vineri, 28 septembrie 2012

Salonul International de Mobila 2012 - 22 000 vizitatori in 5 zile de targ!

Cea de-a doua editie a Salonului International de Mobila, Echipamente si Accesorii a scris o istorie frumoasa. Cifrele inregistrate, multumirea expozantilor si bucuria vizitatorilor care au ajuns la targ o confirma. Vreme de cinci zile, Romaero Baneasa a devenit ”sediul central” al industriei de mobila din Romania. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Euroexpo Trade Fairs.

Expozitia s-a intins pe o suprafata de 24 000 mp si a reunit ofertele a 215 companii din tara si din strainatate (Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Polonia, Bulgaria, Republica Moldova), care activeaza in toate sectoarele industriei de mobila.
„SIM 2012 a demonstrat inca o data ca producatorii de mobila din Romania si comerciantii sau producatorii de accesorii, echipamente si utilaje, care concura la realizarea unor produse de mobila competitive, sunt uniti si doresc ca impreuna sa contribuie la atingerea obiectivului comun – satisfactia clientului final. Sarbatorirea in cadrul SIM 2012 a celor 20 de ani de la infiintartea Asociatiei Producatorilor de Mobila care reuneste firme din toate aceste categorii confirma unitatea si efortul comun. La editia din 2012, SIM a crescut nu numai in cifre, ci si calitativ, vizibil si convingator,” au declarat reprezentantii APMR.

”SIM 2012 s-a bucurat si de participarea unor nume insemnate din industria mobilei si din mediul politic din Romania. Autoritatile guvernamentale au stat fata in fata cu reprezentantii companiilor expozante si au dezbatut cele mai aprinse probleme din domeniu, in incercarea de a gasi solutii concrete la dificultatile din piata”, a declarat Camelia Buda, Director General Euroexpo.

Evenimentul a avut si latura sa interactiva. Vizitatorii norocosi s-au ales cu premii constand in obiecte de mobilier pentru toata casa, cel mai mare fiind o bucatarie Accesoria Group, cu finisaje de lux, complet mobilata si utilata, in valoare de 10 000 de euro, iar unul dintre vizitatorii specialisti a fost premiat cu un utilaj Felder al carui pret se ridica la 9 700 euro.

Tot la SIM 2012, au fost desemnati castigatorii celei de-a zecea editii a Concursului National de Design Mobilier – competitie cu traditie, organizata anual de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania.

La finalul targului, reprezentantii marilor companii expozante s-au declarat multumiti de editia de anul acesta a SIM, un atu important fiind promovarea bine calculata, care a atras un flux de vizitatori targetati si chiar vanzari excelente.

”Din punctul nostru de vedere, obiectivele Mobex in ceea ce priveste aceasta expozitie au fost atinse. Ne-am bucurat de foarte multi vizitatori, spre suprinderea noastra comenzile au fost mai consistente valoric fata de cele de anul trecut. Numarul acestora a fost mai mare ca in 2011, cu toate ca am avut si o zi de ploaie. Nu credeam ca performanta de anul trecut ar putea fi depasita, insa SIM a fost mai bine ca anul trecut. Nota 10!”, Daniel Egri, Manager General Mobex.

“Despre recent incheiata editie a SIM 2012 nu pot spune decat ca a fost ceea ce a promis sa fie: cel mai important eveniment expozitional din industria prelucrarii lemnului. Cifrele vorbesc de la sine: 24.000 mp, 215 firme participante, 22.000 vizitatori persoane fizice, din care peste 2.000 vizitatori specialisti, premii in valoare totala de 30.000 EUR. Sunt bucuros ca munca si implicarea echipei de organizare a fost rasplatita prin succesul acestei editii si ii felicit pe toti in calitate de partener principal, firma expozanta si om. Daca se poate si mai bine vom vedea la SIM 2013 unde sper ca parteneriatul FELDER GRUPPE ROMANIA – SIM sa devina deja o traditie”, Dragos Maracineanu, Manager General Felder Gruppe Romania.

”Putem spune ca, per total, participarea Accesoria la SIM 2012 a fost satisfacatoare. Oferta noastra completa de solutii ne-a permis sa trezim interesul si sa realizam contacte de calitate atat cu producatorii de mobila cat si cu clientii finali. Ne-am diferentiat in special prin activitatea la stand si strategia de comunicare. Imbucurator a fost si faptul ca produsele inovative prezentate, cum ar fi sistemul de conectare EUBIQ si mesele reglabile Varistand si ELS, au avut parte de o primire foarte calduroasa”, Dinu Chirica, Manager General Accesoria Group.

”SIM 2012 a beneficiat de o organizare foarte buna. Ne-a incantat faptul ca fata de anul trecut, au fost mai multi vizitatori B2B. S-a remarcat un interes mai mare atat pentru producatorii de mobila, cat si pentru persoanele fizice”, Manuela Soava, Manager General Blum

”Mi s-a parut o editie foarte buna a targului. Am avut clienti foarte multi si acest fapt ne-a ajutat sa ne indeplinim obiectivele. Ma bucur ca ploaia nu a impiedicat vizitatorii sa vina la SIM si ca expozitia a fost, din nou, un succes”, Mariana Agache, Manager General Agache

Prima editie a Salonului International de Mobila, Echipamente si Accesorii a avut loc anul trecut. Targul a numarat atunci 170 de expozanti si s-a bucurat de vizita a aproximativ 20 000 de oameni.

www.simexpo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu