miercuri, 23 octombrie 2013

Noul sediu al Consiliului European este termoizolat cu Multipor

Xella, cel mai mare producator de materiale de constructii minerale, a furnizat produsele necesare pentru izolarea termica la interior a sediului Consiliului European. Placile minerale Multipor s-au utilizat la termoizolarea fatadei istorice si au fost alese pentru a se putea respecta cele mai inalte standarde europene de protectie a mediului, conductivitate termica si utilizare de materiale ecologice.

Sefii de state si liderii de guverne ai tarilor din Uniunea Europeana isi vor desfasura intalnirile din cadrul Consiliului European intr-o noua cladire, o renovare si o extensie a cladirii Palatului Rezidential din Bruxeles. Pentru renovare s-a intervenit asupra unei cladiri care dateaza din 1920 si este monument istoric protejat. Elementele Art Deco de pe fatada trebuiau sa ramana intacte, astfel ca s-a optat pentru termoizolarea la interior. S-au utilizat placi termoizolante Multipor cu grosimea de 14 centimetri, 100% ecologice si minerale.

Multipor este recomandat pentru izolarea termica a cladirilor istorice, fiind conceput pentru a facilita transferul de vapori, eliminand condensul, prevenind mucegaiul si ciupercile. incepand cu acest an Multipor este disponibil si in Romania si a fost deja utilizat intr-o serie de proiecte locale.

Placile minerale termoizolante, produse de compania germana Xella, au reprezentat un element cheie in respectarea standardelor de protectie a mediului, obligatorii pentru un sediu administrativ al Uniunii Europene. Un alt atribut important a fost rezistenta superioara la foc. Multipor este un material care se incadreaza in clasa A1 de rezistenta la foc, incombustibil, noninflamabil si nu emana gaze toxice in eventualitatea unui incendiu.

Conform normativelor europene, pana in 2018 toate cladirile de utilitate publica trebuie sa reduca cu minim 20% consumul de energie din surse conventionale. Constructiile cu termen de predare dupa 31 decembrie 2018 trebuie sa atinga un consum de energie din surse conventionale care sa tinda spre zero. Pentru constructiile rezidentiale noi aceste normative intra in vigoare incepand cu 2020. Consiliul European a ales sa implementeze deja aceste standarde, noul sediu urmand a fi un model in materie de reducere a consumului – motiv pentru care s-a optat pentru materiale performante, asa cum sunt placile minerale termoizolante Multipor.

“Placile minerale Multipor sunt in mod frecvent utilizate in izolarea cladirilor istorice la interior, acesta fiind un segment promitator si in Romania. La nivel european sunt preferate de dezvoltatorii de cladiri de birouri si spatii publice pentru protejarea planseelor din parcarile subterane, datorita faptului ca termoizoleaza, protejeaza la foc si confera un aspect luminos spatiilor inchise, prin culoarea alba a materialului. Faptul ca produsele noastre au fost alese pentru izolarea termica a cladirii Consiliului European vine ca o recunoastere a anilor de cercetare si a investitiilor realizate de Xella in vederea furnizarii unor produse termoizolatoare ecologice si 100% minerale”, a declarat Madalina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella Romania, Ungaria si Bulgaria.

Madalina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella Romania, Ungaria si Bulgaria
Multipor poate fi utilizat atat pentru termoreabilitarea individuala a apartamentelor la interior cat si pentru termoizolarea caselor unifamiliale, caz in care se aplica la exterior. De asemenea, placile minerale sunt recomandate si pentru protejarea planseelor din cladirile de birouri.

Mai multe pe: ProiectCasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu