marți, 25 iunie 2013

BASF Romania - Compania sustenabila a anului 2012

In luna iunie a acestui an, Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) si-a desemnat, ca in fiecare an, castigatorii premiilor din domeniul sustenabilitatii. In cadrul “Romanian Green Building Council Gala”, BASF Romania a primit distinctia de “Compania sustenabila a anului”.

Evenimentul, aflat la a patra editie, isi propune sa recunoasca jucatorii din industria constructiilor verzi ce au o orientare sustenabila si sprijina misiunea RoGBC de a promova cladirile performante, sustenabile si profitabile.

In competitie s-au inscris companii care isi desfasoara activitatea in Romania, autoritati publice sau universitati, totalizand 35 de proiecte si initiative. Acestea au fost evaluate de catre un juriu format din arhitecti si reprezentanti de top din cadrul unor companii care activeaza in domeniul constructiilor. Juriul a analizat si evaluat angajamentul executiv al companiilor in ceea ce priveste sustenabilitatea, impactul initiativei companiilor in transformarea industriei, experienta companiilor in domeniul initiativelor sustenabile si pionieratul in proiecte de sustenabilitate.

BASF Romania urmareste constant obiectivul de sustenabilitate prin diverse proiecte si initiative precum activitati CSR (jocul online Future City care promoveaza sustenabilitatea), training si suport pentru studenti, formarea propriilor angajati in domeniu, furnizarea de produse si solutii pentru proiecte certificate si premiate ca proiecte verzi, si implicarea in diferite evenimente care sprijina constructiile sustenabile.

“Suntem onorati ca acest premiu recunoaste importanta pe care BASF o acorda sustenabilitatii, precum si contributia companiei in domeniu. Obiectivul nostru va fi sa ne mentinem pozitia de top si sa continuam sa oferim clientilor cele mai bune solutii pentru proiectele lor”, a afirmat Rodica Margarit, Market Suport Manager, BASF SRL.

Grupul BASF acorda a atentie deosebita sustenabilitatii, conceptul aflandu-se in centrul strategiei BASF “We create chemistry for sustainable future” (Cream chimie pentru un viitor sustenabil). Compania s-a remarcat prin diverse solutii care reduc emisiile de CO2 de-a lungul intregului lant valoric. Un exemplu in acest sens este Green Sense Concrete, o solutie integrata, revolutionara, prin care se stabileste dozajul si reteta betonului, astfel incat produsul final – betonul – sa fie mai performant, mai ecologic si mai eficient.

Obiectivul BASF este reducerea continua a emisiilor de gaze cu efect de sera, compania lucrand atat la propriile procese de productie, cat si de-a lungul lantului valoric, impreuna cu partenerii de afaceri, pentru a creste eficienta activitatilor.

BASF implementeaza conceptul de sustenabilitate nu doar pentru produse si solutii pentru clienti, ci si in activitatile interne. Incepand din anul 2012, grupul auditeaza toate sediile BASF din lume dupa criterii stricte ce tin de sustenabilitate, cum ar fi eficienta energetica. In Romania acest proiect este in curs de implementare, noul sediu al companiei in care se va muta anul viitor – Floreasca Park – fiind considerat cea mai verde cladire de birouri care va functiona pe piata romaneasca. Prin intermediul unor sisteme speciale de puturi de adancime, se va realiza o economie de 40% a consumului de utilitati legate de incalzirea/racirea spatiului, electricitate si aer conditionat.

DESPRE BASF

BASF este lider mondial in domeniul chimic: The Chemical Company. Portofoliul sau cuprinde o gama larga de produse, de la substante chimice de baza, produse pentru industria materialelor plastice, produse performante si produse pentru protectia plantelor, pana la petrol si gaze. Combinam succesul economic, responsabilitatea sociala si protectia mediului. Cu ajutorul stiintei si al inovatiei, ne ajutam clientii din aproape toate industriile sa faca fata cerintelor curente si viitoare ale societatii. Produsele si sistemele noastre de solutii contribuie la conservarea resurselor, asigurarea unei nutritii sanatoase si imbunatatirea calitatii vietii. Am rezumat aceasta contributie in obiectivul nostru global: Cream chimie pentru un viitor sustenabil. In 2012 BASF a realizat vanzari de 72,1 miliarde de euro si avea mai mult de 110.000 de angajati la sfarsitul anului. Actiunile BASF sunt listate la bursele de marfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (AN).

Informatii suplimentare sunt disponibile pe internet la adresa www.basf.com

Despre RoGBC

Romanian Green Building Council (Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi) este o asociatie non-profit, apolitica, formata din organizatii active in toata tara. Promovam responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica pe durata ciclului de viata a unei cladiri (de la faza de design, constructie pana la operare si deconstructie).

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul www.rogbc.org.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu