marți, 24 mai 2016

Profilul cumparatorului de pavele. Ce forme si culori prefera romanii cand isi amenejeaza gradinile?


Majoritatea romanilor care isi amenajeaza gradinile aleg pavele si borduri in culori clasice, preferand formele care permit realizarea unor modele dinamice, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton.

”Pavelele reprezinta un element major de personalizare a oricarei curti, conferindu-i acesteia un aer modern si un aspect ordonat. in ultimul timp am observat ca romanii pun un accent tot mai mare pe acest tip de amenajare atunci cand isi construiesc sau isi renoveaza gradinile, alegand culori clasice, dar forme curajoase, pentru un efect deosebit”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Astfel, potrivit companiei, cele mai comandate culori pentru pavarea intregii curti sunt gri, rosu si nuante apropiate de aceste culori, precum gri-antracit sau portocaliu-maro, preferintele in sensul acesta neschimbandu-se foarte mult de-a lungul timpului. Asadar, cand vine vorba de culori, romanii aleg variantele clasice si, in acest sens, cele mai comandate sunt produsele din gama Select a Symmetrica, dar, in functie de bugetul disponibil, clientii se orienteaza si catre gamele clasice.

Symmetrica ambient - pavele-borduri

Pe de alta parte, in ceea ce priveste formele, clientii Symmetrica sunt deschisi unei multitudini de variante. In plus, alegerea pavelelor se face tot mai mult in functie de destinatia fiecarei zone a curtii, imbinandu-se astfel partea estetica, cu cea practica, potrivit reprezentantilor companiei.

Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica

Asadar, pentru zonele pietonale, sunt solicitate in special formele ce permit realizarea de modele – rotunjite, ascutite, rustice sau ecologice. tinand cont de aceasta tendinta, gamele Alegria, Behaton si Eco Natura sunt cele mai cerute din portofoliul companiei.

Dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale mizeaza pe varianta clasica

Daca persoanele fizice aleg produsele pe baza propriului gust sau conform sfaturilor unui architect, dezvoltatorii nu isi propun sa faca experiente si sa isi surprinda clientii, mizand in schimb pe alegeri clasice, de obicei intr-o singura culoare, pentru a veni in intampinarea gusturilor si asteptarilor cat mai multor viitori locatari.

Symmetrica ambient - pavele borduri

Anul trecut, din totalul business-ului Symmetrica, circa 15% a fost generat de proiectele rezidentiale. Pe acest segment, compania a livrat circa 350.000 mp de pavele, dintre care 200.000 mp persoanelor fizice, iar restul de 150.000 mp persoanelor juridice.

Symmetrica ambient - pavele borduri

Cateva dintre ansamblurile rezidentiale care au fost in proces de dezvoltare anul trecut si pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri sunt Cartierul Solar Bucuresti, proiecte dezvoltate de Fiald Imobiliare in Iasi si Bacau, White House Cluj-Napoca, Avangarde Residential Bucuresti, Arcca Vitan Village Bucuresti sau Baroque Residence Iasi.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu