vineri, 14 septembrie 2012

Green City lanseaza doua noi metode de plata: apartamente la schimb si rate la dezvoltator pe 10 ani cu avans 0%

- Green City, al carui agent exclusiv este Coldwell Banker Affiliates of Romania (CBAR), este cel mai mare proiect rezidential compus din case din Romania, aproximativ 700 de unitati fiind deja finalizate - Noile metode de plata se adauga produsului „Casa pentru Prima Casa”, reprezentat de casa Sena cu un pret de 69.900 de euro, TVA inclusa, si promotiei curente prin care preturile Casei Neva, produsul intermediar din Green City, sunt reduse cu pana la 15%

Dezvoltatorul proiectului Green City, cel mai mare proiect rezidential compus din case din Romania, a lansat doua noi metode de plata: rate la dezvoltator pe o perioada de maximum 10 ani cu avans zero si metoda trade – off care presupune un antecontract de schimb pentru locuinta veche si plata eventualei diferente pana la pretul locuintei noi.

Prin alegerea modalitatii de plata rate la dezvoltator, cumparatorul unei locuinte in Green City se poate muta imediat in locuinta aleasa, fara a mai fi obligat sa plateasca un avans, urmand sa plateasca lunar o rata, pe o perioada de maximum 10 ani. Dobanda anuala este fixa, in cuantum de 8,5% in euro calculata la pretul de vanzare al locuintei, nivelul dobanzii nefiind influentat pe perioada de rambursare de nivelul indicelui EURIBOR. Plata locuintei se poate face si anticipat, intr-o perioada mai scurta de zece ani, iar cumparatorul nu va fi obligat sa plateasca o taxa de rambursare anticipata.

Prin trade-off, potentialii cumparatori care detine deja o locuinta, incheie cu dezvoltatorul un antecontract de schimb valabil pe o perioada de sase luni, care va fi inregistrat in cartea funciara, perioada de sase luni fiind considerata optima pentru vanzarea locuintei vechi. Un consultant Coldwell Banker Affiliates of Romania va efectua o evaluare a locuintei vechi, evaluare care va tine cont de preturile de tranzactionare din respectiva zona si care nu va avea o valoare fixa, ci o marja de pret. Cumparatorul va avea cheltuitli zero, neplatind o taxa de evaluare si nici comisionul de la vanzarea locuintei vechi si achizitionarea locuintei in Green City.

Daca potentialul cumparator este de acord cu evaluarea efectuata, se incheie antecontractul de schimb, in care va fi mentionata diferenta de pret dintre evaluarea efectuata si valoarea locuintei din Green City. Dupa plata acestei diferente, cumparatorul se poate muta imediat in noua sa locuinta din Green City, indiferent daca locuinta veche a fost sau nu vanduta. Cumparatorul ramane in acelasi timp proprietar al locuintei sale vechi pe intreaga durata de valabilitate a antecontractului de schimb.

Daca locuinta veche se vinde in decursul celor sase luni la un pret acceptat de catre proprietar, se incheie un contract final de vanzare – cumparare pentru locuinta din Green City – daca pretul de tranzactionare al locuintei vechi va fi mai mic sau mai mare decat cel inscris in antecontract, cumparatorul va plati diferenta de pret sau i se va restitui diferenta de pret. Daca locuinta veche nu se vinde in decursul celor sase luni se va incheia un contract de schimb prin care dezvoltatorul va deveni proprietarul locuintei vechi.

Green City lanseaza doua noi metode de plata
Green City lanseaza doua noi metode de plata
„Suntem foarte flexibili in a gasi diferite metode prin care potentialul cumparator isi poate finanta achizitia unei locuinte in Green City. Spre exemplu, putem sa il ajutam sa isi inchirieze locuinta veche si sa se mute in Green City, urmand sa plateasca in contul ratei o suma echivalenta practic cu o chirie, tinand cont de chiria locuintei vechi dar si de faptul ca nu va plati niciun avans”, a declarat Gabriel Voicu, manager de proiect Green City din partea Coldwell Banker Affiliates of Romania.

In acelasi timp, in acest moment este in derulare o promotie in cazul caselor Neva, prin care preturile acestora au fost reduse cu pana la 15%, promotia putand fi cumulata cu oricare din cele doua noi metode de plata. Astfel, pretul unei Case Neva, cu o suprafata utila de 118 metri patrati plus o curte de 110 mp, a fost redus la 89.000 de euro (TVA inclusa) in varianta Basic Economic sau 101.000 de euro (TVA inclusa) in varianta finisata standard.

„Cele doua noi metode de plata inregistreaza deja rezultate bune, fapt logic tinand cont de reteaua de 16 sucursale a Coldwell Banker din Bucuresti cu peste 140 de brokeri. Fara a lansa oficial metoda de rate la dezvoltator pe 10 ani am incheiat deja cinci contracte in mai putin de o saptamana, si pe fondul promotiei derulate la casele Neva. Metoda trade – off, implementata de circa doua luni, a inregistrat de asemenea rezultate bune, circa doua treimi din locuintele vechi fiind deja vandute - un rezultat pozitiv tinand cont ca vorbim de perioada verii”, a adaugat Gabriel Voicu.

Proiectul este compus din trei tipuri de case, toate cu etaj: casa Sena, cu o suprafata utila de 108 metri patrati plus o curte de 80 mp si cu un pret de la 69.900 de euro sau 78.900 de euro finisata standard, casa Neva, cu o suprafata utila de 118 metri metri patrati plus o curte de 110 mp, al carei pret este de 89.000 de euro in varianta Basic Economic sau 101.000 de euro finisata standard si casa Tamisa, cu o suprafata utila de 120 metri patrati plus un pod mansardabil de 68 mp, al carei pret este de 123.000 de euro in varianta Basic Economic sau 132.000 de euro finisata standard. Toate preturile includ TVA.

Green City este dezvoltat in localitatea 1 Decembrie, la doar 9 kilometri de Bucuresti, pe un fost domeniu al Reginei Maria, cu o suprafata de 120 de hectare din care spatiile verzi si padurea matura ocupa 24 de hectare, o suprafata mai mare decat a Parcului Cismigiu. In cadrul proiectului au fost finalizate aproximativ 700 de locuinte, peste o mie de persoane facand parte deja din comunitatea Green City.

Printre facilitatile pe care proiectul le ofera se numara un supermarket Mega Image, o gradinita de stat cu program prelungit, mai multe locuri de joaca pentru copii, alei de promenada sau pentru biciclete, un cabinet stomatologic si unul cu medic de familie, sala de fitness cu piscina, sauna, doua restaurante, o pizzerie, o cafenea, un minimarket si o unitate bancara CEC.

Despre Coldwell Banker Affiliates of Romania

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pietei de consultanta imobiliara din Romania dupa ultimele rezultate financiare oficiale si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial.

Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta, brokeraj si management al proprietatilor imobiliare pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, terenuri si investiţii. Compania are in prezent 46 de sucursale – sasesprezece in Bucureşti si cate una in Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Bran, Brasov, Campulung, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Rasnov, Satu Mare, Sfantul Gheorghe, Suceava, Targu Mures, Turda, Vaslui, Zalau si Zarnesti.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 50 de tari cu 3.800 de birouri si are peste 80.000 de consultanti si brokeri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu