luni, 9 septembrie 2013

Peste 300 de producatori, importatori si distribuitori de mobila din toata lumea la BIFE-SIM 2013

BIFE-SIM 2013, timp de cinci zile, aduce peste 300 de producatori, importatori si distribuitori de mobila din toata lumea. La acest eveniment vom afla procesul de fabricare a mobilei incepand de la forma bruta a materialului pana in forma finita, gata spre vanzare. BIFE-SIM 2013 reprezinta o experienta unica pentru oricine interesat de design si de procesul tehnologic de fabicare al mobilei.

In primele zile ale evenimentului organizatorii lanseaza conferinta Design is pure lust, unde, in limita locurilor disponibile, se vor dezvalui cele mai noi creatii in domeniu. Aici, designeri, profesori, studenti si reprezentanti ai mediului de afaceri vor incerca sa afle cum poate fi corelata oferta educationala cu piata muncii, astfel incat barierele intampinate de tinerii absolventi ai specializarii Design sa fie inlaturate. Tot in cadrul acestei reuniuni participantii vor putea vizita si Salonul de Avangarda al Laboratorului de Arhitectura – Parametrica, un salon de 32 mp cu proiecte de amenajare interioara si piese de mobilier. Scopul salonului este prezentarea inceputului revolutiei digitale cu impact asupra normalului.

Alcatuit din 3 zone, care se intrepatrund pe alocuri, Salonul de Avangarda devine pe rand Salon de Inovatie, Salon al scolii Parametrica sau Salon de fabricatie digital. Salon de inovatie prin obiectele propuse de Dizainar, Laboratorul de Arhitectura, Aira Studio sau ZEST, Salon al scolii Parametrica prin proiecte care promit o tehnologie avansata, precum Wavics, Robotelul Abb sau Quad Light si Salon de fabricatie digitala in care diverse obiecte-concept fabricate cu ajutorul Concept Jupiter prind viata, dar si altele realizate de AA Studio, completeaza scenariul.

Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania organizeaza, si in acest an, in cadrul BIFE-SIM 2013, Concursul National de Design de Mobilier, un concurs mult asteptat de studentii facultatilor de arte, dar si de cei ajunsi deja in categoria specialistilor. Desfasurat in doua etape, Creatie si Produs, concursul va selecta si premia in cadrul BIFE-SIM 2013, a doua etapa, Produs, cu termen final 16 septembrie 2013. Prima etapa, Creatie si-a desemnat deja castigatorii.

BIFE-SIM 2013: Spectacol de forme si idei
Doriti un specialist in amenajarea interioara? Organizatorii BIFE-SIM 2013 au dezvoltat programul Designers say unde cei interesati pot afla de la specialisti cum trebuie sa arate articolul de mobilier preferat care sa se imbine perfect in ambientul de acasa.

In paralel, conferinta Furniture Forum va supune spre dezbatere cele mai stringente probleme a celor care activeaza in industria mobilei.

Un alt program destinat publicului specialist va pune in lumina reflectoarelor tehnologii revolutionare, apartinand sectorului Echipamente. Innovation Tour ii va purta pe vizitatori intr-o incursiune in lumea celor mai performante sisteme de prelucrare a lemnului.

BIFE-SIM 2013 este organizat de Romexpo si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si Euroexpo.

Pentru mai multe detalii, accesati www.bife-sim.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu