegap talk” reprezinta o serie de intalniri cu profesionisti renumiti, din domeniul design-ului si al arhitecturii, ce isi vor impartasi propriile viziuni. Astfel de intalniri au loc in diferite orase din jurul lumii, pentru promovarea competitiei internationale de design jumpthegap, organizata de Roca, companie care anul acesta sarbatoreste 100 de ani, in colaborare cu Centrul de Design Barcelona.

Invitatul special al serii va fi Valentin Vodev, membru juriului jumpthegap si designer recunoscut international, cu birouri in Bulgaria si Austria, care va vorbi desper design, provocarile in a gasi inspiratia in jurul nostru pentru a gasi solutii aplicabile la problemele curente cu care se confrunta populatia. Alaturi de el va fi arhitectul roman Justin Baroncea, corespondent al revistei spaniole Arhitectura si profesor la scoala BAC-FPC Barcelona. Discutia va fi moderata de Constantin Goagea, arhitect si directorul revistei Zeppelin.

Competitia din acest an cumuleaza premii de 26.000 de euro astfel:
- Categoria pentru studenti – 10.000 euro
- Categoria pentru tineri profesionisti – 10.000 euro
- Premiul de sustenabilitate oferit de Fundatia We Are Water – 6.000 euro

Tinerii se pot inscrie in competitie pana la data de 15 martie, urmand sa isi inscrie proiecte in competitie pana la data de 19 aprilie.

jumpthegap talk in Bucuresti

Anul trecut s-au inscris in competitie 3.700 de participanti. Romania a inregistrat un numar record de participanti, avand 12 proiecte inscrise de 83 de persoane la ambele categorii. Astfel, tara noastra a ocupat locul 12 in topul competitiei dupa numarul de participanti. si in editia anterioara, startul inscrierilor a fost marcat in Romania printr-o conferinta organizata de Roca in octombrie 2015 cand designerul portughez Guta Moura, membru al juriului, a vorbit studentilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu despre competitie.

Primele sesiuni din cadrul “jumpthegap talk” vor avea loc, in prealabil, la Sofia (Expo Bath) si in Barcelona (Roca Gallery in Barcelona) pe 21 si 23 februarie. Evenimentul de la Sofia il va avea avea invitat tot pe Valentin Vodev, acesta fiind originar din Bulgaria, iar cel din Barcelona reuneste trei membri din juriu: Benedetta Tagliabue, arhitect si director la Estudio Miralles Tagliabue EMBT; Isabel Roig, director al BCD si Josep Congost, director de design si inovatie la Roca.

Intrarea este libera cu inscriere online, disponibila aici.

Despre jumpthegap
Jumpthegap este o competitie internationala de design, lansata de Roca, care are loc o data la doi ani. De la prima editie, in anul 2014, a beneficiat de colaborarea Centrului de Design din Barcelona (BCD) si principalul sau scop este acela de a oferi o platforma unde tinerii profesionisti si studentii la arhitectura cu o varsta mai mica de 35 de ani, de pretutindeni, pot sa isi demonstreze creativitatea prin solutii sustenabile si inovatoare de design pentru spatiul de baie.

www.jumpthegap.net

Despre Centrul de Design Barcelona
Centrul de Design Barcelona este o institutie privata cu peste 40 de ani de experienta in promovarea design-ului, care ofera servicii companiilor si institutiilor publice. CDB conduce activitati care contribuie la aprecierea design-ului ca o forta motoare pentru dezvoltare sustenabila in plan economic, social si cultural. De asemenea, promoveaza Barcelona drept o referinta internationala in materie de design si inovatie.

www.bcd.es

Despre Roca
Roca este o companie dedicata proiectarii, productiei si comercializarii de obiecte sanitare, mobilier de baie, gresie si faianta din ceramica ce pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Originile companiei dateaza din 1917, cand familia Roca a inceput constructia primei fabrici din Gavà (Barcelona). La 100 de ani de la intemeiere, compania are 22.600 de angajati si 78 de fabrici, fiind prezenta in peste 170 de tari de pe cinci continente.

www.roca.com
www.ro.roca.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu