vineri, 12 septembrie 2014

Proiectul showroom-ului MCA selectat la Bienala Nationala de Arhitectura 2014

Proiectul realizat de arhitectul Dragos-Constantin Marian pentru amenajarea interioara a celui mai mare showroom de usi sectionale din Romania, inaugurat de MCA Grup la Timisoara, in 2013, a fost selectat la sectiunea „Arhitectura spatiului interior”, din cadrul Bienalei Nationale de Arhitectura 2014.

Evenimentul aflat la cea de-a XI-a editie este organizat de Uniunea Arhitectilor din Romania, in colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, din Bucuresti, si se va desfasura sub forma unei expozitii-concurs, intre 15-30 octombrie 2014.

Spatiul de prezentare MCA este echipat dupa indicatiile precise ale arhitectului Dragos - Constantin Marian, fiind aplicat un concept modern, cu o cromatica vie si o volumetrie ritmata. In showroom este expusa intreaga gama de produse a MCA, de la sisteme de inchidere automatizata - usi de garaj sectionale, grilaje metalice, automatizari si garduri de aluminiu pentru porti - si pana la solutiile de umbrire automatizate sau manuale, precum termo-storuri, copertine, pergole si umbrare.

Pozitionarea aerisita a mostrelor, lasand accesul foarte lejer in adancimea spatiului, invita la interactiunea cu produsele ca si cum acestea ar fi actorii unui teatru modern. Clientii isi pot alege modelele si culorile dorite pentru casele lor inspirandu-se din oferta vasta prezentata in showroom.

MCA showroom Bienala Nationala de Arhitectura 2014
“Ca pe orice scena, am cautat sa neutralizez contextul – pardoseala, peretii, tavanul – cautand in acelasi timp evidentierea “actorilor” - prin lumina, culoare, dimensiuni, spatialitate, pondere. Prin modul de suprapunere vizuala a produselor, variat colorate, pe un principiu asemanator caleidoscopului, fara un volum mare al suporturilor acestora, oferim vizitatorilor oportunitatea de a-si realiza propriile asocieri cromatice intre sistemele de umbrire sau inchidere si fatade“, a explicat arhitectul.

Showroomul MCA se afla pe strada Liviu Rebreanu, Timisoara, langa AGIP, si poate fi vizitat intre orele 9.30 si 18.30, de luni pana vineri.

Showroom MCA Timisoara
Proiectul de amenajare a showroomului MCA Timisoara concureaza la Bienala Nationala de Arhitectura 2014, sectiunea E- Arhitectura spatiului interior, cu numarul E-006 | Spatiu de prezentare sisteme pentru constructii. Arhitect Dragos-Constantin Marian.

Lista cu proiectele selectate pentru Bienala de Arhitectura 2014 Despre MCA Grup Romania
MCA este cel mai vandut brand autohton de usi de garaj sectionale, controlat de MILCA SRL, cu afaceri de 8 milioane de euro in 2013. Producatorul roman cu o experienta de 16 ani detine, la Jilava, cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est si asigura o acoperire nationala printr-o o retea de 800 de colaboratori. De asemenea, MCA exporta regulat in opt state europene precum Franta, Belgia, Italia si Bulgaria.

www.mcagrup.ro

Un comentariu: