miercuri, 26 noiembrie 2014

Tehnologia Fluke folosita in lupta cu Ebola

Termografia Fluke permite detectarea eficienta a dereglarilor de temperatura la oameni.

Aeroporturile, punctele vamale, punctele de control din intreaga lume pot beneficia de tehnologia Fluke pentru detectarea virusilor periculosi

Specialistii sistemelor de sanatate din intreaga lume au inceput sa foloseasca pe scara larga tehnologii de scanare cu imagini termice de la distanta, pentru a putea inregistra si verifica temperatura intr-un flux crescut de oameni. Aeroporturile, statiile de tren si autobuz, spitalele, scolile si alte zone aglomerate sunt doar cateva exemple unde tehnologia de scanare termica poate fi folosita pentru detectarea si prevenirea infectiilor virale.

Cum poate fi folista termografia pentru scanarea temperaturii corporale?
Persoanele febrile au o temperatura ridicata la nivelul pielii, iar camerele Fluke infrarosu au capabilitatea de a masura diferente subtile de temperatura.

Cea mai ridicata temperatura a corpului e, de obicei, in zona din jurul nasului, ochilor si gurii. O camera non-contact in infrarosu poate scana rapid multimi impresionante de oameni pentru a descoperi persoanele care au o temperatura mai ridicata decat normal si pentru a declansa un semnal care-i avertizeaza pe specialisti ca e nevoie de teste suplimentare, in cazurile respective, cu un termometru dedicat masurarii corporale.

Tehnologia Fluke folosita in lupta cu Ebola
Care sunt beneficiile?

- fara contact: se reduc sansele de raspandire a maladiilor
- masurarea temperaturii este instantanee – se scaneaza un numar mare de persoane
- niciun risc pentru sanatatea publica – masurarea temperaturii prin tehnologie in infrarosu este inofensiva
- oamenii pot fi scanati in miscare, fara intarzieri in deplasari si trafic

Ministerul Sanatatii si Bunastarii Familiei din India foloseste cu succes tehnologia Fluke, inca din 2009, de la cresterea ingrijoratoare a numarului de cazuri de gripa porcina. Camerele in infrarosu cu termografie au fost instalate pe aeroportul “Indira Gandhi” din New Delhi, pentru a ajuta autoritatile in scanarea pasagerilor care intra in India si detectarea persoanelor posibil afectate de gripa porcina.

Camerele non-contact de la Fluke au permis oficialilor de la minister, aeroport si tranzit sa scaneze in timp real temperatura la nivelul pielii, in fluxuri masive de trafic. Dispozitivele Fluke sunt capabile sa detecteze variatii de temperatura de 0,05 ?C. In plus, ecranele LCD mari cu care sunt dotate le fac instrumentele ideale pentru scanarea grupurilor mari de oameni.

Fluke body temperature
Tehnologia IR Fusion transmite pe aceste ecrane imagini digitale vizibile in orice conditii, ceea ce face scanarea extrem de eficienta.

Important
Camerele in infrarosu nu sunt instrumente medicale, de unde si micile diferente cand temperaturile masurate sunt comparate cu cele luate cu termometre de contact.

De asemenea, exercitiile fizice, transpiratia si alti factori pot afecta temperatura la nivel dermic, motiv pentru care verificarea ulterioara cu un termometru de contact este obligatorie.

Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numle companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept.

Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu