luni, 9 septembrie 2013

IEAS isi deschide portile pentru a IX-a oara la Palatul Parlamentului in Bucuresti

IEAS, cel mai important eveniment de echipamente electrice si automatizari din Romania, aflat la a IX-a editie in acest an, va avea loc in perioada 10 - 13 septembrie 2013 la Palatul Parlamentului in Bucuresti. Evenimentul se va desfasura pe o suprafata de peste 3.600 mp si vor participa companii de top din Romania precum si companii din strainatate. In cadrul evenimentului din acest an vor fi expuse in salile Unirii, Take Ionescu si I.C.Bratianu din capitala sisteme automatizate si echipamente electrice impreuna cu produse / componente electrice si sisteme de iluminat.

In cadrul IEAS 2013 vom putea vedea cele mai importante tehnologii menite sa reduca consumul de energie dar si tehnologiile noi care ne fac viata mai usoara precum platforme online conectate la aparatele casnice (senzori automatizati actionati online, roboti industriali sau automobile electrice) dar si cele mai noi proiecte pentru parcuri eoliene si energie regenerabila.

Pe langa produsele care vor fi expuse, companiile vor prezenta servicii din industria de automatizari dar si din cadrul echipamentelor electrice sau energetice.

De asemenea, IEAS, pentru anul 2013, se adreseaza si celor mici (elevi si studenti) unde, timp de 4 zile in sala I.C. Bratianu, intr-un cadru amuzant dar in acelasi timp educativ, toti copii pasionati de echipamente electrice si automatizari sunt invitati sa ia parte la work-shopuri si ateliere interactive. Se vor initia in tainele ingineriei si vor invata despre electricitate si vor descoperi lumea energiei totul sub sloganul „Copii azi..Ingineri maine. Scoala IEAS”. Copiii cu varsta cuprinsa intre 3-12 ani isi vor putea arata talentul si indeletnicirile in cadrul unui concurs inedit dedicat lor in zilele de 10, 11 si 12 septembrie. In urma tragerilor la sorti de vineri, 13 septembrie, se vor distribui premiile surpiza.

Centrul Educational Fluentis s-a implicat in cadrul evenimentului cu un program special creat pentru cei mici: "How Staff Works: Atelier de electronica aplicata pentru copii” care le ofera copiilor ocazia sa descopere principiile de baza ale electronicii prin experimentarea practica a construirii si asamblarii unor circuite, a magnetismului si electricitatii statice, utilizand materiale precum cabluri si baterii, sau chiar materiale simple, comune, cum sunt cerealele de orez, ziarele si revistele. Tot in cadrul evenimentului vor avea loc ateliere interactive in care Ikedoo Institute ii va invata pe cei mici sa construiasca o casa, pornind de la temelie, continuand cu sistemul de iluminat si electricitate pana la ventilatie si design. Fiecare modul imbina armonios partea teoretica cu partea practica, facand incursiuni in istorie pentru ca cei mici sa inteleaga cum au luat nastere toate aceste principii pe care le folosim in zilele noastre.

In acelasi timp cu expozitia de echipamente electrice si automatizari va avea loc cea de-a doua editie a Congresului de Energie si Echipamente Electrice din Romania (CEEER) 2013 in Sala Nicolae Balcescu. Congresul CEEER 2013 tinde sa devina un eveniment de referinta pe piata romaneasca de specialitate, aducand sub acelasi acoperis cele mai importante firme din domeniul energetic si de echipamente electrice, lideri din domeniul academic si institutiile de stat, oameni de afaceri si persoanele de decizie din intreprinderile sectorului energetic.

Subiectele in discutie se vor axa pe urmatoarele teme:

Energia Regenerabila - Tehnologii si sisteme fotovoltaice, Energia eoliana, Energia solara – arhitectura solara; cladiri solare; aplicatii termice de energie solara, Legea Energiei
Eficienta Energetica - Managementul eficientei energetice, Echipamente si masini electrice pentru cresterea eficientei energetice, Retele inteligente de utilitati ale viitorului – SMART GRID, Legislatia privind Smart Grid.
Echipamente Electrice - Siguranta echipamentelor electrice, mentenanta si optimizarea echipamentelor electrice si multe altele.
Sisteme Energetice - Managementul informatiilor Smart Grid, Legislatia privind Smart Grid, Arhitecturi de retele de date in conceptul Smart Grid
Politici in domeniul energiei - Securitatea aprovizionarii cu energie, Standardul ISO 50 001, Legea energiei, Finantarea domeniului energetic
Petrol si Gaze - Gazele de sist.
Vizitarea evenimentului este GRATUITa.

In data de 10 Septembrie 2013 la orele 10:00, va avea loc deschiderea IEAS iar programul de vizitare este de la orele 10:00 pana la 18:00, exceptie in ultima zi, cand evenimentul se incheie la orele 16:00.

Accesul in Palatul Parlamentului se face dinspre Calea 13 Septembrie, intrarea E1 / B3.

Va asteptam la cea de-a IX-a editie a IEAS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu