luni, 28 ianuarie 2013

BASF aloca 30 de miliarde de Euro pentru investitii pana in 2020

Odata cu implementarea strategiei “We create chemistry” (”Noi cream chimie”), BASF, lider mondial in domeniul chimic, isi extinde si bugetul pentru investitii. In perioada 2011-2020, BASF intentioneaza sa investeasca aproximativ 30 de miliarde de euro in proiecte noi la nivel global, in special in noi facilitati de productie.

”Vrem sa folosim acesti bani cat mai eficient posibil”, a declarat Dr. Volker Knabe, Director al Diviziei Inginerie & Mentenanta. Impreuna cu alte departamente, divizia Inginierie & Mentenanta a analizat cu atentie procesul de constructie al fabricilor si a dezvoltat o serie de masuri pentru a-l face mai competitiv.

Standarde ajustate si utilizarea pietelor globale

Mai multe divizii de Inginerie & Mentenanta lucreaza in echipe globale pentru a dezvolta constant standardele BASF in ceea ce priveste echipamentele. Noile standarde simplifica procesele globale de achizitii si permit stabilirea mai rapida a retelelor de furnizori, in special pentru pietele asiatice aflate in crestere. In plus, departamentul de Achizitii incearca sa evite acele situatii in care BASF este nevoita sa se limiteze la un singur furnizor. In schimb, departamentul propune furnizori alternativi, astfel incat procesul de selectie sa fie cat mai competitiv.

Mai multi parteneri de proiect si experti delegati

Pentru a gestiona numeroasele proiecte de investitii din intreaga lume, BASF se bazeaza pe o retea vasta de parteneri in fiecare regiune. In perioadele foarte aglomerate, acestia se pot ocupa de sarcinile de baza sau de detaliile de planificare a liniilor de productie. Compania isi extinde, de asemenea, echipele de Inginerie si de Achizitii tehnice din fiecare regiune pentru a fi mai aproape de fiecare piata, de clienti si de furnizori.

Mai putine deseuri in procesul de productie

BASF face eforturi continue pentru a-si simplifica si a-si imbunatati procedurile de productie. Procedurile care genereaza mai putine deseuri sau niveluri reduse de emisii protejeaza mediul si duc la reduceri de costuri. Pentru aceasta, BASF implica expertii din acest domeniu inca de la inceput in procesul de planificare a unei noi facilitati de productie, reducand astfel costurile ulterioare cu filtrele pentru emisii si cu salubrizarea.

DESPRE BASF

BASF este lider mondial in domeniul chimic: The Chemical Company. Portofoliul sau cuprinde o gama larga de produse, de la substante chimice de baza, produse pentru industria materialelor plastice, produse performante si produse pentru protectia plantelor, pana la petrol si gaze. Combinam succesul economic, responsabilitatea sociala si protectia mediului. Cu ajutorul stiintei si al inovatiei, ne ajutam clientii din aproape toate industriile sa faca fata cerintelor curente si viitoare ale societatii. Produsele si sistemele noastre de solutii contribuie la conservarea resurselor, asigurarea unei nutritii sanatoase si imbunatatirea calitatii vietii. Am rezumat aceasta contributie in obiectivul nostru global: Cream chimie pentru un viitor sustenabil. In 2011 BASF a realizat vanzari de peste 73.5 miliarde de euro si avea mai mult de 111.000 de angajati la sfarsitul anului. Actiunile BASF sunt listate la bursele de marfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (AN). Informatii suplimentare sunt disponibile pe internet la adresa www.basf.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu