vineri, 26 februarie 2016

Martisoare de designer de la Mesteshukar ButiQ


Reteaua de intreprinderi sociale Mesteshukar Butiq isi doreste sa confere o semnificatie deosebita zilei de 1 martie si sa faca dintr-un mic gest un motiv de a apropia oamenii si a le aduce bucurie. De aceea, mestesugarii Mesteshukar Butiq s-au pus pe treaba si au creat o intreaga colectie de martisoare cu personalitate si cu elemente desprinse din folclor.

Eleganta si delicatetea bijuteriilor contemporane si-au dat mana cu influentele romani si, din colaborarea designerilor internationali si a mestesugarilor romi iscusiti, s-a nascut colectia de martisoare originale pe care le gasesti la Mesteshukar ButiQ.

Martisoarele inedite sunt lucrate din materiale naturale precum lemnul, pielea, pasla sau argintul. Alaturi de bijuteriile de argint, alama sau cupru vei gasi miniaturi de lemn, brose de piele si bratari charm, care pot adauga culoare si veselie oricarei tinute.

Bratari - Martisoare

La origini martisorul reprezenta o metafora a primaverii, a revenirii la viata. Forma acestuia s-a schimbat in timp si a pornit de la o moneda de aur sau de argint, la care se atasa o sfoara facuta din doua fire rasucite, unul rosu si unul alb, ce semnificau victoria vietii asupra mortii, a sanatatii impotriva bolii.

Cercei furculita - Martisoare

La randul lor, toate produsele cumparate din magazinele Mesteshukar ButiQ au o poveste ce imbogateste valoarea obiectelor. Astfel, bijuteriile din argint si alama sunt realizate de talentatul mester Radu Ion, ce acum are posibilitatea sa continue sa realizeze delicate bijuterii, in cadrul acestui program social ce sustine talentul si maiestria persoanelor de etnie roma.

Bratari de alama furculita - Martisoare

Designul obiectelor este insa realizat de designerul vienez Nadja Zerunian, in cadrul unui parteneriat cu Fundatia ERSTE. Nadja Zerunian, impreuna cu Peter Weisz formeaza un duo creativ de designeri austrieci, ce a reusit sa aduca o abordare noua asupra integrarii mestesugului rom in peisajul designului contemporan. Cei doi au dezvoltat colectii colaborative in jurul formei si simbolurilor romani, pe care le-au reinterpretat raportandu-se la propria identitate artistica, onorand totodata bogatul bagaj cultural rom si ingloband istoria vizuala a obiectelor clasice rome atat pe plan local cat si international.

Cercei lingura - Martisoare

Mesteshukar ButiQ incurajeaza tot timpul anului dragostea pentru design, mestesug dar mai ales traditii de orice natura. In magazinul din str. Edgar Quinet, nr. 7 din Bucuresti sunt asteptati toti cei ce doresc sa ofere cadouri creative celor iubiti, dar si sa descopere povestea din spatele fiecarui obiect. Daca iti surade ceva si nu ai timp sa ajungi la magazin, poti cumpara si online, pe www.mbq.ro.

Brosa de piele - Martisoare

In Cluj, colectia de martisoare se gaseste in rulota mobila. Detalii despre locatia rulotei gasesti pe site-ul Mesteshukar ButiQ (http://mbq.ro/pages/contact) sau pe pagina de Facebook Mesteshukar ButiQ Cluj (https://www.facebook.com/MesteshukarButiqCluj/?fref=ts).

Inel bicicleta - Martisoare

Cu ocazia Martisorului, daca comanzi martisoare de minim 40 lei Mesteshukar ButiQ ti le livreaza gratuit direct acasa sau la birou, in Bucuresti si in Cluj, exact cu o zi inainte de 1 Martie. Pe langa bucuria nepretuita a persoanelor dragi, achizitia ta va incuraja continuitatea unor mestesuguri traditionale rome, aflate in pragul disparitiei.

Despre MesteshukarButiQ
Mesteshukar ButiQ este o retea de intreprinderi de economie sociala si un suporter activ al revalorizarii mestesugurilor traditionale rome, care a reusit sa aduca o viziune proaspata asupra mestesugurilor rome si sa relanseze produse si obiecte traditionale, cu un design contemporan.

Destinate acoperirii nevoilor contemporane de reconectare a vietii la natural si de protejare a mediului inconjurator, produsele si serviciile oferite de Mesteshukar ButiQ implica o materie prima curata, cunoasterea unui mestesug trecut prin lunga proba a timpului, maini iscusite si o utilitate imediata. Mesteshukar ButiQ este sprijinit de Asociatia Romano ButiQ, KCMC, Fundatia ERSTE si Social Innovation Solutions.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu