miercuri, 28 ianuarie 2015

Fluke: cuantificarea costurilor legate de energie

Cand ne dorim sa optimizam productivitatea in activitatea industriala, energia este una dintre putinele variabile de input care poate fi controlata.

Consecintele unei energii de proasta calitate – cum ar fi factorul putere si armonizarea – pot afecta nu doar fluxul prin supraincarcarile generate utilitatilor locale, dar pot deteriora semnificativ echipament crucial pentru activitate, ceea ce duce la intreruperi.

Majoritatea problemelor isi au sursa in interiorul facilitatii.

Printre cele mai frecvente sunt:

- Instalarea: instalarea gresita a impamantarii sau rutarii sau distributia subdimensionata
- Operarea: echipament operat in afara parametrilor desemnati
- Atenuarea: protectie nepotrivita sau lipsa corectiei factorului de putere
- Intretinerea: izolare defectuoasa a cablurilor

Pana si echipamentele intretinute si instalate perfect intr-o facilitate bine gandita pot suferi probleme de calitate: masinariile se uzeaza in timp. Apoi, problemele de energie pot avea ca sursa factori exteriori, de la caderi neprevazute de curent si scaderea voltajului, pana la suprasarcini electrice.

In mod evident, exista o relatie intre costuri si calitatea energiei furnizate. Cum sa-l cuantificam? Instrumentele de testare a calitatii energiei de la Fluke, mai ales analizoarele monofazic si trifazate, sunt special concepute pentru aplicatii industriale si comerciale: masurarea calitatii energiei si cuantificarea costurilor asociate ei.

Produse recomandate:

Analizorul trifazat de inregistrare a energiei Fluke 1730
Detalii aici

Fluke 1730, analizator trifazat de inregistrare a energiei
Analizor de energie si pentru calitatea energiei electrice Fluke 437
Detalii aici

Fluke 437, analizator de energie pentru calitatea energiei electrice
Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numele companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept. Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul Fluke: http://www.fluke.com/fluke/roro/home/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu