luni, 19 mai 2014

Castigatorul marelui premiu al Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture va fi prezent la LAUD 2014

“Sammy Ofer Wing. Muzeul National Maritim“, proiectul castigator al Premiilor Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture 2013, la categoria “Design for a Small Scale Public Development”, va fi prezentat pe 3 iunie, la Bucuresti, de catre arhitectul Chris Churchman.
Acest proiect reprezinta integrarea arhitecturii in peisaj, noul pavilion fuzionand cu peisajul istoric al parcului Greenwich.

Lucrand cu un sit de patrimoniu mondial, biroul Churchman a fost capabil de a prelucra peisajul si domeniul public pentru a deschide perspective pana acum nemaivazute, transformand un brat uitat de apa curgatoare intr-un domeniu public atractiv.

Designul de patrimoniu al Churchman Landscape Architects cuprinde atat spatii publice urbane si rurale, cat si domenii private. Designul este sustinut de cercetari riguroase efectuate intre profesionisti, artisti si comunitati locale.

National Marimime Museum
Acest lucru le permite sa raspunda nevoilor contemporane in contextul caracteristicilor fizice, istorice, culturale si emotionale care creeaza un “loc de apartenta”. Churchman Landscape Architects desfasoara, de asemenea, activitati de cercetare in domeniul tehnologiilor durabile, inclusiv activitati proprii de experimentare a unor solutii “verzi” inovatoare.

Rathbone Market
Design-ul creeaza, de asemenea, o noua axa est-vest, spre Greenwich, oferind un contrapunct pentru accesul istoric de la Observator la Tamisa. "Am incercat sa cream un sentiment de comunitate in Greenwich Park prin oferirea unor noi cai de acces", a mai declarat Churchman.

National Marimime Museum 8
Fondatorul biroului de arhitectura, Chris Churchman, a descris proiectul ca fiind "exigent din punct de vedere tehnic, pentru ca am incercat sa transmitem un sentiment de noutate intr-un cadru istoric bine definit". Sammy Ofer Wing este situat intr-un sit extrem de sensibil de Patrimoniu Mondial, imediat adiacent la cele mai alese colectii de arhitectura din secolele XVII si XVIII din Marea Britanie.

Rathbone Market 2
Realizarea unui echilibru corect intre materialul istoric si o interventie contemporana a reprezentat o provocare la care Churchman Landscape Architects au raspuns cu sensibilitate.

Chris Churchman este fondatorul si directorul biroului de arhitectura Churchman Landscape Architects din Anglia, cu o experienta de peste 15 ani in landscape architecture.

Chris Churchman
La LAUD 2014, alaturi de Chris Churchman participa arhitecti din tara si din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate in ultimul an in cadrul concursurilor internationale de arhitectura.

Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.
Data, locatia: 3 iunie 2014, Bucuresti

Structura evenimentului: expoconferinta - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri Institutionali: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, CaseSiGradini.ro, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, ProiectCasa.ro, IBC Focus, Instal Focus, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu