luni, 29 februarie 2016

Ariston Thermo: Serviciile post-vanzare, tot mai importante in decizia de achizitie a unei centrale termice


Potrivit Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, comportamentul de achizitie al cumparatorilor de centrale termice s-a schimbat semnificativ in ultimii ani, acestia fiind tot mai interesati de avantajele extra oferite de producator, pe langa caracteristicile tehnice si pret.

„Ne bucuram sa observam o evolutie in comportamentul clientilor si acordarea unei atentii sporite serviciilor post-achizitie. In plus, introducerea, din toamna anului trecut, a noilor directive europene privind eficienta energetica a determinat indreptarea catre produsele cu un grad tehnologic ridicat, ce asigura un randament sporit si economii la consumul de gaz”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

In ceea ce priveste principalele servicii post-vanzare, romanii aflati in cautarea unei solutii de incalzire sunt tot mai atenti la garantia oferita produsului, cat si la serviciile de service puse la dispozitie. Potrivit reprezentantului Ariston Thermo Romania, aceste doua aspecte sunt luate in considerare mai ales de cei care isi inlocuiesc centrala termica si care au deja experienta folosirii unui asfel de produs.

„O centrala termica are o durata de viata de cca. 10 ani, perioada in care proprietarii inteleg ca serviciile post-vanzare au o importanta ridicata. Astfel, cele mai importante aspecte luate in calcul la cumpararea unei noi centrale termice sunt posibilitatea de a beneficia de o interventie specializata rapida in orice punct al tarii, livrarea rapida a pieselor de schimb originale si garantia cat mai indelungata a produsului”, a completat Draguleanu.

Pe aceste considerente, Ariston Thermo Romania lanseaza campania „Performanta in cel mai mic detaliu” in cadrul careia, orice achizitie in perioada 08.02.2016-30.04.2016 din gama de top de centrale termice in condensare Genus Premium Evo beneficiaza de garantie extinsa de la 3 la 5 ani.

Genus Premium Evo ambiental, Ariston

„Avand in vedere nevoia clientilor de a achizitiona produse performante si, in acelasi timp, eficiente din punct de vedere energetic, introducerea acestei game in oferta a venit in mod firesc, deoarece produsele Genus Premium Evo corespund celor mai exigente cerinte de confort si economie”, a completat reprezentantul companiei.

Datorita acesteia, centralele termice din gama de top Genus Premium Evo, produse in Italia, reusesc sa aduca o economie de pana la 35% la consumul de combustibil, comparativ cu o centrala conventionala. In plus, acestea ofera un confort acustic sporit, precum si un design modern, usor de integrat in orice ambient. De asemenea, acestea dispun de un raport de modulare de 1:10, de schimbator de caldura din otel-inox, in timp ce panoul de comanda este disponibil in limba romana.

Detalii legate de promotie si modelele participante in campanie puteti gasi la: www.ariston.com/ro/garantie_5ani_genus-evo

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii international in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

Travertinul in tendinte


Travertinul a traversat cu succes secolele pana in zilele noastre si este astazi materialul-vedeta in amenajari, alaturi de marmura. Este printre putinele lucruri din lume, care pot sa reflecte prin ele insele milenii de istorie, arta si viata cotidiana.

Modelele si culorile travertinului variaza, iar acest fenomen se observa clar in produsul finit. In functie de mineralul continut, travertinul poate fi gri cu nuante de violet sau maro-galbui, chiar maro-ciocolatiu.

Nu exista ghid de proiectare exact atunci cand vine vorba de travertin. Il intalnim sub forma de piatra de constructie, pardoseli si placaje la interior - inclusiv in bai si bucatarii - si exterior - alei, terase, scuaruri, fatade, ancadramente, trepte, coloane, seminee si alte intrebuintari.

Va prezentam cateva modele de amenajari pentru a va inspira in alegerile ulterioare.

Placa de travertin este frecvent folosita pentru pardoseala in aranjamente rezidentiale, dar nu numai, cat si ca optiune decorativa pentru placarea peretilor, eventual in combinatie cu mozaicul. Exemplul baii de mai jos este edificator pentru ilustrarea unei ambiante de relaxare si evadare din tumultul cotidian.

Travertin - piatraonline.ro

Fie ca doriti sa obtineti aspectul si atmosfera din epoca Romana ori o ambianta din secolul XXI, puteti alege placi cu o culoare intensa sau mai pala, iar prelucrarea suprafetei poate fi in varianta lucioasa, mata sau antichizata, cu sau fara chituire anterioara.

Travertin - piatraonline.ro

In combinatie cu un mobilier deschis la culoare, pardoseala din travertin si peretele mozaicat in culori calde se armonizeaza perfect cu luminozitatea incaperii in cadrul unui decor minimalist.
Realizati o alegere importanta daca doriti sa folositi placa de travertin in bucatarie, modelul de french pattern contrastand cu mobila inchisa la culoare si creand o atmosfera vintage, de “bucataria bunicii”.

Travertin - piatraonline.ro

Acest living ca zona de relaxare si loc pentru luat masa are ca piesa de rezistenta pardoseala, la “concurenta” cu semineul, de asemenea din piatra naturala.

Exista numeroase optiuni accesibile pentru folosirea placilor de travertin. Este disponibil in multe variante de nuante si in cantitati si dimensiuni comparabile cu marmura si granitul. Are o foarte buna rezistenta, superioara de multe ori altor materiale.

Travertin - piatraonline.ro

De la constructia piramidelor si a Colosseum-ului si pana in secolul nostru piatra de travertin este folosita intr-o gama variata de proiecte de interior si exterior. Intr-o epoca aflata intr-o continua si rapida evolutie, el reuseste sa-si mentina imaginea de soliditate si frumusete in aproape orice domeniu legat de infrumusetarea ambientului.

Cum poate schimba tehnologia sistemele de incalzire si afecta mediul inconjurator?


Sistemele de incalzire existente, modalitatea de control si gestionare a lor, costurile cu combustibilul consumat si alte aspecte asemanatoare au suferit schimbari majore. Aceste schimbari aduc multe avantaje atat utilizatorilor finali, sub forma economiilor reale de bani, cat si firmelor de instalatii, facand mult mai usoara instalarea si monitorizarea echipamentelor si nu in ultimul rand acestea au un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea emisiilor de CO2.

Accesul la internet si cele mai noi tehnologii au fost integrate in totalitate in cea mai noua generatie de echipamente Hoval - producatorul elvetian de sisteme de incalzire si ventilatie. Indiferent daca folosim pompe de caldura, sisteme de energie solara sau incalzitoare de apa, fiecare echipament este manevrat cu ajutorul aceleiasi unitati de control prin intermediul unui elegant ecran tactil montat pe perete sau a unui smartphone.

Mai simplu de atat nu se poate

Pentru a putea explica simplitatea Noii generatii de echipamente ar trebui sa le comparam cu piesele tip lego - cazanele, pompele de caldura, sistemele de energie solara si sistemele pentru producerea apei calde pot fi combinate intre ele astfel incat pot fi controlate cu ajutorul unei singure unitati de control. Datorita acestui concept modular, sunt posibile adaptari si extinderi in orice moment, inclusiv conectarea la sistemele de control existente in cladiri. Uitati de mai multe unitati de control ce functioneaza separat - acum toate echipamentele lucreaza pentru acelasi scop - sa fie cat mai economice sau ecologice posibil.

Incalzire prin internet de la Hoval

Inteligent si economic

De cate ori nu ati plecat in vacanta, sau pur si simplu la munca, iar sistemul dvs de incalzire a ramas in functiune la putere maxima? Cu noua generatie puteti uita despre reglarea termostatului, aceasta se va face automat, facand ajustarile conform programului dvs zilnic. Mai mult decat atat, stiti cat de mult puteti economisi daca unitatea dvs de control a sistemului, va descarca prognoza meteo, datorita conectivitatii la internet, si se va adapta la conditiile atmosferice aflate in continua schimbare? Datorita acestei caracteristici, facturile dvs de energie vor fi diminuate in fiecare an.

Panoul de comanda si cel de pe ecranul calculatorului dvs va furnizeaza informatii in mod constant si efectueaza analize ale consumului de combustibil, deci veti avea o privire de ansamblu asupra eficientei energetice.

Incalzire casa statie Hoval

Intotdeauna de incredere

Noua Generatie detecteaza in mod automat cand se apropie perioada de revizie si va informeaza pe toate aplicatiile disponibile, inclusiv pe smartphone-ul dvs. De asemenea tehnicienii de service sunt notificati in mod automat. Aceasta functie permite identificarea din timp a posibilelor erori, iar revizia poate fi programata mai bine. Defectiunile minore pot fi reparate de la distanta, cu ajutorul unui calculator.

Incalzire inteligenta de la Hoval

Si nu in ultimul rand - ecologic…

Noua generatie este cea mai eficienta din clasa sa de energie. Datorita caracteristicii de adaptare la prognoza meteo si la stilul de viata al utilizatorilor, toate echipamentele isi reduc consumul de combustibile, si prin urmare, reduc emisiile de CO2. Noua generatie este o dovada in plus a motto-ului producatorului din Liechtenstein: Responsabilitate pentru energie si mediu.

vineri, 26 februarie 2016

Martisoare de designer de la Mesteshukar ButiQ


Reteaua de intreprinderi sociale Mesteshukar Butiq isi doreste sa confere o semnificatie deosebita zilei de 1 martie si sa faca dintr-un mic gest un motiv de a apropia oamenii si a le aduce bucurie. De aceea, mestesugarii Mesteshukar Butiq s-au pus pe treaba si au creat o intreaga colectie de martisoare cu personalitate si cu elemente desprinse din folclor.

Eleganta si delicatetea bijuteriilor contemporane si-au dat mana cu influentele romani si, din colaborarea designerilor internationali si a mestesugarilor romi iscusiti, s-a nascut colectia de martisoare originale pe care le gasesti la Mesteshukar ButiQ.

Martisoarele inedite sunt lucrate din materiale naturale precum lemnul, pielea, pasla sau argintul. Alaturi de bijuteriile de argint, alama sau cupru vei gasi miniaturi de lemn, brose de piele si bratari charm, care pot adauga culoare si veselie oricarei tinute.

Bratari - Martisoare

La origini martisorul reprezenta o metafora a primaverii, a revenirii la viata. Forma acestuia s-a schimbat in timp si a pornit de la o moneda de aur sau de argint, la care se atasa o sfoara facuta din doua fire rasucite, unul rosu si unul alb, ce semnificau victoria vietii asupra mortii, a sanatatii impotriva bolii.

Cercei furculita - Martisoare

La randul lor, toate produsele cumparate din magazinele Mesteshukar ButiQ au o poveste ce imbogateste valoarea obiectelor. Astfel, bijuteriile din argint si alama sunt realizate de talentatul mester Radu Ion, ce acum are posibilitatea sa continue sa realizeze delicate bijuterii, in cadrul acestui program social ce sustine talentul si maiestria persoanelor de etnie roma.

Bratari de alama furculita - Martisoare

Designul obiectelor este insa realizat de designerul vienez Nadja Zerunian, in cadrul unui parteneriat cu Fundatia ERSTE. Nadja Zerunian, impreuna cu Peter Weisz formeaza un duo creativ de designeri austrieci, ce a reusit sa aduca o abordare noua asupra integrarii mestesugului rom in peisajul designului contemporan. Cei doi au dezvoltat colectii colaborative in jurul formei si simbolurilor romani, pe care le-au reinterpretat raportandu-se la propria identitate artistica, onorand totodata bogatul bagaj cultural rom si ingloband istoria vizuala a obiectelor clasice rome atat pe plan local cat si international.

Cercei lingura - Martisoare

Mesteshukar ButiQ incurajeaza tot timpul anului dragostea pentru design, mestesug dar mai ales traditii de orice natura. In magazinul din str. Edgar Quinet, nr. 7 din Bucuresti sunt asteptati toti cei ce doresc sa ofere cadouri creative celor iubiti, dar si sa descopere povestea din spatele fiecarui obiect. Daca iti surade ceva si nu ai timp sa ajungi la magazin, poti cumpara si online, pe www.mbq.ro.

Brosa de piele - Martisoare

In Cluj, colectia de martisoare se gaseste in rulota mobila. Detalii despre locatia rulotei gasesti pe site-ul Mesteshukar ButiQ (http://mbq.ro/pages/contact) sau pe pagina de Facebook Mesteshukar ButiQ Cluj (https://www.facebook.com/MesteshukarButiqCluj/?fref=ts).

Inel bicicleta - Martisoare

Cu ocazia Martisorului, daca comanzi martisoare de minim 40 lei Mesteshukar ButiQ ti le livreaza gratuit direct acasa sau la birou, in Bucuresti si in Cluj, exact cu o zi inainte de 1 Martie. Pe langa bucuria nepretuita a persoanelor dragi, achizitia ta va incuraja continuitatea unor mestesuguri traditionale rome, aflate in pragul disparitiei.

Despre MesteshukarButiQ
Mesteshukar ButiQ este o retea de intreprinderi de economie sociala si un suporter activ al revalorizarii mestesugurilor traditionale rome, care a reusit sa aduca o viziune proaspata asupra mestesugurilor rome si sa relanseze produse si obiecte traditionale, cu un design contemporan.

Destinate acoperirii nevoilor contemporane de reconectare a vietii la natural si de protejare a mediului inconjurator, produsele si serviciile oferite de Mesteshukar ButiQ implica o materie prima curata, cunoasterea unui mestesug trecut prin lunga proba a timpului, maini iscusite si o utilitate imediata. Mesteshukar ButiQ este sprijinit de Asociatia Romano ButiQ, KCMC, Fundatia ERSTE si Social Innovation Solutions.

miercuri, 24 februarie 2016

Inoxul utilizat in proiectarea unor structuri moderne si durabile


In ultimii 100 de ani inoxul a avut o contributie semnificativa la dezvoltarea societatii in care traim.

Acest material exercita o fascinatie atat asupra arhitectilor, cat si a publicului. Cu o suprafata stralucitoare, reflexiva, dar extrem de rezistenta inoxul ofera constructiilor o identitate unica.

Arhitectii si constructorii pot alege dintr-o gama variata de produse (table, corniere, bare, profile sau tevi inox), care in acelasi timp sunt rezistente, igienice, adaptabile si reciclabile.

Inoxul este ales in mare masura pentru rezistenta la coroziune si aspectul estetic. Este important sa se inteleaga factorii care sunt implicati in alegerea clasei si a finisajului de suprafata. Acest lucru va garanteaza faptul ca performanta produsului se va potrivi cu asteptarile dumneavoastra. Rezistenta la coroziune se bazeaza pe formarea unei pelicule pasive, la suprafata inoxului, a carei stabilitate creste in raport cu continutul de crom si poate fi marita in continuare prin aliere cu molibden.

Bara rotunda din inox

Clasa inoxului are o influenta majora asupra performantelor sale si trebuie sa fie adaptata la mediul inconjurator (mediul rural, mediul urban sau mediu cu poluare industriala). Apoi este evaluat efectul clorurilor in raport cu apropierea de coasta, contactul cu sarea marina (sare de degivrare) si tiparele climatice locale. De asemenea, este luat in calcul si programul de intretinere propus (produsele din inox trebuie curatate si intretinute atat pentru un aspect placut, cat si pentru o durata lunga de viata).

Cornier din inox

Influenta clasei asupra performantei otelului inoxidabil este destul de bine cunoscuta. Cu toate acestea, nu atat de bine cunoscut este faptul ca finisajul de suprafata are un rol la fel de important in determinarea rezistentei la coroziune. Finisajele lustruite de slaba calitate pot conduce la o performanta dezamagitoare. Astfel incat alegerea trebuie sa fie facuta in functie de proprietatile materialului si aplicatia pentru care doriti sa utilizati produsul.

Teava rectangulara din inox

Echipa H Metal va sta la dispozitie cu informatii competente, astfel incat alegerea produselor sa fie una corecta.

Teava rotunda din inox

Despre H Metal
H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.
H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale – mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro/ro

luni, 22 februarie 2016

Harta incalzirii in Romania: 50.000 de apartamente au fost debransate in 2015 si beneficiaza de un sistem propriu de incalzire


Potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo Romania (s-au avut in vedere numarul de locuinte conectate la sistemul centralizat conform, in lunile si anii de referinta, conform ANRSC), liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, anul trecut circa 50.0000 de apartamente din Romania au fost debransate, acestea beneficiind acum de un sistem propriu de incalzire, in principal o centrala termica pe gaz.

„Potrivit datelor raportate de ANRSC (Autoritatea Nationala pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilitati Publice), in 2015 numarul apartamentelor din Romania care au renuntat la incalzirea in sistem centralizat si, in majoritate, beneficiaza acum de un alt tip de sistem de incalzire, a ajuns la 47.700, cu 58% mai mare comparativ cu 2014, cand cifra s-a situat la cca. 30.000 de apartamente”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania, liderul pietei de profil.

Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania

Potrivit afirmatiilor sale, trendul debransarilor a fost continuat si in 2015 datorita cresterii gradului de constientizare, in randul romanilor, a avantajelor pe care le aduce detinerea unui sistem propriu care sa asigure incalzirea locuintei si a apei calde. Dincolo de acest aspect, pretul foarte mare al gigacaloriei furnizate de CET-uri in anumite zone din tara, comparativ cu al uneia produse de o centrala termica, dar si dorinta de confort si autonomie sunt alte aspecte care au contribuit la decizia celor peste 47.700 de familii.

„Studiile pe care le derulam anual arata ca romanii inteleg tot mai mult avantajele unei centrale termice proprii si sunt tot mai receptivi catre noile tehnologii, precum modelele in condensare. Astfel, datele oficiale arata ca in ultimii cinci ani peste 262.300 de familii au decis sa renunte la CET-uri, iar cea mai mare parte a acestora a optat pentru instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz”, a mai adaugat Catalin Draguleanu.

debransari

In ceea ce priveste situatia din 2015, conform datelor ANRSC, in topul judetelor unde s-au raportat cele mai multe debransari se afla Galati, unde aproape 20.300 de apartamente figureaza ca debransate. Pe locurile urmatoare in top se afla Constanta, cu peste 4.900 de apartamente, si Prahova, cu peste 4.200 de familii ce au renuntat la sistemul centralizat.

Ce judete mai dispun de sistem centralizat

Analiza realizata de Ariston Thermo Romania pe baza datelor raportate de ANRSC arata ca, la finalul lui 2015, in 9 judete din tara intreaga populatie a ales debransarea si foloseste sisteme proprii de incalzire a locuintei. De asemenea, alte 12 judete mai au doar sub 10% din locuinte racordate la CET-uri.

„In urmatoarele 18 judete din tara, procentul apartamentelor bransate variaza intre 10 si 50%, numarul maxim de locuinte conectate inca la sistemul centralizat fiind intalnit doar in Bucuresti, Mehedinti si Bihor, cu peste 50%”, a mai spus Catalin Draguleanu.

Potrivit analizei Ariston Thermo Romania, Bucuresti este orasul care insumeaza peste 40% din totalul apartamentelor bransate la sistemul centralizat de incalzire din Romania.

ariston-harta-incalzirii-in-romania

Cat pot economisi romanii prin instalarea unei centrale termice de apartament

In ceea ce priveste costurile, Catalin Draguleanu a mai afirmat, de asemenea, ca in functie de oras, romanii care aleg instalarea unei centrale termice pe gaz pot face economii majore. Astfel, daca la nivel national pretul mediu al gigacaloriei facturate catre populatie este de 225 de lei, cea produsa de o centrala termica in condensare ajunge la aproximativ 175 de lei.

„Conform normativelor europene introduse in toamna acestui an, in acest moment pe piata locala se comercializeaza doar centrale termice cu o eficienta superioara si cu un impact redus asupra mediului inconjurator. Astfel, la nivel national, in medie, un roman poate face o economie de cca. 20% la costurile de incalzire si producere a apei calde menajere, daca alege instalarea unei centrale termice in condensare”, a adaugat reprezentantul companiei.

Insa, dincolo de media nationala, conform datelor ANRSC, exista si orase unde gigacaloria produsa in sistem centralizat este chiar si mai mare, iar economiile prin instalarea unei centrale termice in condensare pot ajunge si la cca. 55%

pret-gcal-centrala-termica-in-condensare

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii international in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

joi, 18 februarie 2016

Casa amenajata cu travertin si ardezie flexibila


Amenajarile cu travertin sunt in tendintele anului 2016 in ceea ce priveste piatra naturala. Atat in cazul unei case cat si in cel al unui apartament, travertinul va crea o atmosfera calda, relaxanta, dar si eleganta.

Cristina are o casa cubica, in forma de U, construita pe structura metalica. A ales acest tip de structura la recomandarea constructorului, mai ales ca nu isi dorea o locuinta foarte mare. Pentru pardoseala din living, peretele din bucatarie si placarea bailor a ales piatra naturala - travertinul si ardezia flexibila.

Placa aleasa pentru pardoseala din living este un travertin in finisaj polisat si un pic mai mare, pentru a puncta spatiul generos si liniile minimaliste si aerisite din amenajare.

Finisajul polisat - placa foarte neteda, stralucitoare, ajuta si la cresterea cantitatii de lumina din camera.

pardoseala living travertin

“In amenajarea casei am optat pentru incalzire in pardoseala, iar travertinul este o alegere foarte potrivita, contribuind la crearea unei ambiante calde in locuinta mea”, marturiseste Cristina, care a extins placarea cu travertin si la baile din casa.

perete bucatarie piatra

In bucatarie, Cristina a ales pentru placarea peretelui un tip de ardezie flexibila (o foaie extrem de subtire si flexibila, creata dupa o tehnologie germana), numita Jeera Green.

Puteti citi mai multe despre amenajarea Cristinei pe blogul specialistilor in piatra naturala de la PiatraOnline.

luni, 15 februarie 2016

Mesteshukar ButiQ si-a lansat colectia de design interior la Stockholm Design Week


Designerii suedezi de la Glimpt Studio impreuna cu mestesugarii romi din reteaua Mesteshukar ButiQ au creat o colectie limitata de produse avand ca baza artistica conceptul de nomadism si schimburile culturale produse de acesta. Colectia a fost prezentata saptamana trecuta la Stockholm Design Week cu sprijinul Institutului Cultural Roman.
Inca din 2014 Institutul Cultural Roman a contribuit la Stockholm Design Week prin concepte curatoriale ce au implicat obiecte mestesugaresti si principii de design modern. Este prima data cand Institutul Cultural Roman prezinta o astfel de colaborare: Suedia – Romania, ca rezultat al unei initiative independente venita din partea retelei de intreprinderi de economie sociala Mesteshukar ButiQ.

Expozitia poate fi vizitata la Institutul Cultural Roman din Stockholm pana pe data de 4 martie 2016. Proiectul va fi apoi preluat de Muzeul din Falkenberg, unde expozitia va fi inaugurata in data de 8 aprilie, Ziua Internationala a Romilor.

Nomadismul a inceput prin a fi o realitate universala, cu functie sociala si culturala. Nomazii au reusit sa schimbe atat granitele geografice cat si mentalul colectiv. Cu toate acestea chemarea nomada a supravietuit in adancurile omului contemporan, s-a adaptat la noul mediu si si-a gasit o noua forma in arta si in design.

Nomadic Design Practices

Glimpt Studio a inteles aceasta nevoie de a pastra arta mestesugului si de a-i da ocazia sa prinda forma in obiecte contemporane de design. Glimpt Studio a dezvoltat o metoda de lucru inedita bazata pe motivatie si simtul curiozitatii. Aceasta metoda combina interesul pentru mestesugurile traditionale, descoperirea unor noi culturi, calatoriile si nu in ultimul rand oamenii. In Romania designerii suedezi s-au integrat perfect in comunitatile de mestesugari romi, le-au ascultat povestile si cel mai important, au schimbat experiente unice intre design si tehnica traditionala roma.

Victor Clopotar

Mattias Rask si Tor Palm au reusit sa inteleaga prin proiectul Glimpt Studio aspecte ale nomadismului care marcheaza inca cultura roma. S-au lasat inspirati de orice detaliu al vietii, de produsele mestesugarilor si au creat aceasta expozitie de produse care demonstreaza ca mestesugul poate fi o arta cu valente moderne. Proiectele lor i-au purtat pana acum in Africa de Sud, Vietnam, Peru si, cel mai recent, Romania.

Hazel baskets

Pe durata expozitiei de la Stockholm vor avea loc discutii intre cei doi designeri, Mattias Rask si Tor Palm, un reprezentant al organizatiei Mesteshukar ButiQ, Andrei Georgescu si Helena Hertov, curator al muzeului Falkenberg, avand ca tema de discutii design-ul social si schimburile de experienta.

Nomadic Design Practices

Mesteshukar ButiQ este un suporter activ in spatiul romanesc in sustinerea mestesugurilor traditionale rome prin crearea unor colectii de produse care beneficiaza de valoarea tehnicilor de lucru rome si a traditiilor demult uitate. Caldararii, argintarii, impletitorii si rudarii au avut astfel ocazia sa-si continue mestesugul si sa-l valorifice prin prezenta designerilor internationali. Este a treia expozitie de design la care afacerea sociala este prezenta, dupa Viena Design Week si Romanian Design Week. Produsele pot fi vazute in Romania in magazinul din strada Edgar Quinet nr. 7, langa Casa Capsa, si comandate online pe www.mbq.ro. Pe langa colectia de obiecte in serie limitata de home decor brandul reuneste si colectii de bijuterii si haine. In perioada urmatoare magazinul Mesteshukar ButiQ va prezenta serii limitate de cadouri tematice pentru Martisor si Paste.

Glimpt-Stool

Despre Mesteshukar ButiQ
Mesteshukar ButiQ este o retea de intreprinderi de economie sociala si un suporter activ al revalorizarii mestesugurilor traditionale rome, care a reusit sa aduca o viziune proaspata asupra mestesugurilor rome si sa relanseze produse si obiecte traditionale, cu un design contemporan.

Destinate acoperirii nevoilor contemporane de reconectare a vietii la natural si de protejare a mediului inconjurator, produsele si serviciile oferite de Mesteshukar ButiQ implica o materie prima curata, cunoasterea unui mestesug trecut prin lunga proba a timpului, maini iscusite si o utilitate imediata. Mesteshukar ButiQ este sprijinit de Asociatia Romano ButiQ, KCMC, Fundatia ERSTE si Social Innovation Solutions.

Persoana de contact:

Alexandra sarpe
Telefon: 0741 284 649
Email: alexandra@mbq.ro

Fulvia Meirosu
Telefon: 0740 302 189
Email: fmeirosu@yahoo.com

miercuri, 10 februarie 2016

GEZE, prezent la cel mai mare targ de constructii Fensterbau Frontale 2016


Compania GEZE prezinta anul acesta, in cadrul celui mai mare targ de constructii, Fensterbau Frontale, solutii inovatoare care imbunatatesc semnificativ spatiile rezidentiale si de birouri din cladirile moderne, facandu-le mai sigure, prin gruparea lor in trei categorii: solutii profesionale, rezidentiale si de service.

Acestea includ noi solutii de interfata pentru integrarea produselor in standardele de comunicare folosite pentru sistemul tehnologic al cladirilor (KNX si BACnet), precum si pentru tehnologia ferestrelor, a sistemelor automate de usi, tehnologia pentru usi si servicii de mentenanta, cum ar fi software-ul pentru imbunatatirea planificarii sigurantei.

GEZE. Confort si siguranta in mod natural

Solutii profesionale: solutii inovatoare pentru cladiri inteligente

GEZE prezinta doua module de interfata pentru retelele inteligente de constructie, care pot fi usor integrate in protocoalele KNX si BACnet.

In domeniul tehnologiei pentru ferestre, modulul de interfata al casetei IQ KNX permite controlul, ventilatia naturala si incorporarea directa a unitatilor de ferestrele GEZE IQ in sistemele de constructie KNX.

GEZE-prezent-la-targul-FENSTERBAU-FRONTALE-2016

Noul modul de interfata IO 420 este cheia pentru “cladirile inteligente”, toate componentele sistemului fiind interconectate intr-o retea. Acest lucru inseamna ca sistemele de usi, tehnologia de ventilatie si RWA (sisteme de evacuare a fumului si a caldurii), precum si sistemele de securitate (de exemplu, sisteme de control al iesirilor de urgenta) pot fi integrate in sistemul de management al cladirii prin intermediul protocolului mondial de comunicare deschisa, BACnet.

In domeniul tehnologiei pentru usi, GEZE prezinta doua solutii cu caracteristici de siguranta remarcabile.

O noua versiune a sistemului de usi automate Powerturn pentru usi deosebit de mari si grele este prezentata ca parte a unei solutii de sistem, in colaborare cu alte sisteme si produse, cum ar fi sistemul de blocare electronica IQ AUT, sistemul de comanda a usii de evacuare TZ 320 si sistemul de blocare a usilor de evacuare FTV 320.

GEZE-prezent-la-targul-FENSTERBAU-FRONTALE-2016

Sistemele IST (filiala GEZE) au adaugat noul vector electric A4000 in portofoliul de produse. Avantajele specifice includ deschiderea silentioasa a usilor, precum si eliberarea in siguranta a dispozitivului de blocare chiar si atunci cand se afla sub presiune mare, fara a fi nevoie de electronice suplimentare. De asemenea, s-au pastrat dimensiunile tipice compacte IST, oferind noi optiuni de design si garantand un nivel ridicat de planificare a sigurantei.

Solutii rezidentiale: combinatia perfecta intre putere, confort si design

Punctul forte in sectorul solutiilor rezidentiale este amortizorul pentru usi GEZE ActiveStop. Acesta ofera un nivel mult mai mare de confort si sentimentul de spatiu mai larg. GEZE ActiveStop poate sa opreasca cu usurinta usile, sa le inchida in liniste sau sa le tina deschise si se instaleaza foarte usor. De asemenea, se potriveste aproape orcarei usi standard, fiind o solutie adaptabila in functie de nevoile dvs. si ale spatiului. O alta imbunatatire in sectorul rezidential este gama extinsa de sisteme manuale de usi glisante, cum ar fi noul sistem Levolan 120. Aspectul discret, structura modulara si comoditatea de instalare sunt caracteristicile sale cheie.

Amortizorul-pentru-usa-GEZEActiveStop-premiat-la-German-Design-Award

Solutii de service: perfecte pentru fiecare cerinta

Fie ca este vorba de modul rapid de instalare sau de asistenta de planificare, GEZE este specializat in furnizarea de servicii personalizate. Accentul in acest domeniu este pus pe suportul global in construirea sistemelor de management in cadrul unui proiect – de la instalare, intretinere si reparatii, pana la modernizarea sistemelor existente. Beneficiile pentru planificatori includ noi solutii de software care sa asigure o planificare convenabila si de incredere inca de la faza initiala de proiectare.

GEZE-prezent-la-targul-FENSTERBAU-FRONTALE-2016

Despre GEZE

Infiintata in 1863, compania GEZE GmbH se numara printre cei mai prolifici dezvoltatori si producatori de sisteme de actionare a usilor si ferestrelor si de tehnologie de siguranta. In prezent, grupul detine 28 de subsidiare la nivel mondial si peste 2.500 de angajati. In Romania, GEZE este prezenta din 2004, functionand ca subsidiara independenta din anul 2010, cu o cifra de afaceri de peste 2 milioane de euro.

GEZE ofera o gama larga de produse formata din sisteme de usi automate - batante, glisante si rotative, amortizoare, constructii din sticla, instalatii de evacuare a fumului si a caldurii (RWA), sisteme de siguranta, precum si sisteme de ferestre si de ventilare.

marți, 9 februarie 2016

VEKA Romania anunta schimbari in structura echipei locale de vanzari


VEKA Romania anunta, la inceput de an, schimbari in structura echipei locale de vanzari. Astfel, dl. Gyula Takacs a fost numit in functia de Director National de Vanzari, ocupand totodata si pozitia similara din Ungaria. Numirea sa in noua functie a avut loc la finalul anului 2015. Anterior acestei promovari, dl. Gyula Takacs ocupa pozitia de Director Regional de Vanzari Romania Vest din anul 2011, precum si pozitia de Director National de Vanzari Ungaria incepand cu anul 2013. Domnul Gyula Takacs are o experienta in domeniu de peste 15 ani.

Schimbarea in functie a dlui. Gyula Takacs vine ca urmare a faptului ca dl. Robert Post, General Manager VEKA Romania si Responsabil de Vanzari Europa de Est, a primit anul trecut noi responsabilitati in cadrul VEKA AG in calitate de Director Executiv al Diviziei de Export. In contextul noilor schimbari structurale, dl. Gyula Takacs va prelua o parte din responsabilitatile actuale in Romania ale dlui. Robert Post. Odata cu aceasta, se va alatura echipei executive coordonate de dl. Gabriel Nicolaescu, Deputy General Manager VEKA Romania.

„Este o deosebita onoare pentru mine sa accept aceasta noua provocare aferenta pietei nationale de tamplarie termoizolanta, aceasta fiind, in acelasi timp, si o buna oportunitate personala de dezvoltare in ceea ce priveste latura de management. Totodata, prin aceasta noua functie in cadrul VEKA Romania voi avea posibilitatea de a aduce pe plan local expertiza acumulata pana in prezent in Ungaria si de a contribui mai puternic la evolutia companiei si la trendul pozitiv al diviziei locale.”, a spus dl. Gyula Takacs.

„Prin schimbarile inregistrate in componenta echipei VEKA Romania, divizia noastra locala primeste o noua reconfirmare a rezultatelor deosebite pe care le-a obtinut pe o piata dominata exclusiv de pretul produselor. Consider ca aceste schimbari vin in beneficiul VEKA Romania si sunt convins ca experienta, cunostintele si pregatirea dlui. Gyula Takacs vor aduce un suflu nou companiei specializate din furnizarea de solutii de profile extrudate conform celor mai riguroase standarde de calitate – clasa A.”, a spus dl. Gabriel Nicolaescu, Deputy General Manager VEKA Romania.

veka-Gabriel-Nicolaescu-Gyula-Takacs

Schimbarile anuntate in echipa locala de vanzari a companiei intaresc obiectivele strategice ale VEKA in Europa de Est, iar acest lucru va contribui la cresterea gradului de autonomie locala in procesul de gestionare a distributiei de profile VEKA pe piata din Romania.

Despre VEKA

Fondata in anul 1969, ca urmare a preluarii producatorului german Vekaplast, care la acea data avea doar 8 angajati, VEKA a devenit, in 2011, lider mondial pe piata sistemelor de profile PVC pentru usi, ferestre si obloane, numarand astazi 5.200 de angajati si inregistrand vanzari de aproape 900 de milioane de euro in intreaga lume. Prezent pe 5 continente, grupul VEKA isi desfasoara activitatea in 37 de locatii la nivel mondial.

VEKA ROMANIA, infiintata in anul 2000, este detinuta in totalitate de catre VEKA AG Germania si are peste 30 de angajati, in prezent deruland afaceri cu peste 180 de parteneri in intreaga tara. Sistemele de profile PVC de la VEKA, furnizate exclusiv in clasa A de calitate, ofera clientilor solutii individualizate din categoria premium, disponibile in peste 50 de nuante, precum si profile cu design specific, ce satisfac cele mai pretentioase cerinte estetice. Reciclabile in proportie de 100%, aceste sisteme ofera solutia ideala, atat din punct de vedere al izolarii termice, a functionalitatii, stabilitatii si usurintei de intretinere, cat si in ceea ce priveste durabilitatea si protectia mediului inconjurator. Fie ca este vorba despre ferestre, usi, obloane sau rulouri, pentru o cladire noua sau pentru o renovare, VEKA poate oferi solutia perfecta.

www.veka.ro, www.fereastraveka.ro.

luni, 8 februarie 2016

Noul sistem complet din sticla GEALAN-KUBUS, prezentat la targul FENSTERBAU FRONTALE 2016


Prezenta GEALAN la targul FENSTERBAU FRONTALE 2016 sta sub motto-ul „Inovatia ca sistem“. Noutatea absoluta o reprezinta sistemul complet din sticla GEALAN-KUBUS®, care, datorita suprafetelor vizibile minime, atat la interior cat si la exterior, asigura un procent maxim de sticla pentru ferestre si usi de balcon. Noul sistem de profile, prevazut cu cercevea complet ascunsa sprijina un design nou al cladirilor, cu aspect integral de sticla, faciliteaza patrunderea luminii si deschide clientilor GEALAN accesul pe un segment complet nou de produse. Pe langa o mostra supradimensionata si exponate unicat, in cadrul targului se pot vedea particularitatile sistemului GEALAN-KUBUS®. Alte puncte de interes din expozitia GEALAN de la targul Fensterbau Frontale din N?rnberg sunt platformele-sistem, complet echipate, S 9000, cu solutii specifice cerintelor din diverse tari si completarea tehnologiei acrylcolor cu nuante noi.

Sistemul complet din sticla GEALAN-KUBUS®

Pentru proiectantii GEALAN, cerintele noului sistem complet de sticla au insemnat proiectarea unui sistem de profile cu urmatoarele criterii: mai multa sticla, mai multa lumina, mai putine cadre de toc, un limbaj clar al formelor, clasic si cu stil, cea mai buna izolatie termica, suprafete inovatoare si elemente adecvate pentru constructii colorate, mai inalte. Rezultatul activitatilor de proiectare a fost sistemul de ferestre si usi pentru balcoane, GEALAN-KUBUS®, cu cerceveaua ferestrei complet ascunsa. Astfel, GEALAN a transferat caracteristicile de design din zona ferestrelor de lemn si de aluminiu intr-un sistem modern de tamplarie PVC, orientat spre design, cu toate avantajele acestui material pentru ferestre.

Noul sistem, prin optica sa moderna face posibila constructia elementelor cu suprafata maximala de geam pe partea interioara, acest lucru fiind posibil prin cerceveaua de fereastra complet ascunsa. Deosebita in acest sistem este solutia de stulp cu o latime totala vizibila de 100 mm, asociata cu o statica exceptionala. Astfel, stulpul si partile laterale ale tocului au aceeasi latime vizibila, ceea ce subliniaza forma GEALAN-KUBUS®. Sistemul deschide clientilor GEALAN noi perspective, respectiv segmente de productie, oferind in viitor elemente care nu au putut fi acoperite cu vechile sisteme de profile din PVC.

Noul sistem complet din sticla GEALAN-KUBUS®, prezentat la targul FENSTERBAU FRONTALE 2016

Platforma sistemului S 9000, complet echipata

In octombrie 2015, GEALAN a completat sistemul S 9000 cu usa glisanta cu ridicare, disponibila cu suprafata acrylcolor. Sistemul complet S 9000 formeaza platforma ideala pentru constructia de ferestre, usi de balcon, usi de intrare si usi glisante cu ridicare moderne. Sistemul combinat, cu adancime de constructie de 82,5 mm si cu 3 garnituri, reuneste avantajele si caracteristicile garniturilor de etansare mediene si de contact, putand fi utilizat atat pentru constructii noi, cat si pentru renovari. „Varful de lance” al sistemului S 9000 il reprezinta combinatia unica de profile GEALAN-FUTURA®. Ea reuneste inovatiile GEALAN precum Vitrajul Static Uscat - GEALAN STV® (Safe Technology), Izolarea Intensiva Integrata - GEALAN IKD® (Warm Technology) si tehnologia speciala pentru suprafete colorate - Acrylcolor. GEALAN-FUTURA®, cu profile standard si armaturi standard din otel de 2 mm, face posibila constructia de elemente de ferestre pentru case pasive, chiar si in varianta colorata, conform Directivei ift WA-15/2. De asemenea, elementele GEALAN-FUTURA® ating clasa RC2 de securitate anti-efractie si permit constructia de elemente mai inalte.

In premiera la FENSTERBAU FRONTALE va fi prezentata dezvoltarea sistemului in jurul unui nou profil de cercevea de fereastra cu mono-stulp, care va fi disponibil din 2016 pe alb, diverse folii decor lemn si acrylcolor. Focusul in proiectarea acestor profile s-a facut pe suprafete vizibile deosebit de inguste, disponibile in sistemul standard. Ca atractie este impartirea sectiunii de stulp, la care prin principiul mono-stulp se atinge o latime vizibila de 106 mm cu un sistem standard. Desi concentrarea s-a facut pe "vederi inguste", nu au existat compromisuri in ceea ce priveste statica. Astfel ca se utilizeaza unitar la cercevea si la profilul de mono-stulp o armatura care, datorita caracteristicilor sale statice, permite inaltimi de pana la 2,30 m ale elementelor albe si respectiv 2,20 m pentru profilele colorate, in timp ce, in combinatie cu tehnica STV® (Safe Technology), elementele albe ajung pana la 2,50 m, iar cele colorate pana la 2,40 m.

Clientii si toti cei interesati pot vedea la targ sistemul S 9000 in toata diversitatea sa la standul nr. 103, din hala 5 si se pot convinge de solutiile inteligente pentru ferestre, usi de balcon si usi de intrare moderne.

Sistemul S 9000 pentru piata din Italia

Pentru piata din Italia sunt disponibile doua noi tocuri de renovare. Ambele sunt disponibile conform principiului de baza al sistemului combinat S9000, atat cu garnitura mediana, cat si de contact. O alta completare a programului de productie in sistemul S9000, pentru Italia este un nou profil de cercevea cu 6 camere si cu design care urmareste suprafata, ceea ce face posibila o diferentiere fata de elementele ferestrelor standard.

Sistemul S 9000 pentru piata olandeza

Urmatorul pas important in constructia platformei de sistem S 9000 este orientat in directia Olandei. In anii care urmeaza, GEALAN extinde in doua etape sistemul S 9000 in jurul unui program complet, specific geometriilor profilelor olandeze. Acesta cuprinde profile specifice de toc, solutii speciale pentru o adancime de montaj de 82,5 mm, solutii pentru deschideri alternative si solutii de profile pentru realizarea aspectului de lemn, atat de iubit in Olanda.

La FENSTERBAU FRONTALE, GEALAN prezinta primul element al sistemului NL (olandez), nou, proiectat pe baza S 9000. Acesta este realizat in varianta etansarii cu garnitura mediana cu termoizolatie de top si combinata cu suprafata premium Acrylcolor. Astfel, GEALAN face pasul in transpunerea sistemului S9000 in Olanda si ofera clientilor sai olandezi un sistem modern de profile specifice, cu valori exceptionale de izolare termica.

Tehnologia Acrylcolor

Un punct de atractie pentru GEALAN in cadrul targului FENSTERBAU FRONTALE 2016 il reprezinta tehnologia Acrylcolor, experimentata de peste 35 ani. Pe langa faptul ca o mare parte a exponatelor prezentate sunt realizate cu aceasta tehnologie, in cadrul targului se fac prezentari live, care explica vizitatorilor calitatile si avantajele acestei tehnologii.

Elementul central al prezentarii il constituie noile nuante Acrylcolor in gama de negru si metalic, pe care GEALAN le va prezenta in premiera la targ, celor interesati, clientilor si arhitectilor.

Profilele cu suprafata speciala Acrylcolor sunt extrem de rezistente la influente externe: garanteaza mentinerea culorii, rezistenta la zgarieturi, reflexia ridicata, rezistenta la intemperii si, in plus, sunt usor de intretinut, nu necesita reparatii si sunt 100% reciclabile.

Studiu de proiectare pentru solutia pragului de 0 mm

In general, in cazul constructiilor care gazduiesc mai multe generatii, accesibilitatea devine din ce in ce mai importanta si impune cerinte pentru solutii de trecere, pe cat posibil fara praguri la elementele inalte. In acest moment, GEALAN prezinta un studiu de proiectare, care ofera o trecere cu prag de 0 mm intre interior si exterior pentru usile de balcon si cele de intrare.

Solutii pentru pietele specifice diverselor tari

Pe langa noutati, programul de la targ este completat cu solutii testate, din programul GEALAN.

Printre acestea se numara:

- Elemente din familia sistemului S 8000 IQ cu adancime de constructie de 74 mm. impreuna cu tehnica de lipire STV® (Safe Technology), ele formeaza baza pentru constructia ferestrelor cu geamuri de 46 mm, respectiv 48 mm grosime si totodata, baza pentru diverse solutii nationale specifice in Franta si Țarile de Jos.
- Special pentru Franta se prezinta o constructie de prag, care indeplineste cel mai bine standardele franceze specifice in ceea ce priveste etansarea in zonele de legatura la corpurile de constructii.
- Sistemul glisant de 74 mm pentru Europa sudica si Africa de Nord.
- Si in sfarsit, dar nu in cele din urma, sunt prezentate sistemele clasice cu garnitura mediana S 7000 IQ si S 7000 IQ plus in cadrul unui element combinat, de toc de 74 mm si cercevea de 82,5 mm.

La standul GEALAN 103 din hala 5 de la targul FENSTERBAU FRONTALE, clientii si toti cei interesati se pot convinge de multitudinea de inovatii din sistemul GEALAN, dar si de produsele performante ale companiei. Toate acestea sunt completate de un spectru larg de servicii profesioniste, oferite de centrele GEALAN si biroul tehnic.

joi, 4 februarie 2016

Despre nacele: intrebuintare, autorizare si avantaje


Nacelele sunt utilaje care pot fi folosite in orice ramura a industriei, dar in mod special se folosesc pe santierele de constructii, in locurile unde se lucreaza la inaltime si unde oamenii trebuie sa fie ridicati impreuna cu materiale de care au nevoie.

Nacelele pot sa fie utile si eficiente in multe activitati:

- intretinere,
- reparatii electrice,
- vopsire,
- curatire,
- tamplarie
- in interventii de orice fel.

Nacelele au fost create pentru un acces mai usor la inaltime si sunt o alternativa confortabila a schelelor deoarece permit un acces mai simplu si mai rapid in spatiile inguste.

Cum se obtine o autorizatie de functionare a unei nacele

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unei nacele, beneficiarul trebuie sa solicite in scris la CNCIR teritorial, efectuarea verificarii propunand si data in acest scop. Dosarul inaintat catre CNCIR teritorial in vederea autorizarii nacelei va prezenta urmatoarea documentatie:

- cererea de autorizare ISCIR a nacelei, intocmita de RSVTI in numele detinatorului
- documentatia tehnica a masinii de ridicat furnizata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia (care consta in principal in: caracteristici tehnice; instructiuni de utilizare, service si intretinere; raport de incercari; descriere succinta a posturilor de lucru susceptibile a fi ocupate de deserventi; avertismente si contraindicatii legate de utilizarea masinii de ridicat; caracteristicile dispozitivelor de prindere; instructiuni referitoare la transport, manipulare sau depozitare; descrierea operatiilor de reglare si mentenanta
- declaratia de conformitate tip CE al utilajului
- raportul tehnic intocmit de o persoana juridica autorizata pentru verificari tehnice in utilizare, pentru masini de ridicat care au functionat si a caror durata de functionare este mai mare decat durata de functionare stabilita de producator sau mai mare decat durata normala de functionare stabilita conform prevederilor Hotararii Guvernului 2.139/2004
- declaratia pe propria raspundere a detinatorului/utilizatorului in care sa se mentioneze ultimul loc de functionare a masinii de ridicat, daca este cazul.

inchiriem nacele

Daca nu doriti sa va bateti capul cu autorizatii, puteti apela la o firma de inchiriere nacele din orasul dumneavoastra.

nacele

Avantajele de a inchiria nacele

- Sunt Ideale pentru transportul persoanelor, materialelor si echipamentului de lucru, intr-un mod sigur, eficient si economic
- Permite intotdeauna operatorilor sa lucreze in pozitii optime, avand drept consecinta cresterea vitezei de executie
- Datorita modularitatii sistemul este in intregime componibil atat in inaltime cat si in latime, permitand o succesiva crestere a dimensiunilor utilajului, achizitionand doar partile necesare. Cu acest sistem se obtine eficienta maxima de utilizare si se reduc drastic investitiile
- Extensiile la perete care pot fi extrase complet sau partial, permit adaptarea profilului platformei la cel al cladirii
- Fixare la perete rapida si sigura prin ancorajele special proiectate
- Priza monofazica la 220 V in tabloul de comanda de pe platforma, pentru utilizarea sculelor, cu putere de pana la 6 kw28
- Toate elementele verticale sunt protejate de oxidarea superficiala prin zincare la cald
- Configuratia bicoloana este dotata cu un dispozitiv de control al orizontalitatii intre cele doua grupuri de ridicare
- Cost mic de intretinere
- Utilajul este proiectat si fabricat pentru a respecta cele mai severe norme de calitate si siguranta

marți, 2 februarie 2016

Florin Hahui, noul presedinte al Asociatiei Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania


Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS), intrunita statutar in data de 29 ianuarie 2016, a ales un nou presedinte, in persoana domnului Florin Hahui, director general Onebrand. De asemenea, ROMEPS are, de la inceputul lunii februarie, si un nou Consiliu Director, format din vicepresedintii Sorin Cristea, din partea Arcon, si Serban Cazanisteanu, director general Mindo SA.

“Ma simt onorat pentru faptul ca membrii asociatiei mi-au incredintat functia de presedinte in cadrul ROMEPS si privesc cu nerabdare catre acest mandat, in care ne vom concentra pe confirmarea asociatiei ca furnizor de expertiza in domeniu, atat pentru producatori, cat si pentru beneficiari. De asemenea, vom continua proiectele demarate in anii anteriori si vom incepe altele noi, menite sa contribuie la educarea consumatorilor si la imbunatatirea pietei de polistiren expandat”, a declarat Florin Hahui, noul presedinte al ROMEPS.

Florin Hahui il inlocuieste in functia de presedinte al Asociatiei Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania pe Laurentiu Istrate. Conform Actului Constitutiv al asociatiei, atat presedintele, cat si membrii Consiliului Director se aleg pentru o perioada de un an.

Despre ROMEPS:

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) a fost infiintata in anul 2004, din 2011 activand sub aceasta denumire. Asociatia isi propune sa promoveze pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii de polistiren si sa vegheze la respectarea reglementarilor. ROMEPS are, in prezent, 13 membri, dintre care 4 membri fondatori (Arcon, Austrotherm, Hirsh Porozell, Swisspor), 7 membri asociati (Congips, Firos, Masterplast, Mindo, Onebrand, Euroconf Impex, Mecatronics) si 2 membri de onoare (Plastics Europe si Isopor).

www.romeps.ro