luni, 22 iulie 2013

Xella Ro: Declaratia de performanta va influenta in mod pozitiv calitatea materialelor de constructii din piata

De la 1 iulie a intrat in vigoare directiva Uniunii Europene 305/2011, conform careia toate materialele de constructii trebuie sa fie insotite de o declaratie de performanta, denumita DOP (declaration of performance). Xella RO, parte din grupul Xella, lider mondial in solutii complete de zidarie termoizolanta, a dezvoltat o platforma online dedicata partenerilor si clientilor finali, in vederea obtinerii acestor declaratii: www.rad-dop.com.

Declaratia de performanta, respectiv DOP (declaration of performance), este un act personalizat, atasat fiecarui tip de produs in parte, care include informatii detaliate despre materialul de constructii – producator, tara in care a fost fabricat, informatii si caracteristici tehnice, informatii despre compusii chimici, performantele produsului, lotul din care provine etc. Numarul DOP este unic si nu poate apartine decat unui singur tip de produs dezvoltat de fiecare companie. Distribuitorii si retailerii vor trebui fie sa inmaneze clientului final declaratia de performanta in format printat, fie sa le furnizeze numarul DOP si ID-nr aferent produselor in cadrul documentelor de livrarea a marfii pentru download si printarea documentelor.

Marius Dragne CEO Xella Ro“Noul document va contribui la cresterea calitatii produselor disponibile in aceasta piata. Masura este binevenita, avand in vedere ca in ultimii ani in piata de constructii s-a mizat foarte mult pe pret, in detrimentul calitatii. Pe langa transparenta, DOP va atesta faptul ca produsul este original si va elimina produsele neconforme sau false”, declara Marius Dragne, CEO Xella Ro. “Clientii incep sa se informeze mai temeinic atunci cand achizitioneaza un produs, dovada fiind si faptul ca produsele Ytong sunt prezente pe multe santiere, chiar daca se adreseaza segmentelor mediu si premium”, adauga Marius Dragne.

Aceasta declaratie de performanta a fost introdusa de UE pentru ca o serie de criterii sa fie cat mai transparente si mai usor de urmarit: rezistenta si stabilitatea mecanica, siguranta la foc, igiena, sanatate si mediu, utilizarea in conditii de siguranta, conservarea energiei si izolare termica, utilizarea sustenabila a resurselor naturale.

Livrarile de materiale de constructii Xella sunt insotite de un aviz in cadrul caruia se regasesc informatii cu privire la numarul DOP, numarul de identificare ID-nr precum si marcajul CE (care atesta alinierea produselor la standardele de calitate ale Uniunii Europene). Mai mult, numarul de indetificare produs - ID-nr - se va regasi si pe etichetele paletilor livrati. In acest mod consumatorii vor putea urmari si verifica fiecare produs, in cele mai mici detalii. Numarul de identificare produs ID-nr din avizele de insotire a marfii trebuie sa fie acelasi cu numarul de pe paleti.

Prima facilitate de productie Ytong din Romania la Paulesti
Prima facilitate de productie Ytong din Romania la Paulesti
Accesand site-ul www.rad-dop.com utilizatorii vor putea genera declaratia de performanta a produsului livrat. Trebuie introdus doar numarul DOP sau/si ID-nr (acestea se regasesc pe avizul de insotire a marfii) si selectata limba Romana.

Citind aceasta declaratie clientul poate afla totul despre produsul cumparat si poate fi sigur ca a intrat in posesia unui produs original, fabricat de producatorul autorizat.

Despre Xella

Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare in 30 de tari. In Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai moderna unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu